| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
guliver
|
Postano: uto ožu 10, 2015 11:11 am Naslov
: antispin |
|
|
koja je najbolja taktika protiv antispina?
procitao sam sve tekstove...no zanima me praksa
Kakav servis...sto im ne odgovara...kakav udarac im smeta..
Na sta ih se dobiva...
Jucer me razvalio sa antispinom...ovaj samo stopa i gura niske lopte..lopta samo propada
Nisam nasao protuodgovor za tu igru...
Jasno je meni da je lopta flah no ne mogu je vratiti stalno je kraca nego je ocekujem
Kako vi rjesavate te situacije...
Neki sa antispinom igraju kao lovci to mi bolje odgovara no ovi sto stopaju i lopta je mrtva
Kratka bez rotacije su mi koma
Naravno jos vrte reket...
Znam ja teoriju...prati sa kojom lupa...sve je to jasno...no komplicirano do bola reko bi
Pozelim da stavim antispin ili neki drugi materijal pa neka drugi razbijaju glavu kako da igraju protiv mene..
Sto je bolje stavit travu...soft...ili antispin...
Sto je lakse naucit? A i nezgodnije za protivnika |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto ožu 10, 2015 11:52 am Naslov
: |
|
|
Stavi ti antispin  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto ožu 10, 2015 11:56 am Naslov
|
|
Stavi soft  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto ožu 10, 2015 11:59 am Naslov
|
|
@guliver
Isto sam i ja razmišljao
Imao sam drugi reket u torbi s antispinom za čokljavce s travom. Čak je donekle i funkcioniralo. Učenje roštilja obavezno.
A onda sam vidio da mi je materijal na mojem reketu veća smetnja od materijala na protivnikovom.
Nema čarobnog instant rješenja.
Moraš trenirati (i to puno) protiv materijala. Raznih materijala jer svaki materijal je poseban.
Pod obavezno je naći nekoga tko je doma s materijalima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto ožu 10, 2015 12:02 pm Naslov
|
|
Na krivom si putu , nema gume koja igra sama. Najbolje (najopasnije) gume su dva brza beksajda, ali moraš znati dobro igrati s njima.
S materijalima ti je ista stvar (trava, soft, antispin)... To su inferiorne gume u odnosu na beksajde, a opet moraš naučiti s njima igrati dobro da bi mogao pobjeđivati suparnike, a to nije nimalo lako.
Ne znam koju ligu igraš, ali ako te materijali intrigiraju slobodno se malo podruži s njima, no mislim da te očekuje razočaranje... Što tebi treba, da bi bio efikasniji protiv kraćih flah loptica, jeste flick s backhanda i forehanda.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto ožu 10, 2015 12:06 pm Naslov
: Re: antispin |
|
|
| guliver (napisa): | koja je najbolja taktika protiv antispina?
procitao sam sve tekstove...no zanima me praksa
Kakav servis...sto im ne odgovara...kakav udarac im smeta..
Na sta ih se dobiva...
Jucer me razvalio sa antispinom...ovaj samo stopa i gura niske lopte..lopta samo propada
Nisam nasao protuodgovor za tu igru...
Jasno je meni da je lopta flah no ne mogu je vratiti stalno je kraca nego je ocekujem
Kako vi rjesavate te situacije...
Neki sa antispinom igraju kao lovci to mi bolje odgovara no ovi sto stopaju i lopta je mrtva
Kratka bez rotacije su mi koma
Naravno jos vrte reket...
Znam ja teoriju...prati sa kojom lupa...sve je to jasno...no komplicirano do bola reko bi
Pozelim da stavim antispin ili neki drugi materijal pa neka drugi razbijaju glavu kako da igraju protiv mene..
Sto je bolje stavit travu...soft...ili antispin...
Sto je lakse naucit? A i nezgodnije za protivnika |
eto, teoriju znas dalje je stvar treninga, da ti lopta nije stalno prekratka nego da joj automatski pridjes kad ovaj udari antispinom.
sam si rekao da ovisi kako igrac koristi taj antispin, protiv nekog ce ti najbolje prolaziti duga flah serva, protiv nekog kratka flah, a protiv nekog kratka rezana. samo drzi stvar jednostavnom, nemoj servirati postranicnu rotaciju, ja i gornju izbjegavam.
mislim da ti je najlakse igrati s cim najvise volis igrati i trenirati protiv onog sta ti ne ide. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
guliver
|
Postano: uto ožu 10, 2015 12:20 pm Naslov
|
|
U vasim odgovorima nalazim rjesenje i ideju...hvala vam..
Da grijesio sam na servisu...tu je prvi problem...sto jednostavnije...ok...nema postranicnih...ok...
Korak blize...slazem se...
Flip...ok
Što više igrati protiv njih...ok |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto ožu 10, 2015 12:24 pm Naslov
|
|
... I treniraj, kada staneš za stol ne trebaš se ti uplašiti jer onaj tamo ima antispin, trebao bi se on bojati jer ti imaš dva beksajda.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: uto ožu 10, 2015 12:59 pm Naslov
|
|
A meni se ipak čini da je moj prijedlog najbolji  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto ožu 10, 2015 1:11 pm Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto ožu 10, 2015 1:14 pm Naslov
|
|
sta ti vise pase, koji tip lopte mozes lakse poentirat, rezanu ili flah?
ako flah, onda nakon rezane serve ili cvrstog rezanog pimpla, od antispina dodje flah lopta koju poentiras...
ako rezana ili vuce na dolje, onda spin serva na gore, ne na stranu, jer nakon tvoje gornje rotacije od antispina ti dodje kontra, i onda to poentiras...
ukratko, navedi protivnika da ti da loptu koja ti pase, servisom ili igrom, i onda ju poentiraj...bez puno filozofije jer ce te inace iscokljat  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Topspin
|
Postano: uto ožu 10, 2015 1:46 pm Naslov
|
|
Anti spin je daleko manje neugodan od trave.
Anti spin sve rotacije anulira. To znači da i anti spin daje sve lopte bez rotacije i mrtve.
Znači te lopte treba spinom u vrhu pokupiti a više lopte zabiti.
Problem je kada igrač napada antispinom, ali tih je malo (Vodelšek), onda lopta supraničkom igraču propada.
To je sva mudrost  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
guliver
|
Postano: uto ožu 10, 2015 3:05 pm Naslov
|
|
Izgeda se moram pozabavit vise materijalima...
99% igram protiv backside guma...i zato nemam iskustva
Koju travu i soft bi mi preporucili a da ne moram bas puno
mijenjat tehniku udarca (znam da to bas i nije tako ) ali
mozda sam u krivu.
Mozda ipak postoji materijal sa kojim to mogu...
Probao sam soft Spectol 21 negdje na početku...nisam sa
njim imao dobar osjecaj...tvrd...nisam osjecao lopticu
Drvo imam Stigu energy wood...srednja brzina
Što da stavim...imate prijedlog? Da ne bude samo proba
materijala vec da mogu kombinirat vise nacina igre po potrebi
i da na kraju upoznam kako funkcioniraju
Vidim da njih vecina stavlja na spora drva...jel to bolje?
Kako funcioniraju recimo na Spiritu? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
guliver
|
Postano: uto ožu 10, 2015 3:10 pm Naslov
|
|
Imam travu Stigu Destroyer 1. 5 ...no ne igram sa njom...mozda nisam kombinirao sa dobrim drvom...
Što mislite o Challanger attak softu? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
|
Postano: uto ožu 10, 2015 3:14 pm Naslov
|
|
E moj Guliveru , baš si ga zagulio  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto ožu 10, 2015 3:19 pm Naslov
|
|
zaguliverio. nema igranje s materijalom bas toliko veze s igranjem protiv materijala, pa se postavlja pitanje zasto te uopce zanima toliki zaokret i promjena vlastitog stila?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto ožu 10, 2015 3:39 pm Naslov
|
|
| Guliver, dovest ćeš se u situaciju da će te više smetati materijal na vlastitom reketu nego na protivnikovom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: uto ožu 10, 2015 4:25 pm Naslov
|
|
| ako i staviš materijal možda nakon nekog vremena primjetiš da su ti problem protivnici koji npr zabijaju tvoje niske flahove pa će ti netko preporučit da je najbolje da i ti staviš dva beksajda da bi takvima parirao. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto ožu 10, 2015 4:37 pm Naslov
|
|
Probal bum napisat nekaj ozbiljno.
Prije dvije godine sam naljepil soft na bekend. Razlog je bil da malo umrtvim igru i lakše svladavam kojekakve frkance koje dolaze od beksajd gume. Treniram obavezno jednom tjedno sa trenericom. Još pokušavam svladat sve mogucnosti gume i pokreta igranja s istom. Što ti želim reći, da stavljanjem materijala na svoj reket uvijek ali baš uvijek moraš odigravati sa puno osjećaja , uvijek ćitati tuđe rotacije, i da znaš da materijal ne prašta. Svaki krivi potez je kazna. Bilo da ode u mrežicu ili daš zicer. Puno je lakše bilo sa beksajdima. Bar meni. Jbg sad sam tu gdje jesam i pokušavam izvući maksimum. Tko god je prešel na materijal nije mu bilo jednostavno promjenit kompletan pokret i odigravanje na drugačiji način u samom poenu.
Moj savjetje: uzmi reket i treniraj, s vremenom bu sve leglo na svoje mjesto
lp Ivan
btw: softova imaš puno vrsta od mekih do tvrđih spužvica, medium pips , moraš naći odgovarajuće drvo. Kad sam našel soft koji mi paše ,onda sam moral naći drvo. Od tada sam promjenil 4 drva. Nadam se da sam sad našel ono koje mi leži 100% ,a možda i nisam
Slično je i sa travom , a antispin ne znam koja je razlika između glatke i glatke gume  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
guliver
|
Postano: uto ožu 10, 2015 5:36 pm Naslov
|
|
Naravno da za sad ne mislim mjenjat stil igre
Zato trazim njihova bolna mjesta...
Koja su to...
Jel im je backhend losiji?
Ili je tako jednostavnije igrati?
Ili lakse zeznu protivnika...nisu predvidljivi...
Jer imaju dvije razlicite gume pa ti dolaze razlicite rotacije
Pa vrte gume...kod servisa...kod svakog udarca
Razlozi su lakse doci do poena...
Proda li mi dvije lopte dobija set i nakraju mec
Lijepo je netko gore rekao kako da dobijes loptu koju zelis...ako hocu dobit spin sta moram odservirat...kakva mora biti serva.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|