Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon ožu 23, 2015 2:12 pm Naslov
: German open... |
|
|
Mnogo zanimljivih mečeva na German openu koji je svojevrsna proba i uvid u stanje uoči svjetskog prvenstva. Kinezi su došli u polovičnom sastavu (Zhang Jike, Ma Long, Yan An) a evropljana i ostalih na tone. Razlog je dobar nagradni fond.
U 1/4 finalu Samsonov je Zhang Jikeu propustio meč loptu. Imao je 3-2 i 10-9 (Onda odigrao malo mekše) i ode prilika. U polufinalu Ovtcharov odlično krenuo protiv Ma Longa i poveo 2-0 uz igru s velikim rizikom i veliki postotak pogodaka je donio 2 seta. Ma Long se konsolidirao i okrenuo na 4-2. Taj momak me podsječa na Miku Hakinena bivšeg prvaka u F1. Kada taj povede moš mu soli na rep stavit. Tako i Ma. kada povede...drž gače.
U finalu Ma long i Zhang Jike. Zhang se čupao cijeli turnir i djelovao nekako umorno i nemotivirano. Izgledalo je da će dobit finale na autoritet svjetskog prvaka jer je poveo sa 3-1 i 4-1 u petom no ipak na kraju u gustom meču pobjeđuje Ma long s 4-3....
Ma Long mi se u ovom trenutku čini najbolji igrač na svijetu i držim da se na putu do naslova može jedino sam pobjedit. U tom smislu bilo je važno da u ovom finalu pobijedi Zhanga zbog čiste psihologije. Zhang Jike će teško obranit naslov. kada igra "pospano" opasni su mu i europljani. Do sada je suigrače iz momčadi Kine smazao na autoritet premda mi se čini da je i tog autoriteta sve manje...
http://ittf.com/ittv/ _________________ www.sound-news.net
www.zvucne-novosti.hr |
|