| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto tra 28, 2015 8:42 pm Naslov
: Pričanje publike za vrijeme meča |
|
|
Gledam ovo Svjetsko prvenstvo i stalno se podsjećam situacije da se igra na 8 stolova, da svaki dio gledatelja navija za svoje igrače i da NIKOME ne pada na pamet da UŠUTKAVA gledateljstvo zbog galame jer je njegov meč u toku. Svaki poen završi u različito vrijeme i skandiranja su BAŠ i za vrijeme ključnih situacija na drugim stolovima i .... TO NIKOGA NE SMETA I NE SMIJE IH SMETATI ako žele igrati pingač..
A naši igrači (neki) misle da smo došli na misu, da svi moramo šutiti dok on igra kao da je to pinganje važnije od života i to ..... u SOKAZU ... u 19. ligi ????!!!!! u utakmici koja može (jako malo ili nevažno, a što je važno ?) a i ne mora BAŠ ništa odlučivati. I na prvenstvu Hrvatske se igralo na 5 stola i nije bilo bez pričanja i bez dijaloga, skandiranja i sl. Što bi na to trebali reći igrači koji ni ne igraju SOKAZ jer im je konkurencija ovdje preslaba?
Slabom kur.. i dla.. smeta. Ima umišljenih veličina, ljudi daju sami sebi veću važnost nego što im pripada. Takva smo nacija, nažalost. Takvi su mogli izabrati šah, otići u planine, na misu, na groblje,.....i uživati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: uto tra 28, 2015 9:19 pm Naslov
: |
|
|
Kakve ima veze liga, bila 1. ili 19, ako si došao na takmičenje istim žarom želiš pobjedu
Na svjetskom sigurno nije bila rasprava oko arena već na tribinama koje su minimalno bile 5-6 metara od stolova i u dvorani (recimo Dom sportova) se žamor ne čuje kao recimo u nekom hodniku od 20 kvadrate gdje se nalazi minimalno 6 ljudi, nekad i više.
Ako nekom smeta pričanje za vrijeme poena onda si toliko kulturan da to prihvatiš i za šutiš.
Pljeskanje je OK i ne smeta, ali sugeriranje za vrijeme seta između svakog poena zna malo iritirati (dok gubiš naravno)  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sri tra 29, 2015 12:15 pm Naslov
|
|
Što se tiče službenih natjecanja registriranih igrača - na turnirima koji se igraju na više stolova publika priča, međutim ukoliko je riječ o utakmici koja se igra na jednom stolu, publika ne priča za vrijeme poena, bilo da se radi o finalu lige prvaka ili meču lokalnog prvenstva za mlađe kadete. Ukoliko netko iz publike priča dok se igrač sprema servirati, sudac će tog gledatelja/e upozoriti da prestane pričati - kao i na velikom tenisu. _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri tra 29, 2015 12:30 pm Naslov
|
|
ib, daj uvedi neki like dislike, ili up-vote down-vote button ko na redditu...
uglavnom, +1 rep cvijo  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri tra 29, 2015 1:54 pm Naslov
|
|
| cvijo (napisa): | | ...Ukoliko netko iz publike priča dok se igrač sprema servirati, sudac će tog gledatelja/e upozoriti da prestane pričati - kao i na velikom tenisu. |
ili somek iz publike upozori surbu da se stisa.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri tra 29, 2015 2:18 pm Naslov
|
|
Problem (dodatni) u Sokazu je "čujnost"(kao relativan pojam), ono što je nekome glasno neki ni ne čuju. Dok neki misle da šapću drugi to čuju kao preglasan govor i ometanje igre a neki govore a da toga nisu ni svjesni.
Zanima me da li je negdje nešto SLUŽBENO (po nekom Pravilniku)NAPISANO u Hrvatskoj o ponašanju publike za vrijeme odigravanja seta i eventualne reakcije suca ?
Razumijem običajne uzance (i sam šutim dok poen traje) ali one ne obvezuju nikoga i po njima može i jedno i drugo a i ne možeš ih se uvijek pridržavati.
U Sokazu kada ekipa igra u gostima u dvorani sa više stolova tada ne može zahtijevati tišinu kod ostalih stolova dok oni igraju. Moja ekipa je dobivala ponude da igramo kod protivnika zato jer je kod njih samo jedan stol i onda ih nitko ne uznemirava sa bukom od drugih stolova.
Drugi slučaj je da smo dolazili na gostovanja i pozdravljali se sa domaćinima a neki sa trećeg stola u istoj dvorani su vikali da neka šutimo jer da oni igraju.
Onda se ne možeš držati nepisanog pravila da šutnja ovisi o broju stolova na kojima se igra.
U Sokazu ništa nije jednoznačno. Sve opcije su u igri. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|