NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Stip

PostPostano: pet ožu 25, 2016 2:33 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

U ovoj temi saznat ćete sve što ste oduvijek željeli znati o određivanju konačnog plasmana 20A i 20B lige, a niste se usudili pitati. Prvi post ću editirati kako informacije budu stizale, znači ovo je mesto na koje trebate gledati ako želite znati parove, tko je domaćin, rezultate itd.

Rezultati će biti vidljivi i online, IB je kod za to ispeglao tijekom proteklih nekoliko godina. Inače, nemojte misliti da je važan samo poredak prva četiri mjesta. Svake godine nekoliko ekipa odustane, nove se prijavljuju, tako da gotovo uvijek iz 'zadnje lige' u višu napreduje barem 7-8 ekipa. Znači borba do samog kraja Smile .

Regularni dio prvenstva završava devetim kolom u petak 22.04.2016. Obzirom da zapisnici znaju kasniti, a vremena imamo, u tjednu 25.04.2016. neće se igrati, već krećemo nakon 01.05.

Termini doigravanja:
- prvo kolo igra se u tjednu koji počinje 02.05.2016.
- drugo kolo igra se u tjednu koji počinje 09.05.2016.

Parovi doigravanja 1. kolo (prvoimenovane ekipe su domaćini)

Za poredak 1-4. mjesta
NOVAKI-2 - AGG-GEODETI-JASKA 0:10
NIPPER - POTKOVA SREĆE 0:10

Za poredak 5-8. mjesta
ZABAT GRADNJA - MKA 6:4
LEPROVICA.RAZMJER-FLAK - SESVETSKA SOPNICA 3:7

Za poredak 9-12. mjesta
ČELIČNE KACIGE - ALPINA 6:4
MAXX PLANK - STOLNOPENISAČI 6:4

Za poredak 13-16. mjesta
INPUT - STKI URIHO II 3:7
AUTOŠKOLA JERKO III - FJ 3:7

Za poredak 17-20. mjesta
STKOI USPON - SULTANS OF SPIN 4:6
NOVI MILENIJ II - ADY ENDRE II 6:4

Parovi doigravanja 2. kolo

Za 1. mjesto:
POTKOVA SREĆE - AGG-GEODETI-JASKA 5:5 (setovi 20:23)
Za 3. mjesto:
NOVAKI-2 - NIPPER 5:5 (setovi 24:19)
Za 5. mjesto:
SESVETSKA SOPNICA - ZABAT-GRADNJA 8:2
Za 7. mjesto:
MKA - LEPROVICA.RAZMJER-FLAK 5:5 (setovi 21:21, poeni 394:399)
Za 9. mjesto:
ČELIČNE KACIGE - MAXX PLANK 3:7
Za 11. mjesto:
STOLNOPENISAČI - ALPINA 5:5 (setovi 17:17, poeni 312:295)
Za 13. mjesto:
FJ - STKI URIHO II 4:6
Za 15. mjesto:
INPUT - AUTOŠKOLA JERKO III 5:5 (setovi 18:16)
Za 17. mjesto:
SULTANS OF SPIN - NOVI MILENIJ II 6:4
Za 19. mjesto:
ADY ENDRE II - STKOI USPON 7:3
-----
Određivanje domaćinstva u drugom kolu

Pravilo je slično kao u Zimskom kupu.

1. kriterij:
Recimo da se u drugom krugu sastaju X i Y.
Ako je X bio gost u prvom krugu , a Y domaćin, tada u drugom krugu X ugošćuje Y, odnosno mijenjaju uloge domaćina i gosta.

Npr. ako A1 i A2 prođu u finale, tada je A1 domaćin i A2 gost, jer je u prethodnom krugu A1 bio gost (kod B2), a A2 je bio domaćin (ugostio ekipu B1).

2. kriterij:
Ako su obje ekipe koje se sastaju ili gostovale ili bile domaćini, to znači da se sastaju npr. A1 i B1, ili A2 i B2 itd.
Domaćin je ekipa iz "A" lige (također slično kao u Kupu - nešto kao "prvonavedena, ekipa s manjim brojem").

Zadnja promjena: Stip; sub svi 14, 2016 11:16 am; ukupno mijenjano 23 put/a.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
fifa

PostPostano: pet ožu 25, 2016 4:42 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

sve mi je jasno, ali nikako da shvatim određivanje domaćinstva u prvoj rundi.Zašto A1 i B1 nisu domaćini u prvoj rundi , jer su svojim rezultatima to potvrdili.Budimo realni, ali domaćinstvo stvara i određenu prednost u igri, a u ovom slučaju se prvoplasirane ekipe kažnjavaju.
Confused
[Vrh]
Stip

PostPostano: pet ožu 25, 2016 5:36 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Može se i tako gledati, i tada je istina, prvoplasirane momčadi se penaliziraju.
Druga strana medalje je da su A i B lige formirane izvlačenjem momčadi, i znalo se desiti da je jedna dosta jača od druge. U tom slučaju možda drugoplasirana ekipa iz jače lige ima šanse protiv prvoplasirane iz slabije lige, ali im je svakako teže ako još moraju ići u goste. Baš zbog takvog argumenta krenuli smo s ovim rasporedom prije nekoliko godina i nismo ga mijenjali.
E sad, uvijek će netko biti nezadovoljan, možda i s razlogom - sorry. Netko će možda biti ljut što sam dao taj tjedan pauze između regularnog dijela i doigravanja. Desilo se jedne od prethodnih sezona da se jedna od ekipa nije mogla skupiti za doigravanje, jer su već krenuli konobariti po Jadranu. Nema sistema koji će svima jednako odgovarati.

Ako u nekom od susreta za prva mjesta stvarno odluči samo domaćinstvo, strpite se sezonu-dvije, već čete se naći u istoj ligi. Imam ja tako protivnike s kojima se borim već 35 godina...
[Vrh]
MUNJA2

PostPostano: pet ožu 25, 2016 7:40 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

I onda kada uzmeš još i pretpostavku da će odustati desetak (pa do 15) ekipa iznad 20.-te dolaziš do zaključka da će skoro SVA 20. liga napredovati u (barem) 19 a 1. i 2. i više.
Na Fifu se nemoj puno obazirati jer je još uvijek pod utjecajem nogometa kada su mu suci na gostovanju sudili za domaću momčad tako da se još i danas boji gostovanja iako se ovdje radi o pingiću. Još nije niti jednom izgubio u Sokaz-u ni doma ni na gostovanju a opet puše na hladno. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
domac101

PostPostano: pet ožu 25, 2016 9:09 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Ma mislim da nema straha za gospodina Fifu, bez obzira što je B liga možda i jača.

Sve osim finala između Potkova i Geodeta bi bilo iznenađenje. Samo nek ozbiljno shvate ta polufinala i to je to.
Stip

PostPostano: pet tra 22, 2016 9:39 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Fale još dva zapisnika, pa će se znati svi parovi doigravanja. Ono što se već zna, ažurirao sam u prvom postu.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub tra 23, 2016 12:43 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Evo, upisani su svi rezultati obje lige, i sada u prvom postu ove teme možete vidjeti parove prvog kola doigravanja.

Prvo kolo igra se u tjednu koji počinje 02.05.2016. (znači ne sada odmah u ponedjeljak). Ako se obje ekipe slože da im odgovara odigrati ranije, ja naravno s time nemam problema.

Svim ekipama poslat ću i mail, s linkom na parove doigravanja. Nekako sam previše lijen da sve i nazovem. Jako bih cijenio da kad dogovorite utakmicu prvog kola doigravanja, ovdje ostavite informaciju za koji je dan utakmica dogovorena. Bilo bi dobro da se za termine dogovorite čim prije, ne morate čekati 02.05. da počnete nazivati.
Ako ste u prvom kolu gosti, a domaćin vas ne naziva, probajte vi nazvati njih prije no što zovete mene.
[Vrh]
Stip

PostPostano: sub tra 23, 2016 12:49 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

I još par riječi o 'dužnicima'.
Iako su svi rezultati upisani, nekoliko zapisnika mi fali. Ne vjerujem da je netko falsificrao rezultat, tako nešto mi se još nije desilo, ali kao voditelj dužan sam prikupiti sve zapisnike. Obzirom da sam dužnicima već slao mail s molbom da pošalju ono što fali, sada ću ih ovdje javno prozvati Zubo . Sorry (i isprika ako sam samo ja zagubio zapisnik).

20b liga, 6. kolo, LEPROVICA.RAZMJER-FLAK - NOVI MILENIJ II
20b liga, 8. kolo, MAXX PLANK - LEPROVICA.RAZMJER-FLAK

Malim pošaljite to čim prije, inače početkom sljedećeg tjedna slijedi telefonski poziv Mad
[Vrh]
Stip

PostPostano: pon svi 02, 2016 2:52 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Onda? Nitko ništa ne javlja - jeste li dogovorili tekmu, imate li problema u dogovorima, protivnici se ne javljaju.... bilo što, pišite malo.
[Vrh]
domac101

PostPostano: pon svi 02, 2016 3:14 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Maxx Plank - Stolnopenisači večeras u 19 sati, lokacija Vukomerec.
domac101

PostPostano: pon svi 02, 2016 10:30 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Jedino nema opcije upisivanja rezultata pa izgleda da će morati IB ili gospodin Stipetić osobno.

Maxx Plank - Stolnopenisači 6:4.

Meč ništa specijalno, gospodin Korman je ipak predobar za nas u ovom trenutku, a moja ekipa i ja smo podbacili. Obzirom da se gledaju setovi u slučaju rezultata 5:5, zadnji pojedinačni meč nije mogao ništa bitno promjeniti te je odrađen radi forme, a parovi predani od strane ekipe Maxx Plank.
Čestitam im i ovim putem, sretno dalje iako je ovaj dio razigravanja reda radi.
Stip

PostPostano: uto svi 03, 2016 8:20 am    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Rezultate doigravanja/razigravanja možete pratiti na http://www.sokaz.hr/razigravanje.php?oblik=html&spol=M&lg=120&doba=pro&sezona=2016

Inače, nije nužno baš potpuno svejedno da li ste 11. ili 12. Prve četiri ekipe u svakom slučaju prelaze u višu ligu, ali ovisno o broju ekipa koje odustanu uvijek (?) gore ode još poneka ekipa. Mislim da je uobičajeno da odustane 4-5 ekipa između proljeća i jeseni, ali vjerujem da je bilo slučajeva kada je odustalo i sedam. A ako odustane sedam ekipa, jedanaesti iz dvadesete ide u višu ligu, dvanaesti ne ide.
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto svi 03, 2016 8:40 am    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Majstor stimuliranja Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
domac101

PostPostano: uto svi 03, 2016 9:38 am    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Stip (napisa):
Rezultate doigravanja/razigravanja možete pratiti na http://www.sokaz.hr/razigravanje.php?oblik=html&spol=M&lg=120&doba=pro&sezona=2016

Inače, nije nužno baš potpuno svejedno da li ste 11. ili 12. Prve četiri ekipe u svakom slučaju prelaze u višu ligu, ali ovisno o broju ekipa koje odustanu uvijek (?) gore ode još poneka ekipa. Mislim da je uobičajeno da odustane 4-5 ekipa između proljeća i jeseni, ali vjerujem da je bilo slučajeva kada je odustalo i sedam. A ako odustane sedam ekipa, jedanaesti iz dvadesete ide u višu ligu, dvanaesti ne ide.

Dobro, u nekim scenarijima je moguće, ali je pitanje koliko je realno. Prošle godine je, ako sam dobro brojao, prošla 10. ekipa uz dodatak da jedna ekipa ispred odustala, znači realno 9 ekipa.
Možda sam se i ja nespretno izrazio, jučerašnja utakmica nam nije bila reda radi jer smo htjeli borbu za 9. mjesto i veće šanse za napredak.
Ništa, ostaje nam dobit utakmicu za 11. i bit barem 1. u donjem domu. ROFL te eventualno imat dovoljno sreće s odustajanjima, u što ipak sumnjam.

Čestitke Zabatu, nisam znao što očekivati u tom meču jer je B liga djelovala nešto kompaktnije i jače, ali nisam toliko siguran da je to slučaj.
TypeR

PostPostano: sri svi 04, 2016 2:51 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Baš pregledao zadnjih par proljetnih sezona i vidio da uredno 10-ak ekipa odustane prije jesenskog dijela, tako da vam je ovo bila itekako bitna utakmica za odlazak gore, jer je bitna razlika između 10. i 11. mjesta.
Vidim da Stip daje dobre šanse 11., ali ja ne bih rekao. Confused
Možda ne kužim, pa molim Stipa da pojasni kako u slučaju 7 odustajanja 11. iz 20. ide u 19.
[Vrh]
domac101

PostPostano: sri svi 04, 2016 3:24 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Nažalost da, jbg sami smo si krivi. Moramo odigrat bolje idući tjedan i uzet to 11. mjesto pa što bude.

Više treninga, manje priče i bit će bolje na jesen.

Jedino mi je žao što se odlučuje u jednom meču dosta toga pa su u velikoj prednosti ekipe s igračem koji glatko uzima 3 boda. Tolike setove je teško nadoknadit, a nekoliko ekipa ipak ima igrača koji mogu igrati 5-6 liga više bez problema.
Možda se je moglo odigrat svaki sa svakim, samo jedan tjedan duže bi trajalo, jedan meč više za skupljanje iskustva nama novima i šansa da se ispravi neki loš dan.
Srećom pa je kraj sezone da se ipak posvetim nekim drugim stvarima i zaboravim sve ovo.
ib
Site Admin

PostPostano: sri svi 04, 2016 4:14 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Iss, kakva je ovo malodušnost. Zmaj No no

Prva vam je sezona i prvi su mačići koje ćete podaviti, i lako moguće da ćete najesen svi biti 15-25% jači. Plus nema nikakve garancije da je crta između točno određena dva plasmana.
Odigrajte tu jednu do kraja fino opušteno (err, no pun intended), podvucite crtu na prvenstvo i odlučite jel vam sve skupa bilo zabavno igrati, družiti se i upoznavati s novim ljudima. Ja se nadam da je, barem sudeći po slikama s početka prvenstva. I ako je, to je jedino bitno.
Poslije ovoga dugi odmor, a krajem ljeta ste opet nazad u dvorani kada krenu magle i vlaga i nastavljate tamo gdje ste stali. Liga gore-dolje, nakon prve sezone sigurno nije najvažnija stvar o kojoj trebate brinuti.

Ionako krećemo s novim lopticama i svima će nam bit ajmemajko. Zvrko

Najrađe bih završio sa "Glavu gore!" Hihihi ali strah me da ne dobijem porciju od gosp. Dinka. Trk
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Stip

PostPostano: sri svi 04, 2016 7:17 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

TypeR (napisa):

Vidim da Stip daje dobre šanse 11., ali ja ne bih rekao. Confused
Možda ne kužim, pa molim Stipa da pojasni kako u slučaju 7 odustajanja 11. iz 20. ide u 19.

Rekao sam da 11 ide u višu ligu, nisam rekao u 19.

Nije baš da sam se udubio u tablicu prelazaka, ali logika mi je ovakva:
    -ako nitko ne odustane, onda iz zadnje lige u više ide četiri ekipe
    -ako jedna ekipa odustane (iz bilo koje od prvih 19 liga), onda ostaje 19*14-1 momčadi (za one bez kalkulatora 19*14=266, pa onda još onaj minus jedan, i ostane 265 momčadi). Od 265 momčadi ne mo+š napravit 19 liga po 14 ekipa, pa moramo dodati još jednu, a nećemo valjda neku novoprijavljenu, već petoplasiranu (odnosno 4+1 - plasiranu, gdje je 4 konstanda, a 1 broj ekipa koje su odustale) iz zadnje lige
    - ako odustanu dvije, ostane 264 momčadi, pa moramo uzeti dvije iz zadnje lige, konkretno petu i šestu (4+2 - vidi objašnjenje gore)
    - itd

Da bi ib bio zadovoljan, sad bih morao pretpostaviti da pravilo vrijedi kad odustane n momčadi, i dokazati da vrijedi i za (n+1). To ostavljam kao domaću zadaću za one koji žele znati više.

E sad, može biti da ćemo iz kvote odustalih spasiti nekoga od ispadanja iz 19 (ili više) lige u 20-u, tako da možda treba više od 7 odustajanja da 11. iz zadnje ide u višu, priznajem. Ovisi i tko odustaje, često odustaju baš ekipe koje koje su razočarane ispadanjem iz 19-e natrag u 20-u.

A može biti i da sasvim krivo razmišljam, ispravite me i podučite
[Vrh]
Stip

PostPostano: sri svi 04, 2016 7:20 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Nadam se da će ib sada dati duuuuuug i detaljan odgovor, potrošiti sate i sate na njega, i doći na našu sutrašnju utakmicu sav nikakav Evil .
[Vrh]
TypeR

PostPostano: sri svi 04, 2016 10:00 pm    Naslov : 20. A i B liga - doigravanje - proljeće 2016 Citirajte i odgovorite

Moram priznati da niš nisam skuzil, al nije do tebe Stip već mene. Valjda Smile Dosel sam s tekme i tri poraza Smile, pa sam umoran (i razočaran) i ne da mi se razmisljat. Bum sutra.
Ovak na brzinu: mislim da se samo pomicu ekipe kako je prikazano u tablici prelazaka. Npr. odustane jedna ekipa iz 1.lige i svi 5. idu ligu više, odustanu 2 ekipe iz 1.lige i svi 5. idu gore, a svi 11. ostaju u ligi koju su igrali.... Itd.
@ib, aj kad vec objasnjavas, daj info i za broj odustajanja da 11. odnosno 12. u 17-oj ne ispadne.
Ako sam ja dobro shvatio, ako budemo 11. onda nam treba 2 odustajanja ekipa bolje plasiranih od nas, a ako budemo 12. šest boljeplasiranih ekipa (iz 17. ili više lige).
Ti matr, kak sam očajan Very Happy
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rezultati
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.