| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zmilko
|
Postano: uto srp 26, 2016 8:31 am Naslov
: igranje utakmice sokaza sa lopticama različitih proizvođača |
|
|
Članak 57.
Domaćin susreta dužan je za svaku utakmicu osigurati dovoljan broj loptica.
Vrstu loptica kojima se može igrati redovito prvenstvo određuje za svaku natjecateljsku sezonu Predsjedništvo
Kako nije navedeno koje su loptice određene za slijedeće prvenstvo,smatram da mogu igrati svaki pojedinačni susret u jednom meču sa drugom markom loptice.Nemože mi to nitko zabranit
Plastične loptice u SOKAZ-u od rujna 2016.
Na sjednici Predsjedništva donesena je odluka o početku igranja isključivo plastičnim lopticama u SOKAZ-u od sezone 2016/2017.
Nadamo se da ćete do rujna svi igrati kao profesionalci, dakle barem na trenutnom nivou! _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: uto srp 26, 2016 9:34 am Naslov
|
|
| Pravilnik ne brani takve egzibicije (a trebao bi!), ali osnovni fair-play nalaže da se sve partije odigraju istim tipom loptica. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ecwashere
|
Postano: uto srp 26, 2016 9:52 am Naslov
|
|
| fair play u SOKAZu sa propisanim lopticama i nedozvoljenim gumama, LOL... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto srp 26, 2016 10:03 am Naslov
|
|
| trnac (napisa): | | Pravilnik ne brani takve egzibicije (a trebao bi!), ali osnovni fair-play nalaže da se sve partije odigraju istim tipom loptica. |
Moje mišljenje je da bi definiranje takvih najsitnijih detalja bilo silovanje pravilnika, al dobro to sam ja koji nisam pravnik, nego se tu i tamo volim osloniti na fair-play (što kažeš) i zdrav razum.
Svaki meč drugom lopticom? Ne kužim, s kojom namjerom zmilko? Da ti igraš sve mečeve s istom, "svojom" lopticom, a ostatak tvoje ekipe s drugom?
Po meni ti to ne može proći - jer svatko u tvojoj ekipi onda igra s jednom vrstom (osim možda parova), a protivničke igrače tjeraš da igraju s dvije vrste, čime ideš na ruku svojoj ekipi i stavljaš protivnike u neravnopravan položaj.
Al hej, uvijek možeš probati - možda se protivnici, Disciplinska i ostatak Predsjedništva neće složiti sa mnom.
S druge strane, ako ne misliš sebi davati prednost nego samo, štajaznam, bacati novčić prije svake partije s kojom lopticom će se ta partija igrati, javi pa ćemo to zabraniti ako moramo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto srp 26, 2016 10:11 am Naslov
|
|
Mislim da Zmilko radi oko toga previše bure.
U njegovoj ljigi igraju sami polu-profesionalci i vrhunski rekreativci koji u takvim vodama plivaju ko Ajkule i prilagodba na bilo koju lopticu njima nije uopće problem  _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto srp 26, 2016 12:43 pm Naslov
|
|
 _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto srp 26, 2016 12:51 pm Naslov
|
|
Moje pitanje nije zafrkancija ili provokacija. Butterfly loptice najmanje hvataju rotaciju pa meni koji neznam spinat odlično odgovara.
Xuxaofa loptica je vrlo slična celu loptici i spiner ima prednost.
čaru kao spineru odgovara ova druga loptica. Prema tome on igra sa xu lopticom ja sa butteffly i to je to.
i nije zabranjeno zasada. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Guga
|
Postano: uto srp 26, 2016 1:26 pm Naslov
|
|
To bi značilo da i meni (kao i tebi) više odgovara Butterfly loptica koja slabije prima rotaciju, a kaj je najgore mi bumo 99% igrali sa XuShaofa
Takva je bila zadnja informacija...baš bum probal koju Butterfly da vidim. _________________ The Only Way Is Up...rutinski |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto srp 26, 2016 1:36 pm Naslov
|
|
Ja sam dosad probao samo XuShaofa, i ne vrti se uopće.
Jel čitate vi uopće onaj drugi topic i Pavićeve postove?
zmilko, hvala na pojašnjenju namjera, u tom slučaju sam ti obrazložio zašto se to ne smije, barem po svakom mogućem shvaćanju fair-playa.
Nadam se da nećete pokušati, ili ako pokušate da će barem protivnici uložiti žalbu. Što se mene tiče, pokušat ću se sjetiti da prije sezone na Predsjedništvu prodiskutiramo i možda ubacimo u Pravilnik sprečavanje ovakvog nečega.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto srp 26, 2016 5:26 pm Naslov
|
|
moj prijedlog predsjedništvu je da svakako donesu odluku . jer ako ostane ovako ja ću igrati s lopticom koja mi odgovara(kad sam domaćin).I neću prihvatiti naknadno pametovanje predsjedništva I kaznu .I žalit ću se do strasbourga.ako si ti clan predsjedništva prenesi moli moje pitanje.ja kao clan sokaza osim foruma nemam mogućnost formalnog utjecaja.pisani prijedlog ? pa evo ga ,valjda neki ljudi u predsjedništvu čitaju forum.
donesite ne stav već o d l u k u.
ps. do strasbourga ću ići pješice.možda dođem živ a možda I ne - godine su tu... _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto srp 26, 2016 5:57 pm Naslov
|
|
Ništa nisi rekao na moj argument.
Zašto svaki tvoj protivnik mora u istoj večeri igrati službeni meč s lopticama A i B (i možda C), a ti lijepo samo sa A, a Čar samo sa B? (I Dražen samo sa C?)
Smatraš li da je to u duhu fair-playa?
- - -
Ako treba odluka, donijet ćemo je. Vjerojatno ne treba, ali možda je svejedno stavimo u Pravilnik.
To što zasad tamo ne stoji, samo znači da nitko u protekle dvije trećine stoljeća još nije bio toliko bizaran (da ne kažem ne fair-play) da pokuša to izvesti u meču, tako da za eksplicitnim definiranjem nije bilo potrebe.
Ako je slučajno ne uvrstimo u Pravilnik, vrlo vjerojatno ćeš izgubiti 10:0 taj meč ako protivnici potegnu žalbu. U Disciplinskom pravilniku Strasbourg se ne spominje, ali ako misliš da imaš šanse - slobodno pokušaj.
Usput, možeš li nam dati još neke prijedloge ako imaš, čisto da odmah odjednom nadopunimo Pravilnik?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
h3n
|
Postano: uto srp 26, 2016 6:23 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Ja sam dosad probao samo XuShaofa, i ne vrti se uopće.
|
meni su odlicne te loptice jer odskacu najbolje u smislu 99% isto odskoci, znas kaj mos ocekivat.. imaju brzinu vecu nego savne, jedino malo manje rotacije primaju..
kod ovih drugih je odskok nekad ko lutrija, znas da neces pogodit di ce
| Guga (napisa): |
|
kinezi su cudo
Zadnja promjena: h3n; uto srp 26, 2016 6:40 pm; ukupno mijenjano 2 put/a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto srp 26, 2016 6:25 pm Naslov
|
|
Neven iz 2010. sad ovo čita i ne vjeruje svojim očima!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
max pax
|
Postano: uto srp 26, 2016 6:42 pm Naslov
|
|
ja ovo citam i nevjerujem , buco mozda su nas zaje.. sa paketom shushao fa, mozda samo nase nemaju rotacije, jedine lopte koje sam probao da imaju rotacije priblizno kao stare su savne loptice, niti jedna jedina besavna loptica nema rotacije, vise puta sam procitao da su shushao fa najslicnije starim lopticama , to su valjda neke stare s kojima ja nikad nisam igrao  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto srp 26, 2016 8:04 pm Naslov
|
|
Zašto svaki tvoj protivnik mora u istoj večeri igrati službeni meč s lopticama A i B (i možda C), a ti lijepo samo sa A, a Čar samo sa B? (I Dražen samo sa C?)
Smatraš li da je to u duhu fair-playa?
- - -
da li je u duhu fair pl. da u sezoni igram 13 mečeva sa 13 različitih loptica ?
I od novih do potpuno izlizanih ? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: uto srp 26, 2016 9:39 pm Naslov
|
|
Kakav idiotizam... Igraš cca. 50% mečeva s istom lopticom, onom koju vaša ekipa izabere. Na ostalih cca. 50% mečeva pitanje je s kojim lopticama igraju vaši suparnici, mogu ti odgovarati ili neodgovarati. Obzirom da igraš zadnjih godina skoro uvijek u 1. ligi, mogao si već naučiti i kako tko vadi reket iz futrole i pozdravlja suparnike, a ne s kojom lopticom tko igra.
Do nedavno sam mislio da si trol, sada me već opasno zabrinjavaš... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto srp 26, 2016 10:08 pm Naslov
|
|
| zmilko (napisa): | da li je u duhu fair pl. da u sezoni igram 13 mečeva sa 13 različitih loptica ?
I od novih do potpuno izlizanih ? |
Ok, sad je već očito da samo tražiš bilo kakav izgovor za opravdati i provući nekorektnu zamisao.
Ovaj gore ti i nije baš nešto.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sri srp 27, 2016 10:00 am Naslov
|
|
Netražim izgovor.Donesite, dopunite pravilnik i sve ok.
Da trolam ponekad da,ali sad sam ozbiljan.
Ovo je propust u pravilniku , a ne moj koji ukazujem na mogućnost manipulacije.Što se mene tiče igrat ću i s lopticama za trening.
A što volim gradonačelnika Petrinu cijenjeni Petre. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stane
Pridružen/a: 06. 03. 2013. (14:03:33) Postovi: 1134 Lokacija: za stolom u dvorani
|
Postano: sri srp 27, 2016 1:46 pm Naslov
|
|
Slazem se s zmilkom nigdje ne piše da moraju loptice bit *** tako sigurno bude neko igrao s * tako to bi trebalo u pravilniku promijenit.
Ja osobno sam igrao turnir s trening * lopticom i mogu reć da je to koma sve su jajaste nepravilne bez obzira na proizvođaća tako da *** bi bilo ok igrat turnire a i prvenstvo sokaza kao i sva takmićenja unutar sokaza.Ubaci se samo jedna rećenica pa nije to neki problem. _________________ Nebojte se savršenstva. Ionako ga nikada nećete postići. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|