| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: uto ruj 19, 2017 8:21 pm Naslov
: 21a. liga jesen 2017 |
|
|
Pozdrav svim ekipama od voditelja. Dosta je novih ekipa, pa ću tradicionalno reciklirati svoj standardni uvodni post.
Volio bih imati mailove manje-više svih ekipa radi bolje komunikacije. Ako je ikako moguće, molio bih ekipe da mi jave barem po jedan kontakt-mail (nije problem ako ih je više). Ostavljajte adrese na forumu, šaljite ih na moj mail, može SMS... sve primam. Nemojte me nazivati da mi kažete svoj mail, uz lošu vezu, bučnu okolinu i moj rukopis, imam bar 50% šanse da zapišem nešto krivo. Ovo naravno nije ništa obavezno, SOKAZ mogu igrati i ljudi koji ne koriste mail.
Želim vam puno druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom.
Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako pak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.
Pročitali ste ovo i poslali mi svoj mail? Lijepo od vas, ali dajte još tijekom prvih nekoliko kola pitajte svoje protivnike jesu li na forumu, koriste li mail. Ako sve 'natjeramo' na forum i komunikaciju mailom, bit će manje problema.
Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi). Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ako odgađate utakmicu za sljedeći tjedan, ona u pravilu mora biti odigrana do utorka u sljedećem tjednu. Kod svakog odgađanja, molim da me obavijestite.
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
Pridružen/a: 16. 02. 2015. (18:27:55) Postovi: 680 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pet ruj 22, 2017 5:00 am Naslov
|
|
Da krenemo. Pozdrav svima od ekipe ABC2. Odmah i pitanje za Voditelja lige :"Kakva je shema razigravanja za poredak ?". Nadam se da će sve ekipe odigrati barem 12 utakmica kada već u startu imamo "feler" neparnih liga pa preskačemo jedno kolo (ono sa nepostojećom 10. ekipom u ligi). Ili ja to krivo iščitavam ?
Odmah dajem i prijedlog svima koji su zainteresirani ->NAZOVITE EKIPU ISTOG REDNOG BROJA (koji ima vaša ekipa) iz 21. B lige i kada pauzirate možete dogovoriti prijateljski susret jer tada i ta druga ekipa pauzira pa vam tako ne "propada" jedan termin za utakmicu.
Evo, primjerice u ovom 1. kolu sve ekipe igraju osim ekipa PLIVA PING iz 21.a i ekipa STK Gajec drajf III iz 21.b lige koje pauziraju. Zašto ne bi dogovorili prijateljsku tekmu jer ... radi toga smo se svi i prijavili za Sokaz, zar ne ? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pet ruj 22, 2017 6:04 am Naslov
|
|
Odličan prijedlog!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet ruj 22, 2017 8:53 am Naslov
|
|
A zašto si Munjo prijavljen u dvije ekipe . _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
trnac
|
Postano: pet ruj 22, 2017 9:17 am Naslov
|
|
Nije. U ABC je samo duhovni vođa, dok će u ABC 2 pokazati svoje igračko znanje.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pet ruj 22, 2017 9:27 am Naslov
|
|
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Saša
Pridružen/a: 12. 11. 2011. (14:24:19) Postovi: 1556 Lokacija: Dubrava
|
Postano: pet ruj 22, 2017 9:30 am Naslov
|
|
Ipak sam mišljenja da je svoje znanje trebao demonstrirati u XVI. Ne ulazim u njihove razloge samo komentiram. _________________ Let the force be with you |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pet ruj 22, 2017 11:59 am Naslov
|
|
Ma nisam ti ja dovoljno dobar za 16. ligu a drugo, važnije je druženje na treninzima nego na utakmicama. Treninga ima cca 120 godišnje a utakmica samo 30-tak.
Kvantitativno su treninzi 4 x važniji a dolazi u pitanje kvaliteta i uopće održavanje treninga kada nemaš suigrača na treningu ili treniraš uvijek sa istim protivnikom.
Stoga smo povećali broj članova ekipe kako bi nam bilo UVIJEK dovoljno suigrača i raznovrsno na treningu i to sada funkcionira zadnjih par mjeseci jer se još nije dogodilo da su samo dva čovjeka ili samo jedan na treningu nego nas je uvijek 3 - 4 i više, dovoljno, toliko da nema mjesta ni za prijateljsku utakmicu jer bi neki cijelu večer čekali svoj red da igraju.
Normalna posljedica toga je da se ti novi igrači prijave u Sokaz, tako sam ove sezone doveo tri NOVA igrača i jednu ekipu i .... to nije kraj. Život i Sokaz idu dalje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pet ruj 22, 2017 5:07 pm Naslov
|
|
@MUNJA2 - prijedlozi
Prijedlog za prijateljske utakmice mi se čini dobar, ako vam se igra svakako iskoristite ideju.
Što se tiče play-offa, ne znam još kakav će biti sistem.
Daleko najjednostavniji sistem je onaj koji se igrao u gotovo svim sezonama otkad sam ja voditelj, tj da prvi iz a lige igra protiv drugoplasiranog iz b lige i obratno. Nakon toga pobjednici mečeva igraju za prvo mjesto, a poraženi za treće. Isto tako treće- i četvrtplasirani u obje lige igraju za poredak 5-8. mjesta itd. Na taj način svaka ekipa odigrala bi 8+2=10 utakmica unutar 11 tjedana.
Mislim da se samo jedne sezone, proljeće 2015. ako se ne varam igrao drugačiji play-off. Tri prvoplasirane momčadi iz obje lige formirale su mini-ligu u kojoj su se priznavali međusobni rezultati iz redovne sezone, odnosno svaka ekipa odigrala bi još tri utakmice s momčadima iz one druge lige. Isto tako momčadi 4-6. mjesta u svakoj ligi formiraju drugu mini ligu koja se igra za poredak 7-12. mjesta, itd. To je dosta zgodno rješenje za lige od 9 momčadi, ima vas taman toliko da se formiraju tri mini-lige. Tako biste odigrali 11 utakmica unutar 12 tjedana.
Ovo unutar 12 tjedana treba shvatiti uvjetno. Iskustvo govori da uvijek postoje momčadi koje kasne s dostavom rezultata, i poredak lige se ne zna već u petak ili subotu. Tako se ne zna niti tko igra s kime od ponedjeljka sljedećeg tjedna, a to stvara probleme s nuđenjem termina. Neki bi nudili ponedjeljak, a ne znaju kome bi nudili, a morali bi ponuditi već u petak.
Zato sam ja obično ostavljao tjedan dana pauze između redovnog dijela i play-offa. Time je ovaj drugi sistem, s mini-ligama, zapravo maksimum što možete odigrati unutar 13 tjedana.
Vidjet ćemo za par tjedana, ovisi kako ćete dostavljati zapisnike, zna biti i odustajanja. Obavijest o sistemu razigravanja stavit ću ovdje, otvoriti posebnu temu, i još poslati mail. Da ne bi rekli da niste znali. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: pet ruj 22, 2017 10:26 pm Naslov
|
|
Ja sam svakako za sistem da se nakon odigranih 8 utakmica (u 9 tjedana) formira neka nova liga (bod sistem) da bi se igralo što više utakmica kako hendikep malih broja ekipa ne bi dolazio do prevelikog izražaja u premalom broju utakmica. Po mogućnosti i sa više ekipa od 3 iz svake lige.
Ako idemo na kup sistem od prva dva iz svake lige onda je premalo utakmica, samo 10 u polusezoni i gubimo 3 utakmice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pet ruj 29, 2017 7:20 am Naslov
|
|
Još nije završilo ni prvo kolo, a ja počinjem kukati i prigovarati, ovaj post ću staviti u temu obje 21. lige.
Od ponedjeljka ili utorka prestaje kukanje, počinju prijetnje
Do sada sam - za obje lige zajedno - saznao rezultate pet utakmica (od osam koliko ih se ukupno igra). To i nije tako loše, moguće je da se 2-3 igraju danas. Ali za samo dvije od tih pet dobio sam i zapisnik. Kako sam i naglasio u prvom postu:
"4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom). "
Dakle, šaljite zapisnike, riješite zaostatke. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub ruj 30, 2017 2:32 pm Naslov
|
|
Hvala svima, sve je upisano, imam sve zapisnike  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: uto lis 03, 2017 10:35 pm Naslov
|
|
| Hajde da malo pišemo. Ekipa Pinginho je glavni favoriti za osvajanje 21.a lige. Dečki su ujednačeni i jako dobri, procjenjujem da mogu već danas igrati 18. i više lige. Kako se stvari razvijaju to će im se i ostvariti. Zasluženo su nas pobijedili. Sretno u nastavku. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: ned stu 05, 2017 8:42 am Naslov
|
|
Ili sam ja pogubio neke mailove, ili mi niste poslali dva zapisnika šestog kola. Hajde, hajde, šaljite  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Staročeško pivo
|
Postano: čet stu 16, 2017 12:54 pm Naslov
|
|
| zahvaljujem ekipi PInginho na jučerašnjem derbiju i želim im puno uspjeha u daljnjem natjecanju. Ekipa 5thElement Pivovara Daruvar ide dalje u razigravanje sa prve pozicije te se veselimo novim susretima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: ned stu 19, 2017 12:36 am Naslov
|
|
Uf, koja "prevarantska" ekipa za 21. ligu, prva dvojica bez dosadašnjeg SOKAZ iskustva, ali i bez ijednog poraza , a vidim tamo dole i još neke dvije "neznalice" , onako, da se nađu za slučaj da nešto zagusti...
Dečki, vidimo se za 3-4 godine u 5.-6. ligi, sa srećom!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
MUNJA2
|
Postano: ned stu 19, 2017 7:49 am Naslov
|
|
Ne bi vjerovao (nisam zločest) iako znaju igrati još im treba poduka iz pravilnog izvođenja serve i stavu oko tog pitanja, barem nekima od njih.
Čuj, svak se grebe gdje ga svrbi ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sub stu 25, 2017 3:20 pm Naslov
|
|
Ajde, ajde, još samo jedan zapisnik i imat ćemo sve kompletno. Istina, rezultat te utakmice neće promijeniti poredak, ali dajte da i službeno završi ovaj dio te krenemo u play-off |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|