|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
GothamChild
|
Postano: čet svi 31, 2007 5:16 pm Naslov
: noob pitanja:) |
|
|
e ovak, prvo pozdrav svima..
da odmah naglasim ne znam ni da li imam pravo se registrirat i pisat na ovom forumu obzirom da nisam clan nijednog kluba niti SOKAZ-a..
dakle, volim igrat pingic i imam doma stol i prostoriju bas za igrat..
e sad, do sada problem nije bio reket ali kako sve vise igram vidim da bi to nekako moglo i malo bolje..
isao sam redom, od onih za 20kn pa na one od 100njak, pa sam sad na tibhar (vladimir samsonov pise na drsci) i imam osjecaj da bi to islo puno bolje da imam i bolji reket, tj. da mislim da znam bolje nego sto to ovaj reket zna:)
i onda mi je frendica posudila svoj reket, na drsci pise junior samo a na gumama tibhar rapid...ajmeee koja razlika:)
e sad da ne duljim jos vise, imam 500njak kn da si kupim takav ili bolji reket..ne kuzim se u strucne fraze, za mene je takav reket trenutno high end i sad planiram narucit sa jednog od online shopova takav ili slican reket pa vas molim da mi netko objasni sto sve trebam kupiti i sto bi bio neki best buy..
hvala unaprijed i isprike na poduzem postu:) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: čet svi 31, 2007 8:38 pm Naslov
: Re: noob pitanja:) |
|
|
Pozdrav i tebi!
Ako želiš i malo ozbiljnije igrati pingač nećeš više kupovati rekete u komadu, već drvo posebno i gume posebno, s time da gume nemoraju biti iste.
Drva i gume imaš razlićitih: brzih, sporih, s većom kontrolom, s većom mogučnošću za postizanje rotacija (spin) itd.
Malo si proući karakteristike pojedinih na http://www.dandoy-sports.com/
osnovno za praćenje kod drva ti je Speed, Control, Plies (brzina, kontrola i slojevi od kolko je drvo napravljeno) a kod guma Speed, Control,Spin
(brzina, kontrola i koliko guma prijanja oli ti lovi). Svaka ta karakteristika ti je u pravilu ocjenjena od 1 do 10, znaći ako ima veću brzinu i spin to bi onda bilo više napadački, a ako je recimo kontrola veća a brzina manja to je onda bolje defanzivno. Ti sam moraš procjeniti kaj bi ti bolje odgovaralo, ali nemoj si mislit ako nađeš drvo i gume s boljim ocjenama da ćeš i ti bolje igrati, jer na kraju se sve svodi na onu staru: igra glava i ruka a tek onda reket.
Nadam se da sam ti bar malo pomogao iako bi se tu dalo puno filozofirat. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
GothamChild
|
Postano: čet svi 31, 2007 9:33 pm Naslov
: |
|
|
naravno da si bio od pomoci i to puno..
ali ima toga jos odakle dolazi:)
1. jel ja mogu, kao obicni amater osjetiti razliku izmedju gume koja dodje 20 ili 30eura?
2. koja je uopce razumna cijena da jedan slozeni reket srednje klase, znaci nista profi ali ne ni najlosija oprema?
3. sto mi sve treba? drvo, guma? sto jos? sto ide izmedju, kakvo ljepilo i tako to..
pozz i tenk ju jos jednom |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slavonac
Pridružen/a: 04. 09. 2006. (14:47:32) Postovi: 159 Lokacija: Slavonski Brod
|
Postano: sub ožu 15, 2008 10:17 pm Naslov
: |
|
|
Za 400 do 500 kuna možeš složiti dobar reeket za poečtak i igranje barem 2 godine. Onda mjenjaš ono što osjetiš da ti treba.  _________________ Slavonac |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|