55
|
Postano: sub tra 20, 2019 7:52 am Naslov
: Karlov pogreb |
|
|
Kod drugih naših bivših ili aktivnih članova koji preminu obično se ne javljam izraziti ovdje sućut, mahom se radi o ljudima koje nisam ni poznavao, tek dva ili tri jesam.
Nisam poznavao ni Karla Kurtanjeka, malo ljudi ga u SOKAZ-u može i poznavati... krenuo je redom od zadnje lige, za dvije i pol godine natjecanja popeo se sa svojom ekipom do 15. lige, sa turnira ga se ne sjećam, mnoge igrače još nije ni stigao sresti.
Želim izraziti sućut obitelji, iako čisto sumnjam da posjećuju SOKAZ-ov forum, ali njegovu smrt doživljavam izuzetno nepravednom i nepriličnom, tako mlad i lijep dečko, užasna mi je pomisao da je stradao, posebno ako je sam na sebe podigao ruku...
SOKAZ doživljavam udrugom ili institucijom ili organizacijom koja ljude spasi i odmakne od takvih razmišljanja, koja im da jednu drugu kvalitetu u životu, drugačiji smisao, nevjerojatno potrebnu društveno/socijalnu komponentu, ne nipošto samo konkurentsko/natjecateljsku... Komponentu kroz koju mogu čak kompenzirati frustracije i nedaće svakodnevnog života, stvari koje žele ali ne uspijevaju riješiti, veselje svakotjednom susretu sa svojim prijateljima i "čokljomatom".
Želim vjerovati da sudjelovanje u našem SOKAZ-u može biti onaj krucijalni "jedan gram" koji će na vagi čovjekovih emocija i percepcije sebe kao sretnog ili nesretnog čovjeka prevagnuti na stranu sreće... Tko zna što li je opteretilo tog, sada mogu reći, nesretnog mladića... S previše sam se smrti sreo premlad, tijekom rata u Sarajevu, te mogu reći da sam već baždaren na svakakve fatalne situacije, ali smrt ovog momka, o kojem ništa ne znam, ostavlja mi strašno neugodan i gorak okus u ustima, skoro pa jedno beznađe i neuspjeh društva u kojem danas živimo. Svom srećom, u ovoj golemoj nesreći, ipak se ovakve situacije doista rijetko dogode.
Momče, s Božjim mirom spavaj, nadam se da će tvoji bližnji razumjeti što se s tobom dogodilo, te u toj spoznaji uspjeti pronaći utjehu.
Sućut Karlovoj obitelji. |
|