|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
jumbojuice
|
Postano: ned tra 05, 2020 3:08 pm Naslov
: Kombinacija, drvo-guma |
|
|
Otvaram novu temu, za raspravu.....u vrijeme kad ionako baš nemamo puno drugih zanimacija.
Pred sve ove zabrane, sam nabavio robot kod Bilića, a stol mi posudio frend i sad neumorno lupetam.
Imao sam nešto drveta od prije i sad sam kupio još jedno, pa ih je sad ukupno 5. Guma imam 10 i sve u dobrom ili odličnom stanju (tek nedavno kupljene).
To je uvod, da se vidi što sam sve kombinirao i do kakvih (točnih ili pogrešnih) zaključaka sam dolazio.
Premještao sam gume po drvima i isprobavao razne udarce. Kod robota je dobro, što stalno daje istu loptu, pa bjesomučnim ponavljanjem mogu se primjetiti male razlike.
Drva su:
-Stiga all clasic 79 g ALL
-Xiom all S 77 g ALL+
-M. Radman orah 80 g OFF-
-M.Radman orah 87 g OFF
-Joola Aruna off+ 92 g OFF
Na 1. se može vidjeti da tu ima svega. Ovo su gore moje gradacije.
Gume su:
-Xiom Vega Europe 40
-Xiom Omega V euro 45
-Stiga calibra spin 42
-DHS neo h3 48
-Tibhar MX-P *2 47
-Joola Maxxx500 50
-Joola Rhyzer PRO 45
I tvrdoće su otprilike.
Ja sam tu svašta prebacivao, pa sam stavljao sporije gume na ALL rekete, a brže na OFF, pa obrnuto, pa kombinacije F. i B.
Uglavnom da ne dužim. Spore rekete sam izbacio (Xiom i Stigu). Možda je mrvicu bolja kontrola, ali su prespori. Mekše gume mi se isto nisu nešto pokazale.
Najbolja kombinacija mi je tvrdo drvo i srednje tvrda guma.
Također je bitna težina drveta. Danas su gume, te koje mi odgovaraju, uglavnom 47-51 g izrezane. Korištenjem laganag drveta, težište ode u glavu reketa i na to se baš nije lagano navići. Puno lakše sam se navikao na teži reket, cca 190 g, nego na težine 170-175 g s kojima sam do sad igrao, ali sa težištem u glavi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon tra 06, 2020 11:42 am Naslov
|
|
Neumorno lupetanje i bjesomučno ponavljanje
Samo naprijed!
Ne razumijem se u opremu pa ne mogu pomoć, al ovo je najoptimističniji post unazad jako dugo vremena pa sam morao izrazit sreću.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jumbojuice
|
Postano: sri tra 08, 2020 8:18 am Naslov
|
|
Moram priznati da je ovo interesantno. 2-4 sata lupetam s robotom. Bi i više, da ne koristim ovo vrijeme da si uredim okućnicu, pa betoniram, slažem kocke, kosim....
Uz to otvorim temu o kojoj se do sad nije pisalo....i nikog to ne zanima?
Valjda ostali još više lupaju s robotom i još više rade oko kuće, pa nemaju vremena
Inače sam primjetio da vani forumi o stolnom tenisu vrve postovima. Svako malo netko nešto pita, komentira.
Ovdje da nema Vunderlea i njegovih poduka, nebi ni znali da u HR postoji stolni tenis. Koju god temu o stolnom tenisu napišete u google izleti njegov tekst......i ništa od bilo kog drugog. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jumbojuice
|
Postano: uto tra 14, 2020 9:40 am Naslov
|
|
Znam da nikog ne zanima, ali pišem da mi ono što sam ustanovio negdje ostane zabilježeno
Shvatio sam da mi odgovaraju gume sa što jačim gripom, na tvrđoj ili bar srednje tvrdoj spužvi sa velikim porama. Za FH max debljina, za BH 2,0.
Problem je što su takve gume teške oko 50 g, izrezane. 2 gume, 100 g.
Ako ih stavite na reket od 80 g, dobijete 180 g, ali je težište jako u glavi reketa, što mi ne odgovara.
Dobro mi je da je malo težište pomaknuto prema glavi, ali u gornjem slučaju je to daleko previše.
Idealno bi bilo da su gume malo teže od drveta, recimo omjer 52:48.
Uz taj omjer, za gume od 100 g (+ljepilo+rubna traka=102 g) trebalo bi drvo 95-96 g, a to je ukupno skoro 200 g. S tom težinom ja ne mogu igrati.
Sad ću probati kombinairati FH gumu od 48-50 g i BH od 45-46 g na reketima 87 i 92 g. Mislim da bi taj kompromis trebao dati dobar rezultat.....samo treba naći gore opisanu gumu te težine. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|