|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Stip
|
Postano: pon ruj 14, 2020 3:20 pm Naslov
: 17a i 17b liga - jesen 2020 |
|
|
Pozdrav svim ekipama od voditelja. Većina ekipa već je prošlo kroz 'moje' lige, ali ima i novih. Starim poznanicima ispričavam se na recikliranju prošlogodišnjeg (i pretprošlogodišnjeg, i....) teksta.
Želim vam puno zdravlja, a onda i druženja, zabave, fair playa i dobre igre...i to tim redoslijedom. Da ne bi bilo nesporazuma s drugim ekipama, dobro bi bilo da svi pročitaju pravila natjecanja - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php
Dodatno, molim vas da pažljivo pročitate protokol održavanja utakmica (druga strana biltena). Iz rasprava na ovom forumu jasno je da među SOKAZovcima ima ljudi s vrlo različitim stavovima oko Covida, ali svejedno vas sve molim da poštujete protokol, kako bi - u granicama mogućnosti rekreativnih dvorana - pružili maksimalnu zaštitu drugima. To uključuje i obavezu slanja poleđine zapisnika, na kojoj moraju bito telefonski brojevi svih igrača.
Ako bude bilo problema prilikom dogovaranja ili odigravanja utakmica – probajte stvar riješiti to sami, na pristojan način. Ako ipak treba moja intervencija, javite se na mob, e-mail, što god, ja sam uglavnom na raspolaganju. Ako se ne javljam na mobitel, javit ću se čim budem mogao. Probleme – posebno oko dogovaranja utakmice – javljate na vrijeme. Npr. ako se domaćinu gosti ne javljaju, bilo bi dobro da ja to saznam negdje do utorka u podne.
Evo i odgovora na nekoliko pitanja koje mi nove ekipe često postavljaju.
1. U pravilima piše da se zapisnici šalju (samo) poštom, i to u roku od 48 sati. Ako želite sponzorirati Hrvatsku Poštu, slobodno radite tako. Ali meni zapravo ne treba original zapisnika poslan poštom, prihvaćam i skenove i fotke na mail (ako su čitljivi), može i WhatsApp, Facebook. Nemam Viber, i neću ga instalirati samo zbog Sokaza, sorry (Neki mi kažu da sam bez veze, zašto ne instaliram još jednu aplikaciju na mob, nije to nikakav problem. Takvima mogu samo poručiti da instaliraju WhatsApp na svoj mob, nije to nikakav problem) Zapisnik mora biti potpisan (i jedna i druga ekipa).
2. Ako pošaljete mail/sken/fotku ne morate slati papirnatu poštu.
3. Papirnate zapisnike ipak čuvajte do kraja prvenstva, dok ne bude objavljen novi bilten. Ako bude - a nadajmo se da neće - nekih žalbi, sporova ili sličnog, ipak će biti potreban papir.
4. Ukoliko sami upisujete rezultate na net (što jako cijenim, jer onda ne moram ja), svejedno mi morate poslati sken/fotku (ili papir poštom).
5. Kako unijeti zapisnik - http://www.sokaz.hr/registered/index.php i vidite link 'Kako se registrirati' pa dalje po uputama
6. Zapisnike u pravilu morate poslati unutar 48 sati od odigrane utakmice. Ali svi vole znati rezultate ostalih ekipa čim ranije. Ako šaljete slike mobitelom, probajte to napraviti već sa pive nakon utakmice, drugi će to cijeniti.
7. Ako odgađate utakmicu za sljedeći tjedan, ona u pravilu mora biti odigrana do utorka u sljedećem tjednu. Kod svakog odgađanja, molim da me obavijestite.
8. Odgovore na većinu ostalih pitanja možete i sami naći u Pravilniku o natjecanju - http://www.sokaz.hr/info_pravnat.php . Pitajte ako vam treba dodatno tumačenje.
9. Nemate 'papirnati' zapisnik? Isprintajte ga - http://www.sokaz.hr/zapisnik.pdf
10. Mnoge stolnoteniske dvorane zahtijevaju igranje u tenisicama za dvoranu (koje se i koriste isključivo u dvorani). Kako biste izbjegli eventualne neugodnosti, uvijek dođite u jednom paru obuće, a tenisice za utakmicu donesite u torbi. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pet ruj 18, 2020 8:17 am Naslov
|
|
U zadnji čas odlučeno je da odobrimo igranje još jednoj ekipi u 17b ligi (tako da će u obje 17-e lige biti po osam ekipa, a broj kola koje treba odigrati ne mijenja se).
Online bilten bit će dopunjen s kontaktnim podacima za ekipu, ali evo ih odmah i ovdje:
TIO (Tadej Ivan 091/5839-408; Lednicki Damir 098/218-604, 6551-444)
Tadej Ivan, Lednicki Damir, Pokrivač Vilko, Popijač Branko
Znači da ekipa DUGAVE nije slobodna u prvom kolu, već je domaćin ekipi TIO |
|
| [Vrh]
|
|
 |
nenadh
|
Postano: uto ruj 29, 2020 9:17 am Naslov
|
|
Zakaj od svih liga, jedino 17.a i 17.b lige nemaju rang listu najboljih pojedinaca?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto ruj 29, 2020 2:41 pm Naslov
|
|
| Greškom....sorry, bude uskoro |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto ruj 29, 2020 4:16 pm Naslov
|
|
Evo ih.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri lis 14, 2020 2:13 pm Naslov
|
|
Ekipa Pliva veterani do daljnjega odustaje od natjecanja, odnosno odgađa utakmice dok se ne popravi epidemiološka situacija. Odgoda je - što se SOKAZ-a i voditelja tiče - ove sezone moguća i na duži rok od standardnog "utorka sljedeći tjedan", ali naravno samo uz suglasnost obje ekipe.
Konkretno u ovom slučaju to znači da vremena za odgodu i eventualno odigravanje zaostalih utakmica nema puno, jer evo već je u tijeku četvrto kolo, imamo ih ukupno sedam prije play offa.
U svakom slučaju, vidjet ćemo kako će se situacija razvijati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: sri lis 14, 2020 2:15 pm Naslov
|
|
| Što se play offa / razigravanja tiče, planiramo ga odigrati i ove sezone (iako konačni poredak nema posljedica po prelazak u višu odnosno nižu ligu). Detalje, uglavnom prekopirane od prethodnih sezona, objavit ću ovdje uskoro. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: ned lis 18, 2020 11:14 am Naslov
|
|
| Javila mi se ekipa Tomšped (17b liga), obzirom na rast broja zaraženih i činjenicu da imaju dosta kontakata (posao, faks, škola,...) odlučili su za ovu polusezonu odustati od natjecanja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto lis 20, 2020 2:12 pm Naslov
|
|
| U 17a ligi, STK Kokitaki je trenutno u samoizolaciji. Ako bude moguće, vratili bi se u natjecanje po isteku samoizolacije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: uto lis 20, 2020 2:33 pm Naslov
|
|
Dakle, stanje baš nije bajno. Neke ekipe su privremeno odustale, neke do kraja prvenstva, neke u samoizolaciji, broj pozitivnih testova u Zagrebu ne izgleda lijepo.
S pozitivne strane gledano - ne bih htio ureći - ali čini mi se da se za sada dosta razumno ponašamo, ekipe javljaju stanje, paze na sebe i druge. I koliko ja znam, nismo do sada imali nekih sukoba, iako su ljudima, općenito govoreći, živci dosta tanki. Nadam se da ćemo tako i nastaviti.
Predviđeno je da se konačni poredak 17. lige dobije razigravanjem. Nemam kristalnu kuglu pa ne mogu reći hoće li se za 2-3 tjedna uopće igrati, ali evo ukratko plana za dalje tako da se znate ravnati. A ako dođe do zabrane rada dvorana, rekreativnih natjecanja ili nečeg sličnog, to je viša sila, mijenjat ćemo planove.
Po osam je ekipa u 17a i 17b ligi, znači igra se sedam kola, i redovni dio prvenstva završava 06.11.2020. Lako je moguće da će iz svih prije navedenih razloga biti odgođenih utakmica (što u normalnim sezonama ne bi bilo dozvoljeno, nema odgađanja u zadnjim kolima, ali ove sezone izuzetno i to dozvoljavamo). Zato će tjedan koji počinje u ponedjeljak 09.11.2020. biti 'slobodan', odnosno biti će prilike za nadoknadu zaostataka.
U tjednu od ponedjeljka 16.11.2020. igrat će se prvo kolo razigravanja, a drugo kolo 23.11.2020., odnosno natjecanje bi završilo u petak 27.11.2020.
Detalje tko igra s kime raspisat ću kasnije, ali ugrubo prvoplasirani iz 17a igra protiv drugoplasiranog iz 17b u prvom kolu, kao i drugi iz 17a s prvim iz 17b. Pobjednici igraju međusobno u drugom kolu za ukupno prvo mjesto, poraženi za treće.
Isto ponavljaju treće- i četvrtoplasirani iz obje lige za poredak od petog do osmog mjesta, itd |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|