NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Nove vrste guma i novo nezabranjeno ljepilo...

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Iceman

PostPostano: sri ruj 17, 2008 2:40 pm    Naslov : Nove vrste guma i novo nezabranjeno ljepilo... Citirajte i odgovorite

bok,

jel probo ko igrat sa novim gumama koje su kao fol napravljene za novo ljepilo na bazi vode koje ne rasteze gumu i traje par tjedana?

evo, ja kupio Bryce Speed FX i naljepio ga samo sa tim ljepilom i katastrofa....guma spora i ne odbija opce...a kao ima brzinu 140...

jel probo ko takve gume ljepit sa starim ljepilom koji ih rasteze, navodno se nebi smjelo, ili sa tzv. tuningom ih premazat prije ljepljenja koji rasteze gumu i daje na brzini...

ajmo nek se ukljuci neko ko razumije problematiku, tovar ili neko, moza cak i pospa Beljenje
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
geek

PostPostano: sri ruj 17, 2008 3:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ha, vani (u Češkoj) niko ne igra sa Bryce Speedom FX, jer su 1. generacija guma nakon zabrane brzog ljepljenja, već svi igraju sa Tenergy 05. To si ti sigurno htio uštediti zbog cijene. Kupi nove gume, a ne stare (ove možeš donirati nekom djetetu da se sa njima igra).
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
LiChin

PostPostano: sri ruj 17, 2008 9:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislim da je Iceman i uzeo nove gume... Svi ionako znaju da te gume (mislim opcenito) s ugradjenim speed glue efektom ne traju predugo... A druga je stvar to sto Bryce Speed postoji vec neko vrijeme na trzistu kao takav, pa se ne moze bas reci da je guma najnovije generacije tog tipa... Sto se tice ustede Confused, pa u odnosu na Tenergy cijena je prakticki ista:

http://www.dandoy-sports.com/tabletennisequipment/index.php?cPath=21&sort=products_sort_order&filter_id=169

Ja osobno da igram s Bryce FX-om, i da mi guma pase, a ne zelim sad nesto novo mijenjati i isprobavati, vjerojatno bi ih i ja uzeo. Mislim, ako zelim prijeci na novi nacin ljepljenja. Jer, po karakteristikama s neta, review-ovima i ostalom, to izgleda kao najblize obicnom Bryce FX-u. Sad, kakva je BTY Speed serija sto se kvalitete i ostalog tice, u to necu ulaziti jer s gumama iz te serije nisam igrao, pa ne znam.

Sto se tice tih novih guma, igram vec neko vrijeme s njima (Butterfly-eve inacice nisam probao moram priznat Zubo), ali od ovog sto sam izmijenjao i isprobao, meni osobno pasu i stvarno daju dovoljan efekt. Thumbs up

No ako trazis extreme extreme brzinu (znam da jesi Very Happy) mislim da ti ove gume nece pomoci tu. Jer po meni se nista ne moze mjeriti sa 5-6 (7 Woo hoo!) slojeva speed glua na Bryce ili Bryce FX-u (sto se brzine tice naravno). Sad, jedino da ih ipak zalijepis sa speedglue-om... Osobno znam neke sokazovce iz, pa ajmo rec prve 3 lige koji isto igraju s takvim gumama, npr Nimbus - i lijepe ih speed glue-om. Osjecaj je dobar, guma puuno puno brza... Juhuu Ali jedini problem je sto tako dosta prije odu. Sad, to ovisi od gume do gume, neke navodno krepaju vec nakon 2-3 tjedna (ako ih lijepis sa speed glue-om), recimo Joola Energy, dok neke (Plasma 430 npr) mozes lijepit, a traju i preko mjesec dana. A, mozes probat... Misli

Jos nesto: taj novi clean "tuning", (predvidjen za lijepljenje, tj mazanje normalnih backside guma nakon lijepljenja), navodno ide ko metak kad se pravilno zalijepi...

Sorry (over again Laughing) na dugom postu... Very Happy
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.

Zadnja promjena: LiChin; sri ruj 17, 2008 9:49 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Izra

PostPostano: sri ruj 17, 2008 9:35 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Ha, vani (u Češkoj) niko ne igra sa Bryce Speedom FX, jer su 1. generacija guma nakon zabrane brzog ljepljenja, već svi igraju sa Tenergy 05. To si ti sigurno htio uštediti zbog cijene. Kupi nove gume, a ne stare (ove možeš donirati nekom djetetu da se sa njima igra).

ubi covjeka u pojam... ROFL
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
geek

PostPostano: sri ruj 17, 2008 9:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Postoje i druga mogućnost - naučiti igrati i backhandom, pa onda pucati sa obje strane.

A, sada malo ozbiljno. Kako ja igram relativno slabo, cijelo vrijeme se nadam da će me neke karakteristike guma i drva dovesti bliže boljoj igri. Pa, kako imam nešto para, sam probam, a dosta i osluškujem (svaki dan sam u dvorani 3). Zaista, svi su razočarani Bryce verzijama za vodeno ljepljenje (neću navoditi imena prvoligaških igrača). Rješenje u Butterfly-u je Tenergy 05, brze su, ali tvrde.

Ono što hvale su (prva guma je brža i tvrđa, druga mekša i sporija) :
1. Andro Plasma 430 i 380 ;
2. Donic J.O. Waldner Platin i Platin Soft ;
3. Donic Desto F2 i F3 Big Slam ;
4. Xiom Omega III i II (europska spužva).

I kod ovih guma ima gubitaka na brzini ili spinu, no one su bitno manje nego kod ostalih.
[Vrh]
Izra

PostPostano: sri ruj 17, 2008 10:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a jel nije "andro roxon" sad najnoviji izum (i koliko cujem dosta hvaljen)? Confused
[Vrh]
LiChin

PostPostano: sri ruj 17, 2008 10:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po recenzijama djeluje dobar, i review-ovima na stranim forumima, ali navodno ga nasi domaci pro igraci ne vole... Dodao bi jos i Joolu Energy na gornji popis (Energy Xtra je meksa varijanta)...
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
geek

PostPostano: čet ruj 18, 2008 4:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Naprijed navedenu dvojicu komentatora ove teme (LiChin i Izra) ne smatram osobito ozbiljnima, budući da kupuju gume od mene ... A, osim toga, dečki, kaj ne učite, neko zrikate tu po nekim forumima ???

Joola Energy je brza, ali se, kao i sve Joola gume, jako brzo troši.

Andro Roxon 450 sam imao, brza je, ali nema kontrole (testirao D. Š.), pa sam je u Češkoj mijenjao za Andro Plasma 380 (bolje). To kaže i zastupnik Andra, g. Brada.

Naprijed nisam naveo firmu Stiga, koja je bila malo lukavija. U 1. generaciji guma za brzo ljepljenje zvanu Synergy Tech oni su omogućili da se lijepe i brzim i vodenim ljepilom, prema ukusu, bez oštećenja i gubljenja karakteristika spužve ili gume. 2. generacija Stige se zove Boost i svi pričaju o njima, ali nitko nije probao.

Razgovarao sam i sa prvoligaškim igračima, sa + 20 godina karijere. Neki od njih namjeravaju igrati "klasičnim" gumama, prethodno tretiranim boosterom i zatim nalijepljene sa vodenim ljepilom, što, iako je zabranjeno, stroj ne može detektirati.

U klubu moje kćeri, cure igraju sa Andro Plasma 430 zalijepljenima na Timo Boll Spirit, i nisu nezadovoljne (testirao g. Veki). Ja sam se trudio biti malo lukaviji. Kćer igra sa brzo lijepljenim gumama Stiga Synergy Tech. Brzina dobra, kontrola odlična, troše se vrlo malo (prije je igrala sa Joola Air-om). Ako dođe kontrola, novi par ću lijepiti sa boosterom i vodenim ljepilom.

Da zaključim, jer sam već dosadan i sam sebi. To su sve početne tranzicijske boljke. Za godinu će se sve srediti i "nove" gume će biti "iste" kao i stare, samo što će više koštati.
[Vrh]
rope

PostPostano: čet ruj 18, 2008 7:29 am    Naslov : Re: Nove vrste guma i novo nezabranjeno ljepilo... Citirajte i odgovorite

kako je napisao na jednoj drugoj temi sokazovog foruma
Iceman (napisa):
svi ste vi bolesni Beljenje ROFL Juhuu

bez zamjerke društvu koje teži stolnoteniskoj igri u drugom smjeru, al mislim da je i vama jasan utjecaj prodavača stolnoteniske opreme na ITTF i zabrane određenih stvari na račun punjenja novčarke....

i mislim da na kraju je stolni tenis taj koji tim postupcima gubi.... jer sve te karakteristike proizvođača su ozbiljno sranje, još donekle može pomoći mišljenje forumaša il još bolje poznanika i stolnoteniskih prijatelja koji gaje stil sličan vašem, al da bi znali što bi vam moglo pasati morate to isprobati u vlastitoj ruci, na vlastitom reketu....

Uglavnom, sličnu priču sam prošao kroz lipanj i srpanj, sa raznoraznim kombinacijama drveća i guma... i konačno je ispalo tak da više nisam imao osjećaj za ništa.... nakon početnih pozitivnih dojmova svatio sam da mi više niš ne odgovara i skoro polomio i bacio svu opremu.

PS: ČUVAJTE NOFCE!!!!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: čet ruj 18, 2008 11:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

geek (napisa):
Naprijed navedenu dvojicu komentatora ove teme (LiChin i Izra) ne smatram osobito ozbiljnima, budući da kupuju gume od mene ... A, osim toga, dečki, kaj ne učite, neko zrikate tu po nekim forumima ???

nista onda, necemo ih vise kupovati. Very Happy zavrsili mi ispitni rokovi... Evil

Citat:
Ja sam se trudio biti malo lukaviji. Kćer igra sa brzo lijepljenim gumama Stiga Synergy Tech.

koliko dobijemo za sutnju o ovom detalju na prvom iducem turniru?

Citat:

bez zamjerke društvu koje teži stolnoteniskoj igri u drugom smjeru, al mislim da je i vama jasan utjecaj prodavača stolnoteniske opreme na ITTF i zabrane određenih stvari na račun punjenja novčarke....

i mislim da na kraju je stolni tenis taj koji tim postupcima gubi.... jer sve te karakteristike proizvođača su ozbiljno sranje, još donekle može pomoći mišljenje forumaša il još bolje poznanika i stolnoteniskih prijatelja koji gaje stil sličan vašem, al da bi znali što bi vam moglo pasati morate to isprobati u vlastitoj ruci, na vlastitom reketu....

Uglavnom, sličnu priču sam prošao kroz lipanj i srpanj, sa raznoraznim kombinacijama drveća i guma... i konačno je ispalo tak da više nisam imao osjećaj za ništa.... nakon početnih pozitivnih dojmova svatio sam da mi više niš ne odgovara i skoro polomio i bacio svu opremu.

PS: ČUVAJTE NOFCE!!!!

bez brige, nisam prije igrao sa speed glueom pa ni sad ne kupujem gume sa speed glue efektom... obe varijante prilicno blage po dzep. gumu tu i tamo promjenim ali cesto onda igram s njom dok se ne istrosi pa se opet vratim na staro. trenutno pokusavam promijeniti forehand spin pokret u malo moderniju varijantu pa sam od geeka uzeo kinesku gumu koja za sad dobro sluzi i vjerojatno ce tu ostati iducu sezonu.
[Vrh]
geek

PostPostano: čet ruj 18, 2008 11:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da bi netko ustanovio vrstu ljepljenja, nije dosta da vidi moju kanticu, već mora imati aparat koji košta 400 EUR po komadu. Aparat bi morao imati svaki klub, te ako organizira natjecanje u sustavu HSTS-a (bodovni turnir ili ligu), morao bi aparat dati na korištenje glavnom sucu. Po mojim informacijama iz pouzdanih izvora, to neće biti ove godine.

Ono sa gumama i ispitima bila je šala (samo ti uči i dalje vježbaj kineski forehand).
[Vrh]
Izra

PostPostano: čet ruj 18, 2008 12:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

sve 5 Thumbs up
[Vrh]
LiChin

PostPostano: čet ruj 18, 2008 5:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Covjece nije me bilo pola dana (ucio sam geek, ucio Beljenje), a ovo se pretvori u pravu raspravu... Laughing
geek (napisa):
Joola Energy je brza, ali se, kao i sve Joola gume, jako brzo troši.

Osim sto je brza, zaboravio si reci i da ima izvanredan speed glue efekt, dobru kontrolu i odlican spin, dakle sve vazne elemente u igri... I istina, nije sad da traje koliko i Plasma, ali nije ni toliko kratkotrajna, moze se cijelu polusezonu, najmanje, igrati s njom...

geek (napisa):
Po mojim informacijama iz pouzdanih izvora, to neće biti ove godine.

Hihi koja si ti kontraobavjestajna... Klanja se Laughing Thumbs up

rope (napisa):
kako je napisao na jednoj drugoj temi sokazovog foruma
Iceman (napisa):
svi ste vi bolesni Beljenje ROFL Juhuu

Sta je, strah te da se ovo ne bi pretvorilo u konkurenciju tvom najdrazem topicu na forumu... Laughing Wink
Ne brini se, ipak je previse vas travara... Zubo Al stizemo i mi ostali polagano... Juhuu Thumbs up
[Vrh]
rope

PostPostano: pet ruj 19, 2008 7:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

LiChin (napisa):

Sta je, strah te da se ovo ne bi pretvorilo u konkurenciju tvom najdrazem topicu na forumu... Laughing Wink
Ne brini se, ipak je previse vas travara... Zubo Al stizemo i mi ostali polagano... Juhuu Thumbs up

ma ne, baš suprotno.. što je više otvorenih topika na ovom forumu meni je draže... ne moram surfat i tražiti spoznaje po stranjskim forumima....

a na kraju krajeva cijela bit ovog sporta je navedena u tvom potpisu Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
LiChin

PostPostano: pet ruj 19, 2008 1:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

rope (napisa):

Very Happy Thumbs up respect...

Kad je vec tako Zubo , da se jos malo nadovezem na pocetnu temu:
rope (napisa):

i mislim da na kraju je stolni tenis taj koji tim postupcima gubi....

Slazem se s rope-tom da je stolni tenis na neki nacin onaj koji najvise time gubi... I sam sam se dosta puta opekao na sve to, i novaca i novaca potrosio... Prije sam lijepio, pa je na ljepilo odlazilo puuno, pa onda kad sam se htio rijesiti toga, shvatim da treba puno experimentirati s tim novim gumama... Da se vidi sto je najbolje, najkvalitetnije, najtrajnije... Pa opet na kraju dodje na isto. Opet se novac potrosi, a njihova industrija profitira.

Al tako je to... I to experimentiranje nosi neku svoju draz, tesko je to opisati... Ali ja osobno nekako, sto vise (tj duze) experimentiram (najbitnije je da ne ode u krajnost), kao da vise i bolje mogu ocijeniti sto mi pase a sto ne... Mislim da se dosta iskustva moze steci na takav nacin. Very Happy E sad, problem su financije naravno. Ali zato imamo ovakva mjesta poput ovog foruma, a zato imamo i Sokaz i 1000 igraca za razmjene guma, drva, savjeta i sl... Pa se onda na kraju covjek i odluci za nesto.
Mozda jednom pozelim prijeci i na travu, u nekom drugom zivotu Laughing Very Happy. Al opet tko zna... Da nema takve raznolikosti stilova, ni sama igra vjerojatno ne bi bila tako privlacna i zanimljiva...
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet ruj 19, 2008 7:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

rope (napisa):

nije nego u mom Very Happy
[Vrh]
Iceman

PostPostano: pet ruj 26, 2008 2:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a ima nešto i u mom Klanja se

drago mi je da se rasprava rasplamsala...nove impresije su sljedece:

nova bryce speed fx guma je sporija i mekanija od starog fx-a...i sad je samo pitanje kome to pase a kome ne...meni je nakon pocetnog privikavanja super sjelo jer sad mogu izvuc puno mekanije spinove i ekstremno cepane loptice izvuc sa lakocom(domjan je stradao u testiranju, hehe). Dok recimo Thamm-u nikak ne pase jer mu je lopta sporija i nema takvog katapulta pa je pokusao ljepiti ju sa starim speed glue ljepilom. Onda je malo bolje ali to nije to, tako da mislim da ce se vratit na stari Bryce FX.

Mrzi me sto sam godinama trazio idealnu kombinaciju drva i guma a sad bi valjda trebao opet isprobavati sve gume gore navedene... Confused

a ova fora da nema tuniranja al da ne postoji nacin kak ce se to otkrit je stvarno katastrofa...unistavaju sport ovi gore, stalno nesto mijenjaju, a cini mi se na gore konstantno...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Kile

PostPostano: ned ruj 28, 2008 11:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hm, mislim da je ipak u mom potpisu ono nesto Zubo
Nego ne bi se slozio s Icemanom da mjenjaju sport na gore, jer, gledajuci sa strane nekog ko je nov u svemu tome nikad mi nije sjela slika pune dvorane stolnotenisaca, reketa , loptica, topspinova, lova i svega onog sto ovaj sport cini predivnim i onda odjednom Confused nekakav smrad benzina, ljepila, razrjedivaca, glukoze, eurasuper 95, mister muskula, laka za nokte....... da ne duljim!!! Objektivno gledajuci otrovima nije mjesto u sportu i to je jedan od razloga zasto je ukinuto ljepljenje, da se stolni tenis kao olimpijski sport ocisti.
Razlog zasto se i dalje plasiraju nekakvi boosteri tuneri(koji su isto zabranjeni) jest cisti profit, kolko love su samo digli na svim tim ljepilima i sranjima koje smo mazali na gume....btw i ti kao ne stetni tuneri su i dalje nekakav smrdljivi otrov....bar se meni cini!
Jasno je da je profesionalcima i polu profesionalcima cija je igra na visokom nivou i dosta ovisi o brzom ljepljenju trenutno zajeb, jer to rade cijeli zivot i period prilagodbe je neminovan! Mislim da nema razloga za vecu brigu malo cemo se opet igrati s isprobavanjem, razbiti kasicu prasicu i udri....EJ all the way baby..... Zubo a i uskoro ce se pojaviti gume koje su dostojna zamjena starim ljepljenim gumama...
Sorry na dugom postu, dugo nisam nista napisao pa me ponjelo Zubo
vezivo:topljeni ementaler
[Vrh]
Iceman

PostPostano: pon ruj 29, 2008 1:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kile (napisa):
Sorry na dugom postu, dugo nisam nista napisao pa me ponjelo Zubo

nisi ni sad trebo ROFL Beljenje ROFL Evil
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.