Davor
|
Postano: sri ruj 11, 2024 10:53 am Naslov
: Ne igra mi se |
|
|
Ne igra mi se. Još je vruće. Ne znam gdje je reket. Još mi ne miriši. Ne vuče me. Ne razmišljam o tome. Nisam unutra.
Dečki su se javili. Prijavljen sam za jesensku sezonu. Koji već puta? Ne gledam ligu, ekipe, protivnike, nekako me ne zanima. Splasnulo. Ne otvaram stranice, ne znam je li izišao bilten.
Ne kupujem gume i ljepilo, ne mućkam ga prema Marijanovoj recepturi.
Stariji sam i sporiji. Je li to još za mene? Što još u Sokazu nisam vidio i doživio? Što može biti novo i drukčije?
Što će mi živciranje, frustracije, istegnuća, nagnječenja, žuljevi, muskulfiber prvih tjedan-dva?
Psovke, kletve, galama, zapisnici, referenti, prijevare i muljaže?
Ista dvorana, ekipa, protivnici. Isti miris i okus, ista psihijatrija s moje i druge strane stola.
Iste priče, analize, utakmice, kupovi, turniri.
Iste legende, hulje i prevaranti, povijest, taktika, elementi, pogoci i promašaji, češće ovo drugo.
I što sad? A ništa, trening je u petak, idemo dalje. Jesen bez Sokaza? Još uvijek ne.
Jer,
još mi se igra!
Nema veze što je vruće. Pitat ću ženu gdje je reket. Rana jesen miriši na Sokaz. Kopka me.
Dečki su se javili! Prijavljen sam, igram već 25 godina. Igrat ću dok mogu stajati za stolom. Nova je liga, novi protivnici, moglo bi biti dobro!
Gume su još dobre, samo, trebao bih ipak malo sporije. Da odem do Z ili M i kupim? Ljepila još imam, Marijanovo sam potrošio, ali tu je neko novo, vodeno.
Poslužit će, kao i leđa i noge, samo malo više glave, karoseriju ćemo zakrpati i nećemo ju trošiti kao prije.
Lijepo ćemo pričati o našim tekmama, legendama, dobrima, lošima, majstorima, udarcima.
Na pivici nakon tekme!
Da, još sam u infektu, ne popušta. Ne želim stručnu pomoć. |
|