|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: pon vel 20, 2012 8:26 am Naslov
: |
|
|
E, slijedeći put kad slučajno zgazim lopticu, namjerno će mi suza krenut i obrnuto!! Težak je život ping pong loptica... _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
boskogary
|
Postano: pon vel 20, 2012 6:30 pm Naslov
: Re: Kako se rade loptice.. |
|
|
bolesno kako su lopticed jeftine da ih rade u hrvatskoj bile bi 50kn jedna,koja procedura strasno.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto vel 21, 2012 9:10 am Naslov
|
|
Inače kako je bigdedi na nekom od topika spomenuo, po olimpijadi 2012-te loptice se više neći proizvoditi ovako.
Naime materijal od kojeg se proizvode loptice je zabranjen zbog zapaljivosti i iskričenja kod gorenja (?!?!? tko pali loptice?!??!) i mada postoji klauzula da se može koristiti u nekim primjenama, ITTF je preporučio da se pređe na nove materijale.
Za sad na netu nema puno o tome, ali vidio sam slike nekih neuspjelih pokušaja - loptice od plastike rađene metodom upuhivanja (neuspješna verzija izgleda kao mjesec - puna kratera )
Karakteristike "novih" loptica su još uvijek loše (trebale bi biti identične trenutnim) ali se približavaju. I da, dimenzije će biti promjenjene. Zapravo ne baš promjenjene već odstupanja od 40mm koja su sad dozvoljena moraju biti manja - dakle lopte bi trebale bit okruglije.
Do sad, po stranim forumima, ljudi najviše imaju primjedbi na zvuk trenutno testiranih novih loptica. Naime sve zvuće kao normalna loptica - kad je puknuta
Nemam vremena sad tražit linkove, al vjerujem da ima dežurnih koji će to iskopat  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: čet vel 23, 2012 11:51 am Naslov
|
|
ti razlozi koji se navode kao razlozi su najobičnije pizdarije, tj. izmišljotine...
treba zavrtiti pare, a promjenom loptica će industrija zavrtiti pare
ta promjena loptica je jedan od žešćih kretenizama |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet vel 23, 2012 12:11 pm Naslov
|
|
slažem se u potpunosti.
Samo mi nije jasno kome je to od koristi?!?!
pa čitave manufakture (ib-ov video) će se morati mjenjati, ljudi ostajat bez posla, zatvarati tvornice...da bi dobili lopticu koja "mora bit istih karakteristika kao ova koja se sad proizvodi. mislim da će to biti IZAZOV za proizvođače koji će iznjedriti nove tehnologije i postupke" (citat tamo nekog ITTFovca)
wtf?!?!?!? jel taj čoek normalat?
Oke, loptice će bit okruglije zbog strožih propisa. A zar nisu mogli stavit strože propise i za ove loptice pa sve pet?
Baš me zanima tko će isplivat kao turbo naj svjetski mega car proizvođač "novih" loptica za godinu dana pa da bar znam tko je ostavio koji miljunčić za kavu ovima iz ITTFa  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet vel 24, 2012 3:09 pm Naslov
|
|
ako budu nove loptice skuplje od starih, industrija će imati direktnu korist. u startu je to investicija, al kroz neko vrijeme se isplati. nema govora o otpuštanju ljudi
no tu sad ide 'koja je guma najbolja za nove loptice', pa razvoj novih guma kako bi bile optimalne za novu lopticu, itd.
koliko će sad igrači dodatno potrošiti isprobavajući nove gume, dok ne nađu ono kaj im najviše paše?
također, tu je efekt dodatnog demotiviranja defanzivnih igrača, veći odskok loptice, manje primanje rotacije radi malo većeg dijametra, pa opet super-duper nove gume koje to kompenziraju jačim spinom...industrija voli puno više beksajd igrače, jer takvome svakih x mjeseci prodaju novi beksajd. a koliko traje jedna trava? od takvog igrača nema industriji ni blizu toliko kru'a |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Ifke
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: uto kol 21, 2012 11:58 am Naslov
|
|
Za vrijeme god. odmora zabavljah se surfanjem pa naiđoh na neke zanimljivosti glede u svezi novih loptica, pa da to podijelim s vama (koga zanima).
Počnimo sa ITTF AGM 2011 (Annual General Meeting) tijelo ITTF-a koje donosi bitne promjene.
U poglavlju Decision on Propositions nalazimo zaključak ITTF-ovog Izvršnog i Komiteta za Opremu da će se od proizvođača opreme zahtijevati da proizvedu 40 mm lopticu od nečega što nije celuloid kako bi se ITTF pripremio za nadolazeću opću zabranu celuloida. Određuju se DHS i DFISH da to ostvare...
Malo čudno da se bez konkursa nekome pogoduje za tako veliki posao.
Najčudnije tek dolazi: Dio istog tijela koje je donijelo tu odluku (Equipment Committee) na istom AGM-u donosi tehnički dodatak T-3, koji mijenja dosadašnje dimenzije loptice, povećava ih, što vrijedi samo za nove plastične loptice.????????
Zar su ti ljudi vidoviti da unaprijed znaju da će loptice ispasti malo veće ili je posao obavljen prije nego je uopće donesena odluka pa da proizvođač ne baca skupe kalupe za injektiranje plastičnih, pokrivaju njegovu nepreciznost???
Da budem iskren da sam na mjestu mr. Sharare takve intervencije bi mi donijele barem 18 metarsku jahtu i recimo milion dolara za troškove jedrenja.
Naravno mr. Sharara i ostali članovi komiteta ne bi ni u snu taknuli takav prljavi novac, oni su čisti entuzijasti koji unapređuju stolni tenis a ako to mnogi ne razumiju, zato su oni tu da gurnu naše neinvetivne gubice u med.
Svratite sada na google utipkajte ...youtube william henzell new table tennis balls....
pa pogledajte što igrač i trener kaže nakon testiranja plastične loptice. Ako netko ne zna dobrije Engleski primjedbe su:
- loptica ima iritantan zvuk puknute loptice
- pukla je nakon samo nekoliko minuta ne baš jakog udaranja
- pri otskoku nije na poziciji gdje se instinktivno očekuje
- evidentno je tvrđa pa slabije prima spin
- ne može proći wobble test ( kada se zavrti na stolu bježi na stranu)
Sada opet svrnite na Google utipkajte "TT BALL CHANGE AFTER 2012 OLIMPICS" i pogledajte filmić gdje mr. Sharara izgovara laž stoljeća.
Za one koji ne znaju engleski on kaže:
"Kao što znate loptice za ping pong se rade od celuloida. Celuloloid kao materijal JE ZABRANJEN U ČITAVOM SVIJETU osim Kine i Koreje a i to ne za dugo...i ako ne bude celuloida ne će biti ni ping ponga.......i NITI NE POCRVENI !!!
...dalje kineska spikerica prevodi na Mandarin- Kineskom da nove inovativne loptice nisu sastavljene od dva dijela pa nemaju po sredini šav da su jednako tvrde (ili mekane) na svim pozicijama, da otskaču više od starih - uglavnom DA SU VELIKO POBOLJŠANJE???
Sada znamo razlog zašto ćemo ubuduće igrati sa lošijim, vjerojatno skupljim lopticama, ponovo trošiti na nove gume i drva, a mr. Adham osvjedoćeni entuzijast... ( koji je usput rečeno menađer pet tvrtki), smišljat će nova poboljšanja svjetskom stolnom tenisu.
Preostaje nada, s obzirom da su kinezi poznati po tome da ne mogu proizvesti prvoklasnu robu, da će netko drugi u budućnosti uspjeti naći mješavinu koja će otkloniti nedostatke. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: uto kol 21, 2012 12:17 pm Naslov
|
|
Slažem se sa svim gore navedenim, osim s tvrdnjom da Kinezi nisu u stanju proizvesti prvoklasni proizvod. Jesu, ali taj onda košta kao i evropski, američki ili japanski.
| bill (napisa): |
Najčudnije tek dolazi: Dio istog tijela koje je donijelo tu odluku (Equipment Committee) na istom AGM-u donosi tehnički dodatak T-3, koji mijenja dosadašnje dimenzije loptice, povećava ih, što vrijedi samo za nove plastične loptice.????????
Zar su ti ljudi vidoviti da unaprijed znaju da će loptice ispasti malo veće ili je posao obavljen prije nego je uopće donesena odluka pa da proizvođač ne baca skupe kalupe za injektiranje plastičnih, pokrivaju njegovu nepreciznost???
|
Da, loptica se povećava na dimenziju od 40 mm do max 40.60 mm (dosad od 39.50 mm do max 40.5 0mm).
Sve sliči na natječaje u Hrvata:
"Gradska uprava nabavlja auto isključivo u dimenzijama 4,37 x 1,24. Visina ručice mjenjača mora biti 27,7 cm. Logo automobila treba sadržavati slova V i W. Svi proizvođači mogu pristupiti natječaju."  _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto kol 21, 2012 12:44 pm Naslov
|
|
bravo bille, na trudu!
iako sam naletio na sve te informacije na stranim forumima, super je da si to objedinio u jedan post ovdje na sokazovu forumu!
Ja sam bio toliko razočaran da nisam smogao snage.
Inače, na moju veliku žalost, strgo sam se ovo ljeto i već duže vrijeme pauziram od bilo kakve akcije, a kamo li stolnog tenisa. Danas vjerojatno prvi lagani treningić da vidim jel ozljeda to može podnijeti. tako da sam poprilično željan igre
naletio sam na neki stari tvornički reket, butterfly control. jedva sam zgulio gume s njega al sad izgleda drvo ko novo. kako ste vi dosta sad u ovom hardbat svijetu, recite gdje ste nabavili gume i jel se može šta sredit da i ja nabavim dvije za ovo drvo pa da bacimo koju hardbat partiju? Probao sam Bućin, jako je zabavno  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: uto kol 21, 2012 4:27 pm Naslov
|
|
Pozdravljam te dragi prijatelju...što se Hardbata tiče ako želiš igrati po svjetskim turnirima guma Friendship 729 Dr Evil će sasvim odgovarati. Mislim da ih ima Geek, inače među nama prolazi Friendship 563 OX
( imam dva komada izrezanih crnih koje ti mogu pokloniti )...ja sam si napravio Bat kupivši reket u Kauflandu za 35 Kn pa skinuo gume i spužvu i gume zalijepio naopako...stvar štima.Inače počinjemo s treningom u Rujnu pa sam svaki četvrtak u dvorani od 19 sati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri kol 22, 2012 11:40 am Naslov
|
|
heh, ja sam na buvljaku naletio na reket s doslovno rastopljenim gumama, al kako je butterfly zaključio sam da za 5 kuna koliko je baba tražila ne može bit da nije "value for money" čista sreća, al odmah sam pomislio da će bit sigurno dobar za Hardbat.
probao sam ga jučer s običnim gumama, malo je sporiji, recimo negdje oko all, i ima nešto više vibracije od reketa s kojim inače igram (a imat će i više sa tankim gumama za hardbat) no to mi ne smeta.
Najbitnije je da je kičma podnjela 2 sata treninga i da sad imam samo blagu upalu mišića zbog jednomjesečne neaktivnosti
Doduše čuvao sam se dosta, i primjetio sam da imam problem sa primanjem lopte na desnu stranu i kretanjem u desno (bekend) gdje sam skoro 50% sporiji no inače al to bi trebalo proći uskoro.
Što se tiče treninga, probat ću se javiti prije početka sezone, ako ne uspijem onda neki od tjedana kad ste gosti
za gume ću vidit...treba se i love skupit koliko znam za hardbat turnire nije potrebno da su različite boje, al je potrebno da su u potpunosti iste.
tako da bi eventualno mogao i nalijepiti te vaše dvije...al poklanjanje ne dolazi u obzir, posudba da (ionako ću najvjerojatnije samo s bućom, tončijem i vama i igrati za sad)
bojim se da me čeka težak poraz, al nije u pobjeđivanju ovdje čar
pozdrav, do viđenja! _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|