NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

LKT Pro XP(ili nešto slično) help

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Nix666

PostPostano: pon svi 03, 2010 3:04 pm    Naslov : LKT Pro XP(ili nešto slično) help Citirajte i odgovorite

Da li ima tko iskustva s LKT Pro XP za podijelit... ozbiljno razmišljam o nabavi ovih guma pa bih želio znati nešto više o njima(trajnost, kontrola, brzina...)... stavio bih ih na ALL+ drvo
Hvala unaprijed na odgovorima
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
dajdosta

PostPostano: pon svi 03, 2010 3:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igrao sam s njima par mjeseci.
Za te novce meni je vrlo dobra guma.
Jako je lagana. Lagano je ljepljiva što je dobro za servu.
Kontrola i blok su jako dobri, spin prosjek.
Prvih par puta dok se ne "razradi" je zbog ljepljivog sloja spora i mrtva al to prođe.
Za allround igru taman.

Imam jednu rabljenu, mogu ti je posudit da probaš pa ak ti se sviđa kupiš si novu.
[Vrh]
Burke

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dakle, ponaša se kao i velika većina kineskih guma tj. vjerojatno neće odgovarati velikoj većini igrača koji su igrali ili igraju sa europskim (ili japanskim) gumama. Pfff
Za "skuhati" nekoga možda je dobra, ali (po mome iskustvu), za napadačku igru može biti dobra jedino kinezima (niskima, brzima i turbo eksplozivnima koji sve odrade nogama i uvijek su "iznad" loptice).
Zato, ako ne spadate u navedene, držite se europskih guma, naročito ako igrate napadačku igru! Mudri djed (osim ako je u pitanju jedino cijena!)
[Vrh]
Nix666

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

joj... sad sam još više zbunjen... čuo sam da je ta guma više u europskom stilu... ja sad igram s donic gumama(gallardo i a'conda) i prebrze su mi...
hvala na ponudi dajdodsta ali ne znam od kud si... pretpostavljam da si iz Zagreba ... ja sam iz Križevaca
[Vrh]
Nix666

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

i još neštoo... upravo sam dobio ponudu za Stiga Optimum za 130kn po komadu... kakva je to guma i kako vam se čini cijena??
[Vrh]
Izra

PostPostano: pon svi 03, 2010 4:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ajooj Pro XP proizvode kinezi ali po ponasanju nije kineska...

spuzva je meka, topsheet je lagano (naglasak na lagano) tacky, slicniji europljonima nego kinezima.

LKT Pro XT je druga prica, on vise slici na tipicne kineze.

nisu sve kineske gume "kineske". ja npr. trenutno koristim dawei inspirit quattro UL - proizvode ga kinezi al ako probas igrati s njom nema ni k od kineske gume.

druga je prica sto sva ta kineska roba za javno trziste ne prolazi bas jaku kontrolu kvalitete u tvornici pa se moze dobiti los primjerak ili moze postojati razlika od od jedne do druge "iste" gume. po tome su sve kineske gume iste. Zubo
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
dajdosta

PostPostano: pon svi 03, 2010 5:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nix666 (napisa):
joj... sad sam još više zbunjen... čuo sam da je ta guma više u europskom stilu... ja sad igram s donic gumama(gallardo i a'conda) i prebrze su mi...
hvala na ponudi dajdodsta ali ne znam od kud si... pretpostavljam da si iz Zagreba ... ja sam iz Križevaca

Da, iz Zagreba sam.
Inače, ovdje ju je moguće nabavit za 90 kn novu.
[Vrh]
Nix666

PostPostano: pon svi 03, 2010 6:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

sad sam sve više siguran da ću uzeti yasaku ili stigu...
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: pon svi 03, 2010 9:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

XP = eXtra Power (normalna euro/japanska guma)
XT = eXtra Tacky (kineski ljepljivi topsheet... čudno za igrat)

ja sam dvije sezone zivio uz LKT pro XP.. uz dovoljno ljepila/tuninga vrlo solidna guma... fina serva, blok, pimpl.... malo fali na brzini pri spinu na rezanu.... ako oces vuc bombe>traži dalje... ako oces sefljat po stolu>dobar izbor....... u svakom slucaju, omjer cijene i kvalitete je odlican....

...s druge strane LKT rapid soft, namijenjen vodenom ljepilu, koji bi trebao naslijedit pro X* seriju, nije igracki nimalo slican svojim prethodnicima..

sada igram sa BTY tenergy 05... Thumbs up
dajdosta

PostPostano: pon svi 03, 2010 10:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ovo za LKT Pro XP sve stoji.

al ak si početnik nikako ne preporučam tenergy 05. super spin i serva i sve to al ta guma ne prašta pogreške. to je za beskompromisni napad, ne za allaround.
doduše igrao sam s 2.1 debelom, možda se sa 1.7 da igrat.
[Vrh]
Nix666

PostPostano: uto svi 04, 2010 4:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

naručio sam stigu innovu ultra light
[Vrh]
Burke

PostPostano: uto svi 04, 2010 12:52 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):
XP = eXtra Power (normalna euro/japanska guma)
XT = eXtra Tacky (kineski ljepljivi topsheet... čudno za igrat)

ja sam dvije sezone zivio uz LKT pro XP.. uz dovoljno ljepila/tuninga vrlo solidna guma... fina serva, blok, pimpl.... malo fali na brzini pri spinu na rezanu.... ako oces vuc bombe>traži dalje... ako oces sefljat po stolu>dobar izbor....... u svakom slucaju, omjer cijene i kvalitete je odlican....

...s druge strane LKT rapid soft, namijenjen vodenom ljepilu, koji bi trebao naslijedit pro X* seriju, nije igracki nimalo slican svojim prethodnicima..

sada igram sa BTY tenergy 05... Thumbs up

To sam i ja rekao, ali nešto drugim riječima!
Probavao sam kineske gume u europskom stilu i europske gume u kineskom stilu i uvijek ista priča, možda dobre za pimpl i blok, ali "premrtve"za napad Jako ljut premda brojevi kažu drugačije.
Ako neko naleti na izuzetak - super, ali ja sam odavno odustao od toga Kava
[Vrh]
geek

PostPostano: sri svi 05, 2010 7:37 am    Naslov : LKT Pro-XP vs Stiga Innova UL Citirajte i odgovorite

Ja ću malo teoretizirati o europskim vs kineskim gumama.

Kineske gume su u pravilu tacky (hvatljive) i generiraju rotaciju na dodir topsheet-a sa lopticom, a brzinu odbijanjem spužve. Što je kineska guma više hvatljiva, to treba tvrđu spužvu za brzinu. Zašto je to dobro, a za što loše ? Kako je guma sama hvatljiva, to bolje daje, ali i prima protivničku rotaciju. U pravilu su jako dobre za spin, servu i rezanu igru. Tvrđa spužva daje brzinu, ali gubi kontrolu, blok i kontru. U pravilu su teže. LKT (dio Friendship-a) proizvodi "europskije" gume, u pravilu stavlja ih na meku spužvu H35 (Reactor), te na njih stavlja manje ili više hvatljivi topsheet. LKT Pro-XP je vrlo dobra početnička guma, jer ima sve karakteristike za to : mekana je, lagana, manje hvatljiva, ne prebrza, za vratiti loptu na stol, dobar blok i rezana igra, ima spina i kontre. LKT Pro-XT je na istoj spužvi, hvatljivija i po karakteristikama odgovara Butterfly Tackiness Chop gumi, za one koji više vole rezati. Za one koji vole brzo, izvrsna početnička guma je Dawei Super Power-XP.

Europske gume su grippy (nehvatljive), te generiraju rotaciju ulaženjem lopte u mekšu spužvu. Lakše su, bolje za kontru i blok, ali lošije u servi i rezanoj igri, daju i primaju manje rotacije. Stiga Innova UL, po meni nije osobita guma, čak je lošija od starije varijante Stiga Innova. Mekana spužva, dobra kontrola, slaba trajnost. Kćer mi je cca. 1 godinu igrala sa tim gumama, pa imam iskustvo iz prve ruke. U pravilu, smatra se BH gumom, za povući prvi lagani spin, za FH je spora i s nedovoljno rotacije, ne znatno bolja od LKT Pro-XP.

U pravilu, kineski topsheet-ovi su bolji od europskih, a spužve lošije od europskih i japanskih. Zbog toga se pojavio niz japanskih proizvođača, koji proizvode kombinacije, npr. JUIC 999 serija, Nittaku Hurricane3 i dr. Izuzetak od pravila su izvrsne Haifu spužve, ispod njihovih guma Blue Whale II, Shark II, Penguin i Dolphine.

Da do kraja zakompliciram stvari, jer ima barem 50 proizvođača guma, pa ako prosječno imaju po 10 modela, to daje odabir od 500 modela. U zadnjih godinu dana se pojavljuju gume koje su na japanskoj (mekanoj) spužvi, a hvatljive su kao kineske gume. Režu, kontriraju, spinaju, blokaju, lagane su, više - manje univerzalno dobre, vrlo prihvatljivih cijena (oko 140 kn). Primjeri za to su japanska Darker VLON-S Gold (mekša) i Silver (tvrđa spužva), te nova serija DHS kineskih guma naziva Memo1, Memo2 i Memo3 (ista spužva, samo je razlika što je Memo1 najhvatljivija, a Memo3 najmanje). Imaju li mane ? Da, to što su sada dostupne samo u verziji sa spužvom od 2.1 mm.

Za kraj, moram navesti da je vrlo važan odnos drva i guma. Određene gume će biti izvrsne na jednom drvu, a prosječne ili loše na drugom. To sve ovisi o tvrdoći, brzini i kontroli drveta. U pravilu, nitko ne stavlja kineske gume na karbonska ili balsa drva, već isključivo na 5 ili 7 slojna. Europske gume, u pravilu, dobro idu sa balsa i karbonskim drvima.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Iceman

PostPostano: sri svi 05, 2010 2:40 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

konacno se Geek javio Juhuu

i slazem se sa vecinom sto je rekao...

zadnjih 10 godina igram redovito sa jako hvatljivom(tacky, dize lopticu sa stola kad ju pritisnem sa reketom) gumom...sa time dobivam na servi i jakom cepu, ali je osjetno teze vratit protivnicku servu, postopat i odigrat kontru, jer je guma prehvatljiva i prejako hvata protivnicke rotacije...za vecinu igraca sokaza za allround igru nije preporucljiva...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
zalive

PostPostano: pon srp 26, 2010 2:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

imam sad iskustva s jednim brojem friendship guma, i što se može zaključiti o njima:

- istina je da te kineske spužve uglavnom ne valjaju, prije svega jer su spore, pa tko očekuje iole brzine uvijek će biti razočaran

- istina je da su topsheetovi uglavnom kvalitetni, no hrpu modernih friendshipova više uopće nije tacky, a takve u pravilu dolaze u kombinaciji sa spužvom srednje tvrdoće ili mekom, čime se dobiva euro-jap tip spina (mehanički spin)

- rezultat je guma koja se baš ne ponaša ni poput eurojap, niti poput tradicionalne kineske gume; no ponekome će odgovarati baš takva kombinacija, a kako nisu skupe zgodno se malo za poigrat

- većina njih baca lopticu više (high throw) nego eurojap gume, što je super za spin igru, ali nezgodno za zakucat zicera jer se lakše promaši (također i zbog hvatljivosti); poneka friendship ima niži kut izbačaja (npr. focus II, 729-2), i te se iste znaju ponašati interesantno: na drajf su direktne, ali kad povučemo spin dosta diže loptu, pa se na to potrebno malo naviknuti, nije onak linearno

- kao što reče geek, najviše ovisi o dobrom 'braku' s drvom kako će koja guma leći

općenito, ja bi te friendshipe preporučio igračima koji prakticiraju spin igru a traže gumu s kojom im je lakše postići konzistenciju i izvoditi teže udarce lakše. igrači koji preferiraju drajf ulaz i koji vole brze gume, za njih nisu friendshipi
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.