NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Butterfly tenergy...
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Koki

PostPostano: pet svi 14, 2010 8:08 am    Naslov : Butterfly tenergy... Citirajte i odgovorite

iskustva i savjeti sa ove 3 varijante (05, 25, 64?)tenergy gume?..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Izra

PostPostano: pet svi 14, 2010 10:09 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

klonim se i jednog i drugog i treceg, previse je to profi za mene... tenergy serija je na glasu kao najbolja zamjena svjeze lijepljenih guma za profesionalce.

ono malo sto sam probao i cuo od drugih:
05 je mozda najvise profi, stvara najjacu kombinaciju rotacije i brzine (s naglaskom na rotaciju). ne oprasta greske i treba se naviknuti na poseban kut reketa koji zahtjeva.

64 pruza malo meksi osjecaj, malo vise oprasta. ne nudi toliko rotacije ali je jos uvijek raketa, neki kazu i brza nego 05.

25 nisam jos vidio ni cuo nekog da igra s tim, nasao sam na netu komentar da je uzasno spora i da moze odgovarati jedino lovcima ali ne znam koliko tome treba vjerovati.

sve u svemu neki u sokazu uzmu tenergy 05 ili 64 u debljini 2.1 i racunaju da ce moci izkontrolirati jer 2.1 ipak nije previse... timo boll igra s tenergyem 05 u debljini 2.1. Beljenje

Zadnja promjena: Izra; pet svi 14, 2010 10:18 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
1234

PostPostano: pet svi 14, 2010 10:16 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa tenergy 05 su debljine 1,7 1,9 2,1 nema max 2,1 ti je najdeblji
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Izra

PostPostano: pet svi 14, 2010 10:20 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

u pravu si, evo izmjenio sam post. Smile zbunilo me sto ljudi obicno kazu max a misle na 2.1 jer max ili nema kod nas u prodaji ili se ne proizvodi.
[Vrh]
rogi

PostPostano: pet svi 14, 2010 1:27 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igram s Tenergy 05 1,9 zadnja 2 mjeseca, pa ponešto mogu napisati. Motiv igranja s Tenergyjem je ponajprije bila znatiželja da se uvjerim jel opravdano to što o tim gumama svi toliko pričaju, a drugi razlog je što sam ih izuzetno povoljno nabavio, pa rekoh zašto ne probati. Wink Gume su definitivno za tehnički potkovane igrače, ponajprije mislim na spinere koji igraju bliže stolu. Gume daju izuzetnu rotaciju, pogotovo kad se igra brzi spin iz trzaja, odlične su za štop, servu i kontrolu općenito ako se igra sa sporijim drvetom (moj je Stiga Allround Classic). Parabola koju stvaraju prilikom spinanja je izuzetno niska, pa je pogodno i poželjno s njima spinati sa stola. S poludistance su malo trome, pa to treba malo nadomijestiti snagom udarca. No, kao što rekoh igram s debljinom 1,9 a čitao sam po forumima da se dosta razlikuju po performansama od 2,1. O drajfovima i ostalim Zoka udarcima ne znam puno, pa molim nekoga neka to objasni. U svakom slučaju, ako igrate kao Timmo Boll svakako preporučujem gume. Zubo
Koki

PostPostano: pet svi 14, 2010 4:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
klonim se i jednog i drugog i treceg, previse je to profi za mene... tenergy serija je na glasu kao najbolja zamjena svjeze lijepljenih guma za profesionalce.

ono malo sto sam probao i cuo od drugih:
05 je mozda najvise profi, stvara najjacu kombinaciju rotacije i brzine (s naglaskom na rotaciju). ne oprasta greske i treba se naviknuti na poseban kut reketa koji zahtjeva.

64 pruza malo meksi osjecaj, malo vise oprasta. ne nudi toliko rotacije ali je jos uvijek raketa, neki kazu i brza nego 05.

25 nisam jos vidio ni cuo nekog da igra s tim, nasao sam na netu komentar da je uzasno spora i da moze odgovarati jedino lovcima ali ne znam koliko tome treba vjerovati.

sve u svemu neki u sokazu uzmu tenergy 05 ili 64 u debljini 2.1 i racunaju da ce moci izkontrolirati jer 2.1 ipak nije previse... timo boll igra s tenergyem 05 u debljini 2.1. Beljenje

hvala na infu..
ma dopi**ilo mi je mazanje guma. Iskreno odgovarala bi mi guma s kojom gotovo da i nema tih problema. Po Butterfly katalogu 05 je najsporija sa najviše spina, 25 između a 64 najbrža sa najmanje spina (uvjetno). Od sokazovaca sam cuo oprecne stavove o ovoj tvrdnji. Iskreno paše mi da je guma mekša i bolje vuče. Koja je od ovih po vama najbliže mojim željama? Planiram 1.9 mm....
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet svi 14, 2010 6:06 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bojim se da nema druge nego isprobati, mozda uzeti od nekog rabljenu ili posuditi... ovako preko foruma odokativno bolje ne riskirati.
[Vrh]
Iceman

PostPostano: pet svi 14, 2010 8:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

usudio bih ti reci Koki, da nijedna od navedenih nije za tebe zbog tvoje vrste spina...tebi treba meksa guma sa vise rotacije zbog prirode tvog spina koji ima visoki luk i puno rotacije a Tenergy gume su tvrde i imaju niski luk...neznam kolko bi ti to odgovaralo...

savjetujem ti da probas koju rabljenu prije kupnje, imam ti ja pa me zvrcni...

inace, po mom iskustvu, 05 je tvrdja sa vise rotacije i izrazito je za igru kod stola, dok je 64 meksa sa malo manje rotacije i malo vise divlja...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Koki

PostPostano: pet svi 14, 2010 8:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
usudio bih ti reci Koki, da nijedna od navedenih nije za tebe zbog tvoje vrste spina...tebi treba meksa guma sa vise rotacije zbog prirode tvog spina koji ima visoki luk i puno rotacije a Tenergy gume su tvrde i imaju niski luk...neznam kolko bi ti to odgovaralo...

savjetujem ti da probas koju rabljenu prije kupnje, imam ti ja pa me zvrcni...

inace, po mom iskustvu, 05 je tvrdja sa vise rotacije i izrazito je za igru kod stola, dok je 64 meksa sa malo manje rotacije i malo vise divlja...

ostale butterfly gume? Osim tackinessa naravno... Smile
[Vrh]
Iceman

PostPostano: pet svi 14, 2010 9:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

igro sam dugo sa Bryce Speed FX i jako sam zadovoljan s njom...meksa od tenergy-a, sa boljim katapultom...dat cu ti i nju da probas...skupa sa svim silnim softovima koje sam ti vec dao Wink
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet svi 14, 2010 10:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
igro sam dugo sa Bryce Speed FX i jako sam zadovoljan s njom...meksa od tenergy-a, sa boljim katapultom...dat cu ti i nju da probas...skupa sa svim silnim softovima koje sam ti vec dao Wink

Treba ljepit često?
[Vrh]
alvar_mayor

PostPostano: pet svi 14, 2010 10:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
Iskreno paše mi da je guma mekša i bolje vuče. Koja je od ovih po vama najbliže mojim željama?

Ako imaš prilike isprobaj nečiji Tibhar Genius 2.2, možda bi ti se mogao svidjeti..
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sub svi 15, 2010 1:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

netreba cesto ljepit, obje su za vodeno ljepljenje...
[Vrh]
Koki

PostPostano: sub svi 15, 2010 2:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
netreba cesto ljepit, obje su za vodeno ljepljenje...

a obicni bryce FX?
[Vrh]
Izra

PostPostano: sub svi 15, 2010 3:21 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

e on nije. Zubo
[Vrh]
1234

PostPostano: sub svi 15, 2010 6:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ak imaš takav spin možda sinus alpha
[Vrh]
Private_Driver

PostPostano: sub pro 25, 2010 1:11 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tenergy je po meni odlična guma, pruža odličan osjećaj kontrole i šansu za dobar napad. . .ali je jako hvatljiva( bar moja 64) i onda imam problema prilikom nekih rotacija koje nemogu ni pomislit vratit prije nego sta ih napadnem
Ifke

PostPostano: sub pro 25, 2010 5:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

A iskustva sa sriver G3 FX?? Very Happy
[Vrh]
geek

PostPostano: ned pro 26, 2010 9:01 am    Naslov : Tensor/Tenergy Citirajte i odgovorite

U svom surfanju i potragom za "idealnim" kineskim gumicama, slučajno sam naišao na site :

http://web.me.com/igsstern/tabletennis/Home.html

Izvrsno je objašnjen nastanak Tenergy-a, njihove karakteristike i usporedba sa Tensor-ima (ESN). Tko kupuje novu gumu i ima "osjećaj" da mu "nešto" fali, neka prethodno pročita ... Dobro je i za one koji nemaju novaca za bacanje, a puno im je dati 350 - 450 kn za novi Tenergy. Svi Tensor-i nove generacije daju se nabaviti za 180 - 250 kn. Na tržište su stigle ili će uskoro stići i gume kineskog proizvođača Galaxy (Yinhe/Milky Way), pri čemu će model Moon karakteristikama odgovarati Tenergy 05 (FX), Sun = Tenergy 25, a Mars II = Tenergy 64. Očekivana cijena je 150 kn za komercijalnu varijantu i 180 kn za profesionalnu.

Ja sam si napravio i priručnu tablicu sa Proizvođačem i nazivom, Tipom gume i Tvrdoćom spužve :

Proizvođač/Naziv, Tip gume, Tvrdoća
Adidas P5, Ten 05, 47,5
Adidas P3, Ten 64, 45,0

Andro Hexer, Ten 05, 47,5
Andro Hexer+, Ten 64, 47,5
Andro Hexer Duro, Ten 05, 42,5
Andro Hexer Powersponge, Ten 05, 37,5

Butterfly Tenergy 05, Ten 05, 48,0
Butterfly Tenergy 64, Ten 64, 48,0
Butterfly Tenergy 25, Ten 25, 48,0
Butterfly Tenergy 05 FX, Ten 05, 41,0
Butterfly Spinart ,, 60,0

Donic Baracuda, Ten 05, 42,5
Donic Acuda S1, Ten 64, 47,5
Donic Acuda S2, Ten 64, 42,5
Donic Acuda S3, Ten 64, 37,5
Donic Copa X1 Turbo (Platin), Fast, 47,5
Donic Copa X1 (Gold), Fast, 45,0
Donic Copa X2 (Platin Soft), Fast, 42,5
Donic Copa X3 (Silver), Fast , 37,5

Joola Express One, Ten 64, 47,5
Joola Express Two,, 42,5

Tibhar Genius, Ten 05, 47,5
Tibhar Genius Sound, Ten 05, 37,5
Tibhar Genius+ Optimum, Ten 64, 47,5
Tibhar Genius+ Opti.Sound, Ten 64, 37,5

Xiom Vega Pro, Ten 05, 47,5
Xiom Vega Pro China, ,,
Xiom Vega Asia, Ten 64, 47,5
Xiom Vega Europe, Ten 64, 42,5
Xiom Vega Elite, Ten 05, 37,5

Yasaka Rakza7, Ten 05, 47,5
Yasaka Rakza7 Soft, Ten 05, 40,0
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: ned pro 26, 2010 8:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

zaboravio si napisati da oni svi "samo" pokušavaju odgovarati tenergy karakteristikama a dali u tome uspjevaju je priča za sebe

ps: nemojte se dati upecati, ipak oni svi samo pokušavaju
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.