| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zalive
|
Postano: pon srp 19, 2010 12:22 pm Naslov
: Re: kako skinuti |
|
|
| zmilko (napisa): | | kako se skida vodeno ljepilo sa spužve? a da ne strgaš spužvu. nije valjda glupo pitanje? |
hm, ovo moje (dandoy) je relativno gusto i debelo, i zato se poprilično lagano skida prstićima (ruljenjem), treba manje od minute obzirom da stvori debeli sloj, zapravo je potrebno ga skinuti kod preljepljivanja jer bi doista stvorilo grbe (ostane mjestimično, dio ostane na drvu) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pon srp 19, 2010 4:22 pm Naslov
: |
|
|
| ok sa drva je lako skinuti novo ljepilo. a sa gume? nisam još probao ali me zanima da li se otkidaju komadići spužve? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: uto srp 20, 2010 9:20 am Naslov
|
|
Gotovo ništa, pogotovo ako ne žuriš onda vjerojatno nećeš spužvu uopće oštetiti, samo što sam ja gulio bez ikakvih dodatnih sredstava, samo na ruke, i traje li ga traje...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri srp 21, 2010 11:23 am Naslov
|
|
| Parafinsko ulje služi da se "smekša" staro ljepilo i "podmaže" spužva. Pri tome, ljepilo treba skidati dok je još vlažno. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
škiljo
Pridružen/a: 11. 10. 2006. (21:05:11) Postovi: 151 Lokacija: Samobor
|
Postano: sri srp 21, 2010 11:50 am Naslov
: Parafinsko ulje |
|
|
Geek dao dobar savjet i u pravu je.Nabavio sam u apoteci Parafinsko ulje pod nazivom Glycerolum 85%-(služi za čišćene slušnog kanala).Izvrsno čisti gume i daje im elastičnost,a pomaže pri odstranjivaju ljepila.Bez recepta dobijete bočicu 60 g.za 15-tak kn koja zbilja može dugo potrajati.
škiljo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
škiljo
Pridružen/a: 11. 10. 2006. (21:05:11) Postovi: 151 Lokacija: Samobor
|
Postano: sri srp 21, 2010 11:51 am Naslov
: Parafinsko ulje |
|
|
Geek dao dobar savjet i u pravu je.Nabavio sam u apoteci Parafinsko ulje pod nazivom Glycerolum 85%-(služi za čišćene slušnog kanala).Izvrsno čisti gume i daje im elastičnost,a pomaže pri odstranjivaju ljepila.Bez recepta dobijete bočicu 60 g.za 15-tak kn koja zbilja može dugo potrajati.
škiljo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: sri srp 21, 2010 1:06 pm Naslov
: Re: Parafinsko ulje |
|
|
| škiljo (napisa): | Geek dao dobar savjet i u pravu je.Nabavio sam u apoteci Parafinsko ulje pod nazivom Glycerolum 85%-(služi za čišćene slušnog kanala).Izvrsno čisti gume i daje im elastičnost,a pomaže pri odstranjivaju ljepila.Bez recepta dobijete bočicu 60 g.za 15-tak kn koja zbilja može dugo potrajati.
škiljo |
POGREŠNO ! Medicinsko parafinsko uljew je pregusto, i kada se jednom nanese na spužvu, ne može se više ukloniti. Prema tome, kako piše u prethodnim postovima, PARAFINSKO ULJE ZA SVJETILJKE. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: sri srp 21, 2010 1:12 pm Naslov
|
|
| geek (napisa): |
POGREŠNO ! Medicinsko parafinsko uljew je pregusto, i kada se jednom nanese na spužvu, ne može se više ukloniti. Prema tome, kako piše u prethodnim postovima, PARAFINSKO ULJE ZA SVJETILJKE. |
Spomenuo si da se s istim može i tunirati guma. Kako se to radi? Nije da mi treba al' dobro je znati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri srp 21, 2010 3:00 pm Naslov
|
|
| geek (napisa): | | POGREŠNO ! Medicinsko parafinsko uljew je pregusto, i kada se jednom nanese na spužvu, ne može se više ukloniti. Prema tome, kako piše u prethodnim postovima, PARAFINSKO ULJE ZA SVJETILJKE. |
a kako se uklanja parafinsko ulje za svjetiljke s gume? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: sri srp 21, 2010 3:09 pm Naslov
|
|
| medicinsko parafinsko ulje ili gusto parafin.ulje pokušaj odstraniti stavljanjem salveta ili papirnatih ručnika na spužvu,naravno mijenjajuči ih kada se natope uljem.To navodno rade kinezi,kineskinje(Varaždin).Konkretno Belaj je to doktorirao.Valjda mu zato i nabubre gume svaki puta kad protiv nas igra. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: čet srp 22, 2010 6:51 pm Naslov
|
|
| Parfinsko ulje samo "ispari" za max. 7 dana. Tvornički tunirane gume drže 1 - 2 mjeseca. Ako sam tuniram gumu Yasaka Powercharge-om ili JUIC Eccolo Expanderom II tuning traje 1 mjesec. Tuning se nanosi od 4 - 7 premaza na spuvu, sa razmakom od 10 min. Nakon toga, guma se potpuno "zavine", kao kod korištenja više slojeva brzog ljepila. Nakon 2 dana guma se sama "ispravi", nakon čega se vodenim ljepilom lijepi na drvo (2 sloja vodenog ljepila na gumu, 1 na drvo). Nakon 1 mjeseca, ljepilo se uklanja sa gume, a tuning se ponavlja, ali ovaj puta sa 2-3 sloja tuninga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: pet srp 23, 2010 8:19 am Naslov
|
|
| geek (napisa): | | Parfinsko ulje samo "ispari" za max. 7 dana. Tvornički tunirane gume drže 1 - 2 mjeseca. Ako sam tuniram gumu Yasaka Powercharge-om ili JUIC Eccolo Expanderom II tuning traje 1 mjesec. Tuning se nanosi od 4 - 7 premaza na spuvu, sa razmakom od 10 min. Nakon toga, guma se potpuno "zavine", kao kod korištenja više slojeva brzog ljepila. Nakon 2 dana guma se sama "ispravi", nakon čega se vodenim ljepilom lijepi na drvo (2 sloja vodenog ljepila na gumu, 1 na drvo). Nakon 1 mjeseca, ljepilo se uklanja sa gume, a tuning se ponavlja, ali ovaj puta sa 2-3 sloja tuninga. |
a jebote kolko kemijanja oko ničega!
Da je Kralj Artur znal za Geek-a,dal bi Merlinu momentalni otkaz!
Kakav alkemičar...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: ned srp 25, 2010 4:21 pm Naslov
|
|
| Burke (napisa): | | Izra (napisa): | | ma ne smeta to meni, stisnem zube prvi trening pa poslije sve stima... samo me zanimalo jesam ja jedini to primjetio. |
Nisi jedini primjetio. Jedino što nisi znao da je "nepisano pravilo" kod vodenog ljepila da se guma nalijepi određeno vrijeme prije igranja.
To vrijeme ovisi o vrsti gume, a i o tome koliko se prije ljepljenja ljepilo osušilo. U pravilu bi se ljepilo trebalo potpuno osušiti (da boja postane "prozirna") i onda će trebati najmanje vremena da se guma ponaša onako kako bi trebala. (Da ne ulazim sada u "kemiju"!)
Dakle, normalno je da se guma neposredno nakon ljepljenja ponaša više ili manje "mrtvo". Tek nakon cca 1 dana će se ona ponašati normalno, što znači da gume nalijepiš barem 1 dan prije igranja, a kasnije će ti se uvijek ponašati jednako.  |
hm zaboravih iskomentirat - čini mi se da ovo 'mrtvo' ponašanje reketa nakon lijepljenja ima veze s time da li se maže drvo ili ne. dva sloja ljepila na gumu bez nanošenja lijepila na drvo, plus dobro sušenje ljepila prije ,trebalo bi riješiti problem da se reket brzo stabilizira |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|