| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
dajdosta
|
Postano: sri stu 03, 2010 11:53 am Naslov
: |
|
|
Mislim da je postotak vraćanja prsta nekoliko redova vreličine veći od postotka vraćanja prasice (prasca, krmače, svinje, kakogot se zvao rub stola).
Unatoč "travnatoj" putanji lopte. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri stu 03, 2010 11:59 am Naslov
|
|
Zapravo mi i nije neki argument jer su mogli već dosad učit i naučit batrljcima  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: sri stu 03, 2010 12:11 pm Naslov
|
|
Kak se nitko nije sjetio prodavat rukavice za stolni tenis?
Beksajd, antispin, trava...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri stu 03, 2010 12:28 pm Naslov
|
|
Uz ovakva marketinški zahvalna pravila, pitanje je trenutka!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri stu 03, 2010 12:36 pm Naslov
|
|
moram se javit na ovak i dugu raspravu .
Mislim da bi najbolje bilo (dugoročno) da se prihvaćaju sva pravila izdana od mjerodavnih institucija osim onih koja iziskuju nepotrebne financijske izdatke , tj. konkretno zabrana guma koje su jedno vrijeme bile dopuštene pa sad nisu . S obzirom da je SOKAZ natjecanje za sve uzraste , zašto sad nekog od 70 godina tjerat da mijenja gumu s kojom možda igra cijeli život  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri stu 03, 2010 1:22 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | pa dođe ti šugava lopta, zar ne? prst je definitivno bliže travuljagi iz nego beksajdu.
al nije da bih ja znao išta o takvoj gumi
mislio sam da to i je glavni razlog borbe protiv prstiju to begin with.  |
da netko svako malo igra prstima, bilo bi očito da je namjerno, zar ne? to ne bi prošlo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri stu 03, 2010 1:27 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | moram se javit na ovak i dugu raspravu .
Mislim da bi najbolje bilo (dugoročno) da se prihvaćaju sva pravila izdana od mjerodavnih institucija osim onih koja iziskuju nepotrebne financijske izdatke , tj. konkretno zabrana guma koje su jedno vrijeme bile dopuštene pa sad nisu . S obzirom da je SOKAZ natjecanje za sve uzraste , zašto sad nekog od 70 godina tjerat da mijenja gumu s kojom možda igra cijeli život  |
pa normalno. bar u slabijim ligama nitko te ne pita jel guma zabranjena ili nije, jer je sve to ionako sejm šit, ne bu te pobijedila guma, pobijedit će te igrač
pogotovo ovo zabranjivanje dijela trava nema smisla. ak se već zabranjuje, trebalo je zabraniti sve trave, kaj ne? (šala ) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri stu 03, 2010 4:06 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Meni se čini da je lakše naučit čokljat prstima nego odservirat nec. Tko zna namjerno gađat nec, valjda bi naučio i servu pras...sca.  |
moze jedan set po gajbu piva.... meni se broje bodovi koje sam osvojio servom sa necom a tebi oni bodovi koje si čokljo pristima !!!!
sudac brod jr... jer.... ma i on sam zna razloge .....
gajba piva je gajba piva, tko god da je plati  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri stu 03, 2010 9:48 pm Naslov
|
|
Ništa.
slijedeći meč prije početka svim prisutnim igračima u dvorani objavite (ili imate naprintano) da je ITTF promjenio pravila igre i da se igranje rukom broji kao regularan udarac ukoliko držiš reket u toj ruci i
a) loptica te pogodi u ruku ispod zgloba pa do i uključujući prste
b) ukoliko je udarac bio "duplić" (znači i prst i reket istovremeno ili gotovo istovremeno)
i da ne važe (još uvijek )
a) poviše zgloba ruke
b) dvostruki udarac (prvo prst ili reket pa onda nakon nekog vremena reket ili prst) - dakle mora biti istovremeno ili gotovo istovremeno.
i to je to. Nema nesprazuma, kako tvojoj ekipi tako i protivnicima, i puno bolje nego "Pošten pa ispao jeben" i svađe "jest pravilo po ITTF-u - nije pravilo po SOKAZU." |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Rossi
|
Postano: sri stu 03, 2010 9:58 pm Naslov
|
|
mislim da bi za takve stvari morala na svakoj tekmi bit osigurana high speed kamera da se vidi dal je istovremeno, duplic, kuk, oko i neznam ja kud sve nece loptica lupit i odbit se.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri stu 03, 2010 10:05 pm Naslov
|
|
| Rossi (napisa): | mislim da bi za takve stvari morala na svakoj tekmi bit osigurana high speed kamera da se vidi dal je istovremeno, duplic, kuk, oko i neznam ja kud sve nece loptica lupit i odbit se.  |
A kao sad nebi?
ako je duplić ili ruka, čovjek ti kaže: "NIJE. A i da jest, po pravilima ITTF-a je to ok udarac. "
I šta ćeš ti? svađat se?
Mislim da kad se postave pravila (pogotova ako se kaže prst a ne do zgloba) da onda nema zabune - ako je čovjek vrati, dobra je, ako je ne vrati još bolja  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Rossi
|
Postano: sri stu 03, 2010 10:09 pm Naslov
|
|
ma nije mi opcenito jasno prepiranje na tekmama oko prsta dal je bio il nije kad to ovaj drugi ne vidi a neki put i igrac koji je odigro s prstom, il duplic nije sam sebi na cisto kaj je bilo...
samo sam htio rec, to pravilo ce imat smisla tek kad se upotrebe high speed kamere, dakle, nikad. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet stu 04, 2010 9:07 am Naslov
|
|
Za mene je prst- prst!
Jel samo prst,ili cijela šaka,u isto vrijeme ili u približno isto vrijeme s reketom,ili solo,jel po propisima ITTF-a ili nije,ja ga zovem i prepuštam poen protivniku,a isto tako i moji suigrači!Zašto?
To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen!
Ima i drugačijih igrača.
Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
Tja,što reć čovjeku...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet stu 04, 2010 9:19 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Za mene je prst- prst! |
| Brod (napisa): | To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen!  |
Za ekipu šta opravdava po "dajte pa nije to tolko često" osnovi, izmislio sam novo pravilo!
Ako se tijekom stolnoteniskog meča u gradu dogodi potpuna pomrčina Sunca, igrač koji je u tom trenutku primao servis osvaja tekući set, i kreće u idućem setu s prednošću od 4:0.
You'll thank me later.
S mozgom i stolnim tenisom ima jednako veze kao igranje nečim što nije reket (dakle NIKAKVE!), ali neće se baš prečesto dešavat kao prasice i necevi, pa nije neki problem
Šta kažete?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet stu 04, 2010 9:22 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
Tja,što reć čovjeku...  |
bravo majstore !!!! ali zašto nisi odigrao škarice, možda bi zatresao mrežu !!!!!!!!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
|
Postano: čet stu 04, 2010 10:13 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Brod (napisa): | Za mene je prst- prst! |
| Brod (napisa): | To nije način na koji smo htjeli udariti lopticu,dakle nismo zavrijedili poen!  |
Za ekipu šta opravdava po "dajte pa nije to tolko često" osnovi, izmislio sam novo pravilo!
Ako se tijekom stolnoteniskog meča u gradu dogodi potpuna pomrčina Sunca, igrač koji je u tom trenutku primao servis osvaja tekući set, i kreće u idućem setu s prednošću od 4:0.
You'll thank me later.
S mozgom i stolnim tenisom ima jednako veze kao igranje nečim što nije reket (dakle NIKAKVE!), ali neće se baš prečesto dešavat kao prasice i necevi, pa nije neki problem
Šta kažete?  |
Nešto si mi ciničniji nego inače...
Reklo bi se da ne voliš kad ti zaguravaju loptice prstima!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
|
Postano: čet stu 04, 2010 10:18 am Naslov
|
|
| rope (napisa): | | Brod (napisa): | Jednog frajera nakon mog drajfa loptica pogadja u prsa(ono zaštopa si ju nogometaški) i nakon toga je udara reketom i tvrdi da je udarac regularan.
Tja,što reć čovjeku...  |
bravo majstore !!!! ali zašto nisi odigrao škarice, možda bi zatresao mrežu !!!!!!!!  |
Škarice!
Prvome koji proba uvaljat mi škarice,puštam odmah set!
Časna pionirska... _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: čet stu 04, 2010 10:37 am Naslov
|
|
| Brod (napisa): | Za mene je prst- prst!
|
A rub reketa?
Da li je to način na koji smo htjeli udariti lopticu?
Da li i u tom slučaju treba biti fer i reći "rub reketa" i prepustiti poen protivniku? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet stu 04, 2010 10:45 am Naslov
|
|
E točno sam znao da će doć do ovoga s rubom.
Ako si rupio rubom reketa, lupio si reketom. Ako si lupio prstom, nisi lupio reketom. Nije li jasno da jasnije ne može bit?
Stolni tenis se igra reketima, a ne rukama.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
|
Postano: čet stu 04, 2010 10:50 am Naslov
|
|
| dajdosta (napisa): | | Brod (napisa): | Za mene je prst- prst!
|
A rub reketa?
Da li je to način na koji smo htjeli udariti lopticu?
Da li i u tom slučaju treba biti fer i reći "rub reketa" i prepustiti poen protivniku? |
Pa puno je rijeđi od prsta!
Ne mijenja putanju,rotaciju i brzinu loptice nepredvidivo ko prst,obično dodje drajfana loptica.
Ne trebaš ništa reći osim ak ne igraš s idiotom(normalnima je obično jasno kaj se desilo),a poen ne treba prepustiti iz gore navedenih razloga! _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|