| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Pacer/pacemaker
Pridružen/a: 02. 03. 2010. (21:40:38) Postovi: 343 Lokacija: ne elitna Šalata
|
Postano: uto stu 09, 2010 5:34 pm Naslov
: |
|
|
sve je to vrlo komplicirana tematika i o tome bi se dalo razglabat,ali jedno je sigurno da dok na ruci imaš prst nemora da bude čvrst pa odigraš kak hočeš  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Wang Li Čin Ka
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 12, 2010 10:06 am Naslov
|
|
nekako mislim da se nismo makli s mrtve točke nakon čitave litanije
ne postoji zajednička slika da li je ovo uopće pitanje fair playa
dozvola seconda će riješiti situacije s lupanjem loptice u ruku u profi pingiću, neće više biti ovih rasprava, jer je svima jasno da je dozvoljeno, dakle prihvati to kao element sreće i ne uzrujavaj se
u sokazu nakon svega ne vjerujem da će riješiti išta, moglo bi samo biti rasprava kako treba priznati bod i što je fair-play
za mene je igranje po pravilima uopće izvan pitanja fair playa. netko tko igra prema pravilima teško da može ne biti fer. krivi pravila ako želiš, ne igrača što ih se drži |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: pet stu 12, 2010 10:39 am Naslov
|
|
| zalive (napisa): |
za mene je igranje po pravilima uopće izvan pitanja fair playa. netko tko igra prema pravilima teško da može ne biti fer. krivi pravila ako želiš, ne igrača što ih se drži |
potpuno se slažem
a onog koji je upoznat s pravilom a mene smatra za nefer igrača jer se držim pravila ja smatram nepoštenim |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet stu 12, 2010 11:01 am Naslov
|
|
Mislim da bi bilo najbolje, kao možebitni zaključak rasprave , (bar za vrijeme uhodavanja novog pravila,jer većina neforumaških sokazovaca nije čula za novo pravilo) prije meča se dogovorit s ljudima i stvar riješena . Kaj se mene tiče nije bitno kak se igra , bitno je da se i jedni i drugi drže istog.  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
maco
|
Postano: pet stu 12, 2010 11:38 am Naslov
|
|
Vuk dlaku mjenja ali ćud nikada!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 12, 2010 1:44 pm Naslov
|
|
| wolf (napisa): | Mislim da bi bilo najbolje, kao možebitni zaključak rasprave , (bar za vrijeme uhodavanja novog pravila,jer većina neforumaških sokazovaca nije čula za novo pravilo) prije meča se dogovorit s ljudima i stvar riješena . Kaj se mene tiče nije bitno kak se igra , bitno je da se i jedni i drugi drže istog.  |
pa u biti si u pravu, to bi mnoge probleme riješilo
jedino te netko može 'popišat', dogovoriš se da se prst ne priznaje kao bod, a onda u partiji protivnik ne prizna da je bio prst
sam trebalo bi reć da ima tri mogućnosti: 1. svaki prst = bod protivniku; 2. prst je dobra lopta ako nije second; 3. i prst i second su dobri. pa se dogovorit koja je važeća
da ne bi bio dogovor prije meča oko prsta, a onda svađa u meču oko seconda
i onda opet potencijalna rasprava ak se dogovoriš za 2: jel bio second ili nije
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet stu 12, 2010 1:53 pm Naslov
|
|
Mislim da bi bilten trebao razriješit ovu dilemu, a ne da igrači kreiraju pravila i uvjete igre.
Spomenut ću idućom prilikom da se spomene ovaj update oko prsta.
Što manje slobode u interpretaciji, to više ljubavi i mira  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet stu 12, 2010 1:56 pm Naslov
|
|
tako je; štono bi rekao jere (dundo bumbo, iliti narodski, dundo bundo): give piss a chance  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
pimpl
Pridružen/a: 13. 05. 2010. (12:09:07) Postovi: 355 Lokacija: uglavnom nomad
|
Postano: pet stu 12, 2010 2:14 pm Naslov
|
|
...sjetih se upravo drugara čamca (broda jr) i njegove trenutne situacije vezane uz zakonsko trajno vezivanje za osobu suprotnog spola...nameće se pitanje da li je poen ako se odigra prstenom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet stu 12, 2010 2:25 pm Naslov
|
|
ili ova teta kad igra:
OHAI  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub stu 13, 2010 5:29 pm Naslov
|
|
jackie vec neko vrijeme ne igra  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sub stu 13, 2010 5:55 pm Naslov
|
|
to je gail devers!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: ned stu 14, 2010 8:28 am Naslov
: prst |
|
|
evo najsvježiji primjer kako ,što i zašto.
primjer 1. glad vodi 5:2 u 5.om setu,protivnik ufulji prstom,glad fula i poen ode protivniku. meč je završio porazom glada 11:5.
primjer 2. igrač vodi 2:1 u setovima , u 4. om setu kod 11:11 igrač koji vodi u setovima igra prstom,protivnik fula sudac dosudi poen igraču koji vodi.igrač kaže sudcu da je prst,sudac da ali nema sekenda,nema prsta vi ste osvojili poen. ne ne želim taj poen. sudac okreće glavu prema voditeljskom stolu, daje protivniku poen, govoreći evo na vaš zahtjev ali to je protiv pravila.
igrač koji je priznao prst pobijedio je u tom meču. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned stu 14, 2010 12:08 pm Naslov
: Re: prst |
|
|
| zmilko (napisa): | evo najsvježiji primjer kako ,što i zašto.
primjer 1. glad vodi 5:2 u 5.om setu,protivnik ufulji prstom,glad fula i poen ode protivniku. meč je završio porazom glada 11:5.
primjer 2. igrač vodi 2:1 u setovima , u 4. om setu kod 11:11 igrač koji vodi u setovima igra prstom,protivnik fula sudac dosudi poen igraču koji vodi.igrač kaže sudcu da je prst,sudac da ali nema sekenda,nema prsta vi ste osvojili poen. ne ne želim taj poen. sudac okreće glavu prema voditeljskom stolu, daje protivniku poen, govoreći evo na vaš zahtjev ali to je protiv pravila.
igrač koji je priznao prst pobijedio je u tom meču. |
Dakako, u prvom primjeru poen prstom zapravo nosi 9 bodova
primjer 3. U parovima zadnji set, ekipa vodi 10:4 i protivnik servira laganu servu...igrač ulazi i promaši. Iznervira se i izgube 12:14.
Prst nema veze s tim. A ni s primjerom 1.
Problem je koncentracija. I to što je glad popizdio što prst nije njegov poen. A nema pravo pizdit jer takvo je pravilo. I imao je 5:3 pa je svejedno spušio slijedećih 8 poena. To što se pokušava vadit s nepoštenom igrom protivnika, to je samo opravdavanje.
Što se tiće primjera 2. sudac je pogrješio. trebao je kaznit igrača za nepoštivanje pravila, dodjelit mu poen i reći da ima pravo predati meč ako hoće. Igra se po pravilima, i ako igrač ih ne priznaje, nek pokloni slijedeći poen ako hoće biti "pošten". |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: ned stu 14, 2010 12:43 pm Naslov
|
|
sto smo na kraju cijele rasprave zakljucili?
1) pravila bi se trebalo postivati
2) imamo pravilo koje puno igraca ne postuje jer misli da je glupo i neposteno
rjesenje 1: edukacija kompletnog stolnoteniskog svijeta o tome kakva su nova pravila i kako bi trebalo izgledati novo ponasanje u skladu s njima
rjesenje 2: mijenjanje pravila da bude u skladu s tim kako se vecina igraca ionako vec ponasa
ja bih rekao da je drugo rjesenje bezbolnije i bolje ali ittf ocito to tako ne vidi.
zbog cijele ove zavrzlame s pravilima ne planiram zamjerati ljudima ako smatraju igranje prstom dopustenim. ja cu i dalje priznavati igranje prstom ali druge za to necu prozivati - ostavljam protivniku odluku sto ce napraviti.
mislim da sama cinjenica da se oko pravila razvila ovolika rasprava ukazuje na to da se radi o losem pravilu. dobra pravila su postena i jasna svima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: ned stu 14, 2010 2:33 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | mislim da sama cinjenica da se oko pravila razvila ovolika rasprava ukazuje na to da se radi o losem pravilu. dobra pravila su postena i jasna svima. |
Amen.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pon stu 15, 2010 9:56 am Naslov
|
|
| Izra (napisa): | rjesenje 1: edukacija kompletnog stolnoteniskog svijeta o tome kakva su nova pravila i kako bi trebalo izgledati novo ponasanje u skladu s njima
rjesenje 2: mijenjanje pravila da bude u skladu s tim kako se vecina igraca ionako vec ponasa
ja bih rekao da je drugo rjesenje bezbolnije i bolje ali ittf ocito to tako ne vidi. |
ja malo drukčije vidim situaciju:
1. ittf donosi nova pravila
2. svijet, pogotovo profići, nemaju s time problema
3. sokaz ima problema s time
rješenje: promijeniti pravila, jerbo sokaz tako kaže  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
mcanadi
|
Postano: pon stu 15, 2010 10:57 am Naslov
: leteci reket |
|
|
ajde da nesto pitam .. sto je u totalnoj suprotnosti od igranja prstom
vidim da je par ljudi spomenulo to ..
ali nisam vidio konkretan odgovor ...
naime znam ponekad ispustiti tj baciti reket prije nego sto udari lopticu
(naravno kada vidim da necu stic udarit lopticu 'regularno') ..
i ponekad pogodim ... ^^
'srecom' u sokazu kada god mi je to uspjelo ..
protivnik mi je uspio vratiti lopticu pa ono mogao sam je samo gledat ..
i nije bilo nekih rasprava o tome ...
zanima me jel to protiv pravila ..
u slijedecim slucajevima ..
nakon sto ispusten reket uspjesno vrati lopticu:
a) pada na pod (znaci nikako ne utjece na igru)
b) pada na stol i ne dira mrezu
c) pada na stol i dira mrezu (ovo mi se cini protiv pravila 100% ali neka bude)
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|