| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Kemil
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (21:30:33) Postovi: 482 Lokacija: Vrbani III
|
Postano: pon stu 15, 2010 5:09 pm Naslov
: Prijedlog za web - simulator tablice lige |
|
|
Pozdrav IBe.
Još jedan u nizu mojih prijedloga koji se izrodio iz prakse
(Molim samo prikolice da si otvaraju svoje topic-e)
Mislim da nema pravog sokazovca koji nakon pola odigranih kola nije u glavi već napravio stotine kombinacija pobjeda i poraza i tablica lige.
Negdje u ovo doba oko 6. kola ja obično počinjem slagati excel tablicu i radim simulaciju mogućih rezultata između pojedinih ekipa kako bih vidio koje su nam šanse npr. za neko od mjesta.
To nema veze sa ranking statistikom, ELO bodovima i sl. to je sirova simulacija što ako ovi izgube, a oni pobjede i sl. Na kraju krajeva mi znamo i ono što ne piše ni u jednoj statistici, a često se dogodi i to da netko iz određenih razloga više ne može igrati kao do sada ili ne može uopće (neki će znati o čemu govorim).
Radio sam tablice lige preko statistike po raznim kriterijima, ali nikad nisam dobio onu simulaciju koja mi je trebala, hoću reći statistika je jedno, a simulacija nešto drugo.
Dakle, pozvat ću se na prozor Rezultati lige (kojeg dobivamo iz menia Rezulatati).
To je prozor koji je nedavno doživio korisnu izmjenu pa se sada u njemu vide sva kola i svi parovi sa vizualnim razgraničenjem odigranih i neodigranih (tj. neupisanih) mečeva, jako dobro.
Vraćam se na svoj excel, onda ja u excelu napravim parove po kolima za neke ekipe koje su mi interesantne i složim automatsko osvježavanje tablice lige tako da jednostavnim upisom rezultata nekog (još neupisanog meča) dobijem stanje na tablici.
E sad, onaj prozor rezultata lige je upravo idealan za to jer bi u jednom takvom prozoru samo trebalo omogućiti upis rezultata neupisanih mečeva (na istom mjestu gdje inače piše rezultat odigranog meča) i da onda taj upis osvježi tablicu lige (na neku tipku, a koja može biti u istom prozoru ili novom) koja naravno nije prava nego simulirana.
Onda lijepo takvu simulaciji ispišeš pa napraviš novu sa nekom izmjenom i za čas dobiješ vrlo korisne informacije i ne zamaraš mozak slažući kombinacije u glavi, ili u mojem slučaju ne gubim vrijeme u excelu.
Da bi se dobila simulacija nekog dijela tablice npr. zadnjih 5 ekipa ili prve 4 ekipe nije potrebno upisati simulirane rezultate za sve ekipe-parove nego samo za one koje su u igri za ono što nam treba, isto tako ne moraju se uvijek upisati niti sva kola, nego samo ona koja su nekom interesantna.
Nadam se da je samo po sebi jasno da se simulirani rezultati kombiniraju sa stvarno upisanima. Isto tako za IBea nema potrebe simulacije trajno spremati u bazu, dovoljno je što se vidi privremeno na ekranu ili na ispisu.
Obzirom da je ovo o čemu pričam od sada svakim kolom sve aktualnije nadam se da će nas IBe obradovati još jednim alatom za podizanje temperature prema kraju sezone.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto stu 16, 2010 4:06 am Naslov
: Re: Prijedlog za web - simulator tablice lige |
|
|
| Kemil (napisa): | | nadam se da će nas IBe obradovati još jednim alatom za podizanje temperature prema kraju sezone. |
hoće, ali neke druge sezone
dobar prijedlog, jedino sam grozan s vremenom u idućim tjednima, tako da ne mogu ništa obećat  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto stu 16, 2010 9:59 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | hoće, ali neke druge sezone
dobar prijedlog, jedino sam grozan s vremenom u idućim tjednima, tako da ne mogu ništa obećat  |
Kakav lijep način za reć "Od*ebi"  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: uto stu 16, 2010 10:22 am Naslov
|
|
| wolf (napisa): | | ib (napisa): | hoće, ali neke druge sezone
Kakav lijep način za reć "Od*ebi"  |
Dečki očekujem konstruktivan razgovor na temu iz naslova, a ovakvi topici ... samo razvodnjavaju.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto stu 16, 2010 10:57 am Naslov
: |
|
|
Gle kemo,nemreš očekivat da buš sa vukom konstruktivno razgovaral!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: uto stu 16, 2010 11:01 am Naslov
|
|
| Brod jr. (napisa): | Gle kemo,nemreš očekivat da buš sa vukom konstruktivno razgovaral!  |
Znaš ti onu basnu kad su se našli vuk, deva, i medvjed ... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto stu 16, 2010 12:06 pm Naslov
|
|
jel to ona kad se svi popnu na brod?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: uto stu 16, 2010 1:25 pm Naslov
|
|
evo ti sad prikolica Kemile, hehe  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: uto stu 16, 2010 1:31 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | jel to ona kad se svi popnu na brod?  |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: uto stu 16, 2010 4:18 pm Naslov
|
|
Ima li tko pametan da pročita prijedlog od početka do kraja i da svoje mišljenje (prijedlog, odobrenje, negodovanje), ali konkretno kako bi se ideja mogla izgraditi do kraja ili ugasiti ako većina ustanovi da nema previše svrhe.
ps
Ovima koji samo čekaju da netko na forumu nešto zucne pa da se prikače sa gomilom smajlića i nesvrsishodnih upadica predlažem da si otvore posebnu temu ili da se nađu na pivi.
Nažalost ne postoji check box tipa "Obavijesti me kad neki konstruktivan odgovor bude postan" pa ću očito i dalje morati čitati njihove postove.
Ako na kraju ustanovim da ovdje nema ozbiljne rasprave morat ću očito odustati od ideje simulatora lige.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto stu 16, 2010 9:28 pm Naslov
: ozbiljan odgovor |
|
|
Hej hej Kemile...daj malo veselja u forumašenje
Al, imaš pravo, trebalo bi i malo ozbiljnosti.
Što se tiće ideje - zabavno al večini vjerojatno beskorisno. Doduše za ljude poput mene ili tebe to bi značilo dodatnih par sati na sokaz.hr
Tako da ja generalno podržavam ideju. Možda je ne bih stavio u menu koji si ti izabrao već u statistiku gdje je i ELO rating. Gumbić sa strane, i kad odabereš ligu da ti popuni već odigrane utakmice a da ostale možeš proizvoljno popunit. Popunjavanje rezultata bi automatski updejtalo virtualnu tablicu koja bi stajala fiksno s desne strane a po rezultatima bi se moglo skrolat. tako da je preglednije i lakše izrolat sve eventualne kombinacije.
Ili još jednostavnije. kladioničarska fora.
lista parova za kolo; 4 kola u jednom retku (mala slova) 3 stupca. (pokriveno svih mogućih 11 kola i dodatno razigravanje)
Između parova kućice 1,x,2. klikom na kućicu si odabrao pobjedu nerješeno ili poraz domaćina.
Submit - i kreira se tablica na dnu stranice.
Eventualno, ib može dodati da parove koji su već odigrali povuće iz baze i zasivi da ne možeš ih mjenjat.
Mada kad prvi put ispuniš odigrane ako refresh ne briše stare unose jedamput ih unijeti i nije neka strava.
Ja bi u tome uživao.
Al bojim se da ima korisnijih i važnijih stvari na stranicama koje imaju prioritet. Tako da se ne nadaj
Nadam se da sam ti bio dovoljno konstruktivan  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto stu 16, 2010 9:36 pm Naslov
|
|
| Kemil (napisa): |
ps
Ovima koji samo čekaju da netko na forumu nešto zucne pa da se prikače sa gomilom smajlića i nesvrsishodnih upadica predlažem da si otvore posebnu temu ili da se nađu na pivi.
Kemil |
na kakvo bi tmurno i dosadno mjesto ovaj forum slicio da toga nema... jos ces nam i hrcovu poeziju zabranit.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri stu 17, 2010 1:05 pm Naslov
|
|
jel to onaj simulator koji ti veli da bute osvojili, a onda na kraju završite četvrti?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri stu 17, 2010 3:40 pm Naslov
|
|
Aj nemojte me ljutit pred važnu utakmicu pliz
Oke, Kemo nije baš taktičan, Internet zna bit okrutno mjesto oko toga, no bottom line je da je ideja fora i probat ću je složit jednom kad pronađem vremena.
Hićo, otvori neki miroljubiviji akaunt jer ja sam dobar s Izraelcima u zadnje vrijeme
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|