| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zacko
|
Postano: pet pro 10, 2010 11:37 am Naslov
: |
|
|
Geekov post nije za komentirat jer neznam otkud je on zaključio da bi nama trebao biti u interesu stolni tenis. Meni recimo je u interesu rekreacija i druženje. Samo to. Dal igrao badminton, tenis il pingač.
Kad igram tenis ne gledam kakve rezultate ima Ljubičić il Karlović.
A i uspoređujem se samo sa svojom okolinom a ne i sa onima kaj igraju tenis recimo u Americi (s tim da se slažem da nam sokaz nije nešto prejak jer sigurno ima i jačih amaterskih liga u svijetu-recimo u Kini il Njemačkoj).
Kaj se tiče Norrisa i konstatacije da ipak mi svi znamo di spadamo to mi tek nije jasno.
Ja neznam di spadam po tom njegovoj kategorizaciji!? Smatram se totalnim amaterom. Igram sigurno rjeđe od njega i većine amatera (samo utakmice). A to što sam nekad trenirao (prije 20-ak god i prestao s 15 god) me valjda ne svrstava u kategoriju onih koji ne mogu igrat Sokaz i uživat s prijateljima.
Bar se nadam!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
supermenica
Pridružen/a: 17. 04. 2007. (23:03:46) Postovi: 81 Lokacija: Zagreb (zapad)
|
Postano: pet pro 10, 2010 12:13 pm Naslov
: Re: Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu |
|
|
[quote="Iceman"]evo, otvorio sam ovdje temu da nastavimo pricat i dogovarat se za inicijativu da se zene vrate u muski dio Sokaza i da se registriranim aktivnim igracima, bez obzira na godine, zabrani igranje u Sokazu...
Iceman, svaka čast što si otvorio ovu temu. Ja u potpunosti podržavam da se žene vrate u muški sokaz. Svi znamo kako malo žena ima u sokazu i svake sezone igramo s istima.
Nadam se da ćemo svi zajedno uspjeti u naumu da se žene vrate u muški sokaz Ja sam za, a vjerujem još i mnogi drugi
 _________________ Ja bi malu točenu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet pro 10, 2010 12:33 pm Naslov
|
|
Oho, imamo puno različitih mišljenja. Dapače i nekih oprečnih. Al valjda ćemo doći do zaključaka.
Evo recimo, nikad nisam profesionalno trenirao. Al vidio sam ljude koji jesu - i ja želim igrati kao oni. Ako ne i bolje. Ne zanima me da u susjedstvu budem najbolji igrač ako me klinac koji trenira godinu dana odere ko zeca.
Da bi mogao dobiti toga klinca, moram igrat i učit od boljih igrača od njega, a ne njega izbaciti iz lige jer je "nepodoban". I hvalit se kako sam najbolji u susjedstvu. Tako da se uopće ne slažem s Norrinom - njegov prijedlog bi samo oslabio SOKAZ.
Neka dođe Primorac! daj bože da odigram protiv njega
Neka nas ubija sviju sa 3:0, 11:0 svaki set. To mi nije problem. osim što bi mi bilo neugodno jer bi mislio da se ON dosađuje.
No ipak postoji problem, bar po mom viđenju, oko registriranih igrača.
Jer, očito da u SOKAZu postoje ljudi kojima je pehar (ili ostanak u ligi) bitniji nego kako žac kaže "druženje i rekreacija".
Takve ljude treba spriječiti ili im bar otežati da nabrzaka osiguraju pehar ili ostanak. Tako što registrirani igrači neće igrati u SOKAZ-u.
Mada, sva ova rasprava se tiće 1. možda i 2. i 3. lige. Tako da nema nikakve veze sa 90% sokazovaca. Između ostalog i mene. ja bi zapravo rado odigrao protiv registriranih igrača, da naučim nešto.
Al ipak, ako govorimo o duhu SOKAZa...smatram da bi trebali igrati samo neregistrirani igrači. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: pet pro 10, 2010 1:47 pm Naslov
|
|
Jel može netko onako ovlaš navesti koji su to zadrti profići u Sokaz-u i koji rezultati njih svrstavaju u kategoriju nepodobnih za Sokaz? Jel imamo nekog bivšeg juniorskog prvaka Europe, nekog osvajača A turnira, jel imamo uopće nekog bivšeg prvaka Hrvatske da igra u Sokaz-u? Samo znam da Hrga ima skalp Primorca u juniorskim danima, a da se Mikulec šorao sa Samsonovim u istom periodu života. Ova Časl ekipa, koje oni imaju reference? _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: pet pro 10, 2010 1:53 pm Naslov
: Re: RE: Registrirani igrači |
|
|
| geek (napisa): | | U SOKAZ-u je prevladavajući motiv - taština |
hmh...sportski motiv bi trebao nekako biti želja za rekreiranjem i za natjecanjem, ljubav prema stolnom tenisu i čisti užitak igre
česti unutarnji motiv je 'drogiranje' stolnoteniskim uspjesima. pobjeđujući čovjek postiže zadovoljstvo, što više pobjeda, što veće pobjede protiv težih suparnika, to više zadovoljstva, mozgu tako ugodne kemije |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Footloose
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (15:47:17) Postovi: 219 Lokacija: Gajnice
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:20 pm Naslov
|
|
e pa sad ispada da je Mikulec najveći problem SOKAZ-a. Ok, čovjek nema (zasad) 40 godina, nije registriran više od godinu dana, bio je strašan talent ko klinac i sad se sprema svakodnevno sa kvalitetnim sparing partnerima i razrađenim treningom za "meč sezone" usto je i napokon "br.1" na rang listi. i kaj sad? treba ga iskljičiti iz SOKAZ-a? Zabranjivati mu kojekakvim zabranama i pravilima da se igra s nama?
Kaj god! Tko nam je kriv? Tko veli da druge sezone nebude još "Mikuleca"? Opet ponavljam, najveći neprijatelj driženja i zabavljanja kroz Sokaz ligu je ljudska taština i to nemožeš ničim promijeniti jer najbolji bude uvijek samo jedan kakgod se on zval. Samo bi napomenul kaj se tiče onog mojeg prijedloga zabrane. Dobna granica je kadetski uzrast pod uvjetom da nije član ili članica reprezentacije! Pozdrav!  _________________ sex & drugs & rock'n'roll ! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:21 pm Naslov
|
|
Pod prvo u zajedničku ligu , koje žele naravno , pod drugo Mikulcu obavezno zabranit igrat u Sokazu i po svim turnirima ( da mu slučajno norin ne podleti negdi ) ostali mogu igrat hehe
P.S. Norrin kaj se podjele na bolje i lošije igrače tiče , meni se čini da smo već malo i podijeljeni ...čini mi se na 22 ranga ... pa ko di spada  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:29 pm Naslov
|
|
Ja bi odmah izbacio prvih 100 na rang listi iz Sokaza!! kaj oni misle, pa ovo je rekreativna liga!!!  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:30 pm Naslov
|
|
kaj se mene tiče nemam (prevelikih) problema ak izgubim od klinca, curice, bake, pogotovo ne od Primorca ili Mikulca i sličnih, pa to bi mi bila čast uopće igrat. protiv igrača koji su za klasu bolji od mene mi je gušt igrat, nemam kaj izgubit, a kamoli za više klasa. to mi dođe ko da uđem u disko i smetaju mi Angelina Jolie i Scarlett Johansson jerbo znam da kod njih nemam šanse te želim njih proć od mene a za šank više običnih.
No radi onih koji žele biti konkurentni i bitno im je osvajanje pehara predlažem da se razmotri sustav koji se primjenjuje na nekim šahovskim turnirima. Naime i tamo su na istom turniru razlike u kvaliteti ogromne. No zato koji put postoje A i B turnir. Na A turnir se mogu prijaviti svi a na B turnir npr. samo oni igrači koji imaju rating manji od 2300. U šahu je elo rating poprilično mjerodavan pokazatelj snage.
Možda da se za ligu naprave neke simbolične nagrade za najbolji performans po rating kategorijama? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:36 pm Naslov
|
|
| dajdosta (napisa): |
No radi onih koji žele biti konkurentni i bitno im je osvajanje pehara predlažem da se razmotri sustav koji se primjenjuje na nekim šahovskim turnirima. Naime i tamo su na istom turniru razlike u kvaliteti ogromne. No zato koji put postoje A i B turnir. Na A turnir se mogu prijaviti svi a na B turnir npr. samo oni igrači koji imaju rating manji od 2300. U šahu je elo rating poprilično mjerodavan pokazatelj snage.
Možda da se za ligu naprave neke simbolične nagrade za najbolji performans po rating kategorijama? |
Pa upravo tome služe vikend turniri ljeto/zima gdje i predstavnici "amaterskih" liga mogu osvojiti bogate nagrade šorajući se samo s igračima iz svog ili lošijeg ranga. _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dajdosta
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:53 pm Naslov
|
|
| idetelj (napisa): |
Pa upravo tome služe vikend turniri ljeto/zima gdje i predstavnici "amaterskih" liga mogu osvojiti bogate nagrade šorajući se samo s igračima iz svog ili lošijeg ranga. |
je i to je okej.
ali vidio sam u drugom threadu da se ljudi iz lošijih liga bune zbog božićnog turnira jer će dat 50 kn i za to odigrat 2 partije u grupi protiv nekog prvoligaša. isto tak neko se tu žalio da nema šanse na turniru kad naleti na Mikulca.
u oba slučaja bi bilo zgodno podijelit po kategorijama ak se organizacijski da izvest.
meni osobno svejedno kak su jaki protivnici jedino mi se ne da cijeli dan visit tamo zbog 6 setova. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: pet pro 10, 2010 2:55 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): | | ebi ga norrin-e to ti je prokletstvo prvog igrača ekipe... ponese te ego... pa još i kad si prvi igrač lige .... logično je da želiš biti i prvi igrač sokaza.... |
Kakav tek ego imaju ljudi kojima se iz sezone u sezonu igra sa puno lošijima od sebe?
| rope (napisa): | | niš se ne brini... proći će te to uskoro kad te nakanta pola igrača lige u kojoj buš uskoro igrao... pa ćeš vidjet što su amaterčine (daj bože da dođeš do 4.te lige pa da vidiš stare lisce) |
Jedva čekam.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pet pro 10, 2010 3:13 pm Naslov
|
|
Mislim da bi mogli malo rezimirati sve ove kilometarske postove!
Osobno se gotovo u potpunosti (99%) slažem sa Zackom, Icemanom, ib-om, a vidim da i većina ostalih slično razmišlja.
Nadam se da će netko mjerodavan barem razmisliti o svemu ovome.
Koliko mogu zaključiti, mlslim da većina misli otprilike sljedeće:
1.) dati ženama da igraju s muškima ako to žele
2.) zabraniti nastup registriranim igračima 1. i 2. hrv. lige te paralelnih stranih liga bez obzira na godine (osim eventualno izvan konkurencije)
3.) dati igrati bivšim registriranim igračima, ali tek nakon barem 1 godine od kada su prestali biti registrirani
4.) sve navedeno vrijedi za muškarce i za žene
Usput, nemam ništa protiv da igraju bivši aktivni igrači, ali tek nakon što prestaju aktivno igrati. Oni će i za 5, 10 ili 20 godina biti puno bolji od 90% ostalih igrača.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: pet pro 10, 2010 3:19 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): |
ebi ga norrin-e to ti je prokletstvo prvog igrača ekipe... ponese te ego... pa još i kad si prvi igrač lige .... logično je da želiš biti i prvi igrač sokaza....
niš se ne brini... proći će te to uskoro kad te nakanta pola igrača lige u kojoj buš uskoro igrao... pa ćeš vidjet što su amaterčine |
Nekako naslućujem na koje si igrače mislio!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet pro 10, 2010 4:18 pm Naslov
|
|
da, burke, lijepo si to rezimirao...mislim da je to sto vecina nas zeli...
Norrin, nista protiv tebe, ali mislim da si jedini koji je ovdje u raspravi, a nadam se i u ligama, koji bi htio zabranit i bivsim registriranim igracima igranje Sokaza...to nikako nebi bilo dobro, jer kako veli zacko...gdje bi stavio granicu?
uostalom, mislim da mi nije drago da polemika uopce ode u tom smjeru...
trebamo se sada ovdje dogovoriti kako bi nase mozebitno pismo sa potpisima predsjednistvu izgledalo, i sta bi u njemu pisalo, da ne ostane opet samo na laprdanje nekolicina geekova na onom tamo nekom dalekom internetu... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet pro 10, 2010 5:27 pm Naslov
|
|
Mislim da bi ib to mogao pristojno sastaviti.
iz više razloga:
1. on je admin sokaz.hr-a i kao takav je dobar predstavnik internet populacije SOKAZA, ili ako ne predstavnik, bar čovjek koji ima uvida u naše želje i ideje.
2. član je odbora sokaza i njegovo podnošenje prijedloga u naše ime imalo bi dodatnu težinu
3. Ima jebeno dobro fotošopiranu sliku i ako i nju priloži prijedlog sigurno prolazi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet pro 10, 2010 8:35 pm Naslov
|
|
zene u sokaz. i djevojke također.
PS: molim da li mene moze netko fotošopirat. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pet pro 10, 2010 8:53 pm Naslov
|
|
Pošto je SOKAZ amaterska liga http://hr.wikipedia.org/wiki/Amater (za one koji neznaju što znači biti amater) Dozvolio bi svima da haklaju koji ne igraju za pare. Bio on registriran ili ne.
Cure, žene - DA |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sub pro 11, 2010 12:50 am Naslov
|
|
mikulec vec jako dugo nije registriran, ne igra nigdje osim u sokazu. izgleda da jedina argumentacija za njegovo neigranje u sokazu moze biti "predobar je". jer osim po igrackoj kvaliteti ni po cemu se ne razlikuje od velike vecine ostalih sokazovaca.
i samo da se osvrnem na jedan moj raniji napis, koji se odnosio na ekipu trans agrama... nedavno sam saznao neke stvari koje su me ugodno iznenadile (kao npr. da razlozi surbekovog igranja u sokazu nisu financijske prirode). isprike svima koji su se nasli uvrijedjeni usporedbom dviju ekipa iz vrha prve lige, bilo na jednoj bilo na drugoj strani.
| Ikota (napisa): | Pošto je SOKAZ amaterska liga http://hr.wikipedia.org/wiki/Amater (za one koji neznaju što znači biti amater) Dozvolio bi svima da haklaju koji ne igraju za pare. Bio on registriran ili ne.
Cure, žene - DA |
buduci da nitko ne igra za pare sluzbeno tesko bi to bilo regulirati... kako sprijeciti npr. jednog prosjecnog igraca 4. lige da igra za dzeparac 19. ako mu neki pretjerani entuzijast ima volje to placati? jel se onda isto ne radi o amaterima? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: sub pro 11, 2010 9:14 am Naslov
|
|
Da onda se isto ne radi o amaterima
Možda bi još pod "amaterstvom" prošlo da mu netko kupuje opremu i daje za putne troškove, ali neke dogovorene cifre tipa; dobival buš mjesečno x novaca ak buš igral i donosil pobjedu mojoj ekipi to je več profesionalizam.
Jel je il nije?????
Da "đeparac" To je u nas Hrvata jako lijepa riječ, i Salamander bu rekel da je primal "Đeparac"  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|