| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Grei
|
Postano: ned svi 29, 2005 5:59 pm Naslov
: Zašto 3 boda za pobjedu, a ne 2? |
|
|
Po meni to nije pravedno, ovako kad je nerješeno gotovo je kao da si izgubio što definitivno nije realno. Mislim da je to preuzeto iz nogometa, gdje je smisao bio povećati atraktivnost, kako bi pobjeda više donosila, a nemojte mi reć da neku u SOAKZ-u igra na nulu (nerješeno).
primjer:
4 ekipe
A - igra nerješeno sa svima
B,C,D kružno svak pobjedi svakoga
što vam se čini pravednije?
2 boda za pobjedu:
svi 3 boda
3 boda za pobjedu:
B,C,D 4 boda
A 3 boda
znam da sigurno ima i boljih primjera, but you get the point!
p.s. čuo sam da to ima nekakve veze sa dogovaranjem utakmica, ali mislim da je veći problem ako možeš dogovoriti 3 boda nego 2, odnosno ako će neko ima mogućnost dogovarati to će učiniti bez obzira na bodove. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned svi 29, 2005 8:28 pm Naslov
: |
|
|
Pa i ovdje se povećava atraktivnost (adrenalin) jer se više grize na pobjedu.
Osim toga, neka logika mi govori da se ipak ovako teže namješta, jer je puno manja vjerojatnost organizirati "muljanje" između tri nego između dvije ekipe.
Samim time što se takve ideje rađaju u zadnjim kolima kad je frka-panika, i voda u ušima. Teško da ćeš pogoditi "trokut" u rasporedu u recimo zadnja tri kola.
Ovako, dvije ekipe manje profitiraju ako izmijene po bod.
Meni osobno je ovako vrlo zanimljivo. Ali ja sam dijete novog kova, ne znam kakav je mentalitet bio prilikom igranja za dva boda.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: pon svi 30, 2005 12:52 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Pa i ovdje se povećava atraktivnost (adrenalin) jer se više grize na pobjedu.
Osim toga, neka logika mi govori da se ipak ovako teže namješta, jer je puno manja vjerojatnost organizirati "muljanje" između tri nego između dvije ekipe.
Samim time što se takve ideje rađaju u zadnjim kolima kad je frka-panika, i voda u ušima. Teško da ćeš pogoditi "trokut" u rasporedu u recimo zadnja tri kola.
Ovako, dvije ekipe manje profitiraju ako izmijene po bod.
Meni osobno je ovako vrlo zanimljivo. Ali ja sam dijete novog kova, ne znam kakav je mentalitet bio prilikom igranja za dva boda.. |
po meni je s te strane isto-pravi igrači grizu na pobjedu bez obzira koliko bodova ona donosi ali istina da je na ovaj način riskantnije jer u zadnjim kolima mogućnost dogovaranja pobjede, pogotovo radi ostanka/ispadanja je realnost sokaza...tako da uglavnom nije pošteno za ekipu koja se bori za ostanak, a svima drugima 3 boda su u biti ok  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri lip 01, 2005 4:50 pm Naslov
|
|
ma treba ukinut parove i gotovo...onda mozemo i 10 bodova za pobjedu imat:) _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: pon kol 29, 2005 9:47 am Naslov
|
|
a da uvedemo 1 bod za poraz? 3-2-1 šema, 2 za egal, 1 za luz  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Martin
Pridružen/a: 20. 05. 2005. (06:57:48) Postovi: 195 Lokacija: Samobor
|
Postano: pet ruj 16, 2005 10:31 am Naslov
|
|
| travaroš s dva srajvera (napisa): | a da uvedemo 1 bod za poraz? 3-2-1 šema, 2 za egal, 1 za luz  |
mislim da je ovo jedna od najboljih ideja na ovom forumu do sada...
i trebala bi se uvest kao eksperiment... barem u zadnjoj ligi... da vidimo kako to ide...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pet ruj 16, 2005 11:55 pm Naslov
|
|
aaaaaaaajd...... ne vidim razliku sustava 3-2-1 bod... sa sustavom 2-1-0... bezveze. _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub ruj 17, 2005 10:31 am Naslov
|
|
Nema razlike na kraju.
Dobra stvar je taj poklon bod (psihološki, valjda) i činjenica da za kažnjavanje nema -1, nego 0 bodova (što je ionako rijetka situacija).
Loša stvar je potpuni kaos na tablici za vrijeme prvenstva, dok ekipe nemaju jednak broj utakmica (a to je slučaj uvijek, u većoj ili manjoj izraženosti). Ti fiktivni bodovi dovedu do toga da se ne zna ko pije, a ko plaća, pri pogledu na tablicu.
Ja protiv, previše patnje za diskutabilan rezultat. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
The_Man
|
Postano: sub tra 01, 2006 12:07 am Naslov
: 3-2-1 kreni |
|
|
3 za pobjedu
2 za nerjeseno sa vecim brojem ukupno dobijenih setova
1 za nerjeseno sa manjim brojem ukupno dobijenih setova
U slucaju nerjesenog u dobijenim partijama i istog broja dobijenih setova, gledala bi se ukupna razlika u poenima **
U slucaju jednakog broja poena kocka ili svakom po dva boda zbog iskazanog truda da se namjesti utakmica
Tako bi dva boda dobio ipak ukupno bolji.
Takodjer bi svaki set dobio na zanimljivosti za igranje, pa i za gledanje - mozda ne bi vise bilo isto izgubiti sa 0:3 ili 2:3.
** to sa zbrajanjem setova i poena moglo bi dati dodatnu zanimljivost igri parova. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Moover
|
Postano: ned tra 02, 2006 10:22 am Naslov
: Re: 3-2-1 kreni |
|
|
| The_Man (napisa): | 3 za pobjedu
2 za nerjeseno sa vecim brojem ukupno dobijenih setova
1 za nerjeseno sa manjim brojem ukupno dobijenih setova |
Vrlo zanimljivo, ali ja baš i ne bih sjedio još 10 minuta poslije igre i zbrajao poene da vidim jesmo li dobili ili ne...  _________________ Moover, kuća stara  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
The_Man
|
Postano: ned tra 02, 2006 1:04 pm Naslov
|
|
Da bi cekao jos 10 min da se zbroje poeni potrebno je da ukupni rezultat izmjedju dvije ekipe bude nerjesen i u ukupnim partijama i u setovima (setovi se mogu zbrojiti u roku odmah).
Znaci, vrlo rijetko ce doci do zbrajanja ukupnog broja poena, a tada ce kalkulator brzo obaviti svoje  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Moover
|
Postano: ned tra 02, 2006 2:54 pm Naslov
|
|
| The_Man (napisa): | Da bi cekao jos 10 min da se zbroje poeni potrebno je da ukupni rezultat izmjedju dvije ekipe bude nerjesen i u ukupnim partijama i u setovima (setovi se mogu zbrojiti u roku odmah).
Znaci, vrlo rijetko ce doci do zbrajanja ukupnog broja poena, a tada ce kalkulator brzo obaviti svoje  |
Je, da, moš mislit kak će netko nosit digitron na tekmu... de ne zaj....  _________________ Moover, kuća stara  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
The_Man
|
Postano: ned tra 02, 2006 8:35 pm Naslov
|
|
Tesko
Ali mobitela sa kalkulatorom te vec biti. Ili barem papira i olovke  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: pon tra 03, 2006 2:15 pm Naslov
|
|
| Moover (napisa): | | The_Man (napisa): | Da bi cekao jos 10 min da se zbroje poeni potrebno je da ukupni rezultat izmjedju dvije ekipe bude nerjesen i u ukupnim partijama i u setovima (setovi se mogu zbrojiti u roku odmah).
Je, da, moš mislit kak će netko nosit digitron na tekmu... de ne zaj....  |
u stvari, zanimljiva ideja, uvodi jedan novi koncept prije je postojala prodaja mečeva, nakon ovog postaje moguća i prodaja setova  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri lis 18, 2006 11:26 am Naslov
|
|
nakon 2 kola odigrana sa 5:5, znam više cijeniti pobjedu svoje ekipe , iako smo i dalje neporaženi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|