NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Zašto 3 boda za pobjedu, a ne 2?

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Grei

PostPostano: ned svi 29, 2005 5:59 pm    Naslov : Zašto 3 boda za pobjedu, a ne 2? Citirajte i odgovorite

Po meni to nije pravedno, ovako kad je nerješeno gotovo je kao da si izgubio što definitivno nije realno. Mislim da je to preuzeto iz nogometa, gdje je smisao bio povećati atraktivnost, kako bi pobjeda više donosila, a nemojte mi reć da neku u SOAKZ-u igra na nulu (nerješeno).

primjer:

4 ekipe
A - igra nerješeno sa svima
B,C,D kružno svak pobjedi svakoga
što vam se čini pravednije?

2 boda za pobjedu:
svi 3 boda

3 boda za pobjedu:
B,C,D 4 boda
A 3 boda

znam da sigurno ima i boljih primjera, but you get the point!

p.s. čuo sam da to ima nekakve veze sa dogovaranjem utakmica, ali mislim da je veći problem ako možeš dogovoriti 3 boda nego 2, odnosno ako će neko ima mogućnost dogovarati to će učiniti bez obzira na bodove.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
ib
Site Admin

PostPostano: ned svi 29, 2005 8:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa i ovdje se povećava atraktivnost (adrenalin) jer se više grize na pobjedu.

Osim toga, neka logika mi govori da se ipak ovako teže namješta, jer je puno manja vjerojatnost organizirati "muljanje" između tri nego između dvije ekipe.
Samim time što se takve ideje rađaju u zadnjim kolima kad je frka-panika, i voda u ušima. Teško da ćeš pogoditi "trokut" u rasporedu u recimo zadnja tri kola.
Ovako, dvije ekipe manje profitiraju ako izmijene po bod.

Meni osobno je ovako vrlo zanimljivo. Ali ja sam dijete novog kova, ne znam kakav je mentalitet bio prilikom igranja za dva boda..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pon svi 30, 2005 12:52 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Pa i ovdje se povećava atraktivnost (adrenalin) jer se više grize na pobjedu.

Osim toga, neka logika mi govori da se ipak ovako teže namješta, jer je puno manja vjerojatnost organizirati "muljanje" između tri nego između dvije ekipe.
Samim time što se takve ideje rađaju u zadnjim kolima kad je frka-panika, i voda u ušima. Teško da ćeš pogoditi "trokut" u rasporedu u recimo zadnja tri kola.
Ovako, dvije ekipe manje profitiraju ako izmijene po bod.

Meni osobno je ovako vrlo zanimljivo. Ali ja sam dijete novog kova, ne znam kakav je mentalitet bio prilikom igranja za dva boda..

po meni je s te strane isto-pravi igrači grizu na pobjedu bez obzira koliko bodova ona donosi Wink ali istina da je na ovaj način riskantnije jer u zadnjim kolima mogućnost dogovaranja pobjede, pogotovo radi ostanka/ispadanja je realnost sokaza...tako da uglavnom nije pošteno za ekipu koja se bori za ostanak, a svima drugima 3 boda su u biti ok Wink
[Vrh]
Iceman

PostPostano: sri lip 01, 2005 4:50 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma treba ukinut parove i gotovo...onda mozemo i 10 bodova za pobjedu imat:)
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pon kol 29, 2005 9:47 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

a da uvedemo 1 bod za poraz? 3-2-1 šema, 2 za egal, 1 za luz Laughing Laughing
[Vrh]
Martin

PostPostano: pet ruj 16, 2005 10:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

travaroš s dva srajvera (napisa):
a da uvedemo 1 bod za poraz? 3-2-1 šema, 2 za egal, 1 za luz Laughing Laughing

mislim da je ovo jedna od najboljih ideja na ovom forumu do sada... Smile Smile Smile

i trebala bi se uvest kao eksperiment... barem u zadnjoj ligi... da vidimo kako to ide... Smile Smile Smile
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
bigdedi

PostPostano: pet ruj 16, 2005 11:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

aaaaaaaajd...... ne vidim razliku sustava 3-2-1 bod... sa sustavom 2-1-0... bezveze.
ib
Site Admin

PostPostano: sub ruj 17, 2005 10:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nema razlike na kraju.
Dobra stvar je taj poklon bod (psihološki, valjda) i činjenica da za kažnjavanje nema -1, nego 0 bodova (što je ionako rijetka situacija).
Loša stvar je potpuni kaos na tablici za vrijeme prvenstva, dok ekipe nemaju jednak broj utakmica (a to je slučaj uvijek, u većoj ili manjoj izraženosti). Ti fiktivni bodovi dovedu do toga da se ne zna ko pije, a ko plaća, pri pogledu na tablicu. Smile
Ja protiv, previše patnje za diskutabilan rezultat.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
The_Man

PostPostano: sub tra 01, 2006 12:07 am    Naslov : 3-2-1 kreni Citirajte i odgovorite

3 za pobjedu
2 za nerjeseno sa vecim brojem ukupno dobijenih setova
1 za nerjeseno sa manjim brojem ukupno dobijenih setova

U slucaju nerjesenog u dobijenim partijama i istog broja dobijenih setova, gledala bi se ukupna razlika u poenima **
U slucaju jednakog broja poena kocka ili svakom po dva boda zbog iskazanog truda da se namjesti utakmica Cool Wink

Tako bi dva boda dobio ipak ukupno bolji.
Takodjer bi svaki set dobio na zanimljivosti za igranje, pa i za gledanje - mozda ne bi vise bilo isto izgubiti sa 0:3 ili 2:3.

** to sa zbrajanjem setova i poena moglo bi dati dodatnu zanimljivost igri parova.
[Vrh]
Moover

PostPostano: ned tra 02, 2006 10:22 am    Naslov : Re: 3-2-1 kreni Citirajte i odgovorite

The_Man (napisa):
3 za pobjedu
2 za nerjeseno sa vecim brojem ukupno dobijenih setova
1 za nerjeseno sa manjim brojem ukupno dobijenih setova

Vrlo zanimljivo, ali ja baš i ne bih sjedio još 10 minuta poslije igre i zbrajao poene da vidim jesmo li dobili ili ne... Wink Rolling Eyes
The_Man

PostPostano: ned tra 02, 2006 1:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da bi cekao jos 10 min da se zbroje poeni potrebno je da ukupni rezultat izmjedju dvije ekipe bude nerjesen i u ukupnim partijama i u setovima (setovi se mogu zbrojiti u roku odmah).
Znaci, vrlo rijetko ce doci do zbrajanja ukupnog broja poena, a tada ce kalkulator brzo obaviti svoje Smile
[Vrh]
Moover

PostPostano: ned tra 02, 2006 2:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

The_Man (napisa):
Da bi cekao jos 10 min da se zbroje poeni potrebno je da ukupni rezultat izmjedju dvije ekipe bude nerjesen i u ukupnim partijama i u setovima (setovi se mogu zbrojiti u roku odmah).
Znaci, vrlo rijetko ce doci do zbrajanja ukupnog broja poena, a tada ce kalkulator brzo obaviti svoje Smile

Je, da, moš mislit kak će netko nosit digitron na tekmu... de ne zaj.... Laughing
The_Man

PostPostano: ned tra 02, 2006 8:35 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Tesko Wink
Ali mobitela sa kalkulatorom te vec biti. Ili barem papira i olovke Cool
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: pon tra 03, 2006 2:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
The_Man (napisa):

Je, da, moš mislit kak će netko nosit digitron na tekmu... de ne zaj.... Laughing

u stvari, zanimljiva ideja, uvodi jedan novi koncept Wink prije je postojala prodaja mečeva, nakon ovog postaje moguća i prodaja setova Laughing
[Vrh]
rope

PostPostano: sri lis 18, 2006 11:26 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

nakon 2 kola odigrana sa 5:5, znam više cijeniti pobjedu svoje ekipe Misli , iako smo i dalje neporaženi Mirko Zivili
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Stranica 1 / 1.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.