| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 11:38 am Naslov
: |
|
|
| ib (napisa): | Pa ko da je to teško.
I NIJE ČOPER NEGO LOVAC!
Ustvari pa ja sam moderator, LMFTFY Drene!  |
oke, lovac je. al tim "čoper" sam mislio malo više približit ljudima ideju kakav lovac je on.
I Kern je lovac, pa da nekome to napišeš, misliš da bi bio spreman na njegovu "igru"  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet ožu 11, 2011 11:41 am Naslov
|
|
Kern nije lovac nego pimpler. I šta je onda po tebi lovac a šta chopper, ako nisu sinonimi?
Pustite mi Kreangicu na miru, ima najljepši nick ikad na forumu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 12:48 pm Naslov
|
|
lovac je naša riječ i označava uglavnom defanzivanog igrača koji "lovi" tuđe greške. U tome najviše koristi varke (eng. deception) u rotaciji i brzini lopte. Često se koristi materijalom dakle travom (eng. long pips & middle pips) ili antispinom, no to nije nužno.
Kod nas se uglavnom za igrače s travom kaže da su lovci.
Glavna karakteristika pravog lovca je da KAŽNJAVA greške a ne samo čeka da neko fula cijeli stol. dakle ako mu daš visoku, dobit ćeš je kroz uši.
podvrste:
lovac štoper - čeka te na stolu--predstavnik ovaj momak ovdje: http://sokaz.hr/bazaig.php?id=1699&tip=prva
lovac čoper - brani se uglavnom rezom (eng. chop odakle i dolazi riječ) i to najčešće s polu distance ili dalje od stola. predstavnik ovaj ljepotan: http://sokaz.hr/bazaig.php?id=759&tip=prva
No zapravo, lovac kao riječ u stolnom tenisu je u početku bila skovana za igrače koji se ponašaju kao pravi lovci, znate oni s puškom. Dakle popnu se na Čeku, ugodno se smjeste i čekaju.
I čekaju.
Onda se pojavi vepar.
i onda još malo čekaju.
A onda se pojavi prilika i BUMMM i mrtav vepar s druge strane stola. Ovaj...ispod čeke.
uglavnom, kužiš?
No danas mislim da je puno bliži ovaj gornji opis koji sam prvi naveo.
S druge strane choper je defanzivni igrač koji koristi rez na skoro svaku loptu i na stolu i od stola, nema travu već obične gume i jako rijetko ide u napad već čeka grešku ili balon da ga zakuca. Po staroj definiciji - tipičan lovac
po novoj ne jer ne koristi travu i ne "lovi" jer ti uvjek reže. Nema flah reza ili varijacije u rezu kao kod lovaca.
p.s. ako ne prepoznajete ovog drugog momka, to je samo zbog malo fotošopa  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: pet ožu 11, 2011 12:57 pm Naslov
|
|
Nezanm od kuda smo počeli da uspoređujemo lovca i štopere,
1: štop igra je igra na stolu blizu stola u pravilu ima čiste gume
a: mada postoje i igraći koji igraju na stolu sa materijalima. trava šoft
2: lovac nije onaj koji čeka pogrešku, on naprosto pokušava što više lopti da polovi na poludistanci ili distanci
postoji više vrsta lovaca bez matarijela i materijali
napomena onaj koji nezna da igra na travu ima skoro nikakve šanse protiv ovakvog lovca.
ako sam nešto besmilseno reko moja isprika |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:08 pm Naslov
|
|
Vjeko je u pravu.
"Zaloviti loptu" znači samo jedno - "presjeći je" odozgo prema dolje i vratiti je s donjom rotacijom. Kad igraču koji igra na stolu povučeš spin, da je ne znam koliko obramben i pasivan, on će je najčešće odštopat ili čistom gumom ili travom, a to nije lov (bez obzira što će trava obrnuti ili umrtviti taj spin).
Lov na stolu je zanemarivo rijedak, tako da kad kažeš lov, misli se na ono što je tebi "chop", znači onaj lijepi puni pokret s (polu)distance.
Kern može pimplat sto godina i tražiti greške protivnika u pimplanju, ali jednom kada mu protivnik "uđe" AFAIR poen ide u smjeru kontriranja, a ne da ovaj bježi dva metra od stola da bi zalovio i vratio poen na početak.
Mirkec ne znam koliko je primjer za štopera s travom, jer također kao čigra skače tu i tamo i pobjegne i onda se nabacuje s pet metara i lovi s bekenda.
Vjerojatno je Coha bliži traženom opisu, a po meni on nije lovac. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:29 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Vjeko je u pravu.
"Zaloviti loptu" znači samo jedno - "presjeći je" odozgo prema dolje i vratiti je s donjom rotacijom. /cut/ . |
Dakle samo je problem u tome što tko smatra "lovom".
ti kažeš da je "lov" zapravo rez (rekli bi englezi heavy chop) i da se lovi loptica.
ja kažem da je "lov" odnosno "lovac" došao od pojma lovljenja grešaka protivnika. Karakterizira ga upravo suprotno od ovog gore što si ti naveo.
U mome rječniku "Zaloviti loptu" znači udariti loptu na takav način da protivnik misli da dobija jedno (a u stvari dobija drugo) ili nema uopće pojma šta dobija nazad i tako isprovocirati grešku protivnika.
Očito da se nećemo složit oko toga jer nemamo referentnu točku odnosno službenu definiciju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
WaterDog
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:41 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): |
Očito da se nećemo složit oko toga jer nemamo referentnu točku odnosno službenu definiciju. |
predlažem otvaranje pojmovnika stolnoteniskih iliti ping pong pojmova kako bi ubuduce uz ostalo definiranje igre pojedinih igaca bilo jednoznačno određeno
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:49 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | "Zaloviti loptu" znači udariti loptu na takav način da protivnik misli da dobija jedno (a u stvari dobija drugo) ili nema uopće pojma šta dobija nazad i tako isprovocirati grešku protivnika. |
Znači kad ti meni povučeš spin, ja to krvnički zalovim s čistom gumom iz daljine, i ti znaš da ti dolazi loptica s jakom rotacijom na dolje - to onda nije lov jer ne potpada pod ovu tvoju definiciju!?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:54 pm Naslov
|
|
ma dovoljno je samo dva pitanja:
kako zovete igrača koji reže loptice nazad?
Dren: ovaj... Čoper
IB: Lovac! hehe
kako zovete igrača koji se uglavnom koristi varkama u igri bilo zamaskiranim pokretima bilo materijalom koji koristi?
Dren: to je Lovac!
IB: ummm...zajeban igrač?
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:57 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Dren (napisa): | | "Zaloviti loptu" znači udariti loptu na takav način da protivnik misli da dobija jedno (a u stvari dobija drugo) ili nema uopće pojma šta dobija nazad i tako isprovocirati grešku protivnika. |
Znači kad ti meni povučeš spin, ja to krvnički zalovim s čistom gumom iz daljine, i ti znaš da ti dolazi loptica s jakom rotacijom na dolje - to onda nije lov jer ne potpada pod ovu tvoju definiciju!?  |
Ne potpada ako ti to radiš svaki put na isti način. Onda si čoper i ništa više.
Ako na moj slijedeći spin ti "krvnički zaloviš" s bilo kojom gumom a daš mi flah e onda si lovac.
edit:
Dakle "lov" nije udarac več koncept. način igre. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pacer/pacemaker
Pridružen/a: 02. 03. 2010. (21:40:38) Postovi: 343 Lokacija: ne elitna Šalata
|
Postano: pet ožu 11, 2011 1:57 pm Naslov
|
|
hahaha ludi ste 100 na sat,svaka čast  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:01 pm Naslov
|
|
Jeez.
Mogu li samo primjetit da je "lovac" termin koji u našem ping pongu postoji već milijun godina, a "chopper" termin koji uopće ne postoji, odnosno postoji zadnjih pet godina među deset osoba koje vise po stranim forumima?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:09 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Jeez.
Mogu li samo primjetit da je "lovac" termin koji u našem ping pongu postoji već milijun godina, a "chopper" termin koji uopće ne postoji, odnosno postoji zadnjih pet godina među deset osoba koje vise po stranim forumima?  |
Možeš.
To ne znači da i sam znaš što znaći termin lovac.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:09 pm Naslov
|
|
Drugim riječima, Kern je lovac, ali Chen Weixing nije lovac, jer eto, s forhenda spina i nabacuje, a s bekenda "lovi" (ili kako uopće onda to nazivaš??) travom, a od trave znaš uvijek šta ti dolazi?
My work here is done.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:11 pm Naslov
|
|
jao jao jao
Ajmo prvo ovako.
1: lovac je igrač koji zalovi kao što smo rekli ( capan, ili kod nas amatera familija bućo
2. chop igra je igra na stolu sa rezanjem i gurkanjem loptice ( guma teshinsec shop) kada takvom igraću povućete spin on igra štop na stolu
3: ako isto napravite lovcima oni se odmiću od stola zalove lopticu i u pravilu daju kontra rotaciju ( trava posebno )
4. pogledajte malo youtube imate rasprave i linkove
lovac kao takav više ne postoji igra forhend spin inaće prođe rastureno  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:13 pm Naslov
|
|
Ček Drene ne kužim, kako misliš da ljudi koji ne koriste riječ "chopper" (99% SOKAZ-a, tu si se složio sa mnom) zovu tip igrača kao Chen Weixing?
Obrambenjak? Rezač? HELIKOPTER / MOTOR? (no pun intended )
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:28 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Drugim riječima, Kern je lovac, ali Chen Weixing nije lovac, jer eto, s forhenda spina i nabacuje, a s bekenda "lovi" (ili kako uopće onda to nazivaš??) travom, a od trave znaš uvijek šta ti dolazi?
My work here is done.  |
oke..još jedan post pa da zatvorimo priču.
Dakle kako si ti rekao da je rez ustvari lov, ja sam kontstatirao da je onda i Kern lovac (a nije)
Chen jest lovac. Pogledaj bilo koji njegov meč na jutubu i vidit ćeš da njegovi protivnici ili griješe na njegov bekend chop ili korigiraju udarac (zato što iako ima isti pokret on varira količinu spina na loptici)
To što ne lovi na forhendu već napada je opet karakteristika lovca jer očito da je "greška" protiv njega ako mu vratiš na forhend.
s druge strane, ajde ti meni reci da Fabijan nije lovac?
http://www.youtube.com/watch?v=j214Uh_HdNE
na crvenoj strani ima travu ox. prati koliko muke ima ovcharov sa jednostavnim pimpl rezom jer ima jako puno varijacije spina.
btw vidi ga kako tvirla  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:37 pm Naslov
|
|
Ništa, morat ćemo se složiti da se ne slažemo.
Ja i dalje mislim da je osnovna početna razlika što si ti krivog uvjerenja što znači "zaloviti loptu". Također, mislim da imam dovoljno godina iskustva u "lovačkom" ping pongu, što osobnog, što obiteljskog, i da imam pravo misliti da znam što je lov jer sam o tome slušao jedno 20 godina.
Ako iti malo sumnjaš u svoj stav, pokušaj napraviti anketu među igračima "što je lov?". Ako si siguran da si u pravu, nema smisla raspravljati dalje
Akerstrom s vremena na vrijeme zalovi, ali u principu nije lovac jer s bekenda uglavnom š t o p a i ugurava loptu sa stola. Štop s travom nije lov, što god ti mislio tome. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:47 pm Naslov
|
|
Mislim da je vjeko bio najbliži pojmu i igraču "lovac"
Svojevremeno sam bio lovac i igrao sa travom. Vrtio reket uvjek na stranu trave kad sam bio korak dva od stola (na stolu nisam stigo okrenut) Napadao sam samo polu visoke flah lopte na stolu, ostalo sam sve vračao sa neke distance od stola "rezajuči" lopticu. Uglavnom sam igrao na protivnikovu pogrešku. Smatro sam se lovcem, a i ostali su me doživljavali ko lovca.
Neznam dali se nakon 25g (što nisam bio u stolnom tenisu) kaj promjenilo. ali vjerovatno je  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pet ožu 11, 2011 2:50 pm Naslov
|
|