SOKAZ forum
Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu
Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo
a ovaj novi zakon je:ib je napisao/la:Pokušaj očuvanja ženske lige, odnosno strah od njenog osipanja i ukidanja u slučaju da neke igračice prijeđu u mušku konkurenciju.
pokušaj očuvanja 1. i 2. HL, odnosno strah od njihova osipanja i ukidanja u slucaju da neki igraci prijedu u rekreativnu konkurenciju.....
ti igrači su digli kvalitetu sokaza i time mu i pridonose... i nikad ne bi npr. ilijic dobio atikovica da registrirani igraci ne smiju igrat... tako da ima tu i dobroga...
Ustvari, hoce. Zato i igraju. Primorcu naprimjer toliko jako ne trebaju nofci pa nit ne igra sokaz!Dren je napisao/la:Socijalna komponenta - koliko od tih 45 igrača što si nabrojio zbilja ima probleme s novcem? Hoće li im cifra koju izgube ne igrajući natjecateljski u sokazu (nitko im ne brani da treniraju ili igraju prijateljske i zabave se na stolnom tenisu sa sokazovcima) zbilja toliko značiti?
ne vidim kako su Taboršak i Atiković ikada odlučivali prvaka sokaza... tako da opet mogu cijeli problem registiranih igrača sažeti u Kneževića, i dominaciju dr Časla u zadnjih nekoliko godina... i sada zbog toga svi VETERANI ne smiju igrati sokaz i npr. 2. HL istovremenozacko je napisao/la:Recimo Knežević, Atiković, Taboršak, možda Arapović.
A oni u velikoj mjeri odlučuju prvaka zadnjih godina.
isto tako je bilo i sa ženama u sokazu... sve je normalno funkcioniralo.. onda se stvorio problem u prvoj ligi kada je osvanulo 5 curica koje su natamburale rekreativce... onda se zabranilo SVIM curama da igraju u muškoj konkurenciji...
dok se rekreativci medjusobno samaraju na utakmicama, na godišnjoj skupštini, i takve stvari su nam sasvim normalne... no VETERAN ili ŽENA koji dobro igra stolni tenis... e pa takve NEĆEMO U SOKAZU!!
Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
Ne znam zašto pokušavaš svesti problem žena na nečiju taštinu, jer on to nije.
Ni zašto si toliko zabrinut za egzistenciju nekolicine igrača koji odigraju po pet partija i time presude prvenstvo i unište zabavu pedesetorici suligaša.
Ni kako je točno SOKAZ-u pridonijelo to što je Ilijić dobio Atikovića, ili Atiković Ilijića, ili Joo Se Hyuk Ma Lina, ili sama činjenica tko od njih igra ili ne igra ovdje (igrači koji, imho, svojom kvalitetom tu nemaju puno za tražiti i pronaći, makar nemam baš ništa protiv ako im je ovdje bolje nego u HL).
Zapravo, možda znam.
Ni zašto si toliko zabrinut za egzistenciju nekolicine igrača koji odigraju po pet partija i time presude prvenstvo i unište zabavu pedesetorici suligaša.
Ni kako je točno SOKAZ-u pridonijelo to što je Ilijić dobio Atikovića, ili Atiković Ilijića, ili Joo Se Hyuk Ma Lina, ili sama činjenica tko od njih igra ili ne igra ovdje (igrači koji, imho, svojom kvalitetom tu nemaju puno za tražiti i pronaći, makar nemam baš ništa protiv ako im je ovdje bolje nego u HL).
Zapravo, možda znam.
Oprosti IB, ali nisi u pravu i u korist svog argumenta izvodis navode van konteksta za njegovu dobrobit;ib je napisao/la:Ne znam zašto pokušavaš svesti problem žena na nečiju taštinu, jer on to nije.
Zapravo, možda znam.
Nije to briga za egzistenciju nekolicine igraca radi kojih pate ostali suligasi, vec se krivi alat koristi za dobrobit tih istih igraca.
Maknes profesionalce i ostaju SOKAZ igraci koji su dosad i 2. HL i opet imas problem placenih igraca, a jedini igrac koji je odlucio prvenstvo je i dalje samo Dragan Knezevic i premoc Casla.
Ako se povodimo time da se novcani poticaji istrijebe u SOKAZ, onda nije nacin da maknes profesionalce iz SOKAZ, vec financijere.
Evo najbolji primjer, kako smo pomogli nasim deckima iz HSTKJT III. tako sto smo maknuli 2. HL iz SOKAZa?
http://www.sokaz.hr/zapisnik.php?oblik= ... 2011-04-13
U potpunosti se slažem sa svim zabranama Predsjedništva :
Ad 1. Zabrana igranja ženama
Ad 2. Zabrana igranja strancima
Ad 3. Zabrana igranja registriranim igračima
Ad 4. Zabrana svakog spominjanja stolnoteniske opreme svih proizvođača, osim jednog
Ad 5. Svaka druga zabrana koju donese naše Predsjedništvo.
Da, i jako volim prisustvovati Skupštinama Sokaz-a, jer se Predsjedništvo trudi, da. osim njega, nitko ništa ne kaže, tako da je sve ekspresno gotovo i možemo ići brzo njupati, da se fina klopica ne ohladi. Zato smo i došli.
Završiti ću svoje mišljenje citatom Actonovog zakona "Vlast korumpira, apsolutna vlast korumpira apsolutno !".

Ad 1. Zabrana igranja ženama
Ad 2. Zabrana igranja strancima
Ad 3. Zabrana igranja registriranim igračima
Ad 4. Zabrana svakog spominjanja stolnoteniske opreme svih proizvođača, osim jednog
Ad 5. Svaka druga zabrana koju donese naše Predsjedništvo.
Da, i jako volim prisustvovati Skupštinama Sokaz-a, jer se Predsjedništvo trudi, da. osim njega, nitko ništa ne kaže, tako da je sve ekspresno gotovo i možemo ići brzo njupati, da se fina klopica ne ohladi. Zato smo i došli.
Završiti ću svoje mišljenje citatom Actonovog zakona "Vlast korumpira, apsolutna vlast korumpira apsolutno !".
Zadnja izmjena: geek, dana/u čet tra 14, 2011 7:49 am, ukupno mijenjano 1 put.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
中國膠 (KINESKE GUME)
ib je napisao/la:Ni zašto si toliko zabrinut za egzistenciju nekolicine igrača koji odigraju po pet partija i time presude prvenstvo i unište zabavu pedesetorici suligaša.
Nepravilno da tvrdiš da ja/mi brinemo za dobrobit nekolicine plaćenika čijim igranjem u SOKAZ-u su oštećeni ostali SOKAZovci.ib je napisao/la:Ovo ne da nisam shvatio, nego mi umalo mozak nije uskuhaoBojan je napisao/la:Oprosti IB, ali nisi u pravu i u korist svog argumenta izvodis navode van konteksta za njegovu dobrobit
Ja tebe ništa ne razumijem + molim prijedlog kako bi ti maknuo financijere.
Ono što jedino tvrdim cijelo vrijeme je da to nije način, već se treba riješit problem na neki drugi način, a ne tako da se ošteti par njih da zarade još nešto sastrane (kao što je Jura rekao), a time nisi ni približno riješio problem financiranja, jedino što više neće biti toliko dobrih partija u SOKAZu kao što je bilo finale Zimskog kupa koje je pratilo velik broj SOKAZovaca.
Rješenja za to nemam, ali smatram da ovom zabranom nije ništa riješeno.
A šta da ti kažem, složit ćemo se da se ne slažemo, i dati prijedlogu vremena.
Btw. ti si prvi krenuo argumentom kriznog vremena, pa ne znam zašto si u čudu. Još bih i razumio da ste potegli pitanje egzistencije registriranih veterana (premda i na to postoji odgovor), ali to da bi SOKAZ trebalo biti briga tko što u životu zaradi sa strane (dok to samu udrugu guši) mi je gotovo suludo.
Btw. ti si prvi krenuo argumentom kriznog vremena, pa ne znam zašto si u čudu. Još bih i razumio da ste potegli pitanje egzistencije registriranih veterana (premda i na to postoji odgovor), ali to da bi SOKAZ trebalo biti briga tko što u životu zaradi sa strane (dok to samu udrugu guši) mi je gotovo suludo.
pa ne brine sokaz za njih, pa nije im sokaz našao gazdu koji ih plaća, sami su si našli (i ne vidim kako to udrugu guši).. a reagirao sam na Dren-a, jer mislim da nezna nikog od tih placenika, a pretpostavlja da im netrebaju novci... pa se zato tema razvezala u tom smjeru... ispricavam se, ja kriv..ib je napisao/la:Btw. ti si prvi krenuo argumentom kriznog vremena, pa ne znam zašto si u čudu. Još bih i razumio da ste potegli pitanje egzistencije registriranih veterana (premda i na to postoji odgovor), ali to da bi SOKAZ trebalo biti briga tko što u životu zaradi sa strane (dok to samu udrugu guši) mi je gotovo suludo.
Ne pokušavam braniti plaćenike, no sad kada maknes registrirane... opet ce netko drugi postati najbolji/najtraženiji/najplaćeniji... ja mislim da se taj dio nemre sprijeciti.... ljudi su igrali za novac i prije dr. časla...
ustvari, kad maknes registrirane, ostalim sokazovcima raste cijena, pa i meni
problem je u našem stolnom tenisu što atiković, taboršak, šešelja i slični uopće imaju kaj tražiti među registriranima, što mi nemamo hrpu igrača koji bi već sad trebali biti bolji od njih.. pa dolazi do preklapanja.... zaboga pa to su veterani!! oni NISU profesionalci... oni rade 8 sati, pa i više, dnevno... atiković je hrvatski reprezentativac i olimpijac i kaj sada on ima od stolnog tenisa?
opcenito... stolnotenisaci su napravili hrpu strogo disjunktnih saveza (hrvatski, zagrebacki, zupanijski, rekreativni) i imaju se ko pas i mačka (tipicni hrvatluk)... sokaz je jedan izuzetno konzervativan savez koji s vremena na vrijeme poluopravdano napravi korak u nazad ne bi li se udaljio od ostalih, i kako bi zaštitio interese "svih" rekreativaca....
zato u njemackoj svi igraju pod nacionalnim savezom, imaju bezbroj liga od jedinstvenih i regionalnih, do općinskih i seoskih, i nemaju ovakvih problema
U nekim normalnim okvirima. Nitko nije skupio tri igrača s tri kraja Hrvatske s najavom da će idućih 10 godina on biti prvak.bigdedi je napisao/la:Ne pokušavam braniti plaćenike, no sad kada maknes registrirane... opet ce netko drugi postati najbolji/najtraženiji/najplaćeniji... ja mislim da se taj dio nemre sprijeciti.... ljudi su igrali za novac i prije dr. časla...
Ti možda misliš da bi udruga trebala biti indiferentna prema tome i ne napraviti ništa jer joj to nimalo ne šteti, ali dosta ljudi izgleda ne dijeli tvoj stav.
I točno zato ne vidim problem da se odreknu igranja u profesionalnim ligama.bigdedi je napisao/la:problem je u našem stolnom tenisu što atiković, taboršak, šešelja i slični uopće imaju kaj tražiti među registriranima, što mi nemamo hrpu igrača koji bi već sad trebali biti bolji od njih.. pa dolazi do preklapanja.... zaboga pa to su veterani!! oni NISU profesionalci... oni rade 8 sati, pa i više, dnevno...
Još jednom, nitko ih nije benao zato jer je ljubomoran jer su oni dobri, ili jer zarađuju sa strane, već zato što postoji korelacija između igranja u HL i shvaćanja stolnog tenisa kao posla (ne nužno do nivoa egzistencije, ali jednostavno posla za obaviti), a ne rekreacije kao definicije udruge, te korelacija između shvaćanja stolnog tenisa kao posla i propadanja duha SOKAZ-a - konkretno u prvoj ligi.
Dakle SOKAZ po tebi ima obavezu/interes integrirati se u natjecateljski sustav HSTS-a?bigdedi je napisao/la:zato u njemackoj svi igraju pod nacionalnim savezom, imaju bezbroj liga od jedinstvenih i regionalnih, do općinskih i seoskih, i nemaju ovakvih problema
Po meni nema nijedno, jer zna se kako je zamišljen i kako djeluje ovih 60 godina.
RE
Meni je drago, zbog mog prijatelja Jure, da njegova pamet nije samo apstraktna (matematička), već i primijenjena na ping-pong. Još, kada bi na PMF-u poradili malo na pravopisu ... Ipak, u dvije riječi sažeto
BRAVO JURA !
BRAVO JURA !
Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
中國膠 (KINESKE GUME)
Ma svatko može krivo shvatiti...papir (forum) i pisana riječ se lako mogu tumačiti drugačije od onoga što čovjek misli reći.bigdedi je napisao/la:a reagirao sam na Dren-a, jer mislim da nezna nikog od tih placenika, a pretpostavlja da im netrebaju novci... pa se zato tema razvezala u tom smjeru... ispricavam se, ja kriv..
Tako sam i ja samo pokušao sagledati problematiku s druge strane, potpuno objektivno. Zato i jesam postavio pitanje je li registriranim igračima zbilja treba novac koji dobiju za igranje u sokazu ili ne. Nisam tvrdio da im ne treba, nisam tvrdio da im treba. Postavio sam pitanje je li socijalna komponenta zbilja krucijalna.
Od žaca sam dobio odgovor da nije, od tebe da jest.
To samo znači (a tako sam i sumirao u slijedećem postu) da ovom odlukom neki sokazovci jesu oštećeni a neki nisu, i da se nadam da ćemo ipak imati više koristi od ovoga nego štete.
btw, ovaj njemački model se koristi i u australiji i americi i mnogo drugih zemalja...i čini mi se dosta zabavnim...možda bi trebalo proučit i probat nešto preuzet.
s njemackim modelom efektivno postizes da pojedini igrac ne moze igrati vise od jedne lige, cemu smo mi sada blize sa ovim rjesenjem...
i tamo se sigurno nitko ne buni sto ne moze igrat 2gu njemacku za ozbiljno i 11tu malo nabijat papke za zajebanciju i djeparac...
naravno da nema nekog idealnog rjesenja, ali ako ova odluka vrati barem malo od zanimljivosti i neizvjesnosti u 1vu najvise, pa onda i ostale lige, nesto smo postigli...mozda se neke umjetne ekipe koje ne igraju sokaz radi gusta nego radi love ugase...vrijeme ce pokazat, al mislim da je sve zajedno pokusaj u pravom smjeru...
pitanje za ib-a...jel ste odredili neko vremensko razdoblje kolko igraci moraju bit neregistrirani prije nego mogu zaigrat sokaz? Da se izbjegnu situacije koje smo raspravili na proslim stranicama...
i tamo se sigurno nitko ne buni sto ne moze igrat 2gu njemacku za ozbiljno i 11tu malo nabijat papke za zajebanciju i djeparac...
naravno da nema nekog idealnog rjesenja, ali ako ova odluka vrati barem malo od zanimljivosti i neizvjesnosti u 1vu najvise, pa onda i ostale lige, nesto smo postigli...mozda se neke umjetne ekipe koje ne igraju sokaz radi gusta nego radi love ugase...vrijeme ce pokazat, al mislim da je sve zajedno pokusaj u pravom smjeru...
pitanje za ib-a...jel ste odredili neko vremensko razdoblje kolko igraci moraju bit neregistrirani prije nego mogu zaigrat sokaz? Da se izbjegnu situacije koje smo raspravili na proslim stranicama...
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
mozemo pricati o otvaranju sokaza za apsolutno sve igrace, pa tako i registrirane svih godista. time sokaz vise ne bi bio organizacija rekreativaca, nego organizacija stolnotenisaca opcenito. ali buduci da sokaz ipak jos uvijek JE organizacija rekreativaca (ako nista, onda bar sluzbeno) i ocito nema tendencije da to prestane biti, o tome ne pricamo...
ako nam je cilj odrzati neki "rekreativni" duh u sokazu (kakav je uglavnom bio zadnjih 60 godina), ako nam je cilj poboljsati sokaz u njegovim trenutnim okvirima (a ne na njegovo mjesto dovesti nesto potpuno novo), onda treba sprijeciti profesionalizaciju sokaza. i ovo mi se cini kao mjera koja bi u tome mogla pomoci.
razlike u misljenju nastaju u tome sto neki smatraju da bi sokaz ipak trebalo profesionalizirati. tu ideju ne odbacujem, ali o tome bi trebalo otvoriti zasebnu temu.
mjere koje bih ja volio vidjeti u sokazu kakav trenutno je su:
1) dozvoljeno igranje zenama u muskim ligama
2) dozvoljeno igranje registriranim igracima i igracicama do kadetskog uzrasta (ukljucno s njim)
prva mjera zbog omogucavanja konkurentnosti curama kojima je u zenskim ligama dosadno, a i zbog odrzavanja duha sokaza: stolni tenis i druzenje.
druga zato sto mi se cini da je u redu omoguciti klincima "kaljenje" u sokazu, a dok su jos kadeti ne moze se bas govoriti o nekim profesionalcima. dakle koristi ima, a stete za sokaz nema.
ali tko mene pita.
ako nam je cilj odrzati neki "rekreativni" duh u sokazu (kakav je uglavnom bio zadnjih 60 godina), ako nam je cilj poboljsati sokaz u njegovim trenutnim okvirima (a ne na njegovo mjesto dovesti nesto potpuno novo), onda treba sprijeciti profesionalizaciju sokaza. i ovo mi se cini kao mjera koja bi u tome mogla pomoci.
razlike u misljenju nastaju u tome sto neki smatraju da bi sokaz ipak trebalo profesionalizirati. tu ideju ne odbacujem, ali o tome bi trebalo otvoriti zasebnu temu.
mjere koje bih ja volio vidjeti u sokazu kakav trenutno je su:
1) dozvoljeno igranje zenama u muskim ligama
2) dozvoljeno igranje registriranim igracima i igracicama do kadetskog uzrasta (ukljucno s njim)
prva mjera zbog omogucavanja konkurentnosti curama kojima je u zenskim ligama dosadno, a i zbog odrzavanja duha sokaza: stolni tenis i druzenje.
druga zato sto mi se cini da je u redu omoguciti klincima "kaljenje" u sokazu, a dok su jos kadeti ne moze se bas govoriti o nekim profesionalcima. dakle koristi ima, a stete za sokaz nema.
ali tko mene pita.
kao prvo, ne vidim kavke veze ima iz koje zupanije je koji sokazovac, te koja mu je kvadratura kuhinje.. nikog ne bi bilo briga da igra marsovac, sve dok bi on uredno gubio... koga briga jel matej jozic registrirani igrac koji nema ni blizu 40 godina, 2 godine vam je trebalo da to skuzite... zašto?.. e pa zato jer je on bio 15. igrač 7. lige... a iz koje zupanije on dolazi? jel ga tko placa? ...taj slucaj konkretno dokazuje da nikom nije bitno, i da je rijec isključivo o dr. časlu i kneževićuib je napisao/la: U nekim normalnim okvirima. Nitko nije skupio tri igrača s tri kraja Hrvatske s najavom da će idućih 10 godina on biti prvak.
Ti možda misliš da bi udruga trebala biti indiferentna prema tome i ne napraviti ništa jer joj to nimalo ne šteti, ali dosta ljudi izgleda ne dijeli tvoj stav.
kao drugo:
SADA NAKON 5 GODINA MONOPOLA SLOZI SE EKIPA KOJA PROMIJENI PRVAKA SOKAZA U NAJGLEDANIJOJ UTAKMICI SOKAZA IKADA... i onda ja trebam slušati kako se ustvari sokaz brine o meni kao rekreativcu i zabranjuje nastup registriranim veteranima... PA TO VEĆ 5 GODINA TRAJE... HALO... zar 5 godina razmisljaju o tome, zar toliko traje inkubacija te misli...
pa zato jer znanje koje imaju je stolni tenis, oni su trenirali dok si ti išao na fax... i nakon svega toga se ni drzava, ni savez, ni klubovi nisu pobrinuli da ti ljudu žive od svog znanja, pa sad oni moraju za kruh raditi van svoje struke...ib je napisao/la:I točno zato ne vidim problem da se odreknu igranja u profesionalnim ligama.
definitivno nema ni obavezu ni interes, jer (imho) sokaz je daleko najbolje organizirana stolnotenisačka udruga, i to se vidi i prilivom kvalitetnih igrača u sokaz... čak postoji i nekakav prestiž u osvajanju sokaza, očito toliki da se i za to plaćaju igrači... više ljudi prati sokaz nego 1. HL... eto toliko je sokaz jak...ib je napisao/la: Dakle SOKAZ po tebi ima obavezu/interes integrirati se u natjecateljski sustav HSTS-a?
Po meni nema nijedno, jer zna se kako je zamišljen i kako djeluje ovih 60 godina.
reg. igrači!!!!
Mogu ja nekaj reči?????Več stoti put!!!
Ako su to registrirani igrači,onda nesmiju igrati u Sokaz-u
jer istovremeno igraju za dva kluba,što je nelogično.
Mogao bi i ja igrati za Zet 1,te kad je potrebno
(da se spase),za Zet 4.I ja sam plačenik,platili bu ju pivu.
Mi to nemremo,a oni mogu.Samo to!!!
A recimo Primorac,kad prestane igrat,može u Sokaz.Nemam ništ protiv.
Pozdrav,čekam protumišljenje!!
Re: reg. igrači!!!!
Silvac majstoresilvac je napisao/la:Mogu ja nekaj reči?????Več stoti put!!!
![]()
![]()
Mogao bi i ja igrati za Zet 1,te kad je potrebno
Mislim da je ovim sve rečeno !!!!
Iako meni (i mojim ambicijama u igranju SOKAZ-a) ni u najmanju ruku ne smeta odigravanje mečeva protiv bilo kojeg od ovih dvostruko registriranih (HL i Sokaz) likova.
Uglavnom pravilo što je jednostavnije to je bolje. Registriran si igrač (bez obzira na godine, bez obzira na ligu HL) ok, nakon brisanja registracije iz HSTK dobro nam došao u SOKAZ.