| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet tra 14, 2011 12:34 pm Naslov
: |
|
|
| bigdedi (napisa): | | ne vidim kavke veze ima iz koje zupanije je koji sokazovac |
Podvuko sam ti ključnu riječ. Ne znam gdje recimo Belaj živi, ali on, ekipa iz Duge Rese i Ćutuk su mi SOKAZovci u najpunijem smislu riječi, pod kojim god okolnostima da su u njemu inicijalno završili.
| bigdedi (napisa): | SADA NAKON 5 GODINA MONOPOLA SLOZI SE EKIPA KOJA PROMIJENI PRVAKA SOKAZA U NAJGLEDANIJOJ UTAKMICI SOKAZA IKADA... i onda ja trebam slušati kako se ustvari sokaz brine o meni kao rekreativcu i zabranjuje nastup registriranim veteranima... PA TO VEĆ 5 GODINA TRAJE... HALO... zar 5 godina razmisljaju o tome, zar toliko traje inkubacija te misli...  |
Za početak, induktivni argument "ništa niste napravili u proteklih en godina, šta sad pokušavate" mi je megarolajščina, a pogotovo od tebe. Evo ti jedan simbolični rolajz
A onda ću te samo podsjetit na jedan krasan topic otprije četiri godine (epic ending između tebe i Dražena )
Tada se raspravljalo oko klinaca koji su radili sličnu stvar - igrali pola prvenstva ljudima radi opstanka ili plasmana, a od onda do danas problem je borba za plasman u prvoj ligi, koja je priličan hendikep, koliko god ga ti nazivao "samo Knežević"-em.
Kad kažem "plasman", ne mislim samo na nepostojeću borbu za prvaka, već i sve ostalo što je ona povukla - masivnu rasprodaju bodova i neodigravanja, jer nikoga nije bilo briga hoće li biti treći ili sedmi.
Već te 2007. se (bar po meni, i anketi) stvorio nekakav konsenzus oko registriranih igrača, a to u kojem momentu je on izglasan, da li postupno ili sve odjednom, i kojim povodom u danom periodu, je manje više sporedno.
Sad, sve ovisi kako tko hoće tumačiti.
Naravno da je najlakše reći da je sve hajka na jednu osobu, ali recimo moj jedini motiv je danas isti kao i 2007. godine - imati zanimljivo (=kompetitivno) i regularno rekreativno natjecanje. "Rekreativno" (kvalitetom) u okvirima u kojima dobri igrači kao Dario, Miki, Klarić, Miro i slični žele biti dio SOKAZ-a, ali najvažnije zanimljivo i regularno. Ako ne odmah sad na jesen, a onda za tri godine barem.
Ne očekujem da mi svi vjerujete, naravno.
| bigdedi (napisa): | | pa zato jer znanje koje imaju je stolni tenis, oni su trenirali dok si ti išao na fax... i nakon svega toga se ni drzava, ni savez, ni klubovi nisu pobrinuli da ti ljudu žive od svog znanja, pa sad oni moraju za kruh raditi van svoje struke... |
Kakve ovo veze ikad ikakve ima sa S O K A Z o m?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet tra 14, 2011 1:02 pm Naslov
|
|
Hipotetički recimo da je SOKAZ dio sustava stolnog tenisa u Hrvatskoj.
Nazovimo ga 4 liga Zagrebačke regije.
Da li bi u tom slučaju igrači 1. HL mogli igrati i 4. ligu Zagrebačke regije iliti SOKAZ!?
Jasan odgovor je ne bi. Ovako se dešava da pojedinci dobivaju dvije naknade za isto.
Dobar je primjer od Silvača. To je kao da svi mi igramo dvije lige u Sokazu.
A svi bi se složili da se to ne smije. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bojan
Pridružen/a: 04. 03. 2009. (13:55:51) Postovi: 191 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet tra 14, 2011 1:23 pm Naslov
|
|
| zacko (napisa): | Hipotetički recimo da je SOKAZ dio sustava stolnog tenisa u Hrvatskoj.
Nazovimo ga 4 liga Zagrebačke regije.
Da li bi u tom slučaju igrači 1. HL mogli igrati i 4. ligu Zagrebačke regije iliti SOKAZ!? |
U tome i je sad problem, jer (hipotetički) igrači koji bi po kvaliteti mogli igrati 1. ili 2. HL, ali tamo za njih nebi bilo mjesta, bili bi primorani igrati 4. ligu ZR, a to je ono što sad SOKAZ-u i smeta - profesionalni (prejaki) igrači u rekreativnim ligama koji budu za to i plaćeni i time bude jedna ili dvije ekipe ispred svih ostalih. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet tra 14, 2011 2:40 pm Naslov
|
|
| Bojan (napisa): |
...a to je ono što sad SOKAZ-u i smeta - profesionalni (prejaki) igrači u rekreativnim ligama koji budu za to i plaćeni i time bude jedna ili dvije ekipe ispred svih ostalih. |
mislim da nikom ne smetaju igraci poput mikulca (osim mozda jednoj osobi na forumu ) koliko god dobri bili. problem je u ljudima koji sjedeci na dvije stolice svake prestupne se ubace medju rekreativce i presude tijek natjecanja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bojan
|
Postano: čet tra 14, 2011 2:41 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | | problem je u ljudima koji sjedeci na dvije stolice svake prestupne se ubace medju rekreativce i presude tijek natjecanja. |
A to je po svemu sudeci samo jedna osoba  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 2:55 pm Naslov
|
|
| u epizodi od jedno šest titula prvaka zaredom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet tra 14, 2011 3:01 pm Naslov
|
|
| Bojan (napisa): | | U tome i je sad problem, jer (hipotetički) igrači koji bi po kvaliteti mogli igrati 1. ili 2. HL, ali tamo za njih nebi bilo mjesta, bili bi primorani igrati 4. ligu ZR, a to je ono što sad SOKAZ-u i smeta - profesionalni (prejaki) igrači u rekreativnim ligama koji budu za to i plaćeni i time bude jedna ili dvije ekipe ispred svih ostalih. |
aj nek mi netko, moze i bojan, prevede ovo da i ja mogu shvatit...
ja tebe covjece nista ne razumijem
i ako si ti od svega sto se ovdje raspravljalo jedino zakljucio da se to napravilo jer su ti igraci prejaki za sokaz, onda stvarno nemam vise nista za dodat...  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 3:11 pm Naslov
|
|
Ja bi isto volio znat Bojane jel tebi u postojećem stanju išta smeta, i ako da, slušamo prijedloge jer dosad nisi dao niti jedan konkretan.
Ako ne, onda naravno da nećeš ni vidjeti nikakav pozitivan motiv i mogući učinak, pa možemo slobodno prestat s izlaganjem.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: čet tra 14, 2011 3:44 pm Naslov
|
|
| Citat: | | A to je po svemu sudeci samo jedna osoba |
Pa Arapović već godinama igra i Sokaz i drugu ili prvu ligu. Radočaj također. A oni također kroje prvenstva.
Tak da nije samo jedna osoba u pitanju. Ak hoće igrat Sokaz sve 5!
Al nemogu baš bit na dvije stolice odjednom.
Dolazimo do apsurda da se polufinala Zimskog kupa odgađaju zato jer netko treba igrat na profi turniru! Hej, pa ti si član Sokaza! Sokaz ima svoj kalendar. Možeš ak hoćeš, al nebum pomicao kalendar zbog tebe. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:07 pm Naslov
|
|
u kaosu koji se dogodio dolaskom registriranih igraca predsjedništvo sokaza nije napravilo ništa... dapače čak je i glavni akter promoviran u člana predsjedništva...kroz 5 godina sokaz se potpuno promijeni i evoluira tako da se složi ekipa koja će pobijediti dr. časla... i onda dolazi reakcija predsjedništva... to mi je apsurdno...
u prvom valu protesta bio sam protiv svih parcijalnih rjesenja poput: neparni jmbg-ovi smiju biti registrirani pri hsts-u, a parni nesmiju...
ali sada je došlo do toga da su svi ti igrači već višegodišnji punopravni članovi ove udruge.. i odjednom je sada problem u njima??!?!?!?!
problem je nastao prije 5 godina... dakle predsjedništvo više nema isto mišljenje kao i onda... nece meni faliti registrirani igraci u sokazu, niti igram s njima, niti protiv njih... a da ce se s tim promijeniti plaćeništvo u sokazu, ne vjerujem... šteta je davno učinjena, a onda danas pokušavamo nešto ispraviti kako bismo anulirali stanje u prošlih 5 godina _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:09 pm Naslov
|
|
Bolje zauvijek odustat i palit svijeću na Obljetnicu Propasti.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:18 pm Naslov
|
|
ne vidim gdje mi se promijenilo mišljenje...
| bigdedi @ Mar 13 2007. (napisa): | neka svi igraju.... tak i tak pravi profesionalni igraci nece nikad igrati sokaz, nije im to izazov, ni kruh... a to sto je netko registriran, ne govori bas puno o tome kako on igra... a uostalom sto taj je bolji, to vise zelim igrati protiv njega, pa neka se fino primjerice roko tošić prijavi u 11. ligu (moju) ja cu vrlo rado odigrati protiv njega...
s druge strane.. premda je sokaz udruga stolnotenisaca rekreativaca.. razumijem ljude koji su za totalnu zabranu igranja sokaza registriranim igracima...
a imho svi ovi ostali nategnuti kompromisi samo vode daljnjem kaosu i anarhiji u kršenju tih istih pravila.........
..
..
..
..
treba se raspravljati o DOZVOLITI ili NE DOZVOLITI registriranim igracima nastup u sokazu.. ja bih im dozvolio... | _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:20 pm Naslov
|
|
Pa nitko ti nije ni rekao da jesi!
Nisam ni ja svoje!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:24 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Bolje zauvijek odustat i palit svijeću na Obljetnicu Propasti.  |
pa nije, ali ovako zakašnjela odluka je "fail", a to što su sokazovci sami skinuli prvaka sokaza njegovim lijekom, i to prije nego što je predsjedništvo reagiralo, čini odluku predsjedništva "epic fail"-om _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 4:26 pm Naslov
|
|
Ja sam nov u Predsjedništvu tako da me to pretjerano ne uzbuđuje.
A da trubim cijelo vrijeme, trubim. Ne zbog osoba, nego zbog principa. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bojan
|
Postano: čet tra 14, 2011 5:36 pm Naslov
|
|
| Iceman (napisa): |
aj nek mi netko, moze i bojan, prevede ovo da i ja mogu shvatit...
ja tebe covjece nista ne razumijem
i ako si ti od svega sto se ovdje raspravljalo jedino zakljucio da se to napravilo jer su ti igraci prejaki za sokaz, onda stvarno nemam vise nista za dodat...  |
Kolege,
svoje misljenje o ovoj zabrani sam iznio u svom prvom postu na ovu temu, ali da podvucem crtu jednom zauvijek;
Nikako ne podrzavam financiranje u SOKAZ-u čija svrha je uzastopno osvajanje prvenstva par sezona uzastopno, ali ova zabrana je vise nastetila nekim igracima koji su prvo rekreativci/veterani, a onda profesionalci, nego sto je pomogla suzbijanju financiranja.
U svim svojim postovima je moje misljenje bilo izneseno jedino u tom kontekstu, pa ako sam prouzrocio nerazumijevanje, ispricavam se radi toga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet tra 14, 2011 5:40 pm Naslov
|
|
Ma šta se imaš ispričavat hajooo al ajd super, sad je jasnije.
Razlikujemo se jedino po razmišljanju hoće li od ovoga biti više štete ili koristi, ali to ionako samo vrijeme može pokazati.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
prstijola
|
Postano: sri lis 12, 2011 8:01 am Naslov
: registrirani |
|
|
| pozdrav svim neregistriranim rekreativcima! zanima me dali se povečala kvaliteta igre i gledanost od kada nema famoznih registriranih rekreativaca? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri lis 12, 2011 8:26 am Naslov
|
|
jest. duplo.
fascinantno zar ne? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: sri lis 12, 2011 9:20 am Naslov
|
|
Dođi pa vidi!
Gledat smijete i vi registrirani!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|