Ovak, Šlogar tijekom cijelog meča koristi dvije serve. Radi se o običnom pendulumu (side+top, side+back). Obicno mu svi desnjaci side+back vracaju na njegov bekhend, nakon čega slijedi njegov pimpl bekhendom po paraleli, a zatim postavljanje na forhend koji mu je puno jača strana. Eto, tolko od mene.
edizg je napisao/la:Navukli ste me da i ja iskomentiram....
Ovak, Šlogar tijekom cijelog meča koristi dvije serve. Radi se o običnom pendulumu (side+top, side+back). Obicno mu svi desnjaci side+back vracaju na njegov bekhend, nakon čega slijedi njegov pimpl bekhendom po paraleli, a zatim postavljanje na forhend koji mu je puno jača strana. Eto, tolko od mene.
Skidam kapu za objašnjenje, naime ja se jako dobro sjećam njegovih servi ali ih ne znam objasniti... izgleda mi da je ovo objašnjenje baš takvo kakva mu serva i jeste! Ima samo dvije različite, jedna rezana i jedna s gornjom rotacijom! Da, sigurno da ima i sajda, jer ja sam mu redovito izbacivao servise vani na njegovu bekhend stranu stola, stalno blizu ali ne i dovoljno blizu, da popizdiš!
Ovaj koji je to komentirao očigledno zna više od mene o pingiću, jer sada kada se sjetim njegove igre, baš ju je superdobro opisao!
I da, puno onda ulazi forhend top spinom, ne smije mu se dizati viša lopta jer to jako i sigurno zabija, što kaže Frano, na dobro rezane lopte puno i često griješi.
Drugi igrač im je tek solidan, treći već dvije sezone nije dobio meč... dečki su ok, ali trener im je dosadan kao proljev, neka se ne uvrijedi ako ovo pročita... Bar mi je 300 puta naglasio kako je Šlogar domski viceprvak Europe... pa koga boli dupe za to... neka nas onda sve napuca i to je to!
Kolega Paradžik mi je sad malo obnovio sjećanje...možda je i razlog izostanka rezultata ekipe Mažuranac taj što su dečki otišli na nekakvo prvenstvo domova, nisam siguran o kakvom se točno natjecanju radi te na kojoj razini (državnoj ili višoj). Voditelj je došao na 10 minuta, baš kad sam igrao, tako da ne znam nikakve pojedinosti o tome. Eto, nisam znao niti da je viceprvak Evrope. Hvala na informaciji!
ok, a kakve su to na kraju serve?
Jesu zajeb...ili....?
Kak se vraćaju, prema gore, sa ulazom....pimpl pretpostavljam ne igra jer onda ide loptica van....
ok, a kakve su to na kraju serve?
Jesu zajeb...ili....?
Kak se vraćaju, prema gore, sa ulazom....pimpl pretpostavljam ne igra jer onda ide loptica van....
@ tomecek - ma sam plasiraš, reket pod kutom od 75. ako je duža spinom. ma skužit ćeš kak vraćati nakon par promašaja, nije da ih ima puno, u principu je jedna te ista. veći je problem kaj je serva iz ruke i kaj je jučer bilo dosta vruće u dvorani pa je loptica često bila mokra.
tomeck je napisao/la:bumo mu skrenuli pažnju da loptica mora biti minimalno 15 cm udaljena od ruke iz koje se baca....trener bi mu to moral reći....
da da kaže njegov trener meni ovako: gle, on drži lopticu na dlanu i onda spusti naglo dlan dolje. to je isto let loptice. naravno, složio sam se čovjekom, što drugo.
Ja sam mislio da pendulum servu znaju odservirat samo ona Ding Ning i onaj prika Japanac (Kenta?), a kad ono ispada da se servira i u 22. ligi Sokaza i da je valjda cijeli svijet osim mene i Tonča može zalopatit
ib je napisao/la:Ja sam mislio da pendulum servu znaju odservirat samo ona Ding Ning i onaj prika Japanac (Kenta?), a kad ono ispada da se servira i u 22. ligi Sokaza i da je valjda cijeli svijet osim mene i Tonča može zalopatit
21. liga, ne provociraj. ak ne znaš, dren je na prethodnoj stranici objasnio kak se izvodi.
ib je napisao/la:Ja sam mislio da pendulum servu znaju odservirat samo ona Ding Ning i onaj prika Japanac (Kenta?), a kad ono ispada da se servira i u 22. ligi Sokaza i da je valjda cijeli svijet osim mene i Tonča može zalopatit
jok, ibe. malo si zamješao serve. Pendulum ili varijaciju serviraju skoro svi igrači u top 50 koji uobičajeno drže reket zbog mogućnosti serviranja više različitih rotacija istim pokretom ovisno kad si udario lopticu i kojim dijelom reketa.
Dobar primjer ti je recimo timo boll koji servira samo te serve.