|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Wang Li Čin Ka
|
Postano: pon svi 16, 2011 9:47 am Naslov
: |
|
|
| idetelj (napisa): | ne sumnjam da će Wang Li Čin Ka vrlo rado pojasniti epizodu sa trganjem majice, ignoriranjem nacionalne vrste i ostalo. Wang Li Čin Ka očekujemo tvoj odgovor!!  |
uf, kakvo finale
susret najbolje penhold protiv najbolje shakehand tehnike ikad
brutalni mentalni presing
za razliku od polufinala u kojem je wang hao silovao ma longa sa urlicima, ovdje nije imao tu psiho premoc
navijao sam za zhanga, iako mi je wang hao jako drag, ali mi je zhang drazi jer je zajebaniji karakter
inace, ovaj novi val su sve neki manijaci, pocevsi od XX-a
ma long i wang hao su bubice pokraj njih
http://mytabletennis.net/forum/forum_posts.asp?TID=36588&PID=450274&title=zhang-jike-video
isplati se procitat malo, ali ovo bih izdvojio
Zhang likes to hit the ball very hard, and a lot of it its because of his personality, which is rebellious. In the 2010 wttc close door training, coach xiao zan emphasize training on rally. He always remind zhangjike to hold the power, dont let it out. Make sure to hit the ball onto table, move forward. But zhang jike always like to hit it hard, because he said it feels good.
he he
inace, 2002. je zhang sa 14g. bio juniorski svjetski prvak, a 2004 je izbacen iz nacionalne vrste i vracen u provincijalnu jer nije htio poslusat trenera. u tom razdoblju se skoro ostavio stolnog tenisa, ali se uspio vratiti nakon 2g. i dobiti ma lina, wang liqina i wang haoa i postati prvak
kroz tu prizmu treba gledat i ovo osvajanje titule svjetskog prvaka, nakon kojeg je uz ultramlaki pozdrav sa wang haom pokidao majcu, nacionalni kineski dres - svetinju i otisao u kineski box (di su sjedili vecina kineskih igraca i trenera) da bi se pozdravio samo sa svojim trenerom (xiao zan, onaj celavac)
bas me zanima kako ce u domovini pozdraviti njegovo paranje dresa... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: pon svi 16, 2011 8:40 pm Naslov
: kratkiosvrt |
|
|
meni je izgledal nepristojno. prosvjetli me.
Eh Mario, teško je prosvijetliti nekoga tko već ima dokumentirane i argumentirane dokaze o prosvjetljenju, a i preživjelog svjedoka (mislim na fotku iz Jazbine), tako da se ne bih čudio da i za života postaneš blaženik-prosvjetitelj u širem smislu .
Dakle ukratko, izgleda da je globalizacija uzela maha, Kina se otvara, mijenja se mentalni sklop, individualizam jača, osobnost dobiva na cijeni, "čavli koji strše ne zakucavaju se" (za sad samo u sportu).
Nekako je počelo s WLqinom, on je zaplakao nakon osvajanja prvog prvenstva; a bio im je malo čudan u repki, zvali su ga "Vuk samotnjak" (svaka sličnost sa Slavkom Štimcem je slučajna). Najveći emocionalni dometi bili su ljubljenje nacionalnog grba (Kong protiv JOW-a na olimpijadi). Što se tiče površnog pozdravljanja, kričanja i mahanja rukom prema protivniku jasno je da su tenzije velike u kineskom ping-pongu, kako igračima tako i trenerima. Tako se ustvari na rubno dopušten način rasterećuje napetost i neprihvatljivi agresivni impulsi (ništa osobno izgleda, iako je skroz unfair i sportski obezduhovljeno).
Sad imajući u vidu odličan osvrt WLČ-ke može se zaključiti da je drapanje majice ZJK-a upravo katarza. Predstavljala ne samo pobjedu u sportskom smislu nego i na nesvjesnoj razini i pobjedu neprilagođenog pojednica protiv rigidnog sustava, dakle samoaktualizaciju, (čin kojem hlepi svako svjesno biće), takvog intenziteta da bi vjerujem i Maslow tvorac teorije zadrhtao. Priča je prava arhetipska herojska grčka priča (koja najčešće tragično završava, osim Perzeja).
Tako, nadam se da momak neće stradati, nego da će Kineska komunistička partija pokazati širinu 4000 podišnjeg nasljeđa, btw, tu smo i mi SOKAZ-ovci koji ćemo ako treba pokrenuti možebitnu peticiju da ga se makne s popravka Kineskog zida i da mu se vrati reket.
Eto momak je pravi genijalac u užem i heroj u širem smislu, bar za mene, pravi punk-rocker, ako treba i podnijeti žrtvu za ideju (iako nesvjesno), fali mi samo podloga "God save Mao." Uz pivu nastavak...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pon svi 16, 2011 8:44 pm Naslov
|
|
a evo i linka...
http://www.youtube.com/watch?v=xNB8OqZ9avg _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon svi 16, 2011 10:31 pm Naslov
|
|
Neznam sigurno zašto je tako no iza "svetinje nacinalnog dresa" ne stoje odnosi između igrača. Očito je kako kinezi baš i nisu međusobno neki prijatelji. Dali je to od sumanutih treninga i tenzija ili činjenice da su im glavni konkurenti za naslov u vlastitoj repki teško je reći. U svakom slučaju bode oči količina "nepodnošenja" između njih...
Sječam se kada je Waldner osvojio prvi naslov svjetskog prvaka protiv Persona. Person ga je zagrlio kao brata...to od ovih Kineza doživit...
evo link
http://www.youtube.com/watch?v=MU49ou3b9Mw |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto svi 17, 2011 9:39 pm Naslov
|
|
| da li ima novih ikakvih vijesti o reakciji kineskog saveza na veselje zhang ji ke-a. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto svi 24, 2011 6:51 pm Naslov
|
|
Zhang Jike: “No, that was definitely not planned, it was completely spontaneous. I am a very impulsive person, who needs to express his emotions. The more suspense there is on the table, and the more the spectators cheer or scream, the more intense I become. I need such extreme situations. My coach doesn’t call me ´fighting dog´ for nothing....”
i R.Pruse komentira:Now China´s Head Coach, Liu Guoliang, will once again be spoilt for choice regarding his nominations for the 2012 Olympic Games in London. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|