| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto svi 24, 2011 2:04 pm Naslov
: Dvorana u Prečkom..i slične... |
|
|
Eto ..nakon što sam treći puta odigrao službeno meć u dvorani Shoping centra Prečko ne mogu da si ne postavim neka pitanja o regularnosti igranja u istoj.
Svjestan sam situacije i činjenice da se igra u kojekakvim dvoranama (jer drugih nema) pa je za oprostiti neku falingu. negdje se kliže, negdje nema mjesta, negdje se ne vidi, negdje je buka itd...
No kada postoji dvorana koja ne zadovoljava gotovo ni jedan parametar? Što onda?
1.Rasvjeta je očajna pa stoga vidljivost zabrinjavajuća. ne radi se o tome da se malo ne vidi nego je svijetlo tamo slabije nekoliko puta od potrebnog. Najzanimljivije kada se iz nekog razloga loptica odbije jako visoko. U tom slučaju je potpuno izgubiš iz vida i moš se samo molit da ne padne na tvoju polovicu.
2. nema dovoljno mjesta. Evidentno je da je jedan stol viška, prostor unutar arene je premalen pa o nekavom iskakanju ne možeš ni razmišljat (arena prepuna torbi i opreme čini prostor klaustrofobičnim). Najbolji mi je položaj semafora na jedno 20-tak cm od stola te postoji realna mogučnost da suca nehotice opališ po gubici stizajući kratki pimpl u forhand.
3. Stolovi na očigled pikiraju prema dole (nagnuti prema naprijed)
4. Potrošen tarafleks koji se odljepljuje te je popikavanje neminovno i često...
Paradoks je što na plahonu dvorane postoje neonske lampe koje ne gore. zašto?
Ovakva dvorana je adekvatna samo za igranje uistinu rakreativnog stolnog tenisa. Malo zahtjevniji pingić nije moguće korektno odigrati. Neznam kada u pingaču kreće rekreativni pingić. 12-ta liga? 15-ta? nek se nitko ne uvrijedi...
Mogao bih i o "rupi" al mi se sad neda pisat... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: uto svi 24, 2011 2:08 pm Naslov
: Re: Dvorana u Prečkom..i slične... |
|
|
| Koki (napisa): |
misliš na sedmici?
pogodio jednom
i uspio izvadit lopticu!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto svi 24, 2011 2:50 pm Naslov
|
|
Većina primjedbi stoji i ja se nadam da će to ić ka boljem ali...
| Citat: | | Neznam kada u pingaču kreće rekreativni pingić. 12-ta liga? 15-ta? nek se nitko ne uvrijedi... |
Pa kaj SOKAZ nije rekreativna udruga
Evo mali izvod iz statuta
Sukladno članku 11. Zakona o udrugama ("Narodne novine" broj: 70/97.) i članku 11. Zakona o športu ("Narodne novine" broj: 111/97.) Skupština Udruge stolnotenisača rekreativaca Zagreba - SOKAZ održana dana 07. siječnja 1998. godine, donijela je
S T A T U T
UDRUGE STOLNOTENISAČA REKREATIVACA ZAGREBA - SOKAZ
I. OSNOVNE ODREDBE
Članak 1.
Ovim Statutom reguliraju se odredbe o nazivu, sjedištu i području djelovanja Udruge, o zastupanju, o ciljevima, te djelatnostima kojima se ostvaruju ciljevi, o ostvarivanju javnosti rada Udruge, o članstvu i članarini, pravima, obvezama i odgovornosti članova, o unutarnjem ustroju, o tijelima Udruge, njihovom sastavu, ovlastima, načinu odlučivanja, uvjetima i načinu izbora i opoziva, trajanju mandata te odgovornosti članova, imovine i raspolaganju s mogućom dobiti, načinom stjecanja imovine, prestanku te postupku s imovinom u slučaju prestanka Udruge.
Članak 2.
Naziv Udruge je: Udruga stolnotenisača rekreativaca Zagreba - SOKAZ
Skraćeni naziv Udruge je: SOKAZ
Sjedište Udruge je: Zagreb, Trg Krešimira Ćosića 11
Udruga djeluje na području grada Zagreba. _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: uto svi 24, 2011 3:27 pm Naslov
|
|
Je ...rekreativna je na papiru....
dali je liga u kojoj aktivni igrač hrvatske lige, iz momčadi koja je u play-offu, izgubi 4 partije rekreativna?
ovo je offtopic...sorry.. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: uto svi 24, 2011 4:02 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): |
Daj molim te kad ti se prohtje pa da zamijenimo nedostatke  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: uto svi 24, 2011 9:22 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | Je ...rekreativna je na papiru....
dali je liga u kojoj aktivni igrač hrvatske lige, iz momčadi koja je u play-offu, izgubi 4 partije rekreativna?
|
je. liga je zamisljena i funkcionira kao rekreativna, to sto se u njoj nadje par igraca koji mogu igrati profesionalno... pa valjda i oni imaju pravo na rekreaciju. (a ovaj dio "aktivni" od iduce sezone vise nece moci)
sto se arene precko tice... mozda mi svjetlo ne smeta jer sam mlad i dobro vidim...
mozda nisam primjetio naginjanje stolova jer nisam na dovoljno visokom nivou igre...
istina je da ima stvarno malo prostora (zadnji put kad sam igrao protiv bigdedija na trici zapeo sam reketom za onaj stup kod kafica. taj poen me toliko psihicki ubio da sam izgubio od njega). al tu se ne moze puno buduci da deckima iz arene precko puno znaci taj sedmi stol sa financijske strane, nisu ni oni ludi.
suma sumarum daleko je to precko od idealnog, al kakvih dvorana ima nije ni lose. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto svi 24, 2011 10:07 pm Naslov
: |
|
|
Točno to (ovo za bigdedija!).
Arena je takva kakva je, al dajbože još takvih prostora za masovni rekreativni ping pong u Zagrebu!
Razumijem da nekima neke stvari smetaju više (npr. svjetlo Icemanu, nogometno igralište oko stola meni ), ali svatko sam bira gdje može i želi igrati. Arenu se vrlo lako izignorira ako baš nikako ne ide.
Nije idealna, al nije ni Dom sportova, ni Lovro Ratković, ni "bukse" po skloništima, najčešće ni dvorane škola, ni nigdje osim Vrbika gdje nisam bio sto godina. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
|
Postano: uto svi 24, 2011 11:29 pm Naslov
|
|
| neznam kako da ignoriram dolazak u Precko ako mi domačin ponudi termine u istoj? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto svi 24, 2011 11:50 pm Naslov
|
|
Isto kako odhendlaš igranje u dvoranama lošijima od Arene, a nije da ih nema. Ili ti je Prečko baš najgora dvorana u Zagrebu? A i da je (jer neka mora biti), u koliko dvorana si (prije i nakon pojave Prečkog) baš odbio igrat radi uvjeta?
Tu jednu utakmicu po sezoni (ili dvije, ne znam koliko ekipa u ligi ti igra tamo; ja sam zadnju svoju igrao pretprošle sezone) stisneš zube, ili pustiš četvrtoga.
A i što zapravo možeš učiniti, izbaciti stolni tenis iz Arene? Ako se samo žališ to je oke, ako ovim putem žicaš vlasnike da poprave neke stvari, uz tebe smo! Makar nemamo pojma kolika je financijska izvedivost i opravdanost toga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri svi 25, 2011 7:34 am Naslov
|
|
Kak se nitko nije žalio dok je šank radio
ak se dobro sjećam na početku je rasvjeta bila dobra, sa satima rada intenzitet lampi slabi i do 30%, pa bi lampe trebalo mijenjati barem jedanput godišnje iako nisu pregorile |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: sri svi 25, 2011 7:54 am Naslov
|
|
Hm, uvijek ima onih koji vide čašu napola punu.
Igrao sam domaćinske tekme i u D.sportova i u Prečkom i mogu reći da se puno više ljudi žalilo na uvjete u D.sportova nego u potonjem, ponajviše na rasvjetu, a o učestalosti uzvikivanja neomiljenog prometnog simbola "STOP" da i ne govorim.
Pošto u mojem biću inače ne postoji poriv za žaljenje oko bilo čega, ne mogu realno ocijeniti opravdanost inicijalnog posta. Čini mi se da uvjeti u Prečkom zadovoljavaju sve minimalne uvjete (ako ne i više od toga) za igranje stolnog tenisa ako ih uspoređujemo s uvjetima u ostalim dvoranama i "dvoranama" po Zg i okolici.
Ne znam kako ostali, ali nismo li mi svi rekreativci počeli na kamenom stolu nekoć, meni je sve što nije kameno super, a i povremeni povjetarac isto tako uopće ne nedostaje.  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: sri svi 25, 2011 8:06 am Naslov
|
|
eto, još će ispasti da stanje u areni nije tako loše, uz argumente da ima i gorih mjesta za igru.
valjda ćitaju ovo ovi iz arene, na drugoj temi o areni ste i pjesmu dobili (to bi se moglo i spojiti ): dećki, zalijepite pod kako spada jer će se netko slomiti pa će vas tražiti nofce za ozljedu a vi će te se snebivati. to bar ne košta. niti puno košta proći metlom ispod stolova i krpom po stolu.
hoćemo i ovce i novce. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
dundo bumbo
|
Postano: sri svi 25, 2011 8:38 am Naslov
|
|
Ne znam baš. U Prečko uvijek volim doći. Ima puno pacijenata, i osjećam se kao da sam u cirkusu. S druge strane, u istoj dvorani nikad nisam odigrao pristojno, pa ne znam trebam li svoje neuspjehe dovoditi u vezu s objektivnim nedostatcima Arene. U svakom slučaju, tamo bar svi stolovi hvataju rotaciju, što se ne bi moglo reći za Dom sportova ili hebenog Lovru Ratkovića.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: sri svi 25, 2011 9:55 am Naslov
|
|
| Brod jr. (napisa): | | Koki (napisa): |
Daj molim te kad ti se prohtje pa da zamijenimo nedostatke  |
"Rupa" je Regent hotel s 5 zvjezdica za puno dvorana u kojima sam igrao!
Jedino kaj strop nije baš najviši,al bar nema mjesta za golubove!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri svi 25, 2011 10:02 am Naslov
|
|
Šta nije "rupa" u gornjem kontekstu onaj stol na katu u Areni?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri svi 25, 2011 10:05 am Naslov
|
|
Istina da u Areni uvjeti nisu TAKO strašni. No isto tako je istina da uz malo uloženog truda mogu biti dosta bolji. jer u pitanju su osnove:
- pobrisat stolove
- pobrisat pod dvaput tjedno
- polijepiti pod
- učvrstiti mrežice
- izravnati ploče stolova (zadnji put sedmica, dio stola prema nogometašima, cent i pol niža na rubu nego pri mrežici)
- provjetriti prostor ujutro.
samo s tim bi prostor bio jedan od boljih. I bolji od Doma sportova koji ima skoro identične probleme.
Dakako, da bi prostor bio idealan, trebalo bi izbaciti jedan stol iz glavnog prostora, spustiti rasvjetu za metar i pol nad stolove, kupiti i preljepiti novu podlogu, zamjeniti dva tri stola ili ih srediti, polijepiti folije na prozore (one rupičaste folije - može i reklama! - to bi vjerojatno bilo besplatno?!?) te srediti klimatizaciju.
Sve skupa, velika investicija, vjerojatno debelo neisplativa. I bilo bi super, al ne možemo mi to tražiti od Arene. Pogotovo jer iskreno, i mi smo suodgovorni za situaciju - nije da svi igraju tamo pazeći kao da je njihovo, zar ne?
No ovih prvih par stvari koje sam napisao stvarno ne bi trebali biti problem. Nadam se da će na tome i poraditi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: sri svi 25, 2011 10:19 am Naslov
|
|
eto, nakon što se počelo utvrđivati da stanje i nije toliko loše, dolazi se do zaključaka o suodgovornosti korisnika za stanje u istoj.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Washo
|
Postano: sri svi 25, 2011 10:42 am Naslov
|
|
Meni su sve dvorane super, kad,puno "putuješ" po Sokaz-u svaka dvorana u kojoj su zadovoljeni minimalni uvijeti za igru je super, i automatski ju više cijenim i ne uzimam je više zdravo za gotovo kao prije kad sam igrao samo po lijepim dvoranama, i zato je Sokaz genijalan!!! Nauči te poniznosti, prilagođavanju i "snalaženju u novim situacijama" što je slučajno i definicija inteligencije!!! Ja ću jednom naučiti igrati kod Tumare, samo se bojim da će kroz tih 20-ak godina taman zamijeniti stolove Prečko je super, samo mu treba jedna gadna generalka!!! Sokaz-ovci moji dragi, tko u ovom trenutku razmišlja o dvoranama, izađite iz dvorana, ljeto je skoro tu!!! Mene recimo više smeta, u biti smiješno mi je i jadno u isto vrijeme, licemjerje kad netko stalno govori o namještanju mečeva, muljanju u Sokaz-u kojega smo svi svjesni i nikom se više ni ne da pisati o tome kao ni pričati o politici he, kad napravi sličnu stvar, gospodski šuti i čeka iduću sezonu, a najviše me smeta što svi šutite !!! Ugodno ljeto, vidimo se na jesen, živjeli  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: sri svi 25, 2011 11:02 am Naslov
|
|
Slažem se sa Washom oko dvorana. Meni svaka dobra. Sreća je da uopće u Zg-u imamo tolko dvorana jer zamislite da nema te Arene Prečko ili ovih tzv. rupa. Di bi se igrao Sokaz!?
A sad! Naravno da su mi negdi bolji uvjeti a negdi lošiji. Al onda ne kukam nek se pokušam prilagodit.
Koki, prilagodi se dvoranama! Tak ćeš pokazat svoje umijeće igranja pingponga. Ipak smo još uvijek rekreativci (za mene smo svi rekreativci - od prve do zadnje lige). Znanje se ipak iskaže na svakom stolu i u svakoj dvorani.
Washo, nisam skužio koga ide ovo oko namještanja pa sam znatiželjan.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|