| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri svi 25, 2011 11:13 am Naslov
: Rang lista - po brzini |
|
|
Evo mene nekaj zanima.
Dakle molil bi mišljenja i kombinacije drva i guma od brzog reketa prema sporom.
NPR:
1. Primorac OFF drvo - Tenergy obje 05 - brz reket nastavite niz prema sporijem.... HVALA !
2. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri svi 25, 2011 11:48 am Naslov
: |
|
|
ae.
Ne ide to baš tako
dakle, "brzina" reketa je kao prvo teška za definirat. recimo ja igram s drvetom koje ima balsu u sredini, i deklarirano je kao OFF. No mekani štop i pimpl zbog toga što je drvo poprilično fleksibilno (balsa) ponaša se u najboljem slučaju kao ALL. S druge strane drajf ako ga udarim ravno, bez spina, ima katapult efekt (opet zbog balse) i ponaša se više kao OFF+.
Dakako, ako udarim nešto između nekad se ponaša kao ALL a nekad kao OFF+ pa me sjebe
Dakle, koliko je drvo fleksibilno (englezi bi rekli koliko ima "brzina") ovisi koliko će biti "brzo". Tvrđa drva su obično i brža ali imaju slabiju kontrolu.
Ako gledamo reket u cjelini, onda tu još dodju i gume. Debljina spužve za brzinu igra glavnu ulogu, no tvrdoća spužve (soft usporava), jeli guma tensor ili nije (tensor je brža s katapult efektom) te je li tacky ili nije (tacky usporava) također su važni.
Kako mi možemo nabaviti otprilike oko 1000 različitih drva te više od 1000 različitih guma (koje obično imaju više debljina spužvi, koje obično dolaze i u više različitih tvrdoća) a da ne spominjem i različite površine, tzv materijale: soft, trava, antispin etc. moš mislit koliko kombinacija i gradacije možeš napraviti po pitanju brzine i kontrole, a još ako i dodaš mogućnost različitih guma na forhendu i bekendu...za zagubit se.
tako da ovako pojednostavljena opcija od brzog prema sporijem drvetu bi trebala imat određene uvjete. recimo 2-3 drveta, 2-3 gume. Ili nabacaj par kombinacija pa pitaj koje su karakteristike.
Inače, najbitnije je da ti dodješ do zaključka kakvu igru želiš igrati i po tome si izabereš reket i gume.
Generalna je preporuka (mada se neki ne slažu s tim) krenuti sa sporijim reketom i tanjim gumama (dakle što bolja kontrola) te raditi na tehnici.
Kad jednom naučiš udarce s takvim reketom, lako se prešaltaš na nešto brže.
Obrnuto je moguće ali zahtjeva više vremena. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri svi 25, 2011 2:05 pm Naslov
|
|
gle ga kako tuce broj slova po postu
al ima covjek pravo...aj ti fino stavi 10tak drva i posebno 10tak guma na popis, pa cemo ti ih mi razvrstat otprilike po brzini...ovak kad je sve u istom kupu, previse je varijanti... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
tomeck
Pridružen/a: 27. 09. 2010. (17:08:50) Postovi: 673 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri svi 25, 2011 3:18 pm Naslov
|
|
da to nebi bilo loše.
Npr ovo drvo sa ovom gumom je ok....i tak redom.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri svi 25, 2011 3:35 pm Naslov
|
|
Meni je moje drvo s mojim gumama ok al svejedno mijenjam da Tonču kidam živce  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: sri svi 25, 2011 6:28 pm Naslov
|
|
| tomeck (napisa): | da to nebi bilo loše.
Npr ovo drvo sa ovom gumom je ok....i tak redom.... |
mislim da opet nisi skuzio
mislio sam 10 drva, koje cemo poredat po brzini...to se moze...
i 10 guma poredat po brzini (iste debljine)...i to se moze...
napravit svaku kombinaciju drva sa svakom kombinacijom 2 para guma, to se ne moze
jer sto je muhi hrana, nekom je govno, hehe
generalno pravilo je da sa tvrdim drvima pasu mekse gume i sa mekanim drvima tvrdje gume...nije tolko bitna brzina kombinacije...al opet, ja igram sa Tibhar jednoslojnim hinokijem i Tenergy 05 tvrdim gumama, i super mi je, tako da... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Burke
|
Postano: čet svi 26, 2011 7:45 am Naslov
: Re: Rang lista - po brzini |
|
|
| tomeck (napisa): | Evo mene nekaj zanima.
Dakle molil bi mišljenja i kombinacije drva i guma od brzog reketa prema sporom.
NPR:
1. Primorac OFF drvo - Tenergy obje 05 - brz reket nastavite niz prema sporijem.... HVALA !
2. |
Ne znam koliko ima smisla ovako rangirati rekete.
Trebalo bi valjda napisati nekih 121434534124 kombinacija!
Osim toga, postoji na desetke drva brže od Primorac OFF (a i guma od Tenergy-ja).
Sama brzina (kao takva) nije nikakvo mjerilo. Ogromna je razlika između guma koje imaju veliku brzinu i mali spin od onih sa istom takvom brzinom ali većim spinom.
Kod prve recimo, loptica leti ravno i bez luka (parabole), a kod druge obrnuto! Najbitnije je za igru pogoditi pravi odnos brzine i spina (i naravno kontrole).
Generalno, mala (ili nikakva) razlika u brojkama može biti ogromna razlika u igri. Do prave kombinacije mnogi dolaze tek sa puno igre i iskustva!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: čet svi 26, 2011 9:22 am Naslov
|
|
meni ponekad nisu jasni ovi što stalno nešto mijenjaju  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet svi 26, 2011 9:51 am Naslov
|
|
Meni nekak najbrži reket izgleda ovaj s kojim igra Dado Šurbek,pa onda onaj Mikijev,pa Klarićev i tak dalje...  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Slick
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (22:31:42) Postovi: 177 Lokacija: ZagreB
|
Postano: čet svi 26, 2011 9:56 am Naslov
|
|
Hebate, što si skroman, pa to su ti sve reketi od nekih naših domaćih "šljuka"
Čuo sam ja frenda, priča se po gradu, da tamo negdje vani igraju i bolji pingić od ovog našeg u SOKAZu  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon lip 06, 2011 3:33 pm Naslov
|
|
Bilo bi dobro promijenit ime sokaza u "čokaz".....mislim da netrebam pisat kraticu za to č!!!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|