| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bill
|
Postano: čet tra 20, 2006 11:44 pm Naslov
: ne znam jer sam glup |
|
|
| Pametni ljudi su napisali u biltenu citiram:" U slučaju da na kraju prvenstva dvije ili više momčadi imaju isti broj bodova plasman se određuje na temelju omjera partija, setova i poena iz međusobnih susreta". Zadnja tri mjesta su zauzele momčadi "A","B" i "C" sa istim brojem bodova. Momčad "A" ima bolji međusobni skor od mamčadi "B", momčad "B" ima bolji međusobni skor od momčadi "C", a momčad "C" ima bolji međusobni skor od momčadi "A". KOja momčad na temelju gore citiranog pravila pada za dvije lige a koje momčadi za po jednu ili bolje rečeno rasporedite te tri momčadi. Molim vas sve koji ste mudri i pametni ,koji razumijete pomozite mi da mirno zaspim nađite mi rješenje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet tra 21, 2006 12:11 am Naslov
: |
|
|
Odgovorio sam vam privatnom porukom prije par dana, evo mrvicu izmijenjen copy/paste:
"Prvo se gledaju bodovi iz međusobnih susreta. Ako je bio "trokut" kao u vašem primjeru, svi imaju tri boda i ide se na sljedeći kriterij, partije u međusobnim susretima:
Ako je npr.
A-B 6:4
B-C 7:3
C-A 6:4
onda ekipa A ima 10:10, ekipa B ima 11:9 i ekipa C ima 9:11 i poredak je B, A, C.
Ako su i tu dvije ili sve tri izjednačene, onda se gledaju setovi u svim međusobnim susretima - u našem slučaju setovi u ova tri susreta između A, B i C (sva tri meča zbrojeno, ne pojedinačno po parovima).
Na kraju se gledaju poeni u svim međusobnim susretima, ako su neke ekipe i u setovima bile izjednačene."
Usput, isto pitanje je danas postavio i Kemo, a ja sam nadam se dao isti odgovor.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon svi 22, 2006 11:59 am Naslov
|
|
ili ti citaj 13 liga
ekipa A: Harmony
B: Hazard
C: Knežijanac III
u konačnici 8. Hazard - ostaje u ligi
9. Harmony - ostaje u ligi
10. Knežijanac III - ispada iz lige |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: pet ruj 29, 2006 12:03 pm Naslov
: ne znam jer sam glup |
|
|
| Često pratim rijetko pišem,pa mislim da treba ponovo nešto reči o temi postupka kad dvije ili više ekipa ima isti broj bodova.Prvo zakon(član pravilnika mora biti jasan bez proizvoljnih tumačeja pa sam očekivao da će netko reči :"treba promijeniti pravilnik" koji treba glasiti:"Uslučaju da dvije ekipe imaju isti broj bodova plasman će se odrediti na temelju boljeg međusobnog skora". Ako tri ili više ekipa imaju isti broj bodova a nije moguće primjeniti metodu boljeg međusobnog skora plasman se određuje...c,c,c. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet ruj 29, 2006 2:57 pm Naslov
|
|
Pa Pravilnik i jest jasan i bez proizvoljnih tumačenja, sve piše ovdje, Članak 36., stavak 3 (jel to stavak? ):
"U slučaju da na kraju prvenstva dvije ili više momčadi imaju isti broj bodova, plasman se određuje na temelju omjera partija, setova i poena iz međusobnih susreta."
Dakle vrijedi za bilo koji broj ekipa. Jedino što tu fali da bi sve bilo tip top je riječ "bodova", i to na mjestu:
"..plasman se određuje na temelju omjera bodova, partija, setova i poena..." |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|