| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
bill
|
Postano: pet ruj 29, 2006 12:35 pm Naslov
: Kad već nitko neće |
|
|
| Kad već nitko neće načeti temu pojačavanja s ekstremno jačim igračima može li ovo potaknuti razmjenu mišljenja koja bi mogla potaknuti nadležne da pokušaju upotpuniti dosadašnji pravilnik SOKAZ-a. Moja viđenja su :Već duže vrijeme pojedinci iskorištavaju nepreciznost Pravilnika, pa se pojačavaju sa igračima najviših razreda za igranje u ligama čija je realna snaga označena dvocifrenim brojem. Na stranu kako te igrače nije sram igrati u tim ligama, te su fuzije kratkog vijeka ali sasvim dovoljno da demoraliziraju većinu poštenih igrača SOKAZ-a i ako hoćemo direktno suprostavljene duhu SOKAZ-a da se igrači uglavnom takmiće u sredini svoje kvalitete igre. Ne bi li bilo dobro da se uvede ranking igrača ( kako to imaju šahisti )? Moj je prijedlog koji će nadam se potaknuti i druga pametnija mišljenja :Svaki igrač SOKAZ-a na kraju takmičarske sezone dobiva bodove u skladu sa dosadašnjim bodovanjem.Ti bodovi ostaju ako se igrač nije takmičio u slijedećem ciklusu ili se korigiraju u slijedećem ciklusu takmićenja. Pedeset najbolje rangiranih igrača mogu igrati samo u prve tri lige. Pedesetprvi do osamdeseto plasiranog smije se takmičiti samo od šeste lige naviše i t.d. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet ruj 29, 2006 1:42 pm Naslov
: |
|
|
nije losa ideja, samo kako ju progurat...  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Moover
|
Postano: pet ruj 29, 2006 2:07 pm Naslov
|
|
sa moralne strane, imaš potpuno pravo... ali, kad pogledaš što se dešava u ostalim sportovima, nogomet, košarka, rukomet... tko može zabranit npr. Segesti koja igra neznamkoju hrv. nog. žnj ligu da kupi Luku Modrića, ili još gore, Ronalda...
Kužite šta oću reći? _________________ Moover, kuća stara  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pet ruj 29, 2006 2:35 pm Naslov
|
|
Znači to bi značilo da ja ako sam u prvih pedeset na rang listi ne smijem više igrat za svoju dugogodišnju ekipu zato jer je recimo knap ispala iz treće u četvrtu ligu.
Nema mi to smisla zato kaj ima puno ekipa u kojima je jedan igrač puno jači a igraju već puno godina zajedno(recimo Križmančić). Mislim da se može igrat i u nižim ligama ako je to zbog druženja i prijateljstva.
Drugo je ako neko igra za lovu SOKAZ. To bi ja recimo strogo kažnjavao kad bi se moglo ali to je nemoguća misija jer je to nedokazivo. I tu nema pitanja u kojoj ligi igraju takvi igrači jer ih ima i u višim i u nižim. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet ruj 29, 2006 2:38 pm Naslov
: Re: Kad već nitko neće |
|
|
| bill (napisa): | | Moj je prijedlog koji će nadam se potaknuti i druga pametnija mišljenja :Svaki igrač SOKAZ-a na kraju takmičarske sezone dobiva bodove u skladu sa dosadašnjim bodovanjem.Ti bodovi ostaju ako se igrač nije takmičio u slijedećem ciklusu ili se korigiraju u slijedećem ciklusu takmićenja. Pedeset najbolje rangiranih igrača... |
Pa za koga ja radim sve ove liste sve ove godine
Ako je poanta samo u čuvanju bodova u sljedećih godinu dana, već postoji rješenje
I zašto je to "nepreciznosti Pravilnika"? Pravilnik se uopće ne dotiče tog pitanja pa niti ne može biti neprecizan.
Ja sam usput protiv da se to tako uređuje, ako pola igrača igra za novce u prvoj, neka gube vrijeme i u desetoj ligi. Njima je tamo dosadno, ne meni  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: sub ruj 30, 2006 2:44 pm Naslov
|
|
imho: nek igra ko gdje želi i s kim želi... egzistencija takvih koji igraju za novac me ne brine previse, ja igram sokaz zbog druzenja, a tko ce igrat samnom u ekipi ne zelim odredjuju razni propisi...
ovo pisem iskljucivo zato sto smo svi u ekipi dobri s Ivanom Radočajem koji je prvenstveno fantasticna osoba, a sekundarno odlican trener i igrac.. stoga je Ivo izrazio spremnost i volju da igra sokaz s nama, i ako se to jednom realizira, znajte da je on naše društvo, a ne plaćenik... _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: sub ruj 30, 2006 9:29 pm Naslov
|
|
MI iz Škofine smo svi plaćenici, i igramo samo zbog toga jer nas gazda plaća,
a to kaj na svakoj tekmi počastimo goste i sebe cugom te ugodnim društvom možemo zahvaliti samo sponzoru. I zato bračo pimega dok ne puk........
p.s. sve ekipe iz 15 lige pripremite se na borbu za drugo mijesto jer prvo odnose škofinini plaćenici  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub ruj 30, 2006 10:52 pm Naslov
|
|
Pih, tako se hvalisati u ligi u kojoj ima i beskućnika
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: ned lis 01, 2006 8:52 am Naslov
|
|
Sa zadovoljstvom će mo ih udomiti na tri sata ako se odluće potegnuti do Velikog Trgovišća.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: ned lis 01, 2006 11:24 am Naslov
|
|
| mommo (napisa): | Sa zadovoljstvom će mo ih udomiti na tri sata ako se odluće potegnuti do Velikog Trgovišća.  |
Pazi kako kombiniras smajlije,ova dva nikako nejdu zajedno.
Da ne bi bilo...."Samo nemoj,nemoj po glavi druze Plavi..."  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
travaroš s dva srajvera
|
Postano: uto lis 10, 2006 3:13 pm Naslov
|
|
ja i moji suigrači nemamo sponzora ali to nas ne spriječava da  |