|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Dren
|
Postano: čet kol 25, 2011 12:44 pm Naslov
: (Neprovjereno - Prečko se zatvara?) PROVJERENO: PONOVO RADI! |
|
|
Ponukan Kemilovim postom na srcolovki, pitanje odgovornima:
ako je istina da Prečko ne radi, što će biti sa vikend turnirima? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet kol 25, 2011 2:09 pm Naslov
: |
|
|
Dobio sam danas obavijest da se turniri neće održati
Ako ću koga preduhitriti odgovorom -- bodove ću maknut 15. 10. nakon što prođe godinu dana od prethodnog ciklusa, pa ćemo nakon toga imati najboljih 5 od 6 bodovanih događaja u rang listi (umjesto 5 od 7).
Ako se ne pronađe alternativno rješenje za budućnost turnira po ligama, u veljači ćemo se vratit na 5 od 5 bodovanih događaja, kao prije.
U toku dana ću staviti na naslovnicu, skupa s prijetnjama da se odete prijavit za prvenstvo  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet kol 25, 2011 3:39 pm Naslov
|
|
ajme. baš šteta jer je to bio iznimno zabavan dio sokaza. Deda i Vodovod nama slabijima nije baš neka fora (kad se nađeš u skupini sa igračima iz 1., 3. i 4. lige ne stigneš se ni zagrijat) a da ne spominjem elemente druženja i upoznavanja pred sezonu  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet kol 25, 2011 6:18 pm Naslov
|
|
| daj mi prosvercaj u toj zbrci par bodova za rang listu, bar da opet dodjem u prvih 100. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Lin Chi Na
|
Postano: čet kol 25, 2011 8:49 pm Naslov
|
|
A ja se baš radova igranju svog prvog SOKAZ turnira po ligama  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: čet kol 25, 2011 9:44 pm Naslov
: Prečko |
|
|
SOKAZ bi, kao organizacija, tu nešto MORAO učiniti, barem 10 ekipa će izgubti domaćinsku dvoranu, otpasti će turniri po ligama i ostali, nema više mjesta gdje si, bez pethodnog dogovora, mogao doći i uvijek naći nekog za pinganje. Osim toga, ne znam gdje će oni koji nisu u sustavu Sokaz-a, moći jednom tjedno ili mjesečno odigrati partiju, a to je pitanje cijelog stolnog tenisa. Prva ideja mi je Vrbik, koji već ima svu infrastrukturu (pod, stolove, svjetlo), a iskorišten je max. 10%. A tamo, kao ugovaratelj, da se ne javlja svaka ekipa pojedinačno, već organizacija SOKAZ-a. Da se zakupe termini od 19 - 23 sata i vikendi, a, zatim, da se ponude zainteresiranim pojedincima i ekipama. Tu nema puno posla, samo interes i dobra volja. Čekam ... _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
.........
|
Postano: pet kol 26, 2011 12:55 am Naslov
|
|
| Zasto se nebi turniri po ligama recimo odrzali u domu sportova? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pet kol 26, 2011 5:36 am Naslov
|
|
Ma kakav Dom Sportova, tamo ima više registriranih klubova, reprezentacija, puno klinaca, turniri za registrirane igrače, tamo je Sokaz više iznimka nego pravilo. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: pet kol 26, 2011 6:25 am Naslov
|
|
| A lova iz fondova EU-a.Sokaz -program za razvoj sporta za dobnu skupinu-lova iz fonda -izgradnja stolnoteniske dvorane. tako lako a ... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet kol 26, 2011 10:07 am Naslov
|
|
upravo sam sinoć razmišljao o tome.
ideja je odlična, i provediva.
na žalost, zahtjevala bi velika ulaganja - u obliku rada.
naime, za svaki takav projekt treba se napraviti projektna dokumentacija, koja je poprilično kompleksna i treba ispunjavati jako rigorozne uvjete. sama priprema takvog projekta bi zahtjevala bar 6 mjeseci intenzivnog rada, a potom i popriličnu nesigurnost u prihvačanje takvog projekta.
Inače, moja razmišljanja nisu uključivala samo stolni tenis već i ostale rekreativne sportove s naglaskom na pristupačnost djeci.
Tako da bi bilo super da unutar prostora postoji vrtić za 500njak djece, bazen, malonogometno igralište, teretana, par dvorana za borilačke sportove,badminton, tenis i stolni tenis. Naravski, svim tim sadržajima bi besplatno imala pristup djeca iz vrtića te uz članarinu djeca ostalih dobnih skupina, te rekreativci.
Prostor bi trebao biti koncipiran po principu da ima određene prostore za trgovine sportskom opremom (vezane uz sportove koji su u tom sportskom kompleksu) te bar- terasu u prizemlju i na zadnjem katu.
Iznamljivanje tih prostora bi trebalo pokrivati dio troškova održavanja. Uz to, južnu i zapadnu stranu te krov obložen solarnim panelima koji bi služili za opskrbu energijom za rasvjetu, grijanje/hlađenje prostora, ventilaciju, grijanje i izmjene vode u bazenu, te toplu vodu.
Inicijalno izvori obnovljive energije (sunce) su skupi, no ukoliko bi za to bili povučena sredstva iz EU, smanjili bi se na razumnu mjeru. Na duge staze (i uz potporu EU za obnovljive izvore energije) čak bi se moglo biti i u plusu.
Prostor za gradnju bi trebalo tražiti u relativnoj blizini poslovnih središta grada koja imaju dobru povezanost (recimo stara Klaonica na Heinzelovoj ili recimo ona bijela propala zgrada za koju sam zaboravio kako se zove...na križanju ljubljanske avenije i ulice hrvatskog sokola, ili obje, jednu za istočni a drugu zapadni dio grada, zašto ne? )
Eto sad me slobodno ismijte  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pet kol 26, 2011 11:05 am Naslov
|
|
Lijepa ideja ali čini mi se utopistička.
Kad bi to tak funkcioniralo bilo bi predobro. Al mislim da ne funkcionira.
Kolko ja znam EU daje lovu za određene projekte s time da nikad ne daje svu lovu. Odnosno lokalna zajednica bi trebala participirati sa značajnim sredstvima.
Najčešće kod izgradnje nekog važnog objekta (javne prometnice ili slično) oni daju novce za samu izgradnju dok prethodni poslovi do građevinske dozvole moraju riješiti lokalci. A za taj prethodni dio trebaju značajna sredstva, prvenstveno za imovinsko-pravno rješavanje zemljišta na kojem bi se nešto gradilo. Naravno i za tehničku dokumentaciju (arhitekti, geodeti, pravnici itd..).
Što se tiče ovih lokacija koje si naveo znam da je ona bijela propala zgrada na Ljubljanskoj u privatnom vlasništvu. Čak mislim da će sad nešto i počet tamo gradit.
Tak neku sličnu ideju tvojoj bi zapravo trebao pokrenut neki značajniji čimbenik (recimo grad) u suradnji sa udrugama kao Sokaz pa eventualno uz njihov financijski i stručni angažman pokušat osmislit takav neki općedruštveno korisni projekt prema EU. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet kol 26, 2011 11:42 am Naslov
|
|
Da
osim što je utopijska, još je i megalomanska
s druge strane, ima više mogućnosti za povući sredstva EU, jer se radi o sportskom centru a ne prostoru za rekreativni stolni tenis.
No kao realniju opciju, dakle "stolnoteniski rekreativni centar" pod upravom sokaza...tu čak EU sredstva nisu opcija. jednostavno, trud i novac uložen za pripremu projekta bi vjerojatno premašio iznos koji bi dobili od EU
Ali opet, ima nas sokazovaca preko tisuću. Među nama ima i uglednih osoba, i estradnih zvijezda a bome ima i pravnika i arhitekata i vlasnika građevnih, montažerskih i ostalih firmi koje bi itekako mogle sudjelovati u takvom projektu. Da ne spominjem velike (a i male) firme koje bi se dalo nagovoriti da ulože u udrugu - ipak se taj iznos odbija od poreza!
Vjerujem kad bi se stvar zarolala, recimo tako da bi neki sokazovac dovoljno ugledan (ili s dovoljno dobrim poznanstvima) uspije na korištenje srediti zemljište - bilo od grada ili neke firme ili čak privatne osobe, da bi se našlo i arhitekata i pravnika i svih ostalih koji bi bili voljni pomoći u ostvarivanju takvog jednog projekta.
Nije Bućo jedini sokazovac koji je altruist. Bar se nadam.
mada...jedan je Bućo
p.s. recimo prostor u centru grada - Goričanka na kvatriću (zapravo tamo i ima jedan prostor sa 2 stola, zar ne?) Prostor je na idealnoj lokaciji: dobro povezan i javnim prijevozom i osobnim automobilima, u blizini garaža Kvatrić (a ima i prostora za parkiranje)...ako se ne varam u vlasništvu TZV Gredelja.
Propada.
Nit sam pravnik niti znam puno o ovome (stoga me slobodno demantirajte)...no zasigurno ima sokazovaca koji bi znali kako doći do nekih kvadrata tamo ili na sličnoj lokaciji kojih ima jako puno po gradu (al eto ja ih ne znam...osim možda vojarne na črnomercu, goričanke, stare klaonice - štaš ipak sam dopetenec ) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pet kol 26, 2011 1:34 pm Naslov
|
|
Ovo sa EU fondovima dobro zvuči, ali mislim da ne bi išlo (Bog daj da me demantirate i dobijete lovu). Naime, zbog nekih drugih stvari malo sam zagrebao po toj problematici, pa FYI, tu je cut'n'paste iz papira u koji sam skupljao informacije.
...Iz Europskih fondova Hrvatska trenutno koristi oko 130-140 milijuna EUR godišnje, od ukupno raspoloživih 160 milijuna EUR. To su uglavnom predpristupni fondovi. Na tolika sredstva možemo računati i tijekom sljedeće dvije godine. U trenutku kada uđemo u Uniju, u prve dvije godine članstva na raspolaganju su nam specijalni fondovi – cca 3.5 milijardi EUR u svakoj od prve dvije godine. ...
...Situacija nije baš sasvim jednostavna. Naime ne postoji jedna velika hrpa novaca (160 M) sa koje onda svi uzimaju pa dok ima love. Hrpa love podijeljena je na manje hrpice, odnosno razne fondove, a za svaki od tih fondova namjena i pravila (kriteriji dodjeljivanja) su drugačija. Uz to, o dodjeljivanju sredstava iz nekih fondova odlučuje Europska tijela/komisije, a za neke su odgovorne lokalne institucije.
Fondovi su, najkraće rečeno, financijski instrument provedbe EU politike/politika. Pune se iz proračunskih sredstava zemalja članica („članarina“). Godišnja sredstva so preko 100 milijardi EUR – konkretno za 2008. Godinu bila su 129.9 milijardi EUR.
EU planira u sedmogodišnjim razdobljiva (valjda da ne bismo imali ruske petoljetke), i trenutno smo u razdoblju 2007-13.
...
1.Programi pomoći – prekogranična suradnja, i stvari tipa CARDS, PHARE, ISPA i SAPARD. Isključivo su namijenjeni pripremi zemalja kandidata. Većinom su namijenjeni državnim institucijama, dobrim dijelom za provedbu pravne stečevine EU
2. Predpristupni fondovi (IPA; Instrument for Pre-Accession Assistance) – cijeli program razvio se iz programa pomoći EU za Poljsku i Mađarsku u 90-im godinama. Pet komponenti programa, za period 2007-09 RH je na raspolaganju za svih pet komponenti imala 45 milijuna EUR (38 od EU, 7 samofinanciranje). Jedina od pet komponenti gdje bi SOKAZ eventualno mogao konkurirati je "jačanje ljudskih resursa".
3. Strukturni fondovi - ostvarenje ekonomske i socijalne kohezije, smanjivanje razlika između razvijenih i manje razvijenih, promicanje ravnopravnosti pri zapošljavanju različitih socijalnih skupina
4. Kohezijski fondovi - unapređenje okoliša i prometne infrastrukture (trans-europska prometna mreža)
5. Okvirni programi (FP), programi zajednice – suradnja među državama članicama u raznim područjima (CIP, Media 2007, Progress, Mladi na djelu, LLL program) - uglavnom znanost i obrazovanje
Unutar jedine mogućnosti koju vidim (predpristupni fondovi, jačanje ljudskih resursa), definirana su četiri EU prioriteta:
-Prio1 – Poboljšanje pristupa zapošljavanju i održivo uključivanje u tržište rada
-Prio2 – Jačanje socijalnog uključivanja i integracija osoba kojima je otežan pristup tržištu rada
-Prio3 – Jačanje ljudskog potencijala i zapošljivosti
-Prio4 – Tehnička pomoć
... i stvarno je potrebno dosta mašte da se SOKAZ uklopi u neki od zadanih prioriteta.
Evo, ako ovaj post i nije nikome koristan, možda barem dođem na listu najdužih postova |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pet kol 26, 2011 1:46 pm Naslov
|
|
Ja, na žalost, često imam različito mišljenje od većine, ali to je moj križ. Da se vratim da prvotnu zamisao. Čemu graditi nove centre, ako imam neiskorišteni Vrbik ? Po zadnjem saznanju, oni imaju 3 igrača, 3 trenera i 4 rekreativca, u dvorani sa 6 stolova. U Zagrebu je bila predviđena gradnja stolnoteniske dvorane, prije Svjetskog prvenstva 2007., na Kninskom trgu, na mjestu sadašnje dvorane Vrbik (Industrogradnja), ali od toga ništa. Dalje, po gradu ima toliko neiskorištenih lokala, hala, propalih prodajnih centara, koji, zbog loše lokacije, nikad neće i ne mogu postati profitabilni, pa zašto to ne iskoristiti ? S ping-pong-om je stvar takva da on, uz dobru organizaciju i veliki entuzijazam, može pokrivati tekuće troškove, ali nikada neće vratiti glavnicu, tj. amortizaciju objekta. Imao moj prijatelj zemljište i, ako mu je vjerovati, kupio halu da od nje napravi stolnoteniski centar na zapadnom dijelu grada. I, onda su mu obračunali doprinose koje mora platiti - industrijsku vodu, industrijsku struju i dr. Iznosi su bili vrtoglavi i čovjek odustao. Da završim citatom iz 60-tih : "Budimo realni, tražimo nemoguće". _________________ Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: ned kol 28, 2011 2:47 am Naslov
|
|
Nova dvorana bi svakako bila predivna stvar za bilo koji sport uključujući naravno i stolni tenis.
U zagrebu postoji jako puno dvorana POD VLASNIŠTVOM OPČINE koje zjape prazne svakako bi se trebala da sagleda i ta mogučnost.
Sam poznajem par takvih lokacija dvorana može da primi do 15 stolova bez problema |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned kol 28, 2011 1:23 pm Naslov
|
|
eto, to bi bilo zabavno za nać - i vjerojatno i ostvarivo. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Čupa
|
Postano: ned kol 28, 2011 8:24 pm Naslov
: Re: Prečko |
|
|
| geek (napisa): | | Ma kakav Dom Sportova, tamo ima više registriranih klubova, reprezentacija, puno klinaca, turniri za registrirane igrače, tamo je Sokaz više iznimka nego pravilo. |
igrao sam tamo nešto tijekom prošle sezone, u drugom dijelu dvorane, i poslije otprilike 20h je bilo dosta slobodnih stolova. zadnji meč lige smo tamo, na primjer, igrali pred praznom dvoranom. dakako da je to i zbog toga što je naš pingić negledljiv. doduše, ne znam je sam li baš potrefio dane praznih stolova ili je to uobičajeno... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Lio
|
Postano: pon kol 29, 2011 10:53 pm Naslov
|
|
Sad cu ja postavit jedno provokativno pitanje sokazu...ocekujem samo odgovor...u sokazu ima recimo 250 ekipa puta 250 kn akotizacija jest 62000 kn puta dva jest 124 000 kunaaa!
Drugo koje povlastice ima udruga koja broji preko 2000 clanova...sto ona dobiva od grada Zagreba...rezije..najam..koje su to beneficije..zar to nebi bilo dovoljno za odrzavanje neke dvorane.. ..ha ha e balkane moj... _________________ Spin...spin...i samo...spiiiin....
http://www.youtube.com/user/CRO0707
https://tabletennisblades.com/
Povratak prirodi...
http://www.udruga-flyer.hr/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
edizg
Pridružen/a: 08. 11. 2010. (18:36:14) Postovi: 159 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sub ruj 03, 2011 12:17 pm Naslov
|
|
| Dvorana u Preckom je ponovno otvorena, prema najnovijim informacijama. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sub ruj 03, 2011 5:20 pm Naslov
|
|
ae?
jel to znaći da će bit vikend turnira?!?!
a jebemu, a ja presta trenirat  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|