| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
primo
|
Postano: pon ruj 26, 2011 7:41 pm Naslov
: |
|
|
| zacko (napisa): | | Citat: | | Ma imaš ove koji kad netko postane svjetski prvak (Zhang Jike) odmah im je on najbolji igrač,ja sam i prije i danas tvrdim da je Ma Long daleko najbolji igrač na svijetu bez obzira što je Jike na prošlom osvojio tu titulu,tko imalo zna nešto o stolnom to može odmah prepoznati tko je najbolji među velikima |
Igraju strašno svi ti Kinezi! Tak da ja ne vidim neku veliku razliku među njima. Sve je to tu negdje. Zavisi od trenutačne forme i ko kolko kome paše po stilu. Tak da se ne bi složio s tobom Primo da malo treba znat o pingiću i vidiš da je Ma Long najbolji. Pa pobijedio je u fixu 7-og seta! Nisam vidio neku preveliku superiornost. Mogao je isto tako izgubiti. A tehnički su obojica brutalni. Nijanse odlučuju.
Mislim da ni Liu Guoliang ne bi dao ovakvu izjavu sa sigurnošću a svaki dan je s njima!  |
Pa naravno da nijanse odlučuju alii uvijek ima onih koji su upravo za tu nijansu bolji od drugih i to ih izdvaja iz mase ostalih. Svagdje je to tu negdje i u europskom stolnom i u svjeetskom stolnom, gdje postoji takav da sve pobijedi sa 4:0 i to uvijek,ja mislim da nema takvog nigdje. Prijatelju moj to se vidi kad je netko dobar,onaj tko zna gledati i tko razumije stolni to će vidjeti odmah,u ostalom svi europski i svjetski stolnotenisači spominju Ma Longa, sigurno je to s nekim razlogom!!!A mislim da bi Guoliang Liu prvi rekao za Ma Longa,jer koga Guoliang Liu trenira sigurno će biti u top 2,3 na svijetu
A nisi vidio da je u 7 setu vodio 10:6,? nisi pomislio da se je malo opustio?, kad već spominješ taj 7 set.
Da nemisliš da ja mislim kako Zhang nije dobar,naravno da je super igrač,uostalom bio je svjetski prvak al ti kažem da je Ma Long bolji,jel je to fakt.... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:12 pm Naslov
|
|
| primo (napisa): | | A nisi vidio da je u 7 setu vodio 10:6,? nisi pomislio da se je malo opustio?, kad već spominješ taj 7 set. |
S obzirom na glas koji ga bije, prije se "stiso", sad da ne tražim neki drugi termin.
Al glavno da je dobio! i zato je svjecki spasio onu meč loptu!
Lijepo je ako je ovo početak jednog novog rivalstva, no ne mislim da je iti jedan u značajnoj prednosti, odigrat će oni još sto mečeva gdje će vjerojatno jedan osvojit 51, a drugi 49.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:43 pm Naslov
|
|
Ma ja hoću reć da su oni svi podjednaki kao što je i ib rekao. U 100 mečeva nijedan ne bi imao više od 55 pobjeda. Zato bi ja rekao da se nemre reć da je sad Ma Long daleko najbolji igrač na svijetu kao što si ti rekao. Možeš reći da je on tebi najdraži, za tebe najljepše igra, navijaš za njega ali nemreš reć da je superioran jer nije. Daleko najbolji bi bio kad bi osvojio Olimpijadu, i par svjetskih i kineskih prvenstava. Znači kad bi imao protiv ostalih suigrača iz Kine neki skor od 80-90 % pobjeda. Naravno da se može reći da je Boll superioran u Europskom pingiću. To je to kad je netko daleko najbolji. Ili da je Kineski pingić daleko bolji od ostatka svijeta. Al da je Ma Long baš daleko najbolji, Ja bih rekao da je bio najbolji na Otvorenom prvenstvu Austrije. I to je to. Za nešto više će morat još puno pokazati. Jedno vrijeme je daleko najbolji bio Waldner, pa kasnije čak bih rekao i Wang Liqin. Al do toga ovi noviji još nisu došli.
I rekao bi da to vidi svako ko malo zna o pingiću.
PS.
Naravno da se nije opustio nego je trebalo osvojit taj zadnji poen koji je i najteže osvojit. Sjeti se Federera na ovogodišnjem US Openu protiv Đokovića (vodio 5:3 u 5-om setu i 40:15). Ne bi rekao da se može reć da se Fed malo opustio nego da se malo stisnuo kad je trebalo pogodit i pobjedit. Tak i ovo. Nema kod velikih opuštanja u 7.-om setu. Možeš se opustit ak vodiš 10:2 i protivnik se predao al ne i na 10:6. To se brzo okrene. Puno puta sam vidio i doživio da se to okrene za tren. Grize se do zadnjeg poena. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:44 pm Naslov
|
|
Svatko to gleda onako kako želi da to vidi,ja mislim da je to u našem slučaju slučaj...hahahahaaaaaaaaaaaaa
a ti i dalje navijaj za Jikea a ja ću za Longa.
A vidim da ste se nadovezali pa da kažem da negovorim isključivo tko je najbolji već gledam perspektivu momaka.Iz toga kuta cijelo vrijeme pričam |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:51 pm Naslov
|
|
Koji ste vi sportaši majko mila,pa šta se imam stisnuti kad vodim 10:6 ??? mogu si jedino dopustiti opuštenost a ne stisku.,ali da nejdemo u krajnost treba stati sa ovom temom,tko je bolji,čiji je duži,jer će nas odvesti u neke druge vode.
Da neduljimo više odlična su oba dvojica.!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zacko
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:51 pm Naslov
|
|
Ma ja ne navijam za nikoga od njih al kad bi morao birati draži bi mi bili penholderaši sa strašnim bekendom (Wang Hao) ili lovci (Yoo Se Hyuk). Al zapravo najviše volim gledat lovce. Kad bi ponovno birao bio bi moderan lovac. Možda čak i probam malo u Sokazu protiv tipova kao ib. Al moram još malo usavršit tehniku kad uhvatim vremena.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon ruj 26, 2011 8:54 pm Naslov
|
|
Odakle si skužio da žacko navija za Zhang Jikea?
Kakva perspektiva, pa isto su godište. Xu Xin je još dvije godine mlađi.
S tim da Ma Long za sada ima najgoru povijest s ozljedama  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: pon ruj 26, 2011 9:21 pm Naslov
|
|
Od dva igrača istog godišta uvijek jedan će biti malo bolji ili puno bolji zar ne? o toj perspektivi pričam
Mora se trošit s takvom igromi ,a može biti još i genetski, ko zna
Oba dva,oba dva........................su super,al jedan je uvijek malo bolji od drugog  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon ruj 26, 2011 9:26 pm Naslov
|
|
Živi bili pa vidjeli Go Ma Long!
Zasad su tu negdje (1 svjetsko zlato je po mom sudu tu negdje s Ma Longovim prošlim i evo izgleda novim brojem 1 na svijetu) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon ruj 26, 2011 9:45 pm Naslov
|
|
gledaju se veliki turniri. olimpijada i svjetsko prvenstvo.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon ruj 26, 2011 11:40 pm Naslov
|
|
Ma ja i dalje mislim da je Žac u pravu i da su oni svi tu negdje jedan drugom do uha!
(sad je i službeno u biltenu, pa mogu krenut u najprljaviju i najulizivačkiju kampanju prema svom novom voditelju političari, gledajte i učite ) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: uto ruj 27, 2011 7:41 am Naslov
|
|
Ajmo malo podataka bacit:
ove godine je odigrano 15 Pro tour turnira, a pobjednici su slijedeći:
Slovenia Open - Xu Xin
English Open - Chen Qi
Quatar Open - Xu Xin
UAE Open - Wang Hao
German Open - Zhang Jike
Polish Open - Lee Sang Su
Spanish Open - Oh Sang-Eun
Brasil Open - Dimitrij Ovtcharov
Volskwagen China Open - Ma Lin
Korea Open - Dimitrij Ovtcharov
Japan Open - Seiya Kishikawa
Morroco Open - Vladimir Samsonov
Chile Open - Chuang Chih-yuan
Harmony China Open - Ma Long
Austrian Open - Ma Long
Svjetsko prvenstvo osvojio Zhang Jike dobivši branitelja naslova u finalu Wang Haoa.
Zhang Jike i Ma Long su osvojili 2 turnira ove godine, s tim da je ZJ postao svjetski prvak. Još su obojica gubili 2x u finalu ove godine.
Defitivno ne vidim nekakvu dominaciju Ma Longa iz ovih podataka.
Roger Federer and out.  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: uto ruj 27, 2011 10:27 am Naslov
: pištej |
|
|
Evo mladca Ma Longa (oko 14 i pol godina) protiv Pišteja (?), takmičenje U-17. ...ne znam koliko Pištej ima godina (sigurno više) ali otvaraju se mnoga metodološka i dr. pitanja; u kojoj fazi i pod kojim uvjetima Kinezi odskoče, (nije valjda samo teška šljaka iako bez toga niš`)...zgodno za raspravu i šire...
http://www.youtube.com/watch?v=JHWtDgOJW_s |
|
| [Vrh]
|
|
 |
primo
|
Postano: uto ruj 27, 2011 11:21 am Naslov
|
|
| idetelj (napisa): | Ajmo malo podataka bacit:
ove godine je odigrano 15 Pro tour turnira, a pobjednici su slijedeći:
Slovenia Open - Xu Xin
English Open - Chen Qi
Quatar Open - Xu Xin
UAE Open - Wang Hao
German Open - Zhang Jike
Polish Open - Lee Sang Su
Spanish Open - Oh Sang-Eun
Brasil Open - Dimitrij Ovtcharov
Volskwagen China Open - Ma Lin
Korea Open - Dimitrij Ovtcharov
Japan Open - Seiya Kishikawa
Morroco Open - Vladimir Samsonov
Chile Open - Chuang Chih-yuan
Harmony China Open - Ma Long
Austrian Open - Ma Long
Svjetsko prvenstvo osvojio Zhang Jike dobivši branitelja naslova u finalu Wang Haoa.
Zhang Jike i Ma Long su osvojili 2 turnira ove godine, s tim da je ZJ postao svjetski prvak. Još su obojica gubili 2x u finalu ove godine.
Defitivno ne vidim nekakvu dominaciju Ma Longa iz ovih podataka.
Roger Federer and out.  |
Po ovom što si napisao Zhang je 1 turnir osvojio ove godine!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: uto ruj 27, 2011 11:50 am Naslov
|
|
bolla nema nigdje, ide na najjače turnire dok ovi neki guzičari osvajaju turnire bez prave konkurencije _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Ifke
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
rogi
|
Postano: uto ruj 27, 2011 11:58 am Naslov
|
|
| primo (napisa): |
Po ovom što si napisao Zhang je 1 turnir osvojio ove godine!!! |
Yep, osvojio je jedan turnir i svjetsko prvenstvo koje se isto zove turnir!  _________________ "Don't wish it was easier, wish you were better" - Jim Rohn |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: uto ruj 27, 2011 11:59 am Naslov
|
|
čista iz ruke _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Wang Li Čin Ka
|
Postano: uto ruj 27, 2011 2:01 pm Naslov
|
|
side gornja.
iz ruke jednog od najboljih servera svih vremena, doduse
a ovo sto se zaustavi na rubu stola je zbog toga sto je zhang mahnuo ili je cak dodirano... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Lio
|
|
| [Vrh]
|
|
 |