NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Hoćemo novu lopticu
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Kemil

PostPostano: uto lis 04, 2011 2:38 pm    Naslov : Hoćemo novu lopticu Citirajte i odgovorite

Nemali broj puta smo došli na gostovanje, a domaći su nas dočekali sa "neuništivom" Nittakom. Možda nije puknuta, ali odavno više ne hvata rotaciju.

Predlažem da domaćin na početku meča mora dati potpuno novu lopticu.
Mislim da trošak od 6 novih loptica u jednoj sezoni stvarno nije pretjeran.

Kemil

ps
Naravno da se taj problem može riješiti i na Tanov način koji je na nedavnom meču rukom zdrobio barem 3 loptice jer mu se nisu dopale, ili jednostavno slučajno staneš na lopticu, ali mislim da je korektnije da se krene sa novom lopticom.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
ib
Site Admin

PostPostano: uto lis 04, 2011 3:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Idem stavit oba prijedloga na ankete da vidimo kako nam uzorak diše...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
zacko

PostPostano: uto lis 04, 2011 8:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Loptica ko loptica! Dok nije puknuta za mene dovoljno. I to je čar domaćinstva po meni. Da domaćin izabere brand loptice i kolko je istrošena. Nema Barcelona slučajno najširi teren kaj se može imat pa se protivničke momčadi izgube i u širini i u dužini terena i lako ih zvozaju. A i nerviraju me nove loptice dok su onak još pune onog prvog praškastog sloja. Treba se dost igrat da se to skine.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Kemil

PostPostano: sri lis 05, 2011 10:05 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zacko slažem se da domaćin uvijek ima neku prednost na domaćem terenu.
Ali neka ta prednost bude navijanje domaće publike, domaći stol na koji su navikli, dvorana u kojoj su igrali 32768 puta.

Dozvoljavam da je njihova prednost i loše svjetlo, klizav pod, izlizan stol, mala visina, nedovoljna širina i dužina, ALI samo zato jer u ovom amaterskom takmičenju ne možeš prisiljavati ljude na velike investicije.

Međutim nova loptica (svako drugo kolo) nije velika investicija i opravdanje da je stara izlizana loptica "čar domaćinstva" ne stoji.

Ljudski i sportski bi bilo da svaka ekipa pokuša što je više moguće uvjete za igranje (prema mogućnostima) približavati propisanima.

Kemil
[Vrh]
Pale

PostPostano: sri lis 05, 2011 11:23 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Slažem se sa Kemilom Thumbs up

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri lis 05, 2011 11:33 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja ne Thumbs up rađe bilo kakva loptica nego mrak ili klizav pod Rolling Eyes
zacko

PostPostano: sri lis 05, 2011 11:45 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemil (napisa):
Zacko slažem se da domaćin uvijek ima neku prednost na domaćem terenu.
Ali neka ta prednost bude navijanje domaće publike, domaći stol na koji su navikli, dvorana u kojoj su igrali 32768 puta.

Dozvoljavam da je njihova prednost i loše svjetlo, klizav pod, izlizan stol, mala visina, nedovoljna širina i dužina, ALI samo zato jer u ovom amaterskom takmičenju ne možeš prisiljavati ljude na velike investicije.

Međutim nova loptica (svako drugo kolo) nije velika investicija i opravdanje da je stara izlizana loptica "čar domaćinstva" ne stoji.

Ljudski i sportski bi bilo da svaka ekipa pokuša što je više moguće uvjete za igranje (prema mogućnostima) približavati propisanima.

Kemil

Slažem se da se treba približavat propisima al loptica s kojom je igrano i nije puknuta je unutar propisa pa se nemaniti čemu približavati. Mislim da se ni na Svjetskom prvenstvu ne igra svaki meč s novom lopticom nego uzmu lopte u prvim kolima s kojima se već igralo u prethodnim kolima i kvalifikacijama. Dok su još dobre.
Po meni je puno veći problem sklizave dvorane ili mrak al ipas smo amaterska liga pa se ne može baš sve očekivat. Jer uvijek će nekome nešto smetat. Recimo po meni je jedan od neregularnijih terena Dom sportova kad je neki koncert il Medvjedi igraju u Ledenoj. Kad muzika trešti ko luda. A opet se igra i po meni se mora igrat. Puno puta sam igrao u takvim uvjetima i kaj se može. Igraš i prilagođavaš se.
[Vrh]
Dren

PostPostano: sri lis 05, 2011 12:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nije mi se do sad desilo da ako kažem domaćinu imate li noviju lopticu da ovaj ne potraži takvu, ili ako je nema da uzme neku našu koja je novija/bolja.
Iz mog iskustva - pristojan upit i malo razgovora brzo riješi ovakav problem, ukoliko ima nezadovoljnika.
Brod

PostPostano: sri lis 05, 2011 3:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa mislim da ne treba biti uvjetovano da loptica mora biti nova,ali ako se gosti požale na lopticu(misle da je pukla, da je izlizana ili jajasta) dobar domačin ponudit će novu lopticu(ili bolju) a ako je nema morao bi pristati na novu lopticu koju daje gost.

Inzistiranje igranja sa nekakvom "ćelestonkom" ili jajcem mi ne zvuči kao neki fair-play,jer su domačini baš navikli igrat s takvom pa im je to kao neka prednost. Ne ne
zacko

PostPostano: sri lis 05, 2011 3:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po meni jedno je kad je loptica puknuta a drugo kad je zlizana. Zašt bi domaćin morao igrat s novom lopticom kad baš voli igrat sa lagano zlizanom!? Možda njemu smeta nova loptica al je domaćin pa bira onakvu kakva njemu paše. Kad je gost igrat će s novom ako to ponudi domaćin.
Jako zlizanu lopticu već dugo nisam vidio jer brže pucaju nego kaj se zližu tak da to nije neki argument. To je rijetkost.
Ovo ostalo su preferencije (neki vole da se na gumi vidi bijeli trag od nove loptice a ja recimo mrzim) koje bi po meni u slučaju neslaganja trebalo rješavati tako da prednost ima domaćin.
Po tome bi neko mogao reć i da ne voli igrat sa Joola il Donic lopticom pa da on nudi Nittaku il Butterfly jer su bolje. Kaj bi domaćin i na to trebao pristat!? Po meni nikako!
[Vrh]
Kemil

PostPostano: sri lis 05, 2011 7:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Neznam zašto komad strgane plastike nazivaš lopticom, to je smeće.
Dakle postoji nova loptica i stara izlizana loptica.

Zašto bi uopće ulazili u diskusiju da li je ta stara loptica malo ili puno izlizana, jedino je kod nove loptice sigurno kakva je.

Zašto tebi smeta što je loptica kao nova prašnjava, staviš lopticu u džep i obrišeš je kad je nova, kao što rade svi profesionalci ovoga svijeta na takmičenju.

Domaćin ima pravo birati marku loptice, ali ne i dati lopticu za trening nego takmičarsku, tko je to uopće osporavao.
Confused

Zacko, koliko sam shvatio tvoji glavni argumenti za igranje starom izlizanom lopticom su:
1) pošto si ti domaćin možeš odlučiti igrati i Uskršnjim pisanicama
2) bitno je da tebi odgovara, a protivniku ne i da stekneš prednost

Moji argumenti zašto bi se trebalo početi sa novom lopticom su:
1) uvjeti za igru bi trebali biti što više po stolnoteniskim pravilima (ittf) koliko to financije dozvoljavaju
2) nova loptica daje jednake uvjete za igru domaćima i gostima
3) zadnje, ali i najvažnije, nova loptica omogućava kvalitetniju igru jer bolje hvata rotaciju i bolje se odbija od stare istrošene

Možemo mi ovdje diskutirati koliko god, ali kad si u dilemi jednostavno odbaci raznorazne interesne argumente i pogledaj što je prirodno (normalno) u toj situaciji. Zakoni prirode nikad ne griješe.

Kemil
[Vrh]
zacko

PostPostano: sri lis 05, 2011 9:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kemile,
da ti odgovorim na argumente:
1)uvjeti za igru su u potpunosti unutar ittf pravila i kad igram s lopticom igranom par puta
2)svaka loptica daje jednake uvjete domaćinima i gostima - pa valjda ne igraju različitim lopticama!
3)neznam otkuda ti to da se nova loptica bolje odbija od stare!? a oko rotacije-svaka loptica ima malo različitu rotaciju pa onaj kome paše manje izabere onu s manje- recimo malo izigranu već!

Slažem se s tobom da zakoni prirode ne griješe. Al za mene je prirodni zakon da protivnici igraju jednom lopticom i da su im uvjeti jednaki. To što domaćin inače igra starijom lopticom ne znači da su uvjeti nejednaki. A po meni prirodno je i da domaćin teži uvjetima koji njemu više odgovaraju. To je po meni također u sportskom duhu (uostalom zato se i izmjenjuju gostovanja i domaćinstva).

PS.
Ne znam o kakvim interesima pričaš. Nemam nikakvog interesa. Samo hoću reć da treba igrat s loptom kakvu ti domaćin ponudi dok god je u skladu s pravilima (čitaj: nije puknuta). Inače će se uvijek neko nać i bunit na svakakve pizdarije (jednom bu loptica zlizana, drugom stalno sklizav pod, trećem stol ne paše, četvrtom svjetlo itd, itd.... u stilu ćorave koke kojoj i dlaka smeta)
Cheer
[Vrh]
Kemil

PostPostano: sri lis 05, 2011 10:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dobra parlaonica Zacko, sada još samo ostaje da vidimo što će reći anketa. Cheer
Kemil
[Vrh]
Brod jr.

PostPostano: čet lis 06, 2011 12:12 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Evo malo i mene pošto me dugo nije bilo! Mudri djed
Najlakše kak bi to mogel opisat je da ak mi kemo ponudi zlizanu lopticu,isti je kupus i njemu i meni...iliti,ak mi žacko ponudi novu lopticu,nije isto i meni i njemu...nego kad žacko navrne spin na novoj loptici i kad ja navrnem čoklju na novoj loptici onda mislim da ja imam više problema sa žackom neg žacko sa mnom!!!

dragi kemo!

svi bi mi htjeli bit profesionalci,igrat novim lopticama,mjenjat gume svaka dva treninga,imat desetak drva u torbi,dobivat lovu za spinove i drajfove ali ipak mislim(mislim,naravno samo ja)da smo se nas tisućica i nekaj skupili ovdje da bi se malo rekreirali,oznojili.pobjegli od svakodnevice u životu,popili pivce,vince,ljutu ili borovniček te najvažnije od svega da bi se malo podružili,izmjenili iskustva(što u pingali,što opčenito o životu),ispričali jedan drugom kad je ko zadnji put..........igro meč sa novom lopticom Evil ...........vraže mali!!! Thumbs up

Stoga želim izjaviti sa svoga stajališta da:
nije loptica kriva kaj je izlizana,nije stol kriv kaj ne hvata rotaciju,nije svijetlo krivo kaj nema dosta luxa da je mrakulja kad vučeš forhend spin......
neg' smo krivi svi mi kaj mislimo da smo zvijezde i da smo u nečem nedodirljivi, iako se vrlo često uspostavi da to uistinu uopče nije niti blizu a kamoli tek moguče!!! Poop Fulir

nohardfilings!
Box Osama Cestitamo! Grli
Brod jr.

PostPostano: čet lis 06, 2011 12:22 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
Nije mi se do sad desilo da ako kažem domaćinu imate li noviju lopticu da ovaj ne potraži takvu, ili ako je nema da uzme neku našu koja je novija/bolja.
Iz mog iskustva - pristojan upit i malo razgovora brzo riješi ovakav problem, ukoliko ima nezadovoljnika.

Klanja se Klanja se Klanja se

mislim da nas 'vanzemaljci zovu ljudi,
pa hajd'mo takvi i bit'!

...REKAO U LISTOPAD-u, d.j.jr.krch
wolf

PostPostano: čet lis 06, 2011 8:41 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

izvor mudrosti u sitne sate Thumbs up Zubo
ib
Site Admin

PostPostano: čet lis 06, 2011 9:50 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Jedino tada smije na Internet, preko dana zapisuje u tekicu šta će reć Hihihi
[Vrh]
Brod

PostPostano: čet lis 06, 2011 9:56 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

E moj Krc-ko, koji put je bolje otić spat... Zzz

P.S.
Stvarno imaš tekicu...? Laughing
Tomaca

PostPostano: čet lis 06, 2011 10:40 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kokice , ja sam protiv ankete Partijana
Burke

PostPostano: čet lis 06, 2011 11:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja bih bio za Kemin prijedlog samo u slučaju Nittaku loptice.
Ostalo mislim da nema smisla obzirom da većina loptica ne može tako dugo ostati čitava.
Mi iz znamo slomiti čak 3 po tekmi. Zubo
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.