Registrirani igraci u Sokazu / Zene u Sokazu

rasprave o natjecanjima i aktualnostima u SOKAZ-u

Moderatori/ce: Moderatori,Predsjedništvo

Odgovorite
Poruka
Autor/ica
Izra
Kontakt:

#321 Post Postao/la Izra »

nije se htjelo maknuti knezevica zato sto je knezevic, nego da ne bi bilo jos "knezevica".

nategnuti argumenti ili ne, meni puno vise smisla ima zabraniti registriranim igracima igranje u amaterskoj ligi, nego dopustiti im igranje. jer je to amaterska liga.

tuzno je sto jedan taborsak sa svojim dobrim frendovima ne moze baciti jednu pravu sokaz partiju, sa zezanjem, druzenjem i pivicom poslije, ali on je kolateralna zrtva u svrhu sprecavanja raznih mecena koji unistavaju upravo taj zezanje-druzenje-pivica sokaz duh.
zacko

#322 Post Postao/la zacko »

Taboršak nije odlučivao o prvaku 1. lige al je odlučivao o ispadanju iz 1. lige. Dođe na isto! Njegova ekipa nije mogla ispast jer je on radio 4 partije.
A meni se čini da niti on nije igrao za lijepe oči, druženje i prijateljstvo. Možda nije igrao za novce al neki deal je bio u igri kolko se ja sjećam.

I samo jednu il dvije sezone je igrao sa frendovima iz Gorice i Odre, a ostale sezone za Agronomski fakultet gdje su s njim igrali ljudi minimalno 15 godina stariji od njega. Možda griješim i možda su frendovi. O tome nisam siguran. Nek bigdedi kao Gorički insider kaže.
dajdosta

#323 Post Postao/la dajdosta »

Dajte nam žene!
bigdedi

#324 Post Postao/la bigdedi »

zacko je napisao/la:nije odlučivao o prvaku 1. lige al je odlučivao o ispadanju iz 1. lige. Dođe na isto!
daj zamisli... netko je shvatio da nece opstat u prvoj ligi, pa se iso pojacati.... nikad vidjeno....

primjerice arapovic i bartol su se naglo sprijateljili :) ...dok recimo tadic, babic i maljkovic su u totalnoj banani, nikako da steknu nove prijatelje, i to vec godinama!! :lol:

a to ko sve odlucuje o ispadanju iz prve lige je totalna :rigo: tema u kojoj su glavni akteri potpuno afirmirani sokazovci...

pa ivo radocaj je samnom igrao od 13. lige nadalje, i mogu rec da je imao veliki utjecaj na prvaka lige svih tih sezona... zatim: maslovara, bunčić, mladen grantverger, matković sve igrači bez kojih iste te ekipe lansiram 5 ligi dolje, dakle oni utjecu na to tko ispada iz lige, pa se nitko ne zali, niti nema zasto

IMO: (a mislim da sam to vec negdje napisao) najveci problem je sto postoje dva razlicita tijela (hsts i sokaz), njihova medjusobna netrpeljivost, te razni propusti u organizaciji (vise hsts-a nego sokaza).. najbolje bi bilo da se svi natjecemo pod istim krovom, kao u njemackoj, gdje za svakoga postoji liga u kojoj se moze natjecati, gdje igrac iz slabije ekipe nekog kluba smije odigrati odredjeni broj utakmica za jacu ekipu (visu/manju ligu), gdje su igraci u mecu postavljeni ovisno o rejtingu... u takvom sustavu nestao bi šav izmedju sokazovaca i klubova (profesionalaca i amatera, registriranih igraca i neregistriranih), te bi se i na rekreativce ljepse gledalo i interesantno bi bilo imati nas u dvoranama...
Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
ib
Site Admin
Kontakt:

#325 Post Postao/la ib »

:zmurko:
kakva mrtva netrpeljivost? pospiš protiv pospiša? :confused:

"određeni broj utakmica" je dosad neviđeni mikroval, pogotovo za tvoje standarde :grli: :rolleyes:
a i brate dozlogrdio si mi više s tim diehard goričanstvom, draži si mi i smješniji kad si smiješan :cerek:
bigdedi

#326 Post Postao/la bigdedi »

ib je napisao/la::zmurko:
kakva mrtva netrpeljivost? pospiš protiv pospiša? :confused:
gle stvarno :uzid:
ib je napisao/la:a i brate dozlogrdio si mi više s tim diehard goričanstvom, draži si mi i smješniji kad si smiješan :cerek:
:confused: "diehard goričanstvom" :confused: od svega, kud si bas to nasao u mojim postovima, jer stvarno nisam pokusavao biti pro ili kontra ikakvih klubova/udruga/zajednica
Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
zacko

#327 Post Postao/la zacko »

Bigdedi, imaš poantu da je to nemoguće spriječit. Tebe i mene nitko nemre spriječit da igramo 15. ligu za čevape i pivu.
Al ipak me bodu kaj to rade ljudi koji su registrirani i igraju i 1. il 2. HL pa imaju dva besplatna ručka.
A u pravu si da Arapović i ove koje si nabrojao predstavljaju prevagu u kojoj god ekipi igrali i bez obzira na kojoj ploči. To je tak i tom se niš ne može. Tak bi i meni mogao neko prigovorit kaj sam igrao 5., 4. pa sad 3. ligu kad mogu 1. Sam kaj se meni čini da ja imam neki logičan razlog koji nije materijalne prirode.
Tak da smo opet došli na pitanje dvostruke registracije.
Inače mi se sviđa njemačka ideja. Al to bi praktički bilo bliže ovomu čemu se ja zalažem nego da ljudi mogu istovremeno igrat dvije lige. Kolko sam skužio "određeni broj utakmica" je izuzetak i vjerojatno možeš samo u boljim ligama igrat taj određeni broj utakmica. Mislim da nije dozvoljeno Bollu da si odigra određeni broj utakmica u 3. ligi za lovicu kod nekog nadobudnog mecene. A i za taj "određeni broj utakmica" čujem prvi put. Logičnije mi je da nema miješanja lige s ligama.

PS.
Gledam malo kaj smo pisali po ovoj temi i naletim na svoju ideju da bi kad ukinu registrirane igrače (što se desilo) mogao odigrat u nekoj jakoj ekipi na trećoj ploči jednu sezonu i postat momčadski prvak Sokaza (što sam se šalio naravno) pa vidim da mi je netko ukrao ideju i da će ju izrealizirat!
Iceman, vraže jedan! Kradeš tuđe ideje! :B:
geek
Kontakt:

#328 Post Postao/la geek »

kakva mrtva netrpeljivost? pospiš protiv pospiša?
Webmaster, kao glasnogovornik i član Predsjedništa Sokaz-a, te kao sin svoga oca tajnika HSTS-a, NEPOGREŠIVO ZNA STANJE U HRVATSKOM STOLNOM TENISU. Budući da se, iz navedenog, a bez vlastite volje, nalazim u APSOLUTISTIČKOM PREDSJEDNIČKOM SUSTAVU, moja malenkost (Geek), kao član Udruge Sokaz-a i kao otac registrirane igračice nema nikakvog utjecaja na ciljeve i odluke Udruge i Saveza. Stoga bi molio da mi Predsjednik, po prioritetima, navede ciljeve (navesti ću samo neke od mogućih) :

1. Podizanje kvalitete svakog igrača na najvišu razinu ;
2. Rekreacija, prijateljski odnosi između igrača i momčadi ;
3. Odvajanje amaterskog i profesionalnog sporta ;
4. Omasovljenje sporta, kako natjecateljsko, tako i rekreativno ;
5. Međunarodni uspjesi pojedinačni, klupski i reprezentativni ;
...

Bez saznanja koji su ciljevi, cijelo ovo pisanje po forumu je obično trkeljanje. Jer svatko, uključujući i mene, piše kao da je njegov osobni interes i opći i interes Udruge i Saveza, a, u stvari, važan je samo interes Predsjednika. Normalno, i odgovornost je isključivo njegova.
Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
wolf
Kontakt:

#329 Post Postao/la wolf »

Bez trkeljanja geek , daj se izjasni , jesi ti protiv trenutnog predsjednika ili protiv IB-a :confused: pa da ti odgovorim na post onda :top:
geek
Kontakt:

#330 Post Postao/la geek »

Bez trkeljanja geek , daj se izjasni , jesi ti protiv trenutnog predsjednika ili protiv IB-a pa da ti odgovorim na post onda
Nisam protiv nikog osobno, samo bih volio znati ciljeve ...
Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
ib
Site Admin
Kontakt:

#331 Post Postao/la ib »

Meni isto nije jasno zašto dio o meni vrišti crveno. :cry:

Da, mi smo stolnoteniska obitelj. Da, tata je dobar dio života volonterski ili profesionalno proveo tamo. Da, ja sam u SOKAZ ušao jer volim čokljat ping pong, a do pozicije webmastera nešto lakše jer sam šmokljan za kompjuterom, a tata je igrao s predsjednikom i dopredsjednikom u ekipi.

Do mjesta u Predsjedništvu SOKAZ-a, s druge strane, smatram da sam došao isključivo vlastitim angažmanom i radom.

I da, ne mislim gnjavit tatu da ode iz Saveza jer se nekima možda ne sviđa ko mi je ćaća i baba.

Ljepše mi je uživat u svom par ekselans nepotizmu. :cool: :lux:
Pale
Kontakt:

#332 Post Postao/la Pale »

geek je napisao/la:
Bez trkeljanja geek , daj se izjasni , jesi ti protiv trenutnog predsjednika ili protiv IB-a pa da ti odgovorim na post onda
Nisam protiv nikog osobno, samo bih volio znati ciljeve ...

Eto dobio si odgovor u stilu naših političara; " Heben i pošten" :rofl: :rofl: :rofl:
Sve u svemu ljepše mi je čitati ovu temu nego "Alan Forda"
Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
zacko

#333 Post Postao/la zacko »

Imam prijedlog za tebe geek!
Odeš do HSTS-a (znaš di je) javiš se Pospišu i zamoliš ga da ti kaže ili napismeno da ciljeve svog predsjednikovanja. Smatram da bi ti on drage volje to izložio.
Ako pak ne bi bio korektan i predočio ti svoje planove onda možeš lagano krenut diljem Hrvatske i krenut u kampanju za svrgavanje Predsjednika HSTS-a. Ako skupiš dovoljno glasova prema Statutu čak možeš i sazvati izvanrednu skupštinu.
To ti tak rade ozbiljni ljudi. Demokracija je procedura.

A ne pišu po nekakvom forumu amaterske lige (na potpuno krivoj adresi)i rigaju vatru. Čak nisi napisao koji bi ciljevi po tebi trebali biti primarni.

Također mi nije jasno kakve veze ima ib sa time i čemu spominjanje njegovog oca. To je poprilično nisko. Kolko ja znam ib je punoljetan i sposoban čovjek. Kao i njegov otac. Ne vjerujem da ib kreira politiku saveza. Ako imaš problema s njegovim ocem adresa ti je također HSTS pa se i njemu možeš obratiti sa svojim upitima.

S time da ne mislim da ne možeš i ovdje kritizirati konkretne poteze bilo koga. Npr. napišeš Predsjednik saveza je napravio krivo to i to zbog toga i toga. Ili Predsjedništvo Sokaza je napravilo ovo i ovo zbog ovih ovih argumenata. Ali ti stalno kritiziraš uopćeno, kažeš da nemaš protiv nikog ništa osobno makar insinuiraš da postoje krivci. U svom postu si naveo 3 - Predsjednika apsolutista, ib i tajnika Saveza.
Zbog ovakvog načina postupanja možda te zato i nitko u HSTS niti u Sokazu niti ne shvaća ozbiljno. Da kreneš s konkretnim argumentima i kritikama zasigurno bi te ozbiljnije doživjeli.
Ovak si svi misle: Ah to onaj geek opet nekaj brije. Ignoriraj ga.

PS.
Možeš se ugledat na Kemila. Čovjek je imao ideju. Krenuo u početnu realizaciju i kladim se da mu se netko iz HSTS-a javio bar preko posrednika. I to kao ozbiljnom čovjeku sa konkretnom idejom-dvorane za ping pong.
ib
Site Admin
Kontakt:

#334 Post Postao/la ib »

zacko je napisao/la:Ali ti stalno kritiziraš uopćeno, kažeš da nemaš protiv nikog ništa osobno makar insinuiraš da postoje krivci. U svom postu si naveo 3 - Predsjednika apsolutista, ib i tajnika Saveza.
Inače, tajnik HSTS-a je Ratković. Al dobro, ime je tu, ovo su sitnice.
I fali "senilokracija" iz SOKAZ-a u popisu. :tuzni:
geek
Kontakt:

#335 Post Postao/la geek »

Meni je žao, Zacko, što si ti sve, opet, pogrešno shvatio. Jer, ne čitaš točno ŠTO piše, već, na svoj pogrešan način, sam interpretiraš zavisno od toga TKO piše.

U citatu IB piše, eksplicitno, da Pospiš sam odlučuje u Sokaz-u i HSTS-u. Takav sustav upravljanja se zove Predsjednički. Ja sam samo ustanovio da IB to dobro zna, pri čemu nisam napao i/ili vrijeđao ni njega, još manje njegova oca. Nisam ni mislio nikoga smjenjivati i ići u protupredsjedničku kampanju. To su sve tvoje insinuacije. A, zašto sam "spomenuo" ciljeve ? Pa, ako je osnovni cilj da svi igramo što bolji pingač, tada je normalno da svima dopustimo da igraju sve. Pozovimo i uključimo Bosance i Slovence, registrirane igrače svih dobi. Biti će najveća konkurencija i najbolja kvaliteta. Ako je osnovni cilj da se, nakon tekme, dobro zabavimo uz pivu, onda nam tu, možda, smetaju žene. Ako želimo "pravedne" odnose, onda, zaista trebamo odvojiti one koji igraju za ćevape ili 100 kn, od onih koji to ne mogu "zaslužiti". Vidiš, stvari su jednostavne, samo treba TOČNO čitati.
Butterfly Jonyer-H FL
中國膠 (KINESKE GUME)
ib
Site Admin
Kontakt:

#336 Post Postao/la ib »

super mi je ovo maskiranje i sakrivanje iza teze "cilj nam je da budemo bolji". pogotovo kad dolazi od igrača koji ne igraju tu prvu ligu i, zapravo, mlate tuđim posjedom po koprivama.

imam ideju.
treba pričekat u zadnjih pet liga do zadnja dva kola, i pronać neku gdje će zadnje kolo bit derbi za prvaka. mogli bi pitat jednu od ekipa šta misli da za drugu odigraju knežević i šurba mlađi. objasniš im da će izgubit prvenstvo, al nema to veze, jer nešto će naučiti i biti bolji :mikroval:

pretpostavljam da bi bili oduševljeni! slika
zacko

#337 Post Postao/la zacko »

Ponekad je bitno gledati na to i tko nešto piše. Pogotovo kada piše u uopćenim frazama i bez jasnog argumentiranja. Čudno ali svi smo "krivo" shvatili da nekog napadaš.
Ne bih rekao da je ib sintagmom "Pospiš protiv Pospiša" htio reći da Pospiš sve odlučuje i u Sokazu i u Savezu nego je htio reći da nema logike da su Sokaz i HSTS u nekakvom sukobu kad predsjednik saveza sjedi u predsjedništvu Sokaza. Tu sukoba može biti jedino ako je čovjek posvađan sam sa sobom.
Tako da i ti moraš malo bolje interpretirat tuđe riječi. Čitati znaš bolje od mene al ti interpretacija još šteka. :zubo:

Što se tiče cilja HSTS-a smatram da im Sokaz i amaterski stolni tenis u Zagrebu treba biti jedan od najzadnjih ciljeva-eventualno osiguranje dovoljno termina u dvoranama kada nema treninga natjecateljskog pogona. Recimo pod točkom 10 po važnosti. Važniji su: masovnost među djecom, razvoj klubova, kvalitetnija 1. liga, kvalitetna distribucija škola stolnog tenisa po cijeloj Hrvatskoj, nacionalni centar za nadarene mlade igrače, rezultati seniorskih ekipa, stvaranje stručnog trenerskog kadra po cijeloj hrvatskoj itd...

Znači po tebi je cilj da svi sve igraju. Da Primorac malo pikne 1. ligu, pa dođe u Sokaz 1. ligu, pa malo pikne i u 3. ligi itd...
Napominjem da igranje u Sokazu nikome nije zabranjeno (osim ženama s čim se ne slažem) ako se registrira kao član Sokaza. Al nije dozvoljeno biti registriran na 2 mjesta odjedanput. Kao i u Njemačkoj, Austriji, Švicarskoj itd... Nemre isti igrač igrat 1. i 3. Njemačku ligu. Može samo za onog kod koga je registriran. Ili u klubu 1. lige ili u klubu 3. lige. Vrlo jednostavno. Ovaj naš sustav bi bio presedan. I po meni ubija draž 1. lige Sokaza.

PS. Neznam zašto je tebi bitno da igraju i registrirani kad ti ionako nikad nećeš igrati 1. ligu niti se susresti sa tim problemom ubijanja natjecateljskog duha 1. lige. Svaka druga liga bi smjela imati draž pobjede, ali 1. liga nikako jer bi svi sve morali igrati. Ne kužim.
Izra
Kontakt:

#338 Post Postao/la Izra »

geek je napisao/la:...Pa, ako je osnovni cilj da svi igramo što bolji pingač, tada je normalno da svima dopustimo da igraju sve. Pozovimo i uključimo Bosance i Slovence, registrirane igrače svih dobi. Biti će najveća konkurencija i najbolja kvaliteta.
ovo odlicno zvuci i mislim da se svatko s tim moze sloziti. ali nije svrha sokaza da to ispuni. postoji hsts u kojem igraju registrirani igraci i postoji amaterska organizacija u kojoj igraju neregistrirani. kako je objasnio zacko: sokaz dodje kao svojevrsna 4. liga zagreba i okolice. a svi igraju tamo gdje zele ili misle da pripadaju.

ako doslovno "svima dopustimo da igraju sve" onda svaki igrac 1. hrv lige moze igrati i 2. ligu i svaku mogucu ligu sokaza, i isto tako ja mogu igrati pored trece i desetu i sesnaestu ligu sokaza. meni to bas nema smisla. :confused:

ako se ja sutra prijavim u ekipu klub sibencana, nitko me ne moze sprijeciti u tome, niti bi itko zamjerio sto sam ih pojacao. ali ako igram u trecoj ligi za stk utrine i paralelno za klub sibencana, jel to ok? jel i to super jer podize kvalitetu i konkurenciju?
ib
Site Admin
Kontakt:

#339 Post Postao/la ib »

jel mi se čini il smo sva trojica rekli istu stvar? KOPIKETS :rigo:
rope

#340 Post Postao/la rope »

niste, jer treba pogledati tko pise

ovo vezano za duple registracije mi nikad nece biti jasno

npr.

odem na ljetovanje i tamo placam boravišnu pristojbu, zašto za to isto vrijeme placam puni iznos prireza???
Odgovorite