NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

DEDA i sve ostalo...
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 7:22 am    Naslov : DEDA i sve ostalo... Citirajte i odgovorite

ja ne znam kako je kod vas, ali meni je ovaj nakon sto sam pogledao svoju skupinu, malo sam ostao iznenadjen...
da malo...
da se "izvuku" dva igraca, jedan iz druge, jedan iz cetvrte lige, zajedno sa nama koji igramo u malo nizim ligama ( citaj 14. i 16. ), mi je malko bezveze, posto se vec sad unaprijed zna ko ce ici dalje...
sad mi je vec i bezveze dolazit na turnir u subotu, ali kad sam se vec i prijavio i dogovorio, eto...
mislim da bi se trebalo malko poboljsat nacin izvlacenja da se ne dogadjaju ovakve stvari, nego da se da prilika svima koji igraju stolni tenis, a ne samo ljudima iz prvih pet liga...
barem moje misljenje...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
zacko

PostPostano: pet lis 20, 2006 7:48 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kolko sam ja vidio ionak je prijavljeno oko 50% igrača iz prvih pet liga tak da mi nije jasno u čemu je problem. U većini grupa je moralo bit po dva igrača iz prvih pet liga. Recimo ja imam igrača koji ima do sad skor u trećoj ligi 7:2 tak da je moja grupa ipak malo jača pa se niš ne bunim jer ima i grupa u kojima su tri solidna igrača.
Inače sretno na turniru i bilo bi glupo da ne dođeš zbog tog razloga.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 8:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

slazem se ja s tobom da bi takva isprika bila glupa... i sigurno dolazim na turnir... nije meni do toga kaj samnom igraju dva jaka igraca, nego da se nekak malo i sloze izvlacenja... npr. da se izvuce jedan igrac, recimo izmedju prve i pete lige, jedan izmedju pete i desete...i tak...
a ne da su dva igraca iz druge tj. cetvrte lige...
i to se tak dogadja na svim turnirima, a ne samo na dedi, tak da se mozemo nadat samo u manjim turnirima, kojih na zalost ima sve manje manje, nekim pobjedama i eventualno prolaskom iz skupine u daljnji tok natjecanja...
[Vrh]
zacko

PostPostano: pet lis 20, 2006 9:44 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da, ali na DEDI ima previše igrača iz prvih liga da bi tvoja ideja mogla bit moguća. Ili bi ti da se u nekoj grupi nađu tri igrača iz prve i druge lige, a u drugoj grupi tri igrača iz osme, petnaeste i sedamnaeste. To ne bi bilo u redu, tak da mislim da je bilo sve fer kod načina izvlačenja grupa. A i za vas iz nižih liga zato postoji utješno da igrate i pobjeđujete se međusobno i osvojite pehar. Tak da će i za vas bit dobrog i zanimljivog pingića! Wink
[Vrh]
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 9:51 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

slazem se ja sa tim sto ti kazes... ali problem je u tome sto nije to vise samo na DEDI...evo primjera... Samobor turnir...
ne znam ko je od forumasa bio na tom turniru, ali to je postalo isto takvo natjecanje za igrace koji igraju u petoj ligi i nize... znaci cetvrta, treca itd...
a u Samoboru je to tek treca godina kaj se odrzava...ili cetvrta... a DEDA postoji koliko vec...
bojim se pomisliti sto ce se dogoditi za dvije ili tri godine samo u Samoboru...
bas me zanima kak bude Vodovod organiziran... mislim samo ovo po skupinama...
a to kaj ti velis "utjesno"...nije to meni cilj... meni je cilj biti sto bolji i nastaviti po planu i programu... znaci, proci barem prvo kolo (skupina)...
al cini se vec i to nemogucom misijom...
znam da ces rec da za to treba puno trenirat...
i treniram..eto sad sam poceo igrat sa deckima iz sedme lige, i s njima treniram...znaci, poboljsat cu se... ali to nece bit kraj problema za ostale igrace...

Zadnja promjena: Martin; pet lis 20, 2006 10:14 am; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
zacko

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:12 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Normalno da je u Samoboru bila dobra konkurencija kad su nagrade bile novčane pa se moglo unovčit znanje igranja pingača. Normalno da je to privuklo bolje igrače. Inače konkurencija nije bila tak nešto strašno dobra tamo. Bilo je svega desetak solidnih igrača. Na DEDI će bit jače! Cheer
[Vrh]
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:19 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
Normalno da je u Samoboru bila dobra konkurencija kad su nagrade bile novčane pa se moglo unovčit znanje igranja pingača. Normalno da je to privuklo bolje igrače. Inače konkurencija nije bila tak nešto strašno dobra tamo. Bilo je svega desetak solidnih igrača. Na DEDI će bit jače! Cheer

evo to sto ti kazes...
nisam htio samo dio onoga sto si rekao pa onda sve stavljam ovako...
to su tebi bili solidni igraci...ti koji si u prvoj ligi, i uredno pariras Surbeku...
ako ne i pobjedjujes...ne znam...
a za nas ostale...jebi ga... pardon na ovakvom izrazu...
u Samoboru sam stajao u redu za prijave a ispred mene jedan decko, ne znam ime, mozda malo stariji od mene, i igra takodjer u prvoj ligi... ne znam dal si mozda to bil ti il nisi, nije bitno sad...
nek se onda organizira tak da se igra i po godinama i po ligi na ovim vecim turnirima tipa DEDA i VODOVOD...
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:32 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

a cuj da bi mogao imat zdrijeb da je u skupini

1. iz 1 do 5
2. iz 5 do 10
3. iz 11 do 15
4. iz 16 do 20

onda bi trebao pisat pozivnice igracima... ne bi igro tko hoce, nego tko je pozvan.. samo zato da se osigura takav prosjecni uzorak igraca...

a kad se svi mogu prijaviti.. poredas ih po ligama, ratingu.. cemu vec... i vidis da ti 50 % u prvih 5 liga, a 50 % od 6 - 20 lige..... i dobijes zdrijeb dede kakav i sad jest

tak i tak nisi igrac koji puca na naslov (Whisperer) i uopce ne vidim kako bi moga, ili želio proć skupinu... ako prodjes skupinu... jedino moze proci kao drugi... i onda opet odma ides na prvog iz nege druge skupine i ispadas... (to bi ti se dogodilo da imas srece sa zdrijebom)

ovako ti fino budi treci u skupini.. i sad si odjednom nositelj u utjesnom djelu.. i tamo ces vrlo dobro vidjet kako stojis s ljudima od 6. do 20. lige.. i bas mislim da je ovaj nacin izvlacenja najbolji i najposteniji... i upravo je prilika SVIMA da igraju.. igraces s 2 jaka igraca u skupini sebi za srce i dusu.. i vidjeces kak stojis s njima... a zatim ces nastavit natjecanje medju ljudima tvoje kategorije..
zacko

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovo ti je dobra ideja! Po ligama bi se vjerojatno moglo organizirat. Recimo od prve do pete i od pete nadalje. Prije su se i igrali takvi SOKAZ turniri. Bio je turnir prve i druge lige i turnir ostalih. Mislim da bi to bilo dobro jer mi nema nekog smisla igrat s igračima iz 15 lige a mislim da ni njima nije gušt samnom.
[Vrh]
rope

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:46 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ako se gleda rang igrača potpuno je jasno kako su slagane grupe, po meni je to najpravednije jer ipak je dosta bodova za rang listu u igri i nije pravedno da netko sa manje bodova dobije veće šanse da prođe skupinu...

a u konacnici dođem na turnir i odigram sa igračima kojima se nikad nebi mogao susreti... znam da nemam što izgubiti i igram opušteno... je da neke loptice samo ispratim pogledom Misli

skor nakon 3 utakmice mi je 3 0 0 3 0(1 Juhuu ):9, vratim se doma sretan i maltretiram zenu kak sam super odigrao
i za sve to dobijem 3*5 bodova + 10 bodova za plasman = 25 bodova

u svojoj ligi te bodove skupim ako u tri kola napravim skor 8:1 Juhuu

i sve to za 50 kuna
[Vrh]
rope

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:49 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

zacko (napisa):
Ovo ti je dobra ideja! Po ligama bi se vjerojatno moglo organizirat. Recimo od prve do pete i od pete nadalje. Prije su se i igrali takvi SOKAZ turniri. Bio je turnir prve i druge lige i turnir ostalih. Mislim da bi to bilo dobro jer mi nema nekog smisla igrat s igračima iz 15 lige a mislim da ni njima nije gušt samnom.

e da je stari sustav bodovanja do 21 sve bi bilo lakše, krećeš u set sa toliko bodova u kojoj ligi igraš i tko prvi do 21 ili na dva razlike, pa da vas onda vidimo Zubo Beljenje
[Vrh]
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 10:50 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
a cuj da bi mogao imat zdrijeb da je u skupini

1. iz 1 do 5
2. iz 5 do 10
3. iz 11 do 15
4. iz 16 do 20

onda bi trebao pisat pozivnice igracima... ne bi igro tko hoce, nego tko je pozvan.. samo zato da se osigura takav prosjecni uzorak igraca...

uopce ne vidim razloga zasto bi se trebale pisati pozivnice... covjek se prijavi, i u prijavi mu pise u kojoj ligi igra... automatski se "stavlja" u kategoriju u kojoj igra... ne samo dobnu...

Citat:
a kad se svi mogu prijaviti.. poredas ih po ligama, ratingu.. cemu vec... i vidis da ti 50 % u prvih 5 liga, a 50 % od 6 - 20 lige..... i dobijes zdrijeb dede kakav i sad jest

OK... prihvaceno... ali ja ne govorim samo za DEDU, vec i za ostale turnire... evo, pogledaj Zabok... da se vracam opet na staro, ali i Samobor je tu... zanima me kak ce se u Ljutomeru to izvesti...

Citat:
tak i tak nisi igrac koji puca na naslov (Whisperer) i uopce ne vidim kako bi moga, ili želio proć skupinu... ako prodjes skupinu... jedino moze proci kao drugi... i onda opet odma ides na prvog iz nege druge skupine i ispadas... (to bi ti se dogodilo da imas srece sa zdrijebom)

pusti, pusti... nitko mi nije vjerovao kad sam rekao da u Samoboru MOGU I ZELIM proci skupinu... svi su mislili da kaj covjek, tj. decko, iz 14. lige moze napraviti... al jebiga, sjebo sam njih i kvalificirao sam se u drugo kolo... znaci, PROSAO SAM SKUPINU... i to je meni bilo ko da sam dobio cijeli turnir... uopce samo da mi je ime pisalo na glavnom turniru (nije bilo utjesnog Very Happy), meni je vec uspjeh...

Citat:
ovako ti fino budi treci u skupini.. i sad si odjednom nositelj u utjesnom djelu.. i tamo ces vrlo dobro vidjet kako stojis s ljudima od 6. do 20. lige.. i bas mislim da je ovaj nacin izvlacenja najbolji i najposteniji... i upravo je prilika SVIMA da igraju.. igraces s 2 jaka igraca u skupini sebi za srce i dusu.. i vidjeces kak stojis s njima... a zatim ces nastavit natjecanje medju ljudima tvoje kategorije..

vidis sto si sad rekao... i ti me podcijenjujes... i kao igraca i kao covjeka... dobro znam da se ne mogu nositi s njima... i zato mislim da bi se trebalo to nekako promijeniti... ne treba bit nesto veliko...al da se odredi neka granica i za ove slabije igrace, kao sto ti kazes, poput mene...
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: pet lis 20, 2006 11:29 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Citat:
uopce ne vidim razloga zasto bi se trebale pisati pozivnice... covjek se prijavi, i u prijavi mu pise u kojoj ligi igra... automatski se "stavlja" u kategoriju u kojoj igra... ne samo dobnu...

da ali onda se desava ovo sto se desilo, i na što se ti žališ.. da u skupini imas drugog nositelja iz 4. lige... da bi drugi nositelj bio slabiji TI MORAŠ OSIGURATI RAVNOMJERAN UZORAK.. a to bi se moglo postici jedino da turnir funkcionira na pozivnice... a ovako se desi da je vecina jakih... pa onda je i automatski drugi nositelj u skupini jak...

Citat:
1. iz 1 do 5
2. iz 5 do 10
3. iz 11 do 15
4. iz 16 do 20

primjeti da je ovo opceniti izgled jedne idealne skupine (a ne izgled kategorija u kojoj bi se natjecali)

Citat:
vidis sto si sad rekao... i ti me podcijenjujes... i kao igraca i kao covjeka...

no ofens m8 Zivili

nisam ni ja neki igrac... ja igram 13tu ligu.. nije to neka razlika od 14te.. al vrlo mi je jasno kako miljenko radočaj, ivo radočaj, ivica žugaj, marko filipčić, i svi ti moji igraci iz kluba iz prve lige, igraju sa 70% protiv mene i ne uspijem prijec 6.. osim filipcicu... a pravi igraci ovih slijedećih par liga su isto taman bolji od mene da im eventualno uzmem set.. tak sam igro 3-1 s alenom pušićem, 3-2 rušnov.. a dok sam neke, po mom mišljenju "zalutale" u visoke lige dobivao, kao horvat-puzak, tvrtko horvat.. ali oni nisu mjerilo
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 20, 2006 11:46 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ngh, Whisperer, pa par puta ti je argumentirano zašto je ovako kako je, i da drugačije ne može. Sad

Daj prijedlog kako rasporediti 12 igrača iz sljedećih lliga:
1 1 1 2 3 4 4 7 10 11 13 17
u tri grupe, a da ne budu prvi i drugi nositelj grupe iz prve 4 lige.

Budući da je ždrijeb rađen po "zmiji", u grupi 1 su igrači koji se u sortiranoj listi prijavljenih po rankingu nalaze "na pola", to su Budeš (208.) i Ivić (214.) (Mah mah obojici).
Dakle pola prijavljenih igrača (očito prvi i drugi nositelji u grupama po 4) su bolji od 200. mjesta, što je recimo ekvivalent prvih 5 liga.

Slažem se da situacija nije bajna igračima u zadnjoj ligaškoj trećini SOKAZ-a, ali jedino što se može je razdvojiti turnire i teoretski zabraniti nekome iz nižih liga da postane pojedinačni prvak SOKAZ-a.
Na primjer Mikulecu lani, kada je osvojio i igrao 4. ligu, ili preklani, kada je bio u finalu a igrao 8. ligu.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Moover

PostPostano: pet lis 20, 2006 11:54 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Whisperer (napisa):
a to kaj ti velis "utjesno"...nije to meni cilj... meni je cilj biti sto bolji i nastaviti po planu i programu... znaci, proci barem prvo kolo (skupina)...

Tko visoko leti, nisko pada.... Wink

Sori, al ovo mi zvuči tak razmaženo... tebi je cilj proći skupinu (možda i jesi toliko dobar koliko misliš), ali kukaš tu jer za to ćeš morati pobijediti neke igrače za koje smatraš da su bolji od tebe... Sad

uh, kako je život nepravedan... Very Happy
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 20, 2006 12:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Whisperer (napisa):
i to se tak dogadja na svim turnirima, a ne samo na dedi, tak da se mozemo nadat samo u manjim turnirima, kojih na zalost ima sve manje manje, nekim pobjedama i eventualno prolaskom iz skupine u daljnji tok natjecanja...

ovdje se slažem s tobom.
globalizacija je izgleda uzela svoje, sada se svi oglašavaju i žele privući što jače igrače (registrirane ili neregistrirane, koga briga) jer je izgleda to glavno mjerilo kvalitete turnira, a sreća organizatora se nažalost lomi preko leđa slabijih.
sjećam se kako su mene neki htjeli Snajper kada sam prije koju godinu prvi put objavio propozicije Ljutomera na SOKAZ-u (poslane od organizatora!) jer od tada više ne konkuriraju za naslov.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 12:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moover (napisa):
Whisperer (napisa):

Tko visoko leti, nisko pada.... Wink

Sori, al ovo mi zvuči tak razmaženo... tebi je cilj proći skupinu (možda i jesi toliko dobar koliko misliš), ali kukaš tu jer za to ćeš morati pobijediti neke igrače za koje smatraš da su bolji od tebe... Sad

gle... ili citiraj sve ili nemoj nista...
nemam ja tu kaj sori... Very Happy
nist se ja ne ljutim, niti ne kukam... tak je kak je... ne bude se nist promjenilo zato sto sam ja tu napisao da je ovakav nacin zdrijebanja malo u banani jer se neda prilika slabijim igracima... to znam...
a kaj se tice ove tvoje zagrade i napisano iza, mogu samo rec ovo - NO COMMENT

ne ocekujem neki preveliki rezultat na DEDI, nisam nikad to ocekivao, ali cak i u naslovu je napisano "DEDA i sve ostalo..."
pod sve ostalo sam mislio i na ostale turnire...
lijepo je ib napisao

Citat:
globalizacija je izgleda uzela svoje, sada se svi oglašavaju i žele privući što jače igrače (registrirane ili neregistrirane, koga briga) jer je izgleda to glavno mjerilo kvalitete turnira, a sreća organizatora se nažalost lomi preko leđa slabijih.

eto, sad i ja koristim samo kontekst, a ne sve izreceno (napisano) Zubo
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: pet lis 20, 2006 12:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Whisperer (napisa):
bas me zanima kak bude Vodovod organiziran... mislim samo ovo po skupinama...

Isto kao i ovo, a ispast će vjerojatno još "gore". Tamo se prijavljuje otprilike duplo manje igrača, a uz isti broj ovih iz viših liga. I nema utješnog.

Whisperer (napisa):
ne bude se nist promjenilo zato sto sam ja tu napisao da je ovakav nacin zdrijebanja malo u banani jer se neda prilika slabijim igracima... to znam...

daj bolji način za ždrijeb. Evil
za početak sortiraj onih 12 igrača u primjeru šta sam naveo. Evil
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: pet lis 20, 2006 12:29 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

.....chill........

igras ligu sa igracima otprilike tvoje snage...
igras kupove sa svima (da da, između ostalog i s jačima)...
i tako funkcionira svijet..

teško je s gornje strane ograničit ljudima prijave na turnir... jer taman da maknes sve prvoligase.. na meti su ti drugoligasi jer sad ti i oni smetaju.. i tako sve do tvoje lige.. kad si ti onda odjednom prejak za nekog iz npr 18. i on sad nece vise igrat natjecanje gdje mora igrat s tobom.. i tako ti isto ispadnes iz konkurencije....

ukratko.. ako makneš najjačeg igrača... netko drugi je automatski postao najjači igrač... i opet si na istom...

ja znam da bi ti najradije igrao turnir sa ljudima koji igraju kao ti.. svi bi mi tako... ali takav turnir jedino moze postojat ako si ga sam i organiziras i pazis koga zoves... ib i ja se nadamo se biti pozvani na "Fair Whisperer '06"

Citat:

evo sad ce nam to Whisperer ispravit Thumbs up
Martin

PostPostano: pet lis 20, 2006 12:37 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

evo... razmjesteno po jacini liga...

GRUPA 1 GRUPA 2 GRUPA 3
1 3 10
1 4 11
1 4 13
2 7 17

s time da pobjednik u grupi 1 dobiva na primjer 100 bodova, drugi 80, treci 70, cetvrti 60...
pobjednik u grupi 2 dobiva 60 bodova, drugi 50, treci 45, cetvrti 40...
a za trecu grupu pobjednik 40, drugi 35, treci 30 i zadnji 25 bodova...
i sad... problem jedino nastaje ako je pobjednik grupe 2 bolji od zadnjeg igraca iz grupe 1...
tak da niti ovak nije savrseno, ali je barem zanimljivije, meni barem, igrat... iako sumnjam da ce se ikome drugome ovak svidjat... al hebiga... Thumbs up
zahvaljujem uopce sto se me htjeli saslusat... Klanja se
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.