SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Preporuka drva
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
Tomaca

PostPostano: uto stu 08, 2011 11:44 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da nije u pitanju drvo nego naprosto tebi nije odgovaralo i tvom udarcu mala je vjerojatnost da bi i on imao sličan problem
Čupa

PostPostano: uto stu 08, 2011 11:54 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

meni je na taj dio ukazao jedan profić, ali naravno, možda to i nije tako. veći su znalci među sokazovcima. Zubo

neka čovjek isproba pa javi
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Tomaca

PostPostano: uto stu 08, 2011 11:59 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

mislim da se svaki imalo ozbiljan igrač uopče ne zamara sa opremom kao večina sokazovaca skupa samnom, mislim da smo mi malo bubani
Čupa

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

nisam tri mjeseca niš mjenjao na reketu, kaže doktor da je to napredak. Confused kak je kod tebe? Very Happy
[Vrh]
Tomaca

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:08 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

meni je rekord 2 mj., nemrem ni sezonu završiti istim kompletom što me košta uredno par poraza viška, baš se sada pripremam za promjenu a nije ni pola prvenstva prošlo, svjestan sam da imam problem Plok plok!
Izra

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čupa (napisa):
meni je na taj dio ukazao jedan profić...

ako on igra s nekim off+ reketom jasno da ce mu se taj boll ciniti prespor. ne znaci da je u pravu za ikog drugog osim za sebe.

inace vidio sam ljude koji uredno igraju i napadaju sa def drvima i ne zapinje im bas lopta za mrezicu, sve je u ruci.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Burke

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:18 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

tomaca (napisa):
meni je rekord 2 mj., nemrem ni sezonu završiti istim kompletom što me košta uredno par poraza viška, baš se sada pripremam za promjenu a nije ni pola prvenstva prošlo, svjestan sam da imam problem Plok plok!

Prestanak negiranja je već korak naprijed, hehe! Laughing
Sad još samo treba riješit problem! Zubo
[Vrh]
Čupa

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

pa i svijest o problemu je napredak. Partijana
[Vrh]
Čupa

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
Čupa (napisa):
meni je na taj dio ukazao jedan profić...

ako on igra s nekim off+ reketom jasno da ce mu se taj boll ciniti prespor. ne znaci da je u pravu za ikog drugog osim za sebe.

inace vidio sam ljude koji uredno igraju i napadaju sa def drvima i ne zapinje im bas lopta za mrezicu, sve je u ruci.

kako već rekoh, sokazovci znaju bolje. meni se to činilo kao dobro objašnjenje, vrijedilo je za mene, i nisam mislio da to vrijedi univerzalno, makar je možda ispalo drugačije. Sad

Zadnja promjena: Čupa; uto stu 08, 2011 1:05 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
wolf

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čupa (napisa):
tak bi ja da ponovno počinjem. ...

Nebi bilo loše da počneš ponovo ...možda bi ti bolje išlo ROFL Zubo
Čupa

PostPostano: uto stu 08, 2011 12:54 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

wolf (napisa):
Čupa (napisa):
tak bi ja da ponovno počinjem. ...

Nebi bilo loše da počneš ponovo ...možda bi ti bolje išlo ROFL Zubo

kužiš, ja sam na ovo tvoje sad umro od smijeha, to je vidio šef koji me pita čemu se ja tako smijem i kaj da mu kažem da se zajebavam po forumu, kaj kaj?! Very Happy
[Vrh]
Pale

PostPostano: uto stu 08, 2011 3:45 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dečki meni je bilo puno lakše kad sam shvatio da nije problem u reketu nego u meni Wink

Svaka čast ako ste na toj razini pingača da osjetite razliku između drva i "drva". Iskreno jako me čudi kad vidim nekog da ima tenergy gume, a nezna odigrat dva prebacivanja kod zagrijavanja.

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: uto stu 08, 2011 3:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Obi-wan (napisa):
Treba mi preporuka za drvo kojim bi se služio na duže staze.

Amater sam, ne igram dugo, no ide mi dosta dobro. Igram neku allround igru sa što više svih mogućih spinova (uglavnom top i side), vrebam previsoko podignute loptice za smeč (ne udaram prečesto, idem na sigurno). Ne mogu reći da li sam češće blizu stola ili daleko, po potrebi. Uglavnom, još taj stil nije definiran, no počinje ličiti na nešto...

Ma te rasprave oko reketa - to je sve jako individualno.
Ja isto pokušavam igrat allround igru. Nisam ni približno na nivou ovih igrača koje si naveo jer sam počeo ozbiljnije igrati prije dvije godine al mogu ti opisati kakve sam iskustvene faze prošao jer čini mi se da si negdje na pola puta onoga što sam ja prošao Smile.
Uglavnom, Izra ti je sve rekao - na našem nivou (mislim na SOKAZ) off- reket je za allround igrača oko gornje granice. Eventualno ako imaš više preference za otić od stola (i od tamo odigrat ofanzivno) ili za čisti drajf može se ići na off, s tanjim gumama (moj kombo mada x5 mi je nekako više off- nego off).
Za sve ostalo ti je bitnija kontrola i mogućnost konzistentnog stavljanja na stol a ne brzine.
Kako ti baziraš igru na spinu, ono što ti je bitno je da su ti gume dovoljno hvatljive, te da nisu pretvrde tako da uspije guma zagrist lopticu i dat spin.
Druga bitna stvar je (zbog toga što si skoro pa početnik) da kombinacija prašta. Dakle da ukoliko ti se desi da ne pogodiš lopticu idealno (idealan stav i pozicija, idealan pokret, idealan kut) ona ipak uglavnom završi na stolu a ne bogu iza nogu. Timo boll off- je vrlo dobar izbor za tako nešto.
jedino - koje gume imaš na Timo Bollu?
Ponavljanjem ćeš uvidjeti da kad se idealno postaviš i udariš loptu sredinom reketa na pravi način da ti reket ne znači ništa - da si je mokrom krpom lupio kako treba ona će bit dobra.
Kad 80%+ loptica udaraš gotovo idealno al vidiš da protivnici nemaju problema s njom, onda možeš razmišljati o nečemu bržem od timo bolla ili agresivnijim gumama. Kontrola će ti ostati približno ista (jer si razvio osjećaj) ali ćeš dobit na brzini. No brzina ne znači apsolutno ništa ako pogađaš jednu u pet loptica...stoga prvo treba raditi na pokretu (i osobito kretanju) pa onda na brzini.
Naravno, protivnik je ovdje referenca od bitnosti. Primorac definitivno neće imat problema sa tvojim udarcima, al mali od susjede vjerojatno hoće Zubo

Također, iz osobnog iskustva, pri mjenjanju reketa ili guma, prvi dojam je uglavnom varljiv. Ukoliko te super ide s novim reketom i novim gumama to samo znači da su jako slični onome što si imao do sad i uskoro ćeš uvidjeti da zapravo nisi podigao igru (na nekom početničkom nivou. na višim nivoima mala napredovanja zapravo puno više dižu igru). Ako te ide loše al ponavljaš greške (dakle sve loptice idu u mrežu ili sve idu preko stola) a vidiš da ono što si tražio imaš (npr. jači spin ili brža loptica) to je dobro, jer uz privikavanje i korekciju (2-3 treninga su dovoljna) uvidit ćeš napredak.
Ako te loše ide al greške puno šaraju (pola u mrežicu pola preko stola a neke i ispod stola) e onda nije problem u reketu i gumama već u tehnici (pokret i pozicioniranje) a to ti je puno lakše ispraviti sa sporijim reketom koji prašta (ima bolju kontrolu) nego sa bržim koji ne prašta - čisto zbog lakšeg i bržeg utreniravanja i više ponavljanja u nizu.
zacko

PostPostano: uto stu 08, 2011 4:39 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Previše je ovo filozofije za jednostavnu stvar.
Prvo trebate naučit osjetit pravi kontakt lopte sa reketom. kad ćete stalno dobro pogađat kontakt onda će lakše i lopta ići na stol. a moći ćete ju i pozicionirat. većina početnika prekasno ili prerano udara loptu. po meni ključna stvar je u kontaktu.
a to možete učit na bilo kojem reketu i sa bilo kojom gumom. čak i bez guma.
a što se tiče drva. dal imaš off il off- kladim se da rijetko tko može osjetit.
osjete se razlike carbon, balsa, višeslojno drvo, hinoki itd..
al ovo off - i off su nijanse koje mogu osjetit eventualno u Sokazu igrači prve 3 lige. Ni oni svi. Mislim osjetit razliku koja će imat nekakvog smisla.
To da je drukčiji nije poznavanje razlike a niti će itko znat kaj mu je bolje.

S tim da ja mislim da su puno važnije gume od drva. Na gumama su osjetnije razlike u brzini i spinu.
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: uto stu 08, 2011 4:55 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čupa (napisa):
Obi-wan (napisa):
Palo mi je na pamet da nastavim sa Timo Boll off- samo da promjenim gume. Sada sam još skloniji tom planu.
Dio problema je što ja ustvari nemam predstavu koliko sam dobar tj. loš.
Znaš li možda za neke linkove gdje se može vidjeti kako igraju sokazovci iz raznih liga (youtube ili slično)?

nevalja boll, uzmi primorca, to je majka za početnika, a i dosta kasnije. imao sam taj boll sa srajverima i nije valjalo, zapinjale loptice za mrežicu konstantno. upozorio me na to jedan znalac koji je rekao da nema što pogurati te gume. znači, primorac i dva srajvera. tak bi ja da ponovno počinjem. jednostavno, ali bilo je naravno potpuno drugačije. Zubo

S obzirom da je moj dojam Timo Boll off- upravo takav, sklon sam se složiti s ovim.
Trenutno razmišljam ovako:
Primorac (jeftinija varijanta) ili
Michael Maze (skuplja varijanta) - svi hvale ovo drvo.

A i ovi mi se čine ok. po opisima na netu.
Andro Temper Tech all+ , off-
Xi Enting Shark 686
Yasaka Dynamix 17

Ako netko zna ponešto, komentirajte...
Gume će biti Sriver (obje) no nisam još odlučio koje...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Obi-wan

PostPostano: uto stu 08, 2011 10:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Također me zanima da li je 2. Hrvatska stolnoteniska liga kvalitativno jača ili slabija od 1. lige sokaza?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Dren

PostPostano: sri stu 09, 2011 11:57 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ako već imaš timo boll off- đabe bacaš pare na ove ostale rekete.
Radije bolla upari sa gumama koje više odgovaraju tvojoj igri. Sriver je oke guma, ali za spin igru malo pretvrda.
Čupa

PostPostano: sri stu 09, 2011 12:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Dren (napisa):
ako već imaš timo boll off- đabe bacaš pare na ove ostale rekete.
Radije bolla upari sa gumama koje više odgovaraju tvojoj igri. Sriver je oke guma, ali za spin igru malo pretvrda.

jesi ti igrao sa bolom off-? i kako misliš da je sriver pretvrd za spin igru kad je to valjda namasovnije korištena guma među svim razinama stolnotenisača? je li sriver el ili fx, po tvome, pretvrd za spin igru?
[Vrh]
wolf

PostPostano: sri stu 09, 2011 1:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ma neznaš ti Čupa kakvu spin igru ima Dren Bit ce dobro njemu je za spin pretvrda i kaoguma Hihihi a di neće sriver Eeeek! i kaj je to par miliona vrhunskih igrača širom svijeta koji igraju sriverom Pfff kaj pa oni znaju Rigo Beljenje Zubo
Dren

PostPostano: sri stu 09, 2011 8:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ae, bolfi je totalka u pravu. Klanja se
a u životu nisam vidio ni srajver ni timo boll off- a kamoli igrao Crying
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 2 / 3.

Forum(o)Bir: