| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: pon stu 14, 2011 4:24 pm Naslov
: SKidanje vodenog ljepila sa spuzve |
|
|
Znam da je vec bilo govora o ovoj temi (parafinsko ulje za lampe bla bla itd)...
Al sad me konkretno zanima jedna stvar: negdje sam cuo da se vodeno ljepilo sa spuzve najjednostavnije i najefikasnije skida s obicnom vodom. Znaci stavis par kapi za pocetak i podjes lagano trljat i krenu se stvarat one kao "grudvice" (kao kad kap friskog vodenog ljepila stavis na prst pa protrljas - stvrdne se samo od sebe i otpadne).
Zna itko ista o tome? Na prvu mi zvuci logicno jer ta ljepila i jesu na bazi vode, ali imam u prijatelja novi t64 na kojeg je uspio uhvatit ljepila na spuzvi jako nepravilno (zalijepio gumu pa je odmah odlijepio), i ne bi je htio samo jos vise unistit  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
Zadnja promjena: LiChin; pon stu 14, 2011 5:11 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon stu 14, 2011 4:51 pm Naslov
: Re: SKidanje vodenog ljepila sa spuzve |
|
|
| LiChin (napisa): | | (kao kad kap friskog vodenog ljepila stavis na prst pa protrljas - stvrdne se samo od sebe i otpadne) |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: pon stu 14, 2011 5:27 pm Naslov
: Re: SKidanje vodenog ljepila sa spuzve |
|
|
I jos je sad novo bty vodeno parfumirano... sine mirise na evu mendes pojeo bi ga dok krenem mazat na spuzvu  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon stu 14, 2011 5:31 pm Naslov
: |
|
|
Meni je i sapun miris bio dovoljan za radost  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon stu 14, 2011 5:40 pm Naslov
|
|
namaži još poneki sloj da se podeblja pa bu lakše za skinut a i nebuš oštetio spužvu, još 2-3 sloja _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon stu 14, 2011 8:12 pm Naslov
: Skidanje vodenog ljepila |
|
|
Zavisi kojim je vodenim ljepilom lijepljeno. Postoje tanka (Butterfly, Donic, Tibhar, TSP ...) koja se ne mogu, bez oštećenja spužve, skinuti bez parafinskog ulja. Debeloslojna ljepila, što se odmah vidi, jer su 3 puta gušća od prethodno navedenih (DHS, Nittaku, Stiga, Haifu ...) moguće je lagano mehanički skinuti. Analogija. Da li se lazure za drvo na bazi vode mogu skinuti vodom ? Normalno da ne. Identično vrijedi i za ljepila. Pri tome, ako se koristi parafinsko ulje, topsheet treba prvo zaštititi samoljepljivom folijom za grippy gume, jer ako parafinsko ulje uđe između topsheeta i spužve, gumi će trebati nekoliko dana da se vrati u prethodno stanje, tj. da se parafinsko ulje bio razgradi. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon stu 14, 2011 10:19 pm Naslov
|
|
jedan od najtanjih slojeva ako ne i najtanji dolazi od haifu vodenog ljepila, rijetko ko voda i razmazuje se odlično , rijeđi je od joole i btfya tri puta a i skida se lakše ako ga ima par slojeva ,ja sam uspio u jednom komadu  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon stu 14, 2011 10:27 pm Naslov
|
|
Ne vjerujte čovjeku koji kupuje kod TTnpp-a. Očito mu je, dotični, prethodno razrijedio Haifu vodeno ljepilo. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME)
Zadnja promjena: geek; pon stu 14, 2011 10:28 pm; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon stu 14, 2011 10:28 pm Naslov
|
|
zakaj, ne razmem ma stvarno je rijetko da nemre biti (pazi rijeć) RIJETKIJE, a i ako ga je razrijedio nisam imao problema sa držanjem čak nisam vidio da jedno ljepilo bolje drži od haifu vodeno ljepila, jbt pa koju ja radim reklamu zabadava _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: pon stu 21, 2011 12:32 pm Naslov
|
|
| tomaca (napisa): | | namaži još poneki sloj da se podeblja pa bu lakše za skinut a i nebuš oštetio spužvu, još 2-3 sloja |
U biti je ovo upalilo, kako je guma nova na njoj je bio samo jedan sloj vodenog ljepila, i mada se uhvatilo nepravilno napravio sam 1 trening s njom i kad sam skinuo gumu vec je ljepilo upilo, dodao jos jedan sloj i sve se lipo izjednacilo...
Inace prijatelj je prodaje jer mu je prebrza, osobito jer igra s carbonskim drvom a t64 je uzeo i na fh i bh (samo napomena ib stavim jos topic u "Ponudu" ) _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon stu 21, 2011 1:32 pm Naslov
|
|
nevezano za lichinov upit, zasto ljudi uopce skidaju ljepilo s gume?
to je imalo smisla prije dok se za svaki trening stavljalo po 3-4 sloja speed gluea, pa bi nakon par tjedana sloj ljepila bio deblji od same gume... a u cemu je danas stvar?
i koliko to ljepila stavljate na gumu da je to potrebno? po meni je na gumi dovoljno ljepila za ljepljenje kad uspijem razmazati tako da je cijela povrsina pokrivena s najtanjim mogucim slojem.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon stu 21, 2011 1:45 pm Naslov
|
|
Ja uvijek pretjeram pa onda moran po rukama i pokrenut proces preobrazbe u prekrasnog leptira.
Igranje s ljepilom > igranje za stolom  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: pon stu 21, 2011 2:42 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | | Ja uvijek pretjeram pa onda moran po rukama i pokrenut proces preobrazbe u prekrasnog leptira. |
ti si stvarno uzivljen u ovo novo ljepilo haha...
a izra, koliko sam shvatio na neke gume je stvarno potrebno stavit vise ljepila, citaj - one s poroznom spuzvom tipa tenergy, andro hexer, xiom vega pro itd... spuzva jednostavno upije dosta ljepila pa moras stavit vise slojeva. ali navodno ako ima previse ljepila na gumi tj spuzvi to ljepilo udje u pore u spuzvi i prakticki na kontakt spuzve i topsheeta - rezultat je da guma postane mrtva od previse ljepila... tako nekako mi je geek objasnio ne znam jesam dobro shvatio, molim za njegovo uvazeno misljenje ovdje  _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: pon stu 21, 2011 2:45 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | nevezano za lichinov upit, zasto ljudi uopce skidaju ljepilo s gume?
to je imalo smisla prije dok se za svaki trening stavljalo po 3-4 sloja speed gluea, pa bi nakon par tjedana sloj ljepila bio deblji od same gume... a u cemu je danas stvar?
i koliko to ljepila stavljate na gumu da je to potrebno? po meni je na gumi dovoljno ljepila za ljepljenje kad uspijem razmazati tako da je cijela povrsina pokrivena s najtanjim mogucim slojem.  |
razočaro si me ko čoveka vidi se da uopče neisprobavaš gume, tada se zna skupiti pokoji mm  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
|
Postano: pon stu 21, 2011 2:48 pm Naslov
|
|
Ovo "previse" se odnosi mislim na vecinu aktivnih registriranih igraca, Ivana Knezevic mi je osobno rekla da ona svakih 2-3 tjedna odlijepi i ponovno zalijepi jer joj guma postane malo mrtva... _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|