NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kombinacijska drva - brži FH sporiji BH
Idite na 1, 2  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
hrvoje

PostPostano: pet stu 18, 2011 3:48 pm    Naslov : Kombinacijska drva - brži FH sporiji BH Citirajte i odgovorite

Da li netko koristi (pretostavljam da) i kakva su iskustva sa ovakvom vrstom drva? Recimo za antispin ili travu na sporijoj strani. Gledao sam po web shop-ovima - poprilično skupa roba!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
D-Tech

PostPostano: pet stu 18, 2011 6:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja koristim Hallmark Aurora drvo. FH all+, BH def-,kontrola je dobra a opet ima brzine, furnir je od tvrdog drva što je dobro za obrnut spin kod trave. Drvo je lagano, glava je oversize. Uglavnom dobro drvo za malo novca (cca 300kn).
Od kombi drva mi je favorit br.1 bio Tachi, ali ga u HR nisam mogao naći, cijena preko 100 eura.
[Vrh]
Ivek

PostPostano: sub stu 19, 2011 3:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja koristim Dr. Neubauer Titan, FH ALL+, BH DEF+ . Drvo je odlično ako voliš mekanija i lagana drva napravljena od balse. Na Fh imam tenergy 05, na bh grass d tech ox. Drvo je izvrsno za blok igru i štopanje blizu stola, na fh prilično brzo, ima izvrsnu kontolu. Voli se "rascvjetati" ako kresneš rubom po stolu a najveća mana mu je što košta 140 eura (neubauer web shop). Ja sam ga našao ne ebay-u upola jefinije. Interesantno je da na dandoy-sports ovo isto drvo košta 115 eura!? Od nešto jeftinijih kombinacijskih drva uz Hallmark Auroru koju je opisao D-tech, našao sam Giant Dragon Kirs, Kirs II, Kirs Special (30-40 dolara). Na forumima "travari" hvale male proizvođače drva BBC (ANVIL i Ultra BlueStreak) i ULMO BLADES (Die Angel) i naravno Re-impact Tachi kao najbolje drvo za Grass d tech ali je (pre)skupo... Ovih dana mi treba stići Ultra BlueStark koji je nešto tvrđi na bh i trebao bi bolje odgovarati za Grass d tech.
Koje gume ti koristiš?
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
hrvoje

PostPostano: pon stu 21, 2011 9:46 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koristim gume Nimbus i Tackiness D, nemam nikakav materijal. Jedan od klinaca kojima povremeno spariram ima travu sa tankom spužvicom na BH pa me je s obzirom na moje nekadašnje SOKAZ iskustvo pitao za savjet. Probao je promijeniti nekoliko DEF i ALL drva koja su su pokazala dobrim za travu ali previše sporim na FH. OFF drva mu odgovaraju za FH ali ne za travu.. Znači za travu je bolje tvrđe drvo? Kako ih nabavljate, vjerojatno preko interneta? Hallmark-a sigurno nema za kupiti kod nas a sumnjam i za ostala drva koja ste nabrojali.
[Vrh]
LiChin

PostPostano: pon stu 21, 2011 11:36 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kod mene u klubu par ljudi koristi drvo Tibhar Large... Svi igraju s materijalom na bh i zadovoljni su drvom... Na fh je jedan sloj carbona, na bh obicno drvo...

Kako se ponasa na strani di je materijal ne mogu komentirat jer sam igram s backsideom, ali na fh je drvo poprilicno brzo i direktno... I dobro sve u svemu Thumbs up

No ono sto je zanimljivo je da ga nisam nigdje nasao na internetu, drvo kao da ne postoji... Confused A kazem ljudi u klubu koji igraju s njim su poprilicno zadovoljni. Jedan poznanik koji je inace reprezentativac HR za osobe s invaliditetom je dugo igrao s njim (grass dtecs na bh) i cini mi se da ga je narucivao iz Koreje.
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
hrvoje

PostPostano: pon stu 21, 2011 2:46 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Čudno je ovo Tibhar drvo koje spominješ LiChin.. Ako je to - to zove se Tibhar MI-Large a prodaje ga jedino nexy.com (Korea). Po slici na FH ima sloj karbona pa bi moglo biti. Cijena mu je "samo" 122 $ + poštarina. Nigdje drugdje na netu ni slova o tom drvu niti ga nitko ne prodaje ali iskustva u praksi su ipak najbolja...
Ivek da li si isprobao novo drvo o kojem si pisao. Kakvo je i kakva mu je cijena? Da li si isprobao neka od Giant Dragon drva koje spominješ?
[Vrh]
LiChin

PostPostano: pon stu 21, 2011 3:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

hrvoje (napisa):
Čudno je ovo Tibhar drvo koje spominješ LiChin.. Ako je to - to zove se Tibhar MI-Large a prodaje ga jedino nexy.com (Korea)

Je, mislim da je to - to Thumbs up , tj skoro sam siguran, prije par dana sam od tog istog poznanika drzao u ruci njegovo novo drvo, na drsci pise upravo Nexy, rekao mi je da je to ista firma i navodno je jos bolje od tog Large-a.

Naravno, on to nabavlja preko reprezentacije pa su to sve birana drva, a sam mi je inace rekao i da cijela korejska reprezentacija za osobe s invaliditetom (vecina igra s materijalom bar na jednoj strani) igra s njima.
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
D-Tech

PostPostano: pon stu 21, 2011 5:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Glede Hallmarka možete se obratiti članu sa foruma (Geek).
Nema puno kombi drva koja imaju FH stranu off i off+, a BH stranu def ili def-, ako neka koja i imaju trebala bi se prvo probati jer često brzina reketa ne odgovara deklaraciji.
Što se tiče tvrdoće furnira- ako igrate blizu stola sa travom (blocker-igrate na grešku protivnika) što tvrđe drvo jači obrnuti spin (neugodnije za protivnika). Dalje od stola možete mixati (mekše drvo - nema toliko obrnutog spina ali imate više kontrole + puno bolji dwell time za backside (zadržavanje loptice na gumi prilikom udarca- jači spin)
[Vrh]
wangli

PostPostano: pon stu 21, 2011 5:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igrao sam s Aurorom i nije nista posebno. Razlika između Fh i Bh je vise kao All+ i All. Probao sam i Re-Impact Tachi i drvo je fenomenalno jedino sto se treba naviknuti na tezinu od 60gr. Re-Impact radi ubjedljivo najbolja combi- drva ali su papreno skupi. Oni rade i, gore vec spomenuti, Dr. Neubauer Titan. Pozxrav!
[Vrh]
Ivek

PostPostano: pon stu 21, 2011 8:14 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nažalost naručeno Ultra BlueStreak drvo još uvijek nije stiglo. Prema opisu napravljeno je od kombinacije nekoliko slojeva balse, karbona i ayous-a. FH strana brža je za 35 do 50% u odnosu na BH i spada u OFF ili OFF- kategoriju. Sporija strana rađena je isključivo za OX trave. Cijena mu je 115 $ i nadam se da vrijedi tih novaca.
Kad ga isprobam napisati ću nešto o njemu.
Što se tiče GD Kirs drva ni jedan model nisam imao prilike isprobati. Na forumima ih hvale, pišu da su vrlo kvalitetna ali puno teža od deklarirane težine i nema veće razlike u brzini između FH i BH strane.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
zalive

PostPostano: uto stu 29, 2011 11:53 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ne mora biti skupa roba, no sve ovisi što se hoće. tipični mali proizvođači kombi drva proizvode iber ušminkana i jako lijepo izrađena i obrađena drva izvan komercijalnih standarda, i normalno da je to onda i skupo. no custom izrađeno kombi drvo (klasično, bez karbona i sličnih materijala) se može dobiti i za cca 30 eur s dostavom, no ni izdaleka toliko ušminkano i savršeno (djeluje kao ručni rad doslovce - primjerice, glava nije savršeno simetrično rezana; no to se lako može pobrusiti)

ja igram s takvim kombi drvom (točnije, s dva) i meni je osobno super. koga zanima može pogledati tt-piet stranice, uz napomenu: ako očekujete savršenstvo obrade i ravnoće, ne morate niti gledati

ono što je bitno znati jest da razlika u brzini između dvije strane nikad nije tolika, može biti najviše za jednu klasu (tipa OFF FH, OFF- BH). to je radi toga što brzina traži krutost, koja se onda odrazi na brzinu obje strane

najviše kombi drvima mogu dobiti oni koji koriste materijal, jer je onda npr. jednu stranu moguće složiti na način da najviše paše materijalu (izražena kontrola, što manje spina), a drugu da je bolja za beksajd (više spina)
[Vrh]
Dren

PostPostano: uto stu 29, 2011 2:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

već duže vrijeme proučavam svojstva i dostupnost drva u hrvatskoj, i mogu reći da ima dosta toga šta se može nabavit.
Pokušat ću probat radit rekete (hobi mi je ionako zezanje s drvetom, još od malena) samo mi je problem oko ITTF approvanja. jel to treba imat ili treba samo zadovoljit ono da je 90% (il kolko već) drvo?
geek

PostPostano: uto stu 29, 2011 3:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nema ITTF dozola za drva. Inače bi postojala lista, kako postoji za gume. Vani ima dosta malih proizvođača, a u Njemačkoj imaju i poseban forum za to :
http://forum.tt-news.de/forumdisplay.php?f=496

Meni je posebno zanimljiv :
http://ospblades.com/

Imaju vrhunska drva i izvrsne recenzije, a prezime Palatinuš je znano u ping-pong svijetu.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Dren

PostPostano: uto stu 29, 2011 3:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

super, hvala!
inače mislim da će moja drvo(a) bit tek malo bolje od šperploće, al fakat volim radit s drvetom i baš me zanima kako će to ispast Very Happy
Nacrte sam napravio, alat imam, materijale odabrao (imam par kombinacija a jedna je kombo drvo kakvo ovdje momci spominju), sad još samo trebam to kupit i vidit koje mi ljepilo za slojeve najbolje bude.

Baš me zanima hoće li te kombinacije uopće imati smisla i ponašati se kako sam zamislio (najvjerojatnije neće ROFL ) al bit će to zabavna zanimacija!
D-Tech

PostPostano: uto stu 29, 2011 6:00 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Po internetu se može naći puno zanimljivih stranica o materijalima i izradi drva, ali meni jedna od najdražih je http://rossleidy.com/index.html
Svako drvo je unikat, kupac može sam izabirati materijale i kreirati svojstva reketa, a osim što drva izgledaju mrak jako su i hvaljena po performansama.
[Vrh]
geek

PostPostano: uto stu 29, 2011 7:17 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovo da si kupac sam kombinira furnire u drvo smatram pušionom. To je kao da meni korisnik diktira kako bi program trebao izgledati i raditi. Ili, da kupac definira dizajn auta. Samo ne znam tko bi odgovarao za završni rezultat ?

Nego, za neke svoje kupce sam naručivao drva Nexy iz Korea-e. Vrhunska drva. Firma ima svoj blog na :

http://mytabletennis.net/forum/forum_posts.asp?TID=35293&KW=&PID=436070&title=nexy-designers-diary#436070

Pale se na hinoki, pa sam se i ja zapalio. Ali ne cijelo drvo, samo završni sloj. Sada igram sa Andro Temper Tech ALL+. Slože (zalijepe) drvo, onda ga ispeku na 200 - 250 C, da mu izbace svu vlagu, da ga stvrdnu i olakšaju (70 grama), a na kraju zalijepe sloj hinoki-ja. Vrlo dobro. Jedino im je ručka, za moj ukus, prekratka, pa je moram produživati. I Butterfly i Donic su u istom filmu.

Posebno su "zeznuta" kombi drva. Teško je, ako ne i nemoguće, pronaći drvo koje će istovremeno idealno odgovarati travi i backside-u. Neki traže već desetljećima, bez rezultata.

Koliko pratim Sokaz-ovce, u modi su sve sporija drva. Bolje da više toga staviš na stol, nego da ubijaš protivnika bombama.
中國膠 (KINESKE GUME)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Brod jr.

PostPostano: sri stu 30, 2011 2:39 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

a zakaj nebi stavil nekaj brže na for a nekaj sporije na beck???

najjače ti je da guma na forhendu super potegne dok na beckhendu uopče nije bitno...pimpl do preksutra a ak nejde forhend ulaz! In love
hrvoje

PostPostano: pon pro 05, 2011 9:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ha, koliko vidim u vremenu dok sam bio offline postano je dosta zgodnih komentara i pojavilo se dosta zanimljivih linkova...
Što se početnog problema tiče, uspjeli smo nabaviti jedno rabljeno GD Kirs drvo i upravo je u fazi isprobavanja.. Malo je pohabano ali za probu će biti ok.
Nego što se proteklih dana događalo sa web stranicom? Vratim se ja s puta doma a ono - ništa!! Poruka "Vidimo se uskoro"?!
[Vrh]
wolf

PostPostano: pon pro 05, 2011 10:30 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa čitaj malo i tuđe topice a ne samo svoj Rolling Eyes pa ćeš znat Zubo
hrvoje

PostPostano: pon pro 05, 2011 10:34 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Geek, fascinantan mi je ovaj podatak o pečenju drva na 250 C, kako uspijevaju izložiti drvo tolikoj tempereaturi a da ga pritom ne spale odnosno da ne pougljeni?? Svaka čast na tehnologiji, divim im se...

Što se tiče kombi drva i prilagodbe trave i backside-a, e-mail-om sam u vezi toga kontaktirao Achim-a (Re-Impact). Njegovo mišljenje je da drvo treba biti prilagođeno travi, oni izrađuju nekoliko modela koje su prilagođavali gumi grass d tech, a backside gumu treba "tražiti". Za tvrđa drva na FH mekši (soft)backside, za mekša drva (npr. Thaci) tvrđi backside..
Lijepo teoretski ali opet skupo za isprobavanje, naročito za totalne amatere sa prosječnom hvatskom plaćom.
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2  Sljedeće
Stranica 1 / 2.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.