| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: ned pro 04, 2011 9:40 pm Naslov
: Problemi i prelazak na novi hosting SOKAZ-a |
|
|
Dugujem vam objašnjenje šta se zadnja tri dana izdogađalo, pogotovo onima šta su zvali, mailali i SMS-ali.
Nažalost, u jednom momentu sam morao prestati odgovarati jer spletom okolnosti još uvijek imam radno vrijeme i posao. A i tamo je bio l00d i naporan tjedan!
Šta je bilo i zašto!?
Hosting firma (hostmonster.com) je deaktivirala domenu.
Njihovo objašnjenje je problemi s performansama servera, preciznije - upiti na SQL bazu.
Moje nagađanje, uz iskustva poznanika koji također tamo imaju stranice je da su počeli pretjerivati s brojem sajtova po serveru, tako da su im serveri postali preopterećeni.
Naime, kod je jednak kao svih ovih godina, posjećenost je u rangu 25% u odnosu na lani, a problemi su počeli nedavno i malo po malo. Kao spori upiti navedeni su valjda svaki drugi upit, što mog koda, što foruma..
Kad upit nad tablicom od 2400 redaka po primarnom ključu i dodatnom uvjetu traje gotovo 5 sekundi, znaš da je nešto otišlo kvragu
Kako god, postupak da bez upozorenja gase domene smatram krajnje neprofesionalnim i bezobraznim A nažalost, iskustva s Interneta su također prilično grozna.
Šta si napravio?
Kao rješenje su se nametale dvije opcije - krenuti popravljati upite (ogroman dio njih) ili dignuti pozdrav takvoj firmi.
Pa sam odlučio za ovo potonje, te je sada SOKAZ na novom hostingu - na Rackspaceu.
Oni su prilično velik igrač, a i rade na drugačijem principu - dobije se ključ u ruke od virtualke s garantiranom memorijom i diskom.
Koja je razlika, šta radi, šta ne radi?
Razlika je da sam sad i sysadmin, a ne samo webmaster
Radi valjda sve, poinstaliravao sam web server, php, bazu, fajervol, mail server i još pokoju điđu.
Kako sam na polju administriranja linuxa nešto svježiji (barem u produkcijskim uvjetima), molim da mi javite sve stvari i probleme koje primijetite.
Novost je da na sve imam veći utjecaj nego prije, pa možda i uspijem riješiti..
U svakom slučaju, nadam se da će ovo sad raditi ugodnije i bolje.
Također, namjeravam baciti pogled i na Amazonovu uslugu EC2, koja mi se činila najozbiljnijom alternativom Rackspaceu. Al otom potom.
Sretno surfanje svima!
Lijepo je vidjeti milijun upisanih rezultata u pola nedjeljnog dana  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
vjekoslav
|
Postano: ned pro 04, 2011 10:49 pm Naslov
: |
|
|
| Ima jedna jako ozbilja firma u karlovcu koja se bavi hostingom nije ni skupo ako treba ti dam poveznicu prvom zgodom |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon pro 05, 2011 10:22 am Naslov
: Re: Problemi i prelazak na novi hosting SOKAZ-a |
|
|
| ib (napisa): | | Dugujem vam objašnjenje ....: |
Ma dobro ti nama došao natrag  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Jopa
|
Postano: pon pro 05, 2011 10:41 am Naslov
|
|
IB, hvala ti vjerujem u ime svih nas  _________________ Bolnica "Bez nade", a Mirac? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Stip
|
Postano: pon pro 05, 2011 11:21 am Naslov
|
|
ib, svaka čast kako si to brzo sredio. Imam nešto malo iskustva s tom informatikom, pa još više cijenim što si napravio.
Ljudi, dajte ga malo hvalite, ovo što je napravio je još bolje od njegovog trenutnog skora. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: pon pro 05, 2011 11:33 am Naslov
|
|
Ma ništa, pa moram!
Stvarno je zadovoljstvo bilo vidjet kad su krenuli novi rezultati!
Također moram javno pohvaliti CarNET i DNS službu - em su napravili formu za promjenu hosting servera za traženu domenu, em me nisu maltretirali da moram nosit OIB danas na posebnom poštambiljanom formularu. Onda bi trajalo još danas i sutra sve.
Kolko god da je OIB javno dostupan podatak jer ga inače ni ja ne bi pronašao
Glavno da ponovo ćavrljamo  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon pro 05, 2011 11:48 am Naslov
|
|
ma kad sam skužio da mjenjaš host providera, zabrinuo sam se
al fakat si to riješio brzo, svaka čast.
A već sam počeo iskruživat slova iz novina i sastavljat pismo, al sam skužio da neznam gdje ga poslat, kad sam sve adrese i brojeve gledao na sokaz.hr
Inače, razmotri ono što sam ti javio na fejsu, možda to bude dosta dobro rješenje. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pacer/pacemaker
Pridružen/a: 02. 03. 2010. (21:40:38) Postovi: 343 Lokacija: ne elitna Šalata
|
Postano: pon pro 05, 2011 11:01 pm Naslov
|
|
Nekaj ne štima kod dodavanja rezultata,,nemrem dobit imena igrača  _________________ Nije sve tako sivo kad imaš s nekim otić na pivo,a to kaj furaš pacemaker,jebe ti se živo... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bojan
Pridružen/a: 04. 03. 2009. (13:55:51) Postovi: 191 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto pro 06, 2011 8:35 am Naslov
|
|
Majstore, kapa dolje  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: uto pro 06, 2011 9:34 am Naslov
|
|
Polako momci, vidite da tu još može bit svega.
Sinoć opet pola sata dok nisam skužio šta se ugasilo  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto pro 06, 2011 12:56 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Polako momci, vidite da tu još može bit svega.
pola sata po pola sata, misli usmjerene na server umjesto na pingić... sve mi tu neš smrdi da je to zackovo maslo kako bi oslabio protivnika za zadnje kolo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ČUPKO
|
Postano: uto pro 06, 2011 1:16 pm Naslov
|
|
i meni to sliči na žackovo maslo dobro si to primjetio rope samo nije za zadnje nego za predzadnje kolo sa utrinama samo nam živcira ib i daje mu posla da što manje trenira.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet pro 08, 2011 12:11 pm Naslov
|
|
| rope (napisa): | | ib (napisa): | Polako momci, vidite da tu još može bit svega.
pola sata po pola sata, misli usmjerene na server umjesto na pingić... sve mi tu neš smrdi da je to zackovo maslo kako bi oslabio protivnika za zadnje kolo |
haha, ima tu nesto...  _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
nzoric
|
Postano: sri pro 14, 2011 11:45 pm Naslov
: Re: Problemi i prelazak na novi hosting SOKAZ-a |
|
|
| ib (napisa): | | Dugujem vam objašnjenje.. | A mi tebi barem jedno veliko HVALA!
| ib (napisa): | | Nažalost, u jednom momentu sam morao prestati odgovarati... | Ovakav scenario oko odgovora sam i pretpostavio.. damn I'm good
Za kraj još jedanput ti čestitam što si uspio "prebaciti" sav materijal od kojeg se sastoji jedan ovakav web, na drugi server bez gubitaka popriličnog broja rezultata!
SP |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|