|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
jmaslac
|
Postano: čet pro 08, 2011 1:21 pm Naslov
: 22b liga - neočekivana nekorektnost momčadi Plankeri |
|
|
Igram(o) u Sokazu kojih 8 godina i do sada nisam imao potrebe nikada se javiti na forum iz bilo kojeg razloga, štoviše često se začudim koliko neki ljudi rekreaciju i priliku za druženje pretjerano ozbiljno shvaćaju.
Član sam Nabava.net momčadi i objektivno svi smo "loši" igrači - godinama se krećemo u zadnjim ligama (17 liga +- 1, 2 lige gore/dolje). Igramo jer nam je gušt igrati, upoznati nove ljude, poslije eventualno otići na piće i sl. Zadnju godinu smo zbog poslovnih obveza suigrača pauzirali tako da smo ove godine krenuli od zadnje lige - 22b.
Smatram da smo iznimno korektna ekipa i do sada nismo imali nikada niti najmanjih problema s nekim - uvijek smo izlazili u susret momčadima po pitanju organizacije mečeva (putovali kilometrima izvan Zagreba, igrali ponekad skoro do ponoći i sl.) a ujedno imali obrnuto ista iskustva.
Jučer smo imali (potpuno neočekivano) prvo neugodno iskustvo s momčadi Plankeri.
Nije neka posebno velika stvar ali obzirom da smo se jako neugodno iznenadili pa potom i iživcirali imam potrebu staviti tj. podijeliti to na forumu.
Dakle situacija u ligi (ZADNJOJ dakle ) je takva da je i nama i njima mjesto na ljestvici više manje prije određeno pa susret nije imao neku rezultatsku težinu. Oni su bili domaćini i kako se nisu javljali za dogovor za meč naš kapetan ih je nazvao u nedjelju i dogovorio meč za jučer (srijeda) u 16:30.
Kako kolega i ja radimo do pola 5/5 malo smo se pobunili no kako je drugi ponuđeni termin bio također u isto vrijeme u petak, (mada Sokaz propozicije kažu da je najraniji početak mečeva od 17h) mislili smo nema problema, izaći ćemo im u susret tako da smo prihvatili termin. Znali smo da kapetan sigurno može doći na vrijeme dok smo se mi planirali malo ranije izvući s posla, a i mislili da ako nas dvoje i zakasnimo jednostavno on može odigrati dva meča za redom - ionako je to nama tj. njemu na štetu jer mora za redom igrati, a i dosad smo bez ikakvih problema imali nebrojeno puta tu praksu (bilo s naše strane ili od druge momčadi).
Uglavnom što se dogodilo - kapetan je došao na vrijeme, a nas dvoje smo kasnili na što su oni odmah zvali voditelja dvorane da provjere što u tom slučaju. U principu rekli su da se to onda može registrirati kao 10:0 pobjeda za njih. (Što inače nije točno, jer je kapetan došao na vrijeme i meč je mogao početi.) No dobro, započeo je meč i nakon što je kapetan odigrao svoj prvi meč a nitko od nas dvojice još nije došao oni su htjeli upisati pobjede za iduća dva meča obzirom da mi još nismo došli.
Nekako ih je naš kapetan uvjerio da zdravorazumski on jednostavno može igrati sljedeći meč dok mi ne dođemo pa ćemo onda dalje samo nastaviti. Ja sam došao na polovici drugog meča a ubrzo i drugi suigrač. I po završetku tog drugog meča odmah smo naslutili da je neka "situacija" obzirom da je kao utvrđeno (s njihove strane) da kako oni imaju rezerviran termin do 19:30 ono što se ne uspije odigrati do tad - ti mečevi idu njima kao pobjede jer smo mi eto kasnili (mada se bez problema moglo igrati bez ikakvog čekanja i pauze tako da naš kapetan igra mečeve za redom).
I ok, nastavili smo meč - mi dosta iznenađeni, iziritirani nekorektnošću i više zapravo "blesavošču" situacije. U trenucima kada sam ja igrao sedmi meč (pri rezultatu 4:2 za nas), i pri tome se "žurio" kako bi stigli odigrati što više mečeva, oko 19h u dvoranu (btw. to je ona ok "garažna" dvorana na Ravnicama) ulaze neki momci koji govore da imaju zakazan meč u 19h. Plankeri se poveselili jer eto dovršiti ćemo tekuću partiju i to je kraj meča (pa ako čovjek mene dobije možda dobiju i cijeli meč). Ja dobivam i rezultat je 5:2 ali kako je eto gotovo, kraj je meča.
Potom nastaje mala rasprava jer eto mi jesmo malo kasnili pa se nije stigao odigrati meč do kraja no isto tako nije se igralo do 19:30 kako su oni rekli da imaju dogovoreno termin. Nažalost moji suigrači ne podnose takve gluposti lako pa su se ljutiti samo spremili, rekli da im eto 5:5, rukovali s ljudima i pozdravili dok sam ja želio malo prodiskutirati cijelu situaciju i ne pustiti to samo tako. Da stvar bude smješnija oni su se pitali da eto zašto se mi bunimo kada su oni nama izašli u susret. Točka na i je bilo kada je došao dečko koji valjda iznajmljuje dvoranu i rekao da termin nije gotov već da je slobodno do 19:30 (da su oni drugi dečki pogriješili i došli prerano) - kako je to bilo već 19:15 i mi obučeni, mada sam ja želio iz principa odigrati još jedan meč (i pobijediti) suigrači su bili pardoniram na izrazu(!) "prenadrkani" i samo željeli otići tj. maknuti se.
Naša greška je bila što smo kasnili i to je jasno. Doduše sada sam saznao inf. da po pravilima Sokaza momčad može kasniti do 20min. što znači da je naš kapetan mogao kasniti toliko, onda dok bi se skinuo, malo zagrijao i odigrao prvi meč mi bi taman došli i sve bi bilo ok. Meč je prekinut prije planiranog, no nažalost moji suigrači se nisu željeli previše sukobljavati, što jer su bili previše iživcirani a i ukratko zbog ovog - riječ je o zadnjoj(!) 22b ligi, rekreativne udruge i ovakve gluposti ne očekujemo.
Iz čiste radoznalosti pitao sam ih jedno pitanje za koje sam pretpostavio odgovor - ovo im je prva sezona u Sokazu.
Da rezimiram - mi nit mislimo nit se želimo žaliti ili bilo što slično (zbilja ne znači nam ništa), to nije svrha ovog post-a!!
Jednostavno sam imao potrebu podijeliti jedno neugodno a pogotovo neočekivano iskustvo. Prvo takvo u 8 godina Sokaza.
Momčadi Plankeri čestitam na, ne osvojenom (jer se to za stolom radi) već ostvarenom rezultatu a posebno zahvaljujem što su nam "izašli u susret" i ipak pristali igrati meč - ono btw. zbog čega smo se svi prijavili u Sokaz.
Ljudima koji su ovo (pre)dugačko čudo pročitali do kraja - što je vama ljudi, šta nemate pametnijeg posla?
Josip Maslać
Nabava.net, 22b liga |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (07:14:13) Postovi: 2880 Lokacija: Tumarina Jazbina
|
Postano: čet pro 08, 2011 1:53 pm Naslov
: |
|
|
Jedan od dva ponudjena termina mora biti u 19.00 h ili kasnije(a inače se nude termini izmedju 17 i 19.30 h).Ak ste pristali na jedan od njihova dva ponudjena termina(koja su oba neregularni),onda ste isključivo vi njima izašli u susret!
E sad utakmica ne može početi ako nisu prisutna bar 2 igrača iz momčadi(vaš kapetan nije dovoljan),ostalo je neregularno!
To bi trebali znati ako već 8 god. igrate SOKAZ!
S obzirom na to nije mi jasno zašto pristajete na termin u 16.30 a znate da dvojica radite do pola 5-5???
Na žalost,koji puta nije dobro raditi ustupke ljudima koje ne poznaš,jer neki to ne da ne cijene nego i gledaju da to iskoriste na najgori mogući način.
Kad su svi ljudi normalni onda se uvjek i dogovore na kraju oko svega i ne mora se striktno pridržavati propisanih pravila,ali iz svog iskustva znam da u SOKAZ-u ima podosta nenormalnih,pa zato moja preporuka za ubuduće - s nepoznatima strogo po pravilima!  _________________ Ako ti je slaba pamet,moraš imat jaku kičmu! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: čet pro 08, 2011 2:06 pm Naslov
: Re: 22b liga - neočekivana nekorektnost momčadi Plankeri |
|
|
brišem jer je brod sve rekao što sam mislio i ja, samo u manje slova  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: čet pro 08, 2011 2:17 pm Naslov
|
|
prvo, dok domacini vas ne zovu niste morali ni vi njih. moglo je proci bez da su vas nazvali i bodovi bi isli vama, tako da ste tu pokazali dobru volju.
drugo, dozvoljeno je kasnjenje od 20 minuta (makar mislim da onda mec mora odmah poceti, dakle ne 20 minuta + skidanje + zagrijavanje, nego 20 minuta + pocetak meca) tako da vam nisu bas imali sto prigovarati i prijetiti s 10:0 samo zato vas nije bilo 2 u vrijeme kad je mec trebao poceti.
trece, dogovor je zakon. ako ste se vec dogovorili da jedan igrac pocne sam i igra svoje partije jednu za drugom - tako se igra. oni su na to pristali i po meni nemaju vise pravo izmisljati pravila "zato sto smo mi napravili vama ustupak, sad vi imate vremensko ogranicenje (koje u sokazu ne postoji)."
ili nek si pisu 10:0 zbog kasnjenja, ili nek odigraju mec do kraja kako spada.
inace ste vi isto tako mogli izmisljati svoja pravila "zato sto smo mi pristali na termin prije 17 sati, vi morate izmedju setova gologuzi plesati oko stola ili se pise 10:0 za nas."
vi ste ispali naivci jer ste na sve to pristajali i stalno radili ustupke, pa tako i pristali na 5:5 samo zato sto su oni zakljucili da mec mora bit gotov u 19 sati 0 minuta i 0 sekundi.
nadam se da ce se oglasiti i netko iz njihove ekipe i ponuditi svoju stranu price, jer po ovoj koja je ovdje napisana stvarno ispadaju ekipa za  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 08, 2011 2:32 pm Naslov
|
|
Slažem se s Brodom i Tončem. Previše ste im popustili.
Ako ste im pristali na 16.30 onda ste to morali uvjetovati time da dozvole da ovaj jedini koji može doć tada može:
a) sam početi utakmicu,
b) igrati više od jedne utakmice zaredom.
Koliko shvaćam, vi im niste ni rekli da dvojica neće možda stić na početak?
Ovo drugo da utakmica mora završiti do određenog vremena, a inače partije idu domaćinu, je jedna od većih gluposti koje sam čuo ne samo u SOKAZ-u nego u životu.
Pa u SOKAZ-u se igraju mečevi od 4, 5 sati! Obaveza je domaćina da se meč odigra do kraja, i nema nikakvog pravila koje bi ikoga (a domaćina pogotovo!) štitilo da utakmica ne smije trajati dulje od tri sata.
Tako da po tome jedini tko može izgubit partije bez borbe su oni jer nisu osigurali uvjete, uz uključeno potencijalno kašnjenje o kojem također vodiš računa jer, eto, gost je zaštićen tih 15 ili 20 minuta ako zakasni.
Općenito, jako sam razočaran s njihovim ponašanjem.
Budući da sam vam voditelj lige, mislim da će past neke konzultacije s tajnikom u vezi ovoga.
Ukratko, žešći za šta su vam napravili. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: čet pro 08, 2011 3:25 pm Naslov
|
|
A i vi si kao veterani dopuštate da vam pravila tumače početnici
Nove ekipe su zbunjene i onda improviziraju,
kroz sezonu dvije i oni će se uzorno ponašati  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
krokodil
|
Postano: čet pro 08, 2011 3:46 pm Naslov
|
|
Dobar dan,
Drugopristigli igrač Nabave.net kasnio je nenadano, spriječen trenutnim okolnostima. Meni je kao prvopristiglom igraču Nabave.net preostalo samo da zamolim domaću ekipu "Plankeri", na licu mjesta, da imaju razumijevanja i da se započne meč kako se ne bi gubilo vrijeme. Momčad Plankera je na to pristala uz posebne uvjete i pritisak.
...sve ostalo opisano je u prvom postu na ovu temu.
Ostali smo zatečeni jer nikada do sada nismo doživjeli nešto slično i uvijek su ekipe bile susretljive jedna drugoj u ovakvim situacijama, koje su, kao što i svi znamo, česte.
Ovo je nažalost jedan tužan primjer ponašanja domaćinske ekipe Plankera; gdje korektnost, prijateljsko nadmetanje i stolnoteniska igra (radi se ipak o rekreativnoj ligi) nisu bili u prvom planu.
Lijep pozdrav,
Ivan Mrakužić |
|
| [Vrh]
|
|
 |
jmaslac
|
Postano: čet pro 08, 2011 3:49 pm Naslov
|
|
Hej Igore, nije ništa tako ozbiljno niti bi mi željeli da se poduzimaju nikakve mjere. Dakle što se nas tiče sve ok!!
Stvar je da smo bili poprilični iživcirani jučer nakon meča pa sam eto ja napisao ovo na forumu čisto da si malo damo oduška. Znači da budem jasan - ne tražimo nikakve dodatne akcije ili slično. U protivnom bi se tebi direktno javio ili slično.
I mi smo zabrljali jer smo zakasnili, no jednostavno je stvar da nismo do sada ni približno imali sličnu situaciju pa nas je njihova reakcija poprilično iznenadila.
Treba reći da mi nismo posebno niti tražili drugi termin jer iskreno mislili smo da ćemo (bar dvojica) stići na vrijeme a ako ništa drugo da oni neće raditi neku veliku stvar ako netko malo zakasni jer je ionako vrijeme malo neuobičajeno. Ponavljam do sada smo imali n sličnih situacija (da netko kasni) i nikada nije bilo nikakvih problema.
Nije nama predstavljalo ni problem da ukoliko ne stignemo do 19:30 odigrati meč (a ostatak "predati") već nezgodna činjenica da smo završili igrom slučaja u 19h a da su oni svejedno primjenjivali isti princip, jer smo mi eto zakasnili na pola jednog meča.
Mislim da je iz mojeg pisanja jasno da je nas zapravo najviše zasmetao njihov stav.
Dakle ponavljam nema potrebe za nikakvim posebnim akcijama što se nas tiče.
Obzirom na rezultate i stanje na ljestvici mislim da se i oni slažu.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: čet pro 08, 2011 5:30 pm Naslov
|
|
Kada ekipi izađete u susret i onda vidite da izvinite na izrazu i rade sve da pobjede, nema potrebe da se živcira itko.
Nego jednostavno pružite im ruku , čestitate na (ne)korektnosti i odete na , a -i nek ostanu u dvorani zadovoljni (ne)pobjedeom
Sokaz je to dečki, na greškama se uči  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grza
Pridružen/a: 20. 04. 2011. (00:10:15) Postovi: 164 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: čet pro 08, 2011 6:00 pm Naslov
|
|
Kako su i naveli vec neki ljepo je cut i drugu stranu mada sumnjam da bi decki ovako jasno pisali nesto sto ne stoji i potpisivali se ispod posta!
Na svu srecu jos nismo naisli na ovakve gluposti a vidim da budemo, jednostavno nemogu vjerovati sta si ljudi dopustaju. Svi ovi detalji oko kasnjenja i pocetka u toliko ili toliko, ili da igra dve zaredom su prakticki ni do gleznja ovoj gluposti di su uvjetovali da se mec mora zavrsiti u 19,00 jel oni nemaju dalje termin !!
Cak se i slazem s Josipom oko ne inzistiranja sad tu nekih sankcija i neznam sto jel je ovo fakin zadnji razred amaterske lige ljudi pobogu, ali zato imam ideju mislim da bi bilo pametno napraviti neki topic nesto kao stup srama, gdje se mogu iznjet pardon na izrazu sva "govna" i smece koje se desava ovog tipa pa bi tako drugi timovi jednostavnim klikom na topic vidjeli na koje pametnjakovice/timove treba pripazit oko dogovora i igranja samog meca
Ivan Grzela
Aquashop.hr _________________ www.aquashop.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: čet pro 08, 2011 6:46 pm Naslov
|
|
| grza (napisa): | mislim da bi bilo pametno napraviti neki topic nesto kao stup srama, gdje se mogu iznjet pardon na izrazu sva "govna" i smece koje se desava ovog tipa pa bi tako drugi timovi jednostavnim klikom na topic vidjeli na koje pametnjakovice/timove treba pripazit oko dogovora i igranja samog meca
Ivan Grzela
Aquashop.hr |
PS. Nije važno jel 1. il 22. liga Sokaza, svaka je vrijedna za sebe, a i igrači koji igraju u istim! A sranje kad se desi je isto u 1.-oj ili 22.-oj !!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: čet pro 08, 2011 11:55 pm Naslov
|
|
pozdrav ivanu i josipu i predlazem ih za medalju fer pleya (to je naime uvedeno prošle godine) jer ovo je poanta igranja amaterskog pingića, dogovor prije svega....LET`S PLAY PING PONG  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet pro 09, 2011 11:53 am Naslov
|
|
| Spin (napisa): | A i vi si kao veterani dopuštate da vam pravila tumače početnici
Nove ekipe su zbunjene i onda improviziraju,
kroz sezonu dvije i oni će se uzorno ponašati  |
Mislim da to nema veze sa stažom u sokazu već sa odgojem i sportskom kulturom  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pet pro 09, 2011 3:27 pm Naslov
|
|
slažem se sa wolfijem.
to je ono kako je prošlo odrastanje,kad te u školi neko žical pol sendviča pa sad,jesi mu dal pol il si dobil ćušku i ostal bez cijelog!!!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: pet pro 09, 2011 3:47 pm Naslov
|
|
Da... zakaj se potpisujete ispod posta, kad klikom na profil vidimo ime i prezime osobe koja je pisala.  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zvo
|
Postano: sri pro 14, 2011 4:10 pm Naslov
: Nabava.net ili žal zbog propuštene pobjede |
|
|
Nabava.net ili žal zbog propuštene pobjede
(kronologija slučaja)
Mi smo novi u Sokazu pa smo tek na upozorenje voditelja lige Igora saznali da smo "tema" na forumu vezano uz utakmicu s Nabava.netom.
Ima ona narodna poslovica: "Pomozi sirotu na svoju sramotu."
I evo... mi smo osramoćeni!...
Zato donosimo i našu stranu priče:
Ništa spektakularno. Naš kapetan Zvonko Korman je nazvao kapetana Nabava.neta Ivana Mrakužića u nedjelju i predložio mu dva termina (oni su nas prije tog poziva kontaktirali SMS-om i predložili igranje utakmice, bez predlaganja vremena, u utorak ili srijedu). Oba predložena termina s naše strane su bila u 16.30 sati. Po Zvonkovim riječima u 5 sekundi se s Ivanom dogovorio za termin u srijedu. Bez ikakvih primjedbi ili napomena s Ivanove strane. Nama je inače bilo rečeno da nema odgađanja utakmica u posljednja dva kola i to su bila jedina dva slobodna termina koja smo mi mogli dobiti taj tjedan u dvorani gdje smo domaćini na Ravnicama (a u kojoj se inače igraju redovne utakmice Sokaza. I to u terminima od 16.30 i 19.30!!! I to ne samo u 22. ligi). Kako smo mi novi nismo imali pojma (kao i o mnogim drugim stvarima vezanim za Sokaz) da se tekme po pravilima ne dogovaraju prije 17 sati! Zanimljivo da nas vlasnik dvorane koju koristimo nije upozorio na to pravilo i da se eto cijelu ligu igraju tekme u tom terminu i niko od protivnika (uključujući i Nabavu.net - koja je 8 godina u Sokazu!) niti jednom riječju nije spomenuo to pravilo.
Dakle, u dogovoreno vrijeme tj. u srijedu u 16.30 se nije pojavio NITKO iz Nabave.neta.
Istine radi!
Nakon otprilike 20 minuta čekanja je stigao kapetan Nabava.net Ivan Mrakužić i rekao da će njegovi dečki doći oko 5.15. U tom trenutku i predlaže da odigra 3 meča, pa ako do trenutka završetka tih mečeva ne dođu njegovi, neka mi registriramo meč u svoju korist.
Kako smo, ponavljam, novi u Sokazu, a htjeli bismo saznati i pravila i praksu - zovemo, a što je logičnije, nego vlasnika dvorane koji je dugogodišnji Sokazovac i pitamo ga: što se radi u ovakvim situacijama (pitanje postavljamo u prisutnosti Ivana Mrakužića iz Nabave.neta. Vlasnik dvorane tj. Hrvoje odgovara da po pravilima pod
1: protivnika se čeka 15 minuta i u tom trenutku, ako se ne pojave "možete zaključati dvoranu i upisati si 10:0"
pod 2: protivnička ekipa ne može započeti meč s jednim igračem i gubi ga bez borbe, tj. formalno - nije se pojavila na meču.
Pod
3: "To su pravila, a vi odlučite kako želite!"
To kako nam je rečeno smo odmah prenijeli Ivanu Mrakužiću, koji nije imao riječ prigovora na informaciju koju smo dobili i prihvatio je posljedice nastale situacije. Dakle, sve jasno i čisto i fer.
E... i sada dolazi onaj dio "Pomozi sirotu na svoju sramotu!"
Mi bez ikakvog razmišljanja i dileme, jer obožavamo stolni tenis i jer smo se prijavili u Sokaz zato da bismo igrali utakmice i mjerili se s jačima od sebe, a što Nabava.net - jest! na licu mjesta odlučujemo i odluku prenosimo Ivanu Mrakužiću - da igramo tekmu, jer smo tu zbog igre! i kako smo svjesni da je već 17 sati, pitamo ga a što ćemo učiniti, kad njegovi stignu, ako ne uspijemo odigrati sve susrete do kraja termina. Na to on predlaže da u tom slučaju bilježimo zatečeno stanje, a ostale mečeve koje nismo uspjeli odigrati - oni predaju (jer zbog njihovog kašnjenja ne započinjemo na vrijeme, a mi smo učinili gestu jer smo pristali igrati protiv jednog igrača) što prihvaćamo kao fer rješenje jer smo svjesni da moramo završiti meč do 19.30 i ovo se činilo logičnim i prihvatljivim rješenjem, u nastaloj situaciji.
Utakmica započinje. Oko 17.20 završava prvi meč, a njegovih suigrača još uvijek nema. Sad je to već kašnjenje od 50 minuta od dogovorenog termina. Toga je svjestan i Ivan i kaže nam: ako njegovi dečki ne dođu do kraja njegovog drugog meča, nema smisla cijela priča (jer nikako nećemo stići završiti meč do dogovorenog termina) i predlaže da u tom trenutku mi upišimo svoju pobjedu. Tada se jedan član ekipe Plankera našalio i rekao mi, jer sam ja igrao 2. meč: "na brzaka izgubi 3:0, oni ne stižu i 9:1 za nas!" Dobra fora. Ha,ha.
Dakle, mi smo započeli meč, ja sam ga doista izgubio i to u 4 seta, a ostatak ekipe Nabava.net je stigao tijekom tog 4. seta.
U tom trenutku je trebalo odigrati još 8 mečeva u manje od 2 sata.
Naravno da smo mi rekli kako Ivan Mrakužić ne treba odigrati i treći meč za redom, kako je bilo dogovoreno, nego smo odmah uključili u susret i njihove ostale igrače.
Nastavili smo igrati...
Negdje oko 19.10 sati za vrijeme trajanja 5. od 8 preostalih mečeva u dvoranu ulaze igrači momčadi iz sljedećeg Sokaz susreta koji službeno započinje u 19.30 i obaviještavaju nas da je naš termin istekao u 19 sati jer da je tako dogovoreno i oni se trebaju ugrijati do početka meča.
Mi smo svi zatečeni i pitamo ih, ako je tomu tako, možemo li barem završiti započeti meč? oni odgovaraju potvrdno i izlaze van pričekati kraj meča.
Meč završava opet mojim porazom, ovaj puta 3:2 protiv jednog od najboljih igrača ove naše 22b lige, Josipa Maslaća, koji ne može vjerovati da je uspio pobijediti izbubljeni meč jer sam u petom setu vodio 8:4 uz dvije svoje serve i uspio ga izgubiti 9:11! Svaka škola se plaća!
Pa i ova naša avantura u Sokaz ligi!
U tom trenutku je oko 19.20 sati i trebamo odigrati još 3 meča pri trenutnom rezultatu 5:2 za Nabava.net. A pred vratima čekaju druge ekipe za svoj meč. Nemoguća misija. Usaglašavamo se s Nabavom.net da tu prekidamo meč i registriramo ga rezultatom 5:5 (sukladno na početku postignutim dogovorom s njihovim kapetanom Ivanom Mrakužićem). Obje ekipe potpisuju zapisnik. Igrači se oblače i polako se spremaju na odlaze iz dvorane. U tom trenutku dolazi dečko koji tu večer dežuran u dvorani i kaže nam da smo mogli uredno igrati do pola osam!?! Sad je već oko 19.25 sati. Tada, na čuđenje svih nas, Josip Maslač predlaže da odigramo još jedan meč, kako bi, vjerojatno, uz još jednu eventualnu pobjedu, oni mogli upisati konačnu pobjedu! Međutim njegovi dečki ga odgovaraju od namjere i ostaju pri ranijem dogovoru, kako bismo dvoranu mogli prepustiti momčadima za sljedeći susret. On nevoljko pristaje i tu je kraj priče. Kako se nama činilo...
I to je cijela istina.
Ako sam nešto krivo prenio molim dečke iz Nabave.neta (uključujući i Josipa Maslaća, naravno) da me isprave.
Jasno mi je da im je bilo žao što nisu pobijedili jer su u tom trenutku vodili, ali zasigurno ne trebaju nas kriviti za to.
Na žalost, čini mi se da je sva ova post festum žuć s njihove strane, samo zbog toga što nisu pobijedili, a ne zbog njihove zabrinutosti oko toga kako mi ne shvaćamo: smisao igranja u Sokazu i stolnog tenisa kao takvog.
Mi smo se ogledali s boljima od nas, zadovoljni smo jer nisu baš toliko bolji koliko se činilo ili čini.
Igrali smo koliko smo u datim okolnostima terminski uspjeli.
Nismo bili ne fer.
I nećemo, poučeni ovim lošim iskustvom, drugi puta u ev. sličnim okolnostima, postupiti striktno po pravilima lige, nego ćemo i dalje htjeti igrati, učiti i zabavljati se.
A kad ćemo malo više napredovati u vlastitoj igri - onda će nam i pobjede u susretima, vjerojatno, biti puno važnije nego danas.
Za kraj moram reći da niti mi nismo imali nikakvih problema niti konflikata u ovom natjecanju i da smo u njemu sudjelovali s velikim guštom (o čemu mogu posvjedočiti sve ekipe s kojima smo igrali - pa ih ovim putem i pozivam na reakciju!).
Ovo je naša strana priče.
Žao nam je što su dečki iz Nabave.net ovako reagirali, jer mislimo da to nije fer.
Osobito stoga što su oni po dva kriterija trebali izgubiti meč s 10:0.
Mi smo učinili smo sve što je bilo u našoj moći da se meč odigra.
U uvjetima koji su bili.
Da nam je bilo do pobjede, a ne do stolnog tenisa - upisali bismo si 10:0. Sve bi bilo u redu i po pravilima. Formalno. Ali nismo zbog toga tu. U Sokazu.
Zato smo igrali.
Ali preko naših leđa neće nitko osvajati jeftine poene izvan stola za igru, na forumu, manipulacijama i lažnim iznošenjem činjeničnog stanja.
I da, poslije ovog dodatka utakmici mi nismo ljuti nego samo žalosni.
I za sam kraj.
Vjerujemo da su dečki iz Nabave.net, inače, O.K. ekipa.
Želimo im puno sreće u budućim susretima.
A nama je sve ovo dobra školica...
Član ekipe Plankeri,
Zvonko Novosel |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri pro 14, 2011 4:40 pm Naslov
|
|
Drago mi je da smo čuli obje strane.
Mislim da obje ekipe snose dio krivnje, što zbog nedogovaranja bitnih aspekata meča unaprijed, što zbog nepoznavanja pravila i pravilnika.
Jedino se nadam da ste i jedni i drugi naučili nešto za ubuduće.
Al opet moram naglasiti: problem s dva termina u danu na jednom stolu isključivo je problem među domaćim ekipama - hoće li prva stići odigrati, ili će druga ekipa pričekati ako im gosti dozvole.
Naša dvorana je u jednakoj situaciji, i tu stvarno ovisite samo o dobroj volji gostiju u slučaju cajtnota. Događalo se puno puta, uvijek bi se riješilo nekako. Nama su dečki iz RIZ-a čak dali i odgodu jednom jer nismo stigli počet, a nismo mogli/smjeli tjerat ekipu na našem stolu koja je igrala.
Možda ne bi bilo loše da se pojedinim dvoranama sa zgusnutim rasporedom dozvoli dogovaranje između 16.45 i 19.45, ili između 17.00 i 20.00 sati.
Tih dodatnih pola sata jako često puno znače i spase stvar.
Probat ću potegnut pitanje na idućem sastanku Predsjedništva... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grza
Pridružen/a: 20. 04. 2011. (00:10:15) Postovi: 164 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri pro 14, 2011 4:53 pm Naslov
|
|
Eto ljepo da se cula i druga strana i po cemu se cini da obje ekipe su napravile poneki propust ali jedna ajmo rec opaska Plankerima ili upozorenje sad nema veze jesu li ili nisu nabava.net kasnili toliko i toliko nemoze se racunati da se igra mec i imati ograniceno vrijeme u dvorani mecevi se mogu otegnuti i to podosta pa nerjetko traje duze od 3 sata!
Ovo nije napad niti sto slicno nego dobronamjerne naravi kako vam se nebi ponavljala prica sa gotov vam je termin usred tekme!
lp _________________ www.aquashop.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri pro 14, 2011 5:51 pm Naslov
|
|
pa da to jest problematika
pazi, da uzmemo prosječan scenarij, gdje se odigra prosječno 35 setova po meču i s prosječnih 18 poena po setu.
Recimo da igraju i prosječni igrači koji ne kasne, poštuju pravila i ne zanovjetaju.
zagrijavanje: 2 minute prije svakog meča = 20min
prosječno trajanje poena 12 sekundi (ako se uzme u obzir dohvatanje loptice, priprema za servis i eventualna ponavljanja zbog neca)
12sek*35set*18poena= 126min
pauze između setova (za odmor, taktičke savjete, obilazak oko stola, zapisivanje rezultata) 1min
prvi set se ne broji pa stoga ih ima 25. = 25min.
sve skupa= 20+126+25=171minutu odnosno 2sata i 51minutu. Dakle imate 9minuta viška.
Ako uzmemo u obzir da gosti SMIJU kasniti 20min, onda ste u minusu 11minuta.
A ovo je prosječan scenarij!
Da ne spominjem brisanje poslije svakog 6tog poena, duže zagrijavanje od 2 minute, dva pimplera koja igraju u pet setova meč od pola sata, uletanje loptica sa susjednih stolova, pucanje loptica, reketa, ozljede, traženje loptice pod radijatorima, pet mečeva u pet setova ili važne telefonske pozive da nabrojim samo regularne pojave!
3 sata je premalo za tekmu. No uglavnom fali 15ak minuta do pola sata da se većina tekmi odigra (jer se i ljudi požure a ne jer bi tako završile da idu regularnim tempom) pa se tolerira.
Zato ekipe koje imaju tako kratak termin bi trebale naglasiti protivnicima da imaju kratak termin (samo 3 sata fiksno) i da ovi dodju na vrijeme, i da se malo krače zagrijava i ne odugovlači sa igrom. Tako se možda nekako i stigne. Neki će vam izaći u susret, neki neće, ali uglavnom ako ih upozorite nećete imati problema. Samo treba upozoriti na vrijeme (kod ugovaranja tekme) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri pro 14, 2011 6:06 pm Naslov
|
|
e kad sam se već raspisao, da ponudim i rješenje:
- sve ekipe bi trebale dogovoriti sa dvoranama u kojima nude termine za mečeve da imaju mogućnost uzeti još sat vremena za termin kada ugovore meč.
- svi vlasnici dvorana bi trebali voditi evidenciju o takvim mečevima
- svaka dvorana bi morala imati listu ekipa koje se natječu u sokazu
- bar jedna ekipa bi morala javiti u sokaz koliko dvorana ima ekipa i raspoloživih stolova
- ljudi iz sokaza koji kreiraju raspored ekipa i igranja bi trebali kreirati raspored na osnovu takve dojave, tako da u dvorani nema više od 4 (poželjno 3) domaćina tjedno po stolu.
- ekipe bi trebale imati alternativnu lokaciju ukoliko sve ovo gore navedeno zakaže. (stoga je nužno dogovarati meč što ranije - recimo oko četvrtka tjedan prije odigravanja) _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|