NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Pokušavam loviti pa me zanima....
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
migi

PostPostano: sri ruj 28, 2005 3:06 am    Naslov : Pokušavam loviti pa me zanima.... Citirajte i odgovorite

Evo ovako zanima me pošto ne znam puno o gumama i drvima pa bi zamolio nekog tko se smatra kompetentnim da mi da savjet koje drvo bi recimo meni bilo dobro tj koje bi mi preporučili i koju gumu na forhend da stavim!

Sad ću opisat kako ja igram tj pokušavam igrat Laughing

Na bekendu imam travu (koja mi ne služi samo za defanzivu)a na forhendu srajver (mislim da je fx)! Pokušavam loviti ali mislim da nisam klasični defanzivac jer volim i napast! Na bekendu mi paše trava za primanje servisa, zadavanje čudnih loptica i naročito za udarit lopticu koja je mislim neugodna kad se udari travom a meni to odgovara! Što se tiče forhenda volim napadat ali pošto sam još recimo početnik u stolnom tenisu nemam neki izrađeni pokret za spin ali nazire se pa me zanima koje drvo i koja guma na forhendu (čitao o butterfly soft d13 i sviđa mi se)!

Unaprijed hvala dobrim ljudima!

P.S. http://schoeler-micke.tabletennis-shop.de
ako netko ima iskustva sa ovom stranicom neka slobodno napiše jer mi se čine dobre cijene i naručio bi si gumu reket pa možda i nekaj od obleke a problem mi je kaj ne znam švapski pa ako netko može provjerit kak se naručuje pa da napiše jer meni baš i nije jasno!
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Iceman

PostPostano: sri ruj 28, 2005 11:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

samo kratko zasad, jer mi se žuri...

nisam još čuo nijednog lovca da lovi sa fx-om na forhendu...ta je guma pre živa i premalo cepa da bi imala efekta ili kontrolu za lov, jedino ako sa forhendom sve preuzimaš, a ne loviš, u što sumnjam...

probaj sa friensdhip 729fx, ili sa tackiness c, ili sa tighar defence, pa ako ti je presporo za napad uzmi samo malo deblju...

just my .02€
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
travaroš s dva srajvera

PostPostano: čet ruj 29, 2005 2:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Iceman (napisa):
samo kratko zasad, jer mi se žuri...

nisam još čuo nijednog lovca da lovi sa fx-om na forhendu...ta je guma pre živa i premalo cepa da bi imala efekta ili kontrolu za lov, jedino ako sa forhendom sve preuzimaš, a ne loviš, u što sumnjam...

probaj sa friensdhip 729fx, ili sa tackiness c, ili sa tighar defence, pa ako ti je presporo za napad uzmi samo malo deblju...

just my .02€

da, kinezi bi bili dobri za defanzivnu igru, s druge strane tipična kineska guma (invertirana) bi bila za igru blizu stolu, dakle treba paziti što se uzima kineskog. nemam iskustva i ne mogu dati savjet. softd13 je savršen za kontru s poludistance zbog mekoće gume. iako on nije defanzivna već allround guma. tackiness (D, a C pogotovo) nije toliko dobar za kontru van stola ako nije matchiran s nekim brzim drvom. sve ovisi što ćeš više raditi s forehandom, rezati ili kontrirati
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: sub lis 01, 2005 5:28 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

probaj friendship 729fx... neugodna je guma... lagano je s njome cepat i blokirat... u kombinaciji s travom, ko bog...

ja na fh imam friendship, na bh soft.... i skroz sam neugodan...
tovar

PostPostano: ned lis 02, 2005 4:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Moj savjet ti je ako već pokušavaš napadati, a "lovac" si uzmi neko ALL drvo i neku sporiju gumu s više rotacije na forhendu jer tvoj spin ne treba biti bomba nego ići na stol. Znači makni taj FX i poslušaj Ice-ine savjete.

BTW Ice, ja sa igrao na forhendu sa FX, EL i sa Bricom sve max. Sve preludo i prebrzo. Gore je sad Prijatelj C!
Iceman

PostPostano: uto lis 04, 2005 11:10 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma, znam, na kraju svi ipak skuže neke stvari...I ja sam maknuo soft sa bekhenda, makar je tebi bio neugodan Wink
I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
migi

PostPostano: čet lis 06, 2005 12:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Evo red je kad sam pitao za savjete da kažem tj napišem svoje dojmove!

Naručio ja Soft D13 i kaže ženska za dva tri tjedna. Ma nemam ja vremena liga počinje idući tjedan i pitam imate li frendship 729fx i kaže ona ima ja sav sretan drugi dan u shoping i iz shopinga kod suigrača (kojem se ovim putem zahvaljujem na pomoči kod ljepljenja nove gume) zalijepit novu gumu i od njega ravno u dvoranu za stol.

Danas sam bio na treningu (bilo ih je više u zadnjih par dana jer moram osjetit novu gumu) i moram reći da me guma oduševila, dobio strašan osjećaj na forhendu, odličnu kontrolu i bolji spin, a naravno i neugodnije loptice kod lova i branjenja od napasnih spinova igrača sa suprotne strane stola i počeo dobivat više poena ali moram spomenuti da za dobivanje tih poena nije zaslužna samo guma nego i moja glava a i veliki postotak imaju moje noge tj kretanje (morao sam se pohvaliti,a moram se i zahvaliti svima koji su samnom proveli sate u dvorani za stolom)!

To je za sada što se tiče gume i da napomenem da ću pokušat, naravno ako financije dopuste nabavit i soft D13 i probat i s njim igrati ali mislim da bi prije te gume trebao nabavit novo drvo!
[Vrh]
travaroš s dva srajvera

PostPostano: čet lis 06, 2005 9:10 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ako ti leži kinez, ne znam zašto bi se zezao s d13. tvoj kinez je definitivno neugodnija guma kod rezanja jer jače vuče spore lopte, to je zbog filozofije kineskih "ljepljivih" guma
[Vrh]
Martin

PostPostano: sri pro 14, 2005 9:21 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

čini se da je migi odustao od lovljenja loptice trenutno... a još malo i odustat će i od stolnog tenisa...migi, mislim da ti boks ili tak nešto bolje sjeda "na ruku"... Very Happy Very Happy Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail MSNM
migi

PostPostano: sri pro 14, 2005 3:03 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Alindyar (napisa):
čini se da je migi odustao od lovljenja loptice trenutno... a još malo i odustat će i od stolnog tenisa...migi, mislim da ti boks ili tak nešto bolje sjeda "na ruku"... Very Happy Very Happy Very Happy

Nemoj to pisat mislit će ljudi da sam te sinoć istukao a ne da smo igrali pingač! Kad smo već kod boksa ili tak nečega onda bi to trebao Dariju savjetovat jer je upravo na putu za Zagreb ide na slikanje ruke(one s kojom je polupal dvoranu)! Laughing Very Happy
[Vrh]
Đuka

PostPostano: čet stu 02, 2006 5:26 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Smile sa velikim zakašnjenjem da kazem svoja iskustva o lovljenju.nisam klasičan def.igrač(više bigdedijev stil,bar mislim) Juhuu u našoj ligi igraju dečki iz Čazme(bolji od mene)-u sokazu su u 7.lizi (P.Zrinski) Klanja se ljevak sam što je po meni hendikep za lovca.većina servi dolazi u forhend(tackin.C,BH-tsp curl P-3 ox ;gruba ALL-) iako nekada vrtim reket imam problema kod postraničnih i flah loptica-nakon reza(strah me je ući) kvalitetniji protivnik me ubije spinom Crying riješio sam taj problem(donekle Rolling Eyes )sa FH friendship super fx Smile dok bih bekhend pokušao malo aktivirati(osim reza i guranja)sa ponekim drajfom i blokom.Zanima me da li bi tu nešto pomogao antispin ili virus(više) i kako bi se uklopilo sa drvom i FH.Molio bih sokazovce(tovar,icemen,travaroš,bigdedi,migi i druge Thumbs up )za savjet i pomoć-različita iskustva,savjeti Klanja se -VIŠE znanja Juhuu Juhuu Juhuu Pozdrav iz Sibinja(sl.brod)
P.S.
forum je ODLIČAN Juhuu Juhuu Juhuu Juhuu Juhuu
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Posjetite Web stranice
tovar

PostPostano: pon stu 06, 2006 11:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nemoj se puno zabrinjavati sa blokom ili drajfom pa ti si lovac. Ne znam kakav je blok sa FX-om ali sa Tackines C je lako štopati, drajf također vjerovatno je riječ o tehnici.
A što se tiče servi u forhend tu ni nema neke mudrolije:
- ako izlazi pusti je pa zalovi
- a kratke najlakše je travom čvrsto gurnuti i to najbolje na kraj stola
bigdedi

PostPostano: pon stu 06, 2006 11:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

za pocetak: ja uopce nisam lovac.. imam soft na BH... cinjenica je da bih htio probati igrati travom ofanzivno sa stola, no nikako da se ohrabrim mijenjati gumu... jedino imam bty feint long 2... koja jednostavno nije stvorena za to... ja pogadjam udarce, ali nisu toliko neugodni... lakse mi je pogoditi softom neugodnu lopticu (za protivnika)... soft (bty relop attack 1,9mm) mi ima neuobicajeno duge i dosta tanke pipce za standarde softova pa i moze biti prilicno neugodan...

igrao sam i sa bty challenger attack softom... (kratki debeli pipci... slican tibhar speedy softu, ritc 802, tsp spinpips....) sve u svemu uobicajeni soft... jace reze od relopa, moze se i "spinati" s njim donekle, vise protivnika iznenadi kolicina rotacije u loptici, nego sto je stvarno ima... imo: nije los, nije ni spektakularan...

pokusavao sam i sa ritc 563-1 (1,5 mm) i ritc 563 (1 mm).... medium pips.. neki divlji hibrid softa i trave, namjenjen ofanzivnoj igri sa stola... ima strasno cudan osjecaj, potrebno bi mi bilo ponovno uciti sve udarce bekenda... ako mozes ukrotiti (kontrolirati) ovu gumu, onda je savrsena... uzasno su nepredvidive rotacije... ali su i velike mogucnosti napadanja s ovom gumom... no meni jednostavno nije lezala

na FH imam "friendship super fx supersoft" meksa i laksa spuzvica od uobicajenog friendshipa... ima slicniji osjecaj ko japanske gume.. ali reze jos uvijek ko normalni friendship... puno je osjecajniji od stvarno pretvrdog i preteskog friendship super fx-a
Đuka

PostPostano: uto stu 07, 2006 1:42 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja sam se ohrabrio Laughing i u nedjelju u Virovitici izgubio sve susrete - što bi rekao tovar gore se vraća prijatelj C Juhuu
puno mudrovanja,mjenjanja drva,guma Mad i na kraju Evil Laughing
vraćam se na def.drvo(donic def.senso-imao matshushitu) i navedene gume Juhuu
čeka me zimska pauza i vraćanje sigurnosti i samopouzdanja Cheer ROFL

PS
neda mi Evil mira Rolling Eyes da li bi mi na BH odgovarao feint long ll jli lll 1,0(ima prijatelj )MOLIO bih tovara za savjet(dosada sam igrao sa ox)
za igru dalje od stola(bigdedi koment.igru na stolu)
pozdrav
[Vrh]
bigdedi

PostPostano: uto stu 07, 2006 3:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

OX gume vracaju potencijalno nepredvidljivije loptice... ali su sporije...

feint long je stvoren za klasicni lov, slabiji je efekt guranih loptica sa stola...

imho: previse biras (mijenjas) opremu... uzmi nesto, igraj s tim bar godinu dana.... pa ces vidjet na cemu si... ono.. bar 3 treninga tjedno...

Citat:
da li bi mi na BH odgovarao IME_BILO_KOJE_GUME

nitko nezna kaj bi tebi odgovaralo, svi te mogu savjetovat da probas raznorazne gume... u konacnici se svodi na to da ti moras nauciti igrati tom gumom...
Đuka

PostPostano: uto stu 07, 2006 3:36 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma jasno mi je ,ali kada se osjećaš limitirano onda pokušavaš neke stvari unaprijediti što će vjerovatno doći treningom Confused godinama sam defanzivac pa sam suigračima omrznuti partner za treniranje i sve sam to kao Laughing htio podići na višu razinu.
mislim da je bilo dosta eksperimentiranja i to usred sezone Thumbs up
[Vrh]
tovar

PostPostano: čet stu 09, 2006 12:20 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Za vrijeme praznika ti preporučam da probaš II i III po recimo 5 treninga sa 10 min samo pimplanjem i odluči se za onu kojom lakše pimplaš (ne guraš u pimplu).
BTW: SVE JE U NOGAMA!

A to experimentiranje na početku i usred sezone nebih nikom preporučio, osjetio na svojoj koži. Igra za K, skor 0:2 i samopouzdanje (od 0-10) ispod nule.

2 bigdedi: prvo nauči sebi biti ugodan, tad ćeš biti najneugodniji i onda ćeš moći varirati.
bigdedi

PostPostano: čet stu 09, 2006 8:57 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ma oke sam ja na bh-u sa softom... skroz fino variram loptice..

na fh spinu sam los... (iako 10000 puta bolji nego prije godiu dana).. al jos to nije ono pravo...

sranje kad stavis materijal i onda oces da materijal dobiva bodove, a ne tvoja igra.. i onda kretanje pati...
Đuka

PostPostano: čet stu 09, 2006 3:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

dečki hvala na savjetima,ovo grozno eksperimentiranje me koštalo mečeva. Sad
tovar je to osjetio i meni je igra bila bez igre,te ću reći samo ovo Juhuu
lovac ostaje lovac ,a lovina...... Cheer Smile
[Vrh]
Đuka

PostPostano: sri ožu 21, 2007 12:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Forumaši,moram korigirati ovu svoju zadnju izjavu.Od polulovca(donic def.;fh tack C;bh feint long lll)postao sam allround igrač(više napadač).Znao sam da je st. tenis interesantan,ali da promjenom igre(drvo LDS premium,fh-donic desto F3 1,9;bh-superanti 1,5 butterf.)možeš igrati kvalitetnije, konkretnije i učinkovitije,a što je bitnije-nepredvidivo za protivnika.Sve u svemu igra mi se stubokom promijenila na bolje.BH mi je učinkovit jer se ne branim već igram sa antispinom bliže stolu i drajf sa tim materijalom je stravulja Juhuu Cheer Cheer .FH sa F3 štopa spin(ljevak sam),drajf mu je ubitačan,a i spin je sve bolji Thumbs up .Što reći o drvetu za 103kn-kako leži u ruci i kakav osjećaj Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se u odnosu na razvikana i višestruko skuplja drva.Nemojte mi zamjeriti,ali sam se morao malo pohvaliti zbog svoje igre, jer na turniru sam uzeo 4 pobjede i to sa igračima iz vrha lige koji su me prije pobijeđivali Smile Smile
I da na kraju završim sa onom rečenicom već napisanom na forumu-''ono što tebi odgovara,možda ne odgovara drugom i obratno''
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na 1, 2, 3  Sljedeće
Stranica 1 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.