NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Kakve trave su dozvoljene?
Idite na Prethodno  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
wolf

PostPostano: pet sij 13, 2012 12:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Do sad najbolji post "glede" feniranih trava Thumbs up Thumbs up Thumbs up
maco

PostPostano: pet sij 13, 2012 12:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Gospon Koki , potražim Vas i platim cugu! Very Happy Ma i dvije. Igranje travom je prijevara . Šteti amaterskom pingaću . Crying Kad djeca vide taj pingać bježe glavom bez obzira na neki drugi sport a to se može riješiti tako da se naprave dva takmičenja - normalni među sobom i travaši među sobom. Evil Za godinu dana svi travaši idu u normalne , jer igra dva travaša i nije igra . Još kad mi poslije utakmice travaš počne pričat o tehnici i taktici pingaća onda odmah moram popiti tri/četiri pive više da se ne ubijem. Mad A u partiji kad urla-to(čo!)- čak ni piva ne pomaže....
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 1:04 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

maco (napisa):
Gospon Koki , potražim Vas i platim cugu! Very Happy Ma i dvije. Igranje travom je prijevara . Šteti amaterskom pingaću . Crying Kad djeca vide taj pingać bježe glavom bez obzira na neki drugi sport a to se može riješiti tako da se naprave dva takmičenja - normalni među sobom i travaši među sobom. Evil Za godinu dana svi travaši idu u normalne , jer igra dva travaša i nije igra . Još kad mi poslije utakmice travaš počne pričat o tehnici i taktici pingaća onda odmah moram popiti tri/četiri pive više da se ne ubijem. Mad A u partiji kad urla-to(čo!)- čak ni piva ne pomaže....

Da nebih bilo zabune. Nisam generalno protiv trava. Razvojem tehnologije napadačkih guma trebalo je i lovcima dati neki materijal da se mogu oduprijeti tome. Osobno uživam igrati na lov i travu ali travu koja je "normalna". što se feniranih trava tiće što od nje dolazi neznam ja a bogami ni vlasnik...čisto ubijanje stolnog tenisa...
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
rope

PostPostano: pet sij 13, 2012 1:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

koki (napisa):
Promatrajuči tehniku igranja feniramon travom ljudi koje poznajem (Ozvačić, Coha, Zrinski, Drčić) lako je zaključiti da se tehnika svodi na puko postavljanje reketa a trava odrađuje svoje.

ovo puko postavljanje reketa se svodi na refleks reakcije i mekoću stiska uz neki pokret zapešća koji rezultira točno takvom vraćenom lopticom .... dajte (nam) barem vrijeme prilagodbe i donesite takvu odluku nakon proljetnog dijela sezone da možemo kuteve svojih reketa i cijeli osjećaj pri odigravanju prilagoditi za nove gume i garantiram vam da će rezultat za zelenim stolom biti isti

uostalom tu su i sux, kalac koji su u jednom periodu svog života napravili tu promjenu

uz dužno poštovanje svima koji uspiju kontrolirati natjunirane beksajde koji stvaraju katapult efekt i brzine jače nego korištenjem zabranjenog speedglue-a ROFL ROFL

i sto znači fenirana trava ..... moja guma je dr. neubauer inferno, kupljena, zaljepljena na reket bez tretmana.... jednom je bila dozvoljena i sad više nije nakon zabrane frictionless guma ....

mijenjana za TT master insider (u trenutku zabrane frictionless trava dozvoljena guma i nakon godinu dana primjene zabranjena stavljenjem na crnu listu)

i u toj priči mene najviše interesira da mi neki znalac pojasni fizikalne osnove što je to trenje od 25 miliNewtna (ovdje molim da se izjasni i sa stajalšita statike i dinamike)

a u konačnici priča je ista kao i kod ugostiteljskih objekata sa zakonom o pušenju
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
wolf

PostPostano: pet sij 13, 2012 1:16 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Thumbs down Trava i fenirana trava nije isto , igra lovca travom jedna je od atraktivnijih igara tak da bi to trebalo razlučiti Ceka
Izra

PostPostano: pet sij 13, 2012 1:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

za jedan ne tako davni kokijev post mislim da bi covjeku trebalo u najmanju ruku platit gajbu, al s ovim moram rec da se ne slazem. Smile

istina je da igranje protiv igraca poput cohe moze biti neatraktivno ako se misli doci do pobjede, ali u ovom sportu ne ocjenjuje nitko umjetnicki dojam. a valjda ima okolo dovoljno razlicitih stilova da se ipak ne dogodi da netko napusti sport zbog te "anti propagande". po meni je to sve taktika i posebnost stolnog tenisa.

i ne bih bas rekao da ti igraci moraju "samo postavljati reket", rekao bih da je "tajna" njihovog uspjeha to sto su atipicni i cesto ljudi jednostavno ne znaju igrati protiv njih. ako covjek s druge strane zna igrati protiv tog stila, ovaj s travom jednostavno mora biti bolji ako misli pobjediti.

a ovo, stvarno:

Citat:
Igranje travom je prijevara . Šteti amaterskom pingaću .

bez uvrede ali ovo je glupost. ne daj boze da se trave softovi i razne varijacije na temu izbaci iz stolnog tenisa, pa da nam se sport pretvori u bezglavo mlataranje spin na spin na spin na spin.

jel mozda ono sto joo se hyuk igra prijevara i anti propaganda? sad ce netko reci "e, ali to je drukcije, on igra na visokom nivou i super atraktivno, a ovi iz moje lige samo cokljaju bezveze i kupe pobjede Mad ". e pa to ste si sami krivi, naucite igrati na travu i pobjedite ih 3:0, pa ce se ili ostaviti trave ili poceti i oni "atraktivno" igrati.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 2:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ovo "igranje travom je prevara" nisam ja napisao da nebi bilo zabune... Smile

Naravno, imate pravo na svoje mišljenje no skrenuo bih pozornost na slijedeče....
Nitko ne ocjenjuje umjetnički dojam? Možda u Sokazu ne, premda je i to upitno. Umjetnički dojam ocjenjuju gledatelji kojima je sigurno atraktivno gledati međusobne oglede dva vrhunska napadaća ili napadaća protiv lovca. Zbog gledljivosti nekada davno uvedeno je pravilo vremena jer gledatelji nisu imali živaca gledati dva lovca koja pimplaju 3 sata. Zanima me koga interesira meć dva igraća koji jedan drugom naguravaju feniranu travu?
Zbog iste te gledljivosti vjerojatno su se zabranile fenirane trave. Teško prosječan gledatelj može shvatiti zašto tako sporu loptu suparnički igrač šalje pod stol. O gađanju mrežice može samo sanjati...
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

rope (napisa):
koki (napisa):
Promatrajuči tehniku igranja feniramon travom ljudi koje poznajem (Ozvačić, Coha, Zrinski, Drčić) lako je zaključiti da se tehnika svodi na puko postavljanje reketa a trava odrađuje svoje.

ovo puko postavljanje reketa se svodi na refleks reakcije i mekoću stiska uz neki pokret zapešća koji rezultira točno takvom vraćenom lopticom .... dajte (nam) barem vrijeme prilagodbe i donesite takvu odluku nakon proljetnog dijela sezone da možemo kuteve svojih reketa i cijeli osjećaj pri odigravanju prilagoditi za nove gume i garantiram vam da će rezultat za zelenim stolom biti isti

uostalom tu su i sux, kalac koji su u jednom periodu svog života napravili tu promjenu

uz dužno poštovanje svima koji uspiju kontrolirati natjunirane beksajde koji stvaraju katapult efekt i brzine jače nego korištenjem zabranjenog speedglue-a ROFL ROFL

i sto znači fenirana trava ..... moja guma je dr. neubauer inferno, kupljena, zaljepljena na reket bez tretmana.... jednom je bila dozvoljena i sad više nije nakon zabrane frictionless guma ....

mijenjana za TT master insider (u trenutku zabrane frictionless trava dozvoljena guma i nakon godinu dana primjene zabranjena stavljenjem na crnu listu)

i u toj priči mene najviše interesira da mi neki znalac pojasni fizikalne osnove što je to trenje od 25 miliNewtna (ovdje molim da se izjasni i sa stajalšita statike i dinamike)

a u konačnici priča je ista kao i kod ugostiteljskih objekata sa zakonom o pušenju

Nemam pojma o mjerenjima trava niti znam što ovih 25 miliNewtna znaći. Znam samo da u ruci jako dobro osjetim razliku u dolaznoj lopti. Sjetih se svojih partija sa Rupićem. Dok je igrao sa običnom travom pobjeđivao sam. Još se brojalo do 21. Pobjeđivao sam cca 21-15, 21-13. Onda čovjek stavi super turbo Curl P1 i ja ostanem dva seta na 5 (do 21). I onda će mi netko reć da je to isto....
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):

znam, to je bio odgovor forumasu "maco".

Citat:

Naravno, imate pravo na svoje mišljenje no skrenuo bih pozornost na slijedeče....
Nitko ne ocjenjuje umjetnički dojam? Možda u Sokazu ne, premda je i to upitno. Umjetnički dojam ocjenjuju gledatelji kojima je sigurno atraktivno gledati međusobne oglede dva vrhunska napadaća ili napadaća protiv lovca. Zbog gledljivosti nekada davno uvedeno je pravilo vremena jer gledatelji nisu imali živaca gledati dva lovca koja pimplaju 3 sata. Zanima me koga interesira meć dva igraća koji jedan drugom naguravaju feniranu travu?
Zbog iste te gledljivosti vjerojatno su se zabranile fenirane trave. Teško prosječan gledatelj može shvatiti zašto tako sporu loptu suparnički igrač šalje pod stol. O gađanju mrežice može samo sanjati...

istina... ali problem dva igraca s feniranim travama koji samo prebacuju lopticu napred nazad brzinom puza, je zapravo problem dva amatera koji ne znaju igrati nista drugo (kad bi se u njihovu igru uklopilo koristenje druge strane reketa za spin, igra vise ne bi bila tako neatraktivna).

zasto ne znaju igrati nista drugo? ili
a) nisu jos naucili (sto im ne mozemo zamjeriti)
b) nemaju potrebe nauciti, jer i ovako pobjedjuju

za varijantu b su krivi iskljucivo njihovi protivnici, koji ne znaju igrati na materijal i bezglavo gube protiv njih, umjesto da malo ukljuce mozdane vijuge i prisile te travarose da nauce nesto drugo pored oslanjanja na travu.

u svakom slucaju mislim da bi bila velika steta iskorijeniti cijeli jedan stil igre, samo zato sto ponekad izgleda neatraktivno. i mislim da je odluka ittf-a o zabrani "glatkih" trava potpuni promasaj.
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:05 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):
Sjetih se svojih partija sa Rupićem. Dok je igrao sa običnom travom pobjeđivao sam. Još se brojalo do 21. Pobjeđivao sam cca 21-15, 21-13. Onda čovjek stavi super turbo Curl P1 i ja ostanem dva seta na 5 (do 21). I onda će mi netko reć da je to isto....

nije isto, ali ono sto zelim reci je:

Koki (napisa):

Vremenom smo naučili što treba igrat

Smile
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:12 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
Koki (napisa):

znam, to je bio odgovor forumasu "maco".

Citat:

istina... ali problem dva igraca s feniranim travama koji samo prebacuju lopticu napred nazad brzinom puza, je zapravo problem dva amatera koji ne znaju igrati nista drugo (kad bi se u njihovu igru uklopilo koristenje druge strane reketa za spin, igra vise ne bi bila tako neatraktivna).

zasto ne znaju igrati nista drugo? ili
a) nisu jos naucili (sto im ne mozemo zamjeriti)
b) nemaju potrebe nauciti, jer i ovako pobjedjuju

za varijantu b su krivi iskljucivo njihovi protivnici, koji ne znaju igrati na materijal i bezglavo gube protiv njih, umjesto da malo ukljuce mozdane vijuge i prisile te travarose da nauce nesto drugo pored oslanjanja na travu.

u svakom slucaju mislim da bi bila velika steta iskorijeniti cijeli jedan stil igre, samo zato sto ponekad izgleda neatraktivno. i mislim da je odluka ittf-a o zabrani "glatkih" trava potpuni promasaj.

U svakom sportu, pa tako i stolnom tenisu, sam za to da pravila favoriziraju boljega. Večina igrača koji se odlučuju na feniranu travu uglavnom imaju velikih problema sa tehnikom (za izuzetkom Zrinskog za kojeg držim da je odličan igrač primjerene tehnike...ako ih ima još ja ih ne poznam).
Slažem se da ITTF ponekad donosi konfuzna pravila i izmjene istih. Isto tako slažem se da lovce treba vratiti u svjetski vrh a to možemo jedino učiniti blagim podizanjem mrežice, njihovim atraktivnim vračanjem spinova a ne gumama koje potpuno ubijaju ljepotu igre...

mojih 5 lipa... Smile
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
Koki (napisa):
Sjetih se svojih partija sa Rupićem. Dok je igrao sa običnom travom pobjeđivao sam. Još se brojalo do 21. Pobjeđivao sam cca 21-15, 21-13. Onda čovjek stavi super turbo Curl P1 i ja ostanem dva seta na 5 (do 21). I onda će mi netko reć da je to isto....

nije isto, ali ono sto zelim reci je:

Koki (napisa):

Vremenom smo naučili što treba igrat

Smile

da nebi bilo zabune. Moja reakcija nije bila motivirana mojim problemima sa feniranom travom. Na moje veselje ja te mečeve uglavnom dobivam no nisam baš ponosan na svoj način igre u tim situacijama...

Zadnja promjena: Koki; pet sij 13, 2012 3:30 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
masterinsider

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Da li je dozvoljeno imati nedozvoljenu travu za sliku profila na sokaz forumu Confused
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice MSNM
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

masterinsider (napisa):
Da li je dozvoljeno imati nedozvoljenu travu za sliku profila na sokaz forumu Confused

ne... Beljenje
[Vrh]
Izra

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:25 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

svjestan sam toga, al ja eto mislim da nisu krivi ljudi koji koriste travu kao kratak put do uspjeha, nego oni koji im to omogucavaju.

blesavo mi je da neko ulozi puste sate u treniranje i usavrsavanje tehnike i taktike, a onda kad se treba malo prilagoditi za igru protiv trave, odjednom je kriva carobna guma koju treba zabraniti. Zubo

takvi zasluzuju da izgube od travara koji su prije mjesec dana primili reket u ruku. Very Happy

inace, igram s dva beksajda pa nije da zato branim travu. moj prvi (naravno neslavni) susret s travom (i to je bas bila glatka) prouzrocio je kod mene fascinaciju, a zatim zelju da shvatim o cemu se tu tocno radi i naucim igrati protiv toga. malo informiranja, malo treninga s vlasnikom doticne trave, danas kad izgubim od travara znam da je covjek bolji od mene, a ne da je trava odigrala za njega.
[Vrh]
antispin

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nakon pročitanih diskusija, najvjerovatnije ču nakon dugogodišnjeg igranja sa obadvije antispin gume (sigurno jedini u Sokazu,a vjerovatno i šire) zamijeniti te gume sa nekim travama.S obzirom da se dosta raspravlja o travama, došao sam do zaključka da su moje antispin gume totalno bezopasne za protivnike,slijedom čega ču preči na igranje sa nekim travama. Thumbs up
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Izra (napisa):
svjestan sam toga, al ja eto mislim da nisu krivi ljudi koji koriste travu kao kratak put do uspjeha, nego oni koji im to omogucavaju.

blesavo mi je da neko ulozi puste sate u treniranje i usavrsavanje tehnike i taktike, a onda kad se treba malo prilagoditi za igru protiv trave, odjednom je kriva carobna guma koju treba zabraniti. Zubo

takvi zasluzuju da izgube od travara koji su prije mjesec dana primili reket u ruku. Very Happy

inace, igram s dva beksajda pa nije da zato branim travu. moj prvi (naravno neslavni) susret s travom (i to je bas bila glatka) prouzrocio je kod mene fascinaciju, a zatim zelju da shvatim o cemu se tu tocno radi i naucim igrati protiv toga. malo informiranja, malo treninga s vlasnikom doticne trave, danas kad izgubim od travara znam da je covjek bolji od mene, a ne da je trava odigrala za njega.

Ma jasno...
Ono što ja želim reći je nešto drugo. Uvijek sam cjenio kada me pobjeđuje čovjek a ne tehnologija. Bio lovac travar ili ne teško je ne respektirati Capana koji je igrao sa najnormalnijom mogučom travom (Tibhar Grass) sa kojoj je u pimplu rezao (??). Vrhunski lov, jaka glava i njega nisi mogao dobit ako nisi pravi igrač. Pa onda Ante Bućo (naravno dok je bio mlađi i kada je mogao). Lovio je sa dva beksajda (ako se ne varam Tackiness C). takve varijacije flaha i reza koje je bilo teško uočiti se rijetko viđaju. Prevario te jer je imao vraga u ruci a ne u čepićima. Što učiniti nakon poraza nego čovjeku stisnuti ruku? Pa onda Tišljar, Mingo Župančić, Resman...da ne nabrajam dalje...
[Vrh]
Koki

PostPostano: pet sij 13, 2012 3:48 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

antispin (napisa):
Nakon pročitanih diskusija, najvjerovatnije ču nakon dugogodišnjeg igranja sa obadvije antispin gume (sigurno jedini u Sokazu,a vjerovatno i šire) zamijeniti te gume sa nekim travama.S obzirom da se dosta raspravlja o travama, došao sam do zaključka da su moje antispin gume totalno bezopasne za protivnike,slijedom čega ču preči na igranje sa nekim travama. Thumbs up

je ...al buš onda izgubil spin... Beljenje
[Vrh]
Dren

PostPostano: pet sij 13, 2012 4:23 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Koki (napisa):

U svakom sportu, pa tako i stolnom tenisu, sam za to da pravila favoriziraju boljega. Večina igrača koji se odlučuju na feniranu travu uglavnom imaju velikih problema sa tehnikom (za izuzetkom Zrinskog za kojeg držim da je odličan igrač primjerene tehnike...ako ih ima još ja ih ne poznam).

mojih 5 lipa... Smile

tko nije probao, teško da može točno komentirati.
Uvijek kažem, lako je pričati da netko zbog "tehnologije" pobjeđuje.
Ali, zbilja, evo nije teško...probajte odigrat meč s tom travom. Protiv nekog sa backsideovima tko je eto u vašem rangu ili čak i slabiji. Pa ćete vidit da nije stvar u travi, kakva god bila. stvar je u igraču i treninzima.
Naravski ako želiš biti dobar travaš i još ktomu i twirler na kraju ispada da moraš dobro igrati kao 4 igrača (obićan backside s obje strane, forhend travaš, bekend travaš i travaroš tuto completo ;D)

Probajte, fakat je teško. I to je zasluga igrača a ne gume - prilagodili su se i naučili igrati odnosno iskoristiti travu do maksimuma.

Mislim da Koki isto ovo zna, ali da je quotanim komentarom mislio općenito a ne za svoj slučaj, pa molim da se i moj post sagleda opčenito a ne odgovor Kokiju
bigdedi

PostPostano: pet sij 13, 2012 4:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Thumbs up Thumbs up ma sve sve to Koki zna!! pa na kraju krajeva, i on igra s materijalom Smile
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, ... 9, 10, 11  Sljedeće
Stranica 2 / 11.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.