|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sri sij 25, 2012 1:43 pm Naslov
: |
|
|
Ja mislim da bi trebalo uvesti suce samo u 9. i 22a ligu , ostali mi nisu interesantni  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kuhbauch
|
Postano: sri sij 25, 2012 1:55 pm Naslov
: kakve trave |
|
|
Za IB
Nije isto obavijest o promjenama pravila ITTF i isticanje IZRIJEKOM. Znam da nije riješivo pitanje serve ali to bi barem donekle pomoglo već kao pritisak ogranizacije na moral pojedinca koji joj je član. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: sri sij 25, 2012 2:24 pm Naslov
|
|
pa sad, pod ITTF-om se najbolji igrači (muški prije svega, žene su dost ok) najmanje drže pravila, a tamo gdje se vara je ondje gdje sustav ne može osigurati kontrolu. zato postoji i određena razina podsmijavanja pravila čije se ispunjavanje uopće ne može kontrolirati
to se može primjerice vidjeti prema tome koliko su tenergy i ostale gume prozirne na pro muškim reketima, što znači da su nabrekle od boostanja. ženske gume su normalne, prema slikama
međutim ti ljudi to rade za novac, i bez 'varanja' u pro pingaču nema niti top rezultata. oni koji ne igraju po pravilima postavljaju letvicu i svima drugima
međutim za rekreacijski pingač to sve skupa nije bitno, zar ne?
a sa stajališta rekreacijskog pingača, što je meni problematično: zašto netko očekuje dodatne pobjede ne na račun svoje igračke vještine, već na račun opreme (gume), te je u tom smislu voljan izmišljati nekakva feniranja i ne znam kakve kemije, da bi dobio dodatne pobjede?
ovo mi uopće nije u duhu rekreacijskog igranja. nekako mi je više u duhu rekreacijskog igranja da igrač zaradi svoju pobjedu igrom, a ne 'špeci' nafriziranim gumama
jer u neku ruku, to nije pošteno prema svima drugima, jer nameće da bi svi onda morali imati nekakav tretman gume, jel feniranje, tjuniranje, tretiranje i ne znam šta, samo da bi se opremom izjednačili s protivnikom koji to čini
a zakaj bi se pošteni puk s time moral zajebavat |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sri sij 25, 2012 2:54 pm Naslov
|
|
Slažem se.
Moram priznati da uopće ne znam ništa o postupku feniranja ili tjuniranja guma, ne znam da li su istinite priče o rezanju svakog čepića na travi pojedinačno pod drugačijim kutem? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri sij 25, 2012 3:14 pm Naslov
: Re: koje trave |
|
|
| Kuhbauch (napisa): | | Koki bi li to bilo normalno da se uplate svih liga troše na suce za prve dvije lige? |
Ma dobro...
To mi je onako prvo palo na pamet. Moja je namjera bila ukazati da ne vidim razloga da se sredstva koja se članarinama slijevaju u Sokaz blagajnu ne upotrijebe za podizanje kvalitete natjecanja.
Na koji način može se dugo debatirati...
No.. to je druga tema... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri sij 25, 2012 3:16 pm Naslov
|
|
| Norrin (napisa): | Slažem se.
Moram priznati da uopće ne znam ništa o postupku feniranja ili tjuniranja guma, ne znam da li su istinite priče o rezanju svakog čepića na travi pojedinačno pod drugačijim kutem? |
isse!?!?!?
e pa to mi je tek pretjerivanje
nego...meni nije jasno zašto se digla ovolika halabuka oko "materijala i manipulacije gumama"
ljudi varaju da bi bili bolji. oke. mogu varati do neke granice. neće igrat timo bol s maskom nekog od naših igrača naprintanoj na faci, ne?
Sve što rade je da povećavaju brzinu ili nepredvidivost gume. Ostalo je ipak njihova kvaliteta igre. I to u omjeru 95%-5% u korist igre.
Osobno ne radim to jer gume na običnom reketu sam ionako uzeo malo sporije (jer mi je recimo tenergy prebrz) a s travom sam raskrstio jer mi je prezajebana za ono što bi ja htjeo od nje (čitaj 6mjeseci treninga 3 put tjedno po 3 sata da dostignem razinu koju imam s običnim gumama)
Oke, netko bi s mojom travom odma bolje igrao nego sa običnim gumama, al to samo dokazuje da i za travu treba imat i ruku i afiniteta. ja nemam .
Što se tiće ostalih igrača, od onih koje znam da briju na turbo kul igra sama, nabrijo je do bola, 90% njih bi igralo duplo bolje sa tanjom i neboostanom gumom i sporijim reketom. Ne poznam nikog sa feniranom travom
Oni koji igraju bolje sa takvim, modificiranim gumama, e pa oni bi me dobili i s kartonskom kutijom umjesto reketa, pa me baš i ne tangira
Razumijem da ima ljudi koje to tangira, al sad se ovdje raspravlja danima o toj temi, a najglasniji su oni koji gube od 2 igrača koji imaju "čudne gume" a dobijaju ostalih 200 s isto modificiranim gumama pa komentara na njih ni za lijeka.
Stoga mi to nekako sve više miriše na jal
Definitivno sam za da svi igraju po pravilima (što se tiće svega a ne samo guma) i za to da se raspravlja o ovakvim stvarima ovdje, ali nekako bih volio i da se zaključi da se neće pljuvat po ljudima do te mjere da se zapravo spušta ispod njihove razine, već da im se čestita, kaže: ima blata na toj tvojoj pobjedi jer (ubaci: fenirana ti je guma, zabranjena je, serviraš iz ruke, pljuješ na protivnike, viri ti lijevo jaje pa me dekoncentrira) i upozori, isto tako kulturno na takve igrače ovdje na forumu.
Kad ih ljudi budu prepoznavali kao "onaj koji pobjeđuje jer ima kratak šortc, bome kupit će si trenirku  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: sri sij 25, 2012 3:17 pm Naslov
|
|
| zalive (napisa): | pa sad, pod ITTF-om se najbolji igrači (muški prije svega, žene su dost ok) najmanje drže pravila, a tamo gdje se vara je ondje gdje sustav ne može osigurati kontrolu. zato postoji i određena razina podsmijavanja pravila čije se ispunjavanje uopće ne može kontrolirati
to se može primjerice vidjeti prema tome koliko su tenergy i ostale gume prozirne na pro muškim reketima, što znači da su nabrekle od boostanja. ženske gume su normalne, prema slikama
međutim ti ljudi to rade za novac, i bez 'varanja' u pro pingaču nema niti top rezultata. oni koji ne igraju po pravilima postavljaju letvicu i svima drugima
međutim za rekreacijski pingač to sve skupa nije bitno, zar ne?
a sa stajališta rekreacijskog pingača, što je meni problematično: zašto netko očekuje dodatne pobjede ne na račun svoje igračke vještine, već na račun opreme (gume), te je u tom smislu voljan izmišljati nekakva feniranja i ne znam kakve kemije, da bi dobio dodatne pobjede?
ovo mi uopće nije u duhu rekreacijskog igranja. nekako mi je više u duhu rekreacijskog igranja da igrač zaradi svoju pobjedu igrom, a ne 'špeci' nafriziranim gumama
jer u neku ruku, to nije pošteno prema svima drugima, jer nameće da bi svi onda morali imati nekakav tretman gume, jel feniranje, tjuniranje, tretiranje i ne znam šta, samo da bi se opremom izjednačili s protivnikom koji to čini
a zakaj bi se pošteni puk s time moral zajebavat |
Već sam jednom negdje napisao. Ako se želiš bavit rekreativno pingičem bjež iz Sokaza. Ovdje se za pobjedu grkljani grizu...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sri sij 25, 2012 3:55 pm Naslov
|
|
| Koki (napisa): | Ovdje se za pobjedu grkljani grizu...  |
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: sri sij 25, 2012 4:41 pm Naslov
|
|
dren, koki  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: čet sij 26, 2012 9:45 am Naslov
|
|
| rope (napisa): | | Koki (napisa): | | Dakle trave koju su fenirane ili nisu na popisu ITTF-a nisu dozvoljene. Mislim da tu svaka rasprava treba prestati... |
misliš gume ????
i što (meni) posebno stvara nedoumicu (izvaci iz biltena i pravilnika o natjecanju)
bilten 144.
GUME.
U 2012. godini nema promjena u dosadašnjem korištenju guma. Zabranjuje se igranje feniranim gumama, kao i gumama izvan standardne kvalitete.
bilten 141
Gume i ljepila. Tijekom 2011. godine nema promjena u dosadašnjem korištenjem guma i ljepila.
bilten 139.
2) Tijekom 2010. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
bilten 136.
2) Tijekom 2010. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
ITTF ZABRANJUJE FRICTIONLESS GUMA I SPEEDGLUE-a
bilten 132.
GUME I LJEPILO
U proljetnoj natjecateljskoj sezoni SOKAZ-a 2009. godine nema promjena
u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
bilten 131.
GUME i LJEPILA
U jesenskoj natjecateljskoj sezoni 2008. godine nema promjena u dosadašnjem korištenju guma i ljepila.
i naravno Pravilnik o natjecanju
Članak 83.
Sva natjecanja odigravaju se prema pravilima ITTF-a. |
da koki, tako bi trebalo biti... jer ovaj naputak iz biltena po meni vise nema bas nekog velikog smisla... ajd shvacam da predsjednistvo dozvoli neko tranzicijsko razdoblje nakon promjene nacina lijepljenja... ali to je sad postala postapalica u biltenu, kao i "nastupanje u sokazu je na vlastitu odgovornost"... jednostavno postoji.... ne mogu vjerovati da svakih pola godine predsjednistvo raspravlja, zatim odluci da NEMA promjena u koristenju guma i ljepila
mislim da je clanak 83. dobar i bez dodatnih odluka...
dakle sada je odluka predsjednistva da nesmijes fenirati travu a smijes igrati sa frikšnlez travom, da nesmijes tunirati gumu, ali smijes lijepiti starim ljepilom... a zasto bi onda neko fenirao i tunirao gumu kad su to zamjene za frikšnlez i staro ljepilo redom.
(oftopik: nakon OI u londonu mijenjaju se loptice, tojest materijal od kojeg se prave, mislim da bi sprovedba toga trebala biti jednostavnija nego ovog s ljepilom) _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: pet vel 03, 2012 12:42 pm Naslov
: Re: Mjenjati kako mogu... |
|
|
| rope (napisa): |
a ustvari sam te htio pitat kakav ti je to skor u porazima 12/18 u petom setu |
pitah lia jedom ovo... i umjesto odgovora vidim ovo bravo Lio , al ipak nedovoljno za dalje |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|