| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Kemil
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (21:30:33) Postovi: 482 Lokacija: Vrbani III
|
Postano: sub sij 28, 2012 9:43 pm Naslov
: Sokaz bilteni vs ekologija, ušteda vremena, praktičnost |
|
|
Više puta godišnje svaka ekipa Sokaza dobiva bilten poštom, pri tome se troši papir, ionako mala sredstva Sokaza za slanje i vrijeme da se to sve odradi.
Kada dobijem bilten često se dogodi da niti ne otvorim kuvertu jer već unaprijed skinem ib-digitalnu verziju sa interneta, a istu i kasnije koristim kada mi zatreba.
Predlažem da se, ekipama koje to žele, omogući da otkažu slanje biltena poštom i to jednostavno slanjem zahtjeva mailom, a Sokaz vodstvo to samo treba evidentirati.
To nije ništa novo, banke odavno prakticiraju slanje e-izvadaka.
Pri tome nema potrebe slati bilten ekipama mailom jer se ne radi o personaliziranom dokumentu pa ga svatko može sam skinuti.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
Pridružen/a: 07. 03. 2006. (08:50:54) Postovi: 1562 Lokacija: Utrine
|
Postano: sub sij 28, 2012 11:41 pm Naslov
: |
|
|
| gle, tu foru su mi prodali vrli vipovci i rekli dobis 100 smsova mjesecno ak ti ne šaljemo papirnati izvjestaj o tvom racunu.... Rekoh hvala vam ljepo ali mi ipak pošaljite vi to na papiru na kućnu adresu aporuke kaj pošaljem ću vam i platiti.... I krc od papirnatog izvještaja... Na prijavnici imas adresa i ime na koga slati bilten pa to ostavi prazno al me nemoj pitati koja je slika na naslovnici tiskanog biltena il trazit ibu da ti je skenira..... I btw čestitke đurkanu na par odličnih naslovnica u zadnjih nekoliko biltena |
|
| [Vrh]
|
|
 |
masterinsider
Pridružen/a: 24. 09. 2006. (09:24:05) Postovi: 697 Lokacija: oroslavje
|
Postano: ned sij 29, 2012 10:50 am Naslov
: Re: Sokaz bilteni vs ekologija, ušteda vremena, praktičnost |
|
|
| Kemil (napisa): |
Predlažem da se, ekipama koje to žele, omogući da otkažu slanje biltena poštom i to jednostavno slanjem zahtjeva mailom, a Sokaz vodstvo to samo treba evidentirati.
|
Ideja je super, ali mislim da to nije velika ušteda, kad bi svi otkazali, to je cirka 250 ekipa puta 20 kuna kolko recimo košta bilten ispada oko 5000,00 kuna. Samo kaj još uvijek veliki broj "starije" populacije više voli opipljiv materijal. _________________ http://www.stk-stubaki.hr |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned sij 29, 2012 3:12 pm Naslov
: Re: Sokaz bilteni vs ekologija, ušteda vremena, praktičnost |
|
|
| masterinsider (napisa): |
Ideja je super, ali mislim da to nije velika ušteda, kad bi svi otkazali, to je cirka 250 ekipa puta 20 kuna kolko recimo košta bilten ispada oko 5000,00 kuna. Samo kaj još uvijek veliki broj "starije" populacije više voli opipljiv materijal. |
svaka kuna je bitna!
nek samo 50 ekipa odustane od biltena -
to je 1000kn po sezoni, oko 4000 (imamo u prosjeku 4 biltena godišnje) godišnje.
kad bi svi prešli na online verziju to bi bilo 20000kn godišnje.
to bi moglo smanjiti prijavninu za 50 kn. Ili bi za 5 godina mogli opremiti manju dvoranu.
Da ne spominjem da bi se moglo uštediti za druge stvari!!!
A mislim da ibu nije problem staviti i naslovnicu na net. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned sij 29, 2012 4:11 pm Naslov
|
|
Zašto ne???
meni je OK da se bilten izdaje "papirnato"
Ušparali nebumo nikaj (mi igraći), a uprava tak funkcionira već puuuuno godina.
Zakaj se štampaju novine?? Pa i njih imaš na netu. Sve imaš na netu, a kaj kad sistem padne i nema ga recimo 10 ak dana?? Kaj onda???
Sam nek se štampa,  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: ned sij 29, 2012 8:23 pm Naslov
|
|
Nije ovo navijanje za papirnati ili digitalni bilten niti se zbog ove inicijative netko treba osjećati ugroženim.
Ne osuđujem nikoga tko želi papirnati bilten, ovo je demokratsko društvo.
Teško da će za naših života digitalni istisnuti papirnati bilten, i ne treba posebno objašnjavati zašto.
Nije potrebna niti računica koliko i kako se može uštedjeti digitalnim biltenom, zar je to uopće bitno, bitan je stav, a ne veličina.
Osjećam se ekološki osvještenim, moj stav je da ne želim papirnati bilten ako imam uvjeta koristiti digitalni, možda time neću spasiti svijet, ali se dobro osjećam.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Spin
Pridružen/a: 02. 10. 2009. (14:56:03) Postovi: 572 Lokacija: Novi Zagreb
|
Postano: ned sij 29, 2012 9:46 pm Naslov
|
|
Ako je tradicija da se 50+ godina štampa bilten,
onda je ne treba prekidati zbog nečije iracionalne ekološke osvještenosti
Za one ljude koji si bilten skinu sa neta i ne koriste papirnato izdanje
mogla bi se uvesti opcija kod registracije da se naglasi da ne žele primati bilten poštom. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: pon sij 30, 2012 8:30 am Naslov
|
|
| Spin (napisa): |
mogla bi se uvesti opcija kod registracije da se naglasi da ne žele primati bilten poštom. |
to slobodno može napisati kapetan svake ekipe na prijavnici za tekuću sezonu |
|
| [Vrh]
|
|
 |
wolf
Pridružen/a: 01. 12. 2005. (14:45:33) Postovi: 3827 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: pon sij 30, 2012 9:12 am Naslov
|
|
| Spin (napisa): | Ako je tradicija da se 50+ godina štampa bilten,
onda je ne treba prekidati zbog nečije iracionalne ekološke osvještenosti
. |
| Citat: | | Predlažem da se, ekipama koje to žele, omogući da otkažu slanje biltena poštom |
pa sve je rečeno u prvom postu , kaj napadaš čovjeka  _________________ https://www.facebook.com/silbaotium/ |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 30, 2012 10:18 am Naslov
|
|
upravo tako.
štampanje biltena nebi trebalo ukinuti, definitivno.
Matrice bi trebalo čuvati, a printanje bi trebalo pokrivati sve ekipe koje traže bilten na papiru + nekih 10ak primjeraka za kolekcionare i ljude koji bi volili imati određeni bilten (štajaznam evo dva tri biltena prije, bijah na naslovnici, doduše kao sudac al puno sokazovaca bi volili imati bilten u kojem su na naslovnici i bili bi voljni platiti za njega. Ja svog imam )
S druge strane, ima ljudi kao Kemo koji su ekološki osvješteni i imaju potpuno pravo.
Dodatno ima ekipa (kao recimo moja) koji su već zaboravili držati olovke i papir koriste oglavnom samo na WC-u i iako nismo neki ekolozi, kao i Kemo bilten skoro ni ne otvorimo.
Inicijativa je dobra, uštedit će se nešto i novaca, drveta i ozona, pa zašto ne? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: pon sij 30, 2012 10:24 am Naslov
|
|
Zvuči oke, poprićaće se.
Ne vidim ništa loše u checkboxu na prijavnici na kojem piše: "Ne želim primati bilten poštom" i koji moraš označit kvačicom ili iksom ako nećeš, pa ko voli nek izvoli.
I premda sumnjam da će puno ljudi to označit (praktično je imati bilten u torbi, plus "od viška glava ne boli"), totalno podržavam (racionalni ) ekološki način razmišljanja.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 30, 2012 10:33 am Naslov
|
|
| ib (napisa): |
(praktično je imati bilten u torbi, ), |
il smartfone u džepu  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: pon sij 30, 2012 1:17 pm Naslov
|
|
A još bolje TabPhone. Nakon Galaxy Note-a teško se vratiti na klasičan SmartPhone.
 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: pon sij 30, 2012 2:04 pm Naslov
|
|
nakon prvog posta sam znao da će doći do samopromocije...  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: pon sij 30, 2012 2:50 pm Naslov
|
|
Sorry, možeš me benat.
Kemil |
|
| [Vrh]
|
|
 |
rope
|
Postano: pon sij 30, 2012 3:38 pm Naslov
|
|
| Kemil (napisa): | | Sorry, možeš me benat |
ma tamam posla  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 30, 2012 4:04 pm Naslov
|
|
benaj ga, benaj ga
il mu bar promjeni ovaj trucker iz potpisa u fiću
 _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|