|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
cvijo
|
Postano: pet sij 27, 2012 6:27 pm Naslov
: Cijenjeni zaljubljenici u stolni tenis |
|
|
... ne znam da li će koga zanimati, no eto, koliko čujem, u svibnju bi se trebao održavati trenerski tečaj s vrhunskim i više nego stručnim predavačima. Teorija, praksa... problem je jedino što je, da bi se stvar uopće ove godine održala, potrebno (opet, koliko sam čuo) barem 15 zainteresiranih polaznika. Meni osobno je to više nego interesantno. Čujem i da neki kolege Sokazovci to misle pohađati, pa rekoh da podijelim informaciju svekolikom pučanstvu... _________________ Stiga Dynasty Carbon
BH: Tibhar MX-D
FH: Tibhar Hybrid K-3 |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pet sij 27, 2012 7:27 pm Naslov
: |
|
|
i meni je interesantno i gledam zadnje 2-3 godine i svake godine zakljucim da nikako ne mogu zbog drugih obaveza pa tako i ove.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pet sij 27, 2012 8:54 pm Naslov
|
|
gdje i koliko kunića? _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Brod jr.
Pridružen/a: 16. 09. 2005. (15:04:30) Postovi: 994 Lokacija: Tumarina jazbina
|
Postano: sub sij 28, 2012 12:46 am Naslov
|
|
idem ijaaa!
ne ti ne.
idem i jaaa!
ne ti ne.
idem ijaaa!
ne ti ne.
a zakaj ne?
zato jer ne znaaaaaš!!!!!!  _________________ Rekete lomim,gume mi ćelave!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: sub sij 28, 2012 8:07 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): | | gdje i koliko kunića? |
Mislim da je u Umagu. Ne znam točno koliko košta. U svakom slučaju, tko je zainteresiran trebao bi poslati mail u kojem izražava interes za sudjelovanjem, pa bi trebao dobiti točne informacije o svemu. Mail se šalje Renatu Čengiću na hsts@zg.t-com.hr
Znam samo da, ukoliko ne bude bar 15-ak zainteresiranih, novi tečaj će biti tek iduće godine. _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: ned sij 29, 2012 3:14 pm Naslov
|
|
Umag mi je daleko.
Onda dogodine _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Pale
Pridružen/a: 15. 10. 2010. (13:28:23) Postovi: 2920 Lokacija: Tumarina jazbina "TOZ"
|
Postano: ned sij 29, 2012 4:16 pm Naslov
|
|
Meni je daleko to što neznam pravilno odigravat većinu elemenata u Stolnom tenisu, a kamoli iste pokazivat drugima
Neznam kolko ih uopče zna u nižim ligama (5-22) , vjerovatno ih se može na ruke nabrojat, a za ove isopd vjerovatno ima dečki kaj znaju (našlo bi ih se i više od 15)
Nije trener postati sam tak
Ili možda je  _________________ Znam da ništa ne znam, ali... još uvijek više znam od onog koji ne zna da ništa ne zna!
Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
LiChin
Pridružen/a: 24. 11. 2007. (20:49:51) Postovi: 143 Lokacija: North
|
Postano: ned sij 29, 2012 5:13 pm Naslov
|
|
| Izra (napisa): | i meni je interesantno i gledam zadnje 2-3 godine i svake godine zakljucim da nikako ne mogu zbog drugih obaveza pa tako i ove.  |
ista stvar i meni zadnje 2 godine.
inace, par kolega iz kluba su isli, i sveukupno to bas i nije tako jeftino. i nije jednokratno kako je prije bilo, nego koliko sam shvatio sveukupni tecaj se odrzava u 3 navrata. znaci prvo je u umagu tjedan dana tako nesto, onda opet tako nekako nakon par mjeseci, i onda nekakav zavrsni ispit u Zagrebu 2 ili 3 dana. sveukupna cijena je oko 1000 eura, kad zbrojis sva 3 puta i sve troskove, smjestaj polaganje etc...
btw izra, rico (edi) - onaj lovac sta igra za split, pretpostavljam da ga znas, ti je tu iz splita isao sad ove godine, i mislim da je upravo taj "zadnji krug" kao zavrsni dio bio negdje oko 17. - 18. 12. u Zagrebu. _________________ Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: ned sij 29, 2012 11:44 pm Naslov
|
|
Da, čini mi se da je tako. Tjedan dana u Umagu (osiguran smještaj u hotelu s dvoranom) u svibnju, pa tjedan dana u Daruvarskim toplicama (opet hotel s dvoranom) i onda jednodnevni ispit u Zagrebu - sve skupa s literaturom cca 7500 kn.
Meni se čini ok jer bi (pretpostavljam) 2 tjedna hotela u Umagu i toplicama s punim pansionom platio toliko. Zgodan godišnji.
E, sad da budem malo neskroman, trenirao sam dugi niz godina u najjačoj momčadi s ovih prostora - u Vjesniku, i prošao nekoliko priprema s reprezentacijom u mlađim uzrastima pa mislim da znam osnovne stvari... meni taj tečaj možda otvori, nadam se, neke zgodne opcije u budućnosti.
S druge strane, za ljude koji nisu, kako to neki vole reći, školovani igrači - mislim da je zgodna prilika da nauče stvari kak se spada i to od vrhunskih stručnjaka. Da poludim za tenisom činila bi mi se zgodna prilika da provedem dva tjedna sa zaljubljenicima u taj sport i najboljim stručnjacima u zemlji da mi pokažu otkuda krenuti i kako to sve nadograđivati. Vidim u sokazu dosta talentiranih ljudi koji su, nažalost, limitirani zbog pogrešnih baznih stvari...
No, da sumiram (bar sa svoje strane) - sve mi se čini i više nego ok, jedino se treba pregrmiti iznos koji baš nije malen za naše prilike. _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
Nikola
|
Postano: pon sij 30, 2012 12:20 am Naslov
: Trenerski tečaj |
|
|
Završio sam dotični trenerski tečaj (2 praktična dijela i teoretski) i to u vrijeme kada se nije plaćao, već samo smještaj i prehrana, a kako sam si, slijedom okolnosti, i to sam organizirao, platio sam samo put.
Na moju veliku žalost, korist od tečaja je zanemariva (PAPIR bez upotrebne vrijednosti). Praktični dio tečaja, tj. razrada elemenata igre je bila simbolična i bez ikakve daljnje koristi. Predavač (neću imenovati), pokazao bi 2 - 3 puta tehnički element, npr. BH spin, te zatim pozvao nekog od sudionika da on to ponovi. Kako se pokazuje bez loptice, a igrač je nepripremljen, iako je u stvarnosti prvoligaški profesionalni igrač, svi bi se dobro nasmijali "medvjeđem" pokretu ... I to je to. Nastavlja se sa slijedećim elementom npr. BH flip. Ukupna korist - NULA.
Na takav praktični dio, nastavlja se PUUUUUNO teoretiziranja, raznih podjela, metodologija, KORISTI NEMA. Ni sudački dio nije bolji. I tako u 1. i 2. dijelu "specijalnosti".
Teoretski dio na Učiteljskom fakultetu u ZG je ista priča. Samo, na predavanjima sudjeluju i budući treneri iz drugih sportova. Teorija pusta ... Korist nikakva ... Na kraju slijede i ispiti, jedno 7 - 8 kolegija, apsolutno prepisivanje, što iz šalabahtera, što od prisutnih kolega.
Kada to sve završiš i postaneš trenerom, to je tek sreća ponajveća. Za proteklih X godina nisam pozvan ni na jedan dodatni tečaj za usavršavanje, već sam na vlastitu inicijativu otišao na jedan udaljen 60 km. Teme seminara - SUPER. Izvedba - KATASTROFA. Korist - NIKAKVA.
I shvatio sam čemu to tako služi. O, ne da bi ja nešto naučio. To služi da bi organizatori i predavači proveli besplatni tjedan dana na moru i zato još dobili plaću (honorar) i dnevnice. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (23:04:55) Postovi: 678 Lokacija: Velika Gorica
|
Postano: pon sij 30, 2012 12:36 am Naslov
|
|
ja bih molio Nikolu da se predstavi punim imenom... da znam sto da mislim o svemu tome sto je napisao _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon sij 30, 2012 12:54 am Naslov
|
|
da se predstavi punim imenom ili ipak pravim imenom?
ubra san ga al nisam ubra jel ubra da san ga ubra.
ima pravo ostati anoniman ako hoce.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: pon sij 30, 2012 1:08 am Naslov
|
|
nije isto to kaj cvijo oce postat trener... i netko ko je zavrsio tecaj i ocekivao je u dva jutra nuciti bekend spin i flip...
imnsho: imas pravo prodavati raubovani sriver d-13 i ostati anoniman, nemas pravo vrijedjati/umanjivati vrijednost nekakve organizacije, institucije i pritom ne stajati iza svoje rijeci _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon sij 30, 2012 1:18 am Naslov
|
|
kao sto smo vec u vise navrati zakljucili, anonimno postanje je dozvoljeno, ali anonimci moraju uzeti u obzir da ce njihovo misljenje biti gledano upravo tako kako ga ti gledas.
anonimni post moze biti iskren i tocan, moze biti iskren ali netocan (stvar dozivljaja), moze biti neiskren i netocan (zlonamjerno izmisljen), a koja je od tih varijanti slucaj - javnost ne moze procijeniti bez njegovog identiteta.
obzirom da on sam zeli ostati anoniman ja ga necu otkrivati. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: pon sij 30, 2012 1:38 am Naslov
|
|
a sto je ovo ako ne zlonamjerno.... cvijo oce sakupiti ljude da i on ode na trenerski tecaj, a onda neki anonimac dodje svima objasnjavat kako je to: KATASTROFA, KORISTI NEMA, PAPIR bez uporabne vrijednosti...  _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni
Zadnja promjena: bigdedi; pon sij 30, 2012 9:42 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon sij 30, 2012 1:55 am Naslov
: Re: Trenerski tečaj |
|
|
ako citas izmedju redaka, "Nikola" nam je zapravo rekao ovo:
| Nikola (napisa): | Završio sam dotični trenerski tečaj...
...Predavač ... pokazao bi 2 - 3 puta tehnički element, npr. BH spin, te zatim pozvao nekog od sudionika da on to ponovi. ... Nastavlja se sa slijedećim elementom npr. BH flip. ...
Na takav praktični dio, nastavlja se PUUUUUNO teoretiziranja, raznih podjela, metodologija...
Teoretski dio na Učiteljskom fakultetu u ZG ... na predavanjima sudjeluju i budući treneri iz drugih sportova. Teorija pusta ... Na kraju slijede i ispiti, jedno 7 - 8 kolegija ...
Kada to sve završiš ... postaneš trenerom ... na vlastitu inicijativu otišao na jedan udaljen 60 km. Teme seminara - SUPER...
...organizatori i predavači proveli besplatni tjedan dana na moru i zato još dobili plaću (honorar) i dnevnice. |
ruku na srce, tesko oni mogu u par dana nekog nauciti da svlada pravilan pokret bekend spina ili bilo kojeg drugog udarca. ali zato okvirno pokazu i daju teorije, podjele, metodologije... na covjeku je da sam iz svega toga trenira i usavrsava prakticnu stranu toga svega.
ako netko od nule zeli nauciti tehniku - izvesti i pokazati, naravno da ce morati pored tecaja puno truda i vremena posvetiti proucavanju toga svega, vjezbanju, primanju savjeta od drugih, gledanju youtube trenerskih videa itd.
e sad, svima je valjda jasno da je najveci i najbitniji dio trenerskog tecaja zapravo certifikat s kojim covjek moze reci "ja sam sad trener". taj papir koji te mozda nista ne nauci otvara razne mogucnosti, kako cvijo kaze.
ali iz svega sto je "Nikola" napisao ocito tu ima i pokazivanja i puno teorije, pa se sigurno ne moze reci da nema nikakve prakticne koristi. samo treba imati realna ocekivanja kolika i kakva ta korist moze biti u tjedan dana tecaja. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Nikola
|
Postano: pon sij 30, 2012 8:01 am Naslov
: Trenerski tečaj |
|
|
Cvijo, Bigdedi, Izra ... Svi ste vi super dečki. I ako želite ili trebate papir da ste TRENERI, platite 7500 kn i dobiti ćete ga. Nema problema ...
Normalno da nitko ne očekuje da se ping-pong može naučiti u 2 tjedna. Pri tome, na tečaju sudjeluju polaznici s ekstremnih polazišta. Od totalnih početnika, koji da i ne znaju držati reket u ruci, do profesionalnih igrača 1. (Super) lige, sa 30 godina iskustva. OK. Ali, nitko me ne može uvjeriti da se prije tehničkog elementa ne može pokazati video, zatim DETALJNO pokazati element, sa modifikacijama (npr. BH spin ispred i sa strane), poredati polaznike, dati im rekete u ruke, tako da ga svi moraju izvesti, a predavač prolazi između njih i pri tome ih korigira. Zatim snimiti, pa navečer pokazati video. Naglasiti što je to važno, akceleracija, pravilan položaj nogu, prijenos težine ... Ne znam kako se to radi vani (mislim na Njemačku), tamo je trenerska organizacija jaka, imaju svoj site, priručnike, rangirane trenere od A - D. Ali, ostajem pri svojem, sada nakon X godina, kada osobno vrednujem tečaj, ne mogu mu dati 2.
Lamentacija o anonimnosti. Na stranicama HSTS-a nije oglašen tečaj. U dijelu UDRUGA TRENERA - nema teksta. U dijelu STRUČNA KOMISIJA - niti jedan članak, samo oglas za tečaj koji je prošao. Glavni organizator tečaja je i sam član i igrač Sokaz-a, te ako je anonimnost "OUT", nije mi jasno zašto nam se on nije direktno obratio, već je to bio Cvijo ???
I, na kraju, zašto ja tu tratim vrijeme i pišem osobne opservacije ? Da nekog osobno omalovažim ? NE. Da tečaj održe ljudi koji vole ping-pong, žele prenijeti svoje znanje, da to naprave na način da iz 3 tjedna utrošenog vremena i novaca, na kraju kažem - SUPER !!! A, mi imamo svjetske trenere - Štencl, Amižić, Turk, Škorić. Pa, ako već ne mogu sudjelovati u osnovnom trenerskom tečaju, neka održe predavanja i pokazne vježbe naknadno. I to je to ... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon sij 30, 2012 10:31 am Naslov
|
|
evo recimo mada je "anonimac" mislim da mi je Nikola rekao puno jako bitnih stvari.
Jasno je da je taj projekt čisto da dobiješ papir da si trener.
Jasno je da će iz tog sustava izaći hrpe "trenera" i par TRENERA.
Za zbilja nešto naučit, lijepo se za 75€ ode do bečkog novog mjesta i u Schlagerovoj akademiji u dva dana nauči praktični dio i usvoji nešto i teorije
Pa ponavljaš dok imaš volje/mogućnosti, imaju training camp svaki mjesec. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
cvijo
|
Postano: pon sij 30, 2012 11:46 am Naslov
|
|
| Nikola (napisa): | | Cvijo, Bigdedi, Izra ... Svi ste vi super dečki. I ako želite ili trebate papir da ste TRENERI, platite 7500 kn i dobiti ćete ga. Nema problema ... |
Nikola... ili Nikola, ja ne trebam papir da sam TRENER, ja želim trenersku licencu da mogu otvoriti još koju opciju u životu.
Nisam trebao ni papir da sam ŠOFER, pa sam ipak platio puste tisuće kuna za vozačku dozvolu B kategorije.
Bez hotela, mora i toplica. I višetjednog druženja sa zaljubljenicima u auto-moto sport.
| Nikola (napisa): | | Lamentacija o anonimnosti. Na stranicama HSTS-a nije oglašen tečaj. U dijelu UDRUGA TRENERA - nema teksta. U dijelu STRUČNA KOMISIJA - niti jedan članak, samo oglas za tečaj koji je prošao. Glavni organizator tečaja je i sam član i igrač Sokaz-a, te ako je anonimnost "OUT", nije mi jasno zašto nam se on nije direktno obratio, već je to bio Cvijo ??? |
Da... na moj upit o trenerskom tečaju dobio sam odgovor da im se vjerojatno neće javiti 15 ljudi do svibnja, pa u ovoj godini najvjerojatnije tečaja niti neće biti, nego tek iduće. Kakva organizacija za uzimanje novaca!
Točno tako, Nikola, gdje da im se jave? Na temelju čega? Za što da se jave?
Ja sam zainteresiran za to i ne da mi se čekati godinu i pol dana. Problem je da sam ja pokrenuo inicijativu? Ne želim sjediti skrštenih ruku i cmizdriti što se ništa ne događa. To je sve što želim reći o tome.
Zapravo, ja i nisam trebao pokrenuti inicijativu. Pingić, kupanje, zezancija, pivkan-dva, druženje... koga to interesira? Vjerojatno nikoga u Sokazu. No, čuo sam i za neku, kako ono, Jazbina ili tako nešto... ali mislim da je to neko utopijsko mjesto. Da postoji, oni bi pokrenuli inicijativu. Prepostavljam nekako ovako:
Tjedni kupanja, cuge, pingića, zezancije i ... to nije sve! Prvih 15 koji uplate dobiva... papir da su TRENERI!!! _________________ Stiga Dynasty Carbon
|
| [Vrh]
|
|
 |
bigdedi
|
Postano: pon sij 30, 2012 12:30 pm Naslov
|
|
| Nikola (napisa): | | Ne znam kako se to radi vani (mislim na Njemačku), tamo je trenerska organizacija jaka, imaju svoj site, priručnike, rangirane trenere od A - D. |
Ne trebas se cuditi.... a sto tocno mi imamo bolje nego njemacka? Jedino suvenire s plitvica.
| Nikola (napisa): | | Lamentacija o anonimnosti. Na stranicama HSTS-a nije oglašen tečaj................... |
Vec 5 godina je HSTS u rasulu, nije to nis novo. Svi ljudi iz HSTS-a su nabrojani na stranici. Razlog vise da se i ti predstavis.
| Nikola (napisa): | | Glavni organizator tečaja je i sam član i igrač Sokaz-a, te ako je anonimnost "OUT", nije mi jasno zašto nam se on nije direktno obratio, već je to bio Cvijo ??? |
Dakle ni glavni organizator nije anoniman, no nema interesa, dakle pada u vodu teorija da se trenerski tecaj odrzava radi ubiranja novaca, ako ubires novce valjda ti je u interesu okupiti ljude. Dok Cvijo nam se obratio jer mu je to osobni interes. Jedino sto me smeta je sto potkopavas Cviju, i odgovaras potencijalne sudionike tecaja koji bi popunili njegovu brojnost, što je i cijela svrha ovog topica.
| Nikola (napisa): | | I, na kraju, zašto ja tu tratim vrijeme i pišem osobne opservacije? |
Sam si izabrao biti anoniman, bas kako je izra rekao, kad ti nesto napises ne mora biti shvaceno ozbiljno, i moze izgledati kao tracenje vremena. A sto je tebi osobna opervacija... ostalima na forumu si anoniman, tako da se prema van potpuno gubi svaka tvoja osobnost.
| Dren (napisa): | Jasno je da je taj projekt čisto da dobiješ papir da si trener.
Jasno je da će iz tog sustava izaći hrpe "trenera" i par TRENERA. |
Nisam u autoškoli naucio voziti auto, ali dobio sam papir... dobio sam papir za upravljanje brodicom, a da ni prst u vodu nisam umocio... ustvari neznam jesam li u zivotu dobio papir koji me doslovno prakticno osposobio za isto to sto i pise na papiru...
Totalni je nonsens otici na trenerski tecaj radi nekakvog samoucenja. Mislim da uopce ne bi trebalo tamo pokazivati tehniku. Tamo bi te trebali uciti kako pokazati tehniku trecoj osobi, a ne uciti tehniku buduce trenere. _________________ Juraj Huber, JT 1234 izgubljeni |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|