| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
zalive
|
Postano: uto pro 14, 2010 9:41 am Naslov
: Re: Vodeno ljepilo |
|
|
| geek (napisa): | | Vodeno ljepilo (VOC free) treba skidati na način da se na topsheet (gumu) nalijepi ljepljiva folija. Zatim, spužvu treba lagano namazati parafinskim uljem za svjetiljke - prozirnim (dobavljivo u Bauhausu, Baumaxu), nikako ne parafinskim uljem za dječje guze iz ljekarni, jer je pregusto. Parafinsko ulje smekša vodeno ljepilo, pa se lako skida. Zaštitna folija na gumi služi da se ne "razlijepi" po topsheetu. Pri tome, spužva se ne oštećuje, budući da je glavni sastojak tuninga upravo parafinsko ulje. |
uzmeš dandoy ljepilo, ili neko drugo koje se lako skida, i sva ova pizdarija s uljem je nepotrebna, za 2 minute prstima (ruljenjem) skineš svo ljepilo s gume i drva skupa, bez imalo oštećivanja spužve. ja nisam oštetio nijednu nimalo, a lijepio i odljepljivao sam ih sigurno 20 različitih vrsta tim ljepilom. ako se netko hoće zezat s tuniranjem gume parafinskim uljem, to je već drugo |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: uto pro 14, 2010 11:25 am Naslov
: |
|
|
| zalive (napisa): | | tomaca (napisa): | | kak se zove ona kaj je kod štefa i jel mekanija od fokusa |
evo odgovora
ta kod štefa je se zove darker vlon-s silver v...i nije mekanija od focus I, iako nije tolika razlika
sam iskreno ne znam kaj će ti mekanije, ono kaj imaš na reketu, s tim si ubojit |
prelazim na primorca pa mi treba nešto mekano  _________________ was once Kemilov suigrač
Zadnja promjena: Tomaca; uto pro 14, 2010 11:33 am; ukupno mijenjano 1 put. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: uto pro 14, 2010 11:30 am Naslov
|
|
| Citat: | | uzmeš dandoy ljepilo, ili neko drugo koje se lako skida, i sva ova pizdarija s uljem je nepotrebna, za 2 minute prstima (ruljenjem) skineš svo ljepilo s gume i drva skupa, bez imalo oštećivanja spužve. ja nisam oštetio nijednu nimalo, a lijepio i odljepljivao sam ih sigurno 20 različitih vrsta tim ljepilom |
A, jesi probao sa Tenergy-jem ? On ima tvrđu spužvu (H36), ali krtu. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Tomaca
|
Postano: uto pro 14, 2010 12:03 pm Naslov
|
|
neki tuniraju ove nove gume ,s čime to rade? parafinsko ulje drži jako kratko nekih 5-6 dana, konkretno me zanima sa čime se tunira brxce speed kada je to guma za novo ljepljenje a preporuča ga se preljepljivati  _________________ was once Kemilov suigrač |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: uto pro 14, 2010 12:35 pm Naslov
|
|
| tomaca (napisa): | prelazim na primorca pa mi treba nešto mekano  |
a ono nije zadnji put primorac s čim si me 'lagano' razbio (ko i obično)?
ok, vidjet ćemo jel ti tak nešto ko focus I leži na primorcu... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zalive
|
Postano: uto pro 14, 2010 12:40 pm Naslov
|
|
| geek (napisa): | | Citat: | | uzmeš dandoy ljepilo, ili neko drugo koje se lako skida, i sva ova pizdarija s uljem je nepotrebna, za 2 minute prstima (ruljenjem) skineš svo ljepilo s gume i drva skupa, bez imalo oštećivanja spužve. ja nisam oštetio nijednu nimalo, a lijepio i odljepljivao sam ih sigurno 20 različitih vrsta tim ljepilom |
A, jesi probao sa Tenergy-jem ? On ima tvrđu spužvu (H36), ali krtu. |
nisam, igram s raznim kinezima; kad dobijem jednom prilikom stari tenergy probat ću iz vica, zanima me baš. al iskreno ne očekujem probleme ni s njime, jer je vic u tome koliko ljepilo hvata. dandoy ljepilo hvata točno kolko treba, i nimalo više. a drugi vic je upravo u tome da se ne maže drvo. onda ti garantirano ne može prejako držati pa kod odljepljivanja od drva, ako guma malo jače hvata, ljepilo ostaje na njoj a drvo popušta lako. tak da je stvar samo malo ruljenja, ne bi ni tu trebalo bit problema jer je sloj ljepila relativno debeo i kompaktan |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: sri vel 22, 2012 5:11 pm Naslov
|
|
Htio sam prvo kupiti gume Mark V pa su mi rekli da se ne ljepe novim načinom ljepljenja i vodenom ljepilom (koje imam). Pa sam odustao.
Onda sam zatražio Donic Coppa tagora i dobio isti odgovor.
Čime se ljepe navedene gume?
Koji još način ljepljenja postoji?
Gdje se može nabaviti ljepilo za te gume koje ne podržavaju novi način ljepljenja? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri vel 22, 2012 9:25 pm Naslov
|
|
glupost.
sve se gume lijepe novim ljepilom. samo što neće imati karakteristike kakve bi imale da ih speedgluaš.
Za tvoju razinu to je i dobro. imat ćeš bolju kontrolu, više spina (zbog većeg dwell vremena al ipak ovisi o gumi) i manju brzinu gume (sve obrnuto od toga ti daje sped glue). Još k tome, jer guma nije nategnuta, puno duže će ti i trajati.
Inače, ja mažem i drvo i gumu i pri skidanju gume nikad nisam oštetio ni drvo ni gumu, a gulim ih na "suho". Al opet ja ni ne stavljam 6 slojeva ljepila na drvo i 4,72 sloja na gumu kako je propisano natalnom kartom tenzor guma  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: sri vel 22, 2012 10:04 pm Naslov
|
|
| Dren (napisa): |
Za tvoju razinu to je i dobro. imat ćeš bolju kontrolu, više spina (zbog većeg dwell vremena al ipak ovisi o gumi) i manju brzinu gume (sve obrnuto od toga ti daje sped glue). |
moram ispraviti, speed glue je itekako davao i rotaciju. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: sri vel 22, 2012 10:47 pm Naslov
|
|
zato i jesam dodao ovisno o gumi.  _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Obi-wan
|
Postano: sri vel 22, 2012 10:48 pm Naslov
|
|
Hvala na odgovorima, sada je puno jasnije.
Zanemariti brige oko ljepila, zaljepiti kao i obično i udri.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: čet vel 23, 2012 3:08 pm Naslov
|
|
zanimljivo...
imas taj booster na lageru il si ga mozda probao? _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
|
Postano: pet vel 24, 2012 12:08 am Naslov
: Booster |
|
|
A, ne koristiš više jestivo ulje ? Sada će mu cijena pasti zbog smanjenja PDV-a na 10%.
Zezam. Skup sport. Combo sa 130 ml ljepila i isto toliko tuninga vrijedi 400 kunića. Sada sam naručio jedan komplet za našeg internacionalca. Većina iz prvih 100 sa svjetske rang liste to koristi, pa, koliko mi je poznato, i naš kineski igrač. Ja, osobno, ne znam što bih radio sa tom raketom. Osim toga, morao bi istovremeno imati više guma, jer postupak tuninga traje do 10 dana. Ne znam da li bi komercijalne gume, koje rekreativci koriste, izdržale takvo naprezanje bez mjehura (odvajanja topsheet-a od spužve). _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Iceman
|
Postano: pet vel 24, 2012 1:46 pm Naslov
|
|
da, cito sam onaj forum sa linka sta si stavio...fakat 10 dana postupak...strasno...
al mislio sam da se ne mora imat kombo sa ljepilom, da se moze i sa normalnim vodenim ljepilom... _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|