NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

Reket za početnika
Idite na Prethodno  1, 2, 3

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
wolf

PostPostano: sri ruj 07, 2011 8:52 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

ja pitah( kod najčešćih posjetitelja) - odgovor negativan Crying
Obi-wan

PostPostano: ned ruj 11, 2011 7:20 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Igrao sam stolni tenis tu i tamo pa se desilo da i preskočim par godina. Uvijek sam pri ruci imao reket za 10-20 kuna koji mnogi ne bi ni nazvali reketom. Prije 4 mjeseca kupili obiteljski stol pa udri u dvorištu. Već za par dana shvatio sam da mi reketi od 20 kn. (dobili uz stol), jednostavno više ne dozvoljavaju napredovanje. I tako je počela zavisnost. Stalna potraga za novim boljim reketom, drvima, gumama (o čemu iskreno rečeno još uvijek nemam veliko znanje). No, važno da se mjenja, kupuje, prodaje, isprobava. Zabavno do bola, a i pomalo skupo (iz siromašnog sam kraja). Osjećaj kada prvi put udarite novim reketom je... (ma znate već Cheer ).
U jedno sam doduše siguran, a to neka imaju na umu svi početnici (kao što sam i ja) - stolni tenis ne igra reket već ruke, noge, glava i srce junačko. Bonk!
Ako ste baš početnik, uzmite prvo što imate (reket od 20 kuna) i udri. Ako ste talenat, za par dana (tjedana), učinit će vam se da ste udarili u zid i da ne napredujete. Onda kupite malo bolji (skuplji) reket i ajmo sve ponovo.
Ovo je naravno savjet za nebrojene rekreativce koji nemaju pomoć trenera koji će odabrati za njih.
Na kraju, dobar igrač će sa reketom od 20 kuna pobijediti lošega koji ima najbolji reket na svijetu. No, kada osjetite prvi put kako bacaju vaše nove gume, znat ćete zašto ste potrošili vaš teško zarađen novac. Wink
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Memhis

PostPostano: ned vel 12, 2012 2:32 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozdrav svima. Zamolio bi malo iskusnije ljude za koji savjetić i pomoć pri odabiru reketa. Igram već duže vremena sa prijateljima, ali sam amater totalni, nikad dvorane/trenera vidio Smile. To isto znači da neznam sam lijepiti/sastavljati reket, pa kupujem gotovo. Može se reći da preferiram igrati lovca, makar volim i probati napasti tu i tamo. Trenutno igram sa Joola Python, ali je na samrti.
Može mišljenje o nekom od ovih modela:
http://www.butterflyonline.com/recreational.asp
ili što mislite o ovom:
http://www.ebay.com/itm/Friendship-RITC729-2Sides-Pips-In-Table-Tennis-Paddle-Bat-Racket-2020-w-Ball-/120858631641?pt=UK_Sports_TableTennis_RL&hash=item1c23bc5dd9

http://www.ebay.com/itm/Viper-Table-Tennis-Ping-Pong-Racket-Paddle-9-9-10-/180791328924?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2a1800c09c

Ili neki drugi vaš prijedlog?

Hvala na odgovorima i pomoći.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
a_marko

PostPostano: ned vel 12, 2012 2:56 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam neki veliki igrač i sokazovac, ali ja recimo bez obzira što si početnik nikada na tvom mjestu kupio tako nešto gotovo. Moj prvi reket je bila neka joola, pa donic - ne sjećam se koji. I oba su završila u zidu. (bio sam mlad i lud Very Happy)
I nakon tog "nesretnog" slučaja sa zidom lijepo ja sebi kupim novo drvo i nove gume kod Arapovića za 700 kuna. Zubo Nikad nisam požalio te novce.
Ali danas za 200 kuna možeš složiti jako dobar reket. I moj ti je savjet da ne kupuješ takav gotovi složeni reket. Jer također kad sam sklapaš reket i to ti čini jedno zadovoljstvo.

Ali ako baš hoćeš gotovi reket, odi na www.eacheng.net i tamo prvo pročitaj o svakom drvu i gumi sve što piše, odaberi i mislim da je tamo jedan sasvim dobar odabir. za 50 dolara - jako dobar reket možeš ubost.
[Vrh]
Memhis

PostPostano: ned vel 12, 2012 3:13 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Sve to stoji. Do 200kn ili 50$ sam i ja spreman dati i znam da bi to bilo bolje nego kupovati sastavljeni reket. Ali kao što sam rekao, nisam nikad ljepio niti znam nekoga tko bi mi to mogao sastaviti ni pokazati...Pogledat ću malo taj eacheng, samo da nije poštarina kao cijeli reket...
[Vrh]
Ifke

PostPostano: ned vel 12, 2012 4:19 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Možeš malo pogledati i tu po forumu u ponudi. Imaš svakakvih guma, od rabljenih za 60-70-80kn, do novih guma po pristojnim cjenama. Također i drveta. Nebih ti preporučio za početak deblju gumu od 1.8mm. A što se tiče ljepljenja sigurno se možeš dogovoriti s nekim i rado će ti pomoći oko ljepljenja ako si iz ZGa... Thumbs up
[Vrh]
Memhis

PostPostano: ned vel 12, 2012 6:59 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Nisam iz Zg, Istra...
Gledam na eacheng-u, svi reketi su sa 2.2 gumama...Probat ću naći neku trgovinu gdje pružaju usluge sastavljanja, pa da naručim kod njih.
[Vrh]
a_marko

PostPostano: ned vel 12, 2012 7:30 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa na eachengu ti sastave reket. Odi tamo na "TT custom made bats".
Dođe ti kući sastavljen. Poštarina ti je 5$ i svakih 100 grama još 2$. Dakle, za reket - sastavljen će ti ispasti maksimalno 10 dolara poštarina.
I lijepo si odaberi ovakav reket
http://eacheng.net/index.php?act=detail&ID=1893
i kad se privikneš na tako nešto, onda kreneš sa malo ozbiljnijim stvarima.
A što se tiče debljine - pretpostavljam da nisi baš tako dobar igrač da bi ti smetala ta razlika između 2.2 i 1.8 guma.
Npr. - ja kad sam počeo igrati, meni su puuuno više odgovarale deblje gume od tanjih. (govorim o potpuno istim gumama)

Zadnja promjena: a_marko; ned vel 12, 2012 7:36 pm; ukupno mijenjano 1 put.
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: ned vel 12, 2012 7:33 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

U Istri imaš milijun klubova, a nije baš velika. Smile
Da probaš stupit u kontakt s njima? Imat ćeš vjerojatno puno više stvari za iskušat, jel vrijede novaca..
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Memhis

PostPostano: ned vel 12, 2012 8:15 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

a_marko (napisa):
Pa na eachengu ti sastave reket. Odi tamo na "TT custom made bats".
Dođe ti kući sastavljen. Poštarina ti je 5$ i svakih 100 grama još 2$. Dakle, za reket - sastavljen će ti ispasti maksimalno 10 dolara poštarina.
I lijepo si odaberi ovakav reket
http://eacheng.net/index.php?act=detail&ID=1893
i kad se privikneš na tako nešto, onda kreneš sa malo ozbiljnijim stvarima.
A što se tiče debljine - pretpostavljam da nisi baš tako dobar igrač da bi ti smetala ta razlika između 2.2 i 1.8 guma.
Npr. - ja kad sam počeo igrati, meni su puuuno više odgovarale deblje gume od tanjih. (govorim o potpuno istim gumama)

Ma ja sam ti teški amater, nemam pojma za 2.2 i 1.8, lol. Nego svi preporučuju 1.8 za početnika, pa samo komentiram da su sastavljeni na exchange-u sa 2.2
Znači mogu tamo kombinirati sve što imaju u ponudi, pa mi oni zalijepe? Ili samo ove već sastavljene?
Da nije taj reket koji preporučuješ previše napadački? Ja ipak igram više defenzivno.

ib (napisa):
U Istri imaš milijun klubova, a nije baš velika. Smile
Da probaš stupit u kontakt s njima? Imat ćeš vjerojatno puno više stvari za iskušat, jel vrijede novaca..

Ma ja igram samo za zabavu, također sa prijateljima amaterima, a kao za inat u mom gradu nema kluba Plazi jezik ...

Što mislite o ovome:
LKT Instinct
LKT Pro-XT Pips-In Rubber 2.0 ili 2.2
LKT Pro-XT Pips-In Rubber 2.0 ili 2.2

Možete preporučiti i neke svoje kombinacije sa eacheng-a do 40$. Volio bi da bude neki allround ili više defenzivniji nego napadački reket.
[Vrh]
Zole000

PostPostano: pon vel 13, 2012 3:44 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pozdrav !
Savjetujem da ne trošiš velike novce za neki super reket ! A ujedino ni da kupiš neki bezveze jeftini.

Ako namjeravaš igrati stolni tenis češće i ako namjeravaš poboljšavati svoju igru tada ti savjetujem sljedeće:

1) Reket koji bi ti ja preporučio je Donic TESTRA AR PLUS, evo link pa si pogledaj kako izgleda
http://www.sportivi.hr/kategorija/58/oprema-za-stolni-tenis-drva.htm
Jako dobro drvo, nije presporo ni prebrzo !
Dršku bi trebao probati da vidiš koja ti bolje leži, anatomska , konkavna ili ravna. Ja preporučam konkavnu, više mjesta za zglob...
2) Gume nemoj kupovati nego probaj nabaviti neke od sokazovaca,1.7 do 1.9 mm debljine, obični beksajdi. Ja mislim da imam neke ali moje su ti debele 2.0 i max, mogu ti ih i dati ili poslati poštom. Nisu nove ali za početak su bolje nego da trošiš na bog zna kaj .....
3) YouTube-ima sve od kako držati reket, igrati udarce, pimplati, servirati. Možeš naučiti jako puno !

Sretno sa ping pongom, i zapamti najvažnija je zabava i ljubav prema toj igri ! Gubiti treba znati isto kao i pobjeđivati !

Srdačan pozdrav
PS. Slobodno se javi ako išta zatrebaš ili te zanima...
[Vrh]
Memhis

PostPostano: pon vel 13, 2012 6:31 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hvala lijepa. Kažem, ljepljenje je problem, nikad probao/vidio, nemam koga pitati, a iskreno neda mi isprobavati slijedeći neke upute. Da sam u Zg, ja bi se javio nekome za pomoć. Ovako želim samo da mi dođe neki reket (ipak mrvu bolji od ovog sadašnjeg) i da se odem zabavljati Smile. Ako ne, malo super attaka na ovaj moj i bit će kao nov . Very Happy Very Happy
P.S. gubiti znam, sad trebam naučiti pobjeđivati Very Happy

Ovako, uzet ću ovo, pa što bude, da bude...
Pošto nema tanjih guma, koje uzeti 2.2 ili 2.0? (Koliko sam skužio, to valjda mogu izabrati)
http://eacheng.net/index.php?act=detail&ID=1609
[Vrh]
Obi-wan

PostPostano: pon vel 13, 2012 6:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Imao sam LKT pro XT gume i sasvim su dobre za tvoj novi ozbiljniji početak. Rade sve pristojno. Kontam da je i XP guma ok.
Što se tiče ljepljenja, nema tu nikakvog bauka i velikih uputa. Najveći problem (bar meni) je bilo nabaviti ljepilo. Poslije je sve lako. Razmažeš tanko na gumu i drvo (pomoću spužve za suđe), ostaviš malo da se osuši i pritisneš. Stavih odozgo par knjiga da drže neko vrijeme. Odrežeš gumu okolo, ako je potrebno i ponoviš sve isto s drugom gumom. Ako sam ja uspio od prve, onda može svatko... Wink
Vjerovatno profiji imaju neke finese za ljepljenje guma, ali nama rekreativcima je ovo sasvim dobro.
[Vrh]
Memhis

PostPostano: pon vel 13, 2012 7:02 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ja mislio da je to ipak kompleksniji postupak, ovako kako kažeš izgleda lako Plazi jezik. Ali tko zna kako bi to ispalo da ja probam. A tu je i to ljepilo, da...Uglavnom, kupit ću ja ovo gotovo Wink.
[Vrh]
Zole000

PostPostano: pon vel 13, 2012 10:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

2.0 u svakom slučaju ako si se baš odlučio za tu kombinaciju !!!!
[Vrh]
brave66

PostPostano: uto ožu 06, 2012 5:58 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

..da ne otvaram novu temu..
nisam baš totalni početnik ali igram samo rekreativno sa frendovima.
trebam savjet za reket(do sada sam imao donic waldner500-moj 1.reket)
i sada bi prešao na nešto bolje.
više igram defenzivno ali volim i pomalo napadati protivnika(ako vidim da nije baš dobar igrač)
izdvojio bih max 270kn

dali uzeti neki složeni reket ili kupiti gume i drvo posebno pa složiti
od orginal reketa mi je zapeo ovaj za oko
http://www.sportivi.hr/details/48

a od guma i drva nemam pojma pa predložite nešto...
hvala
[Vrh]
LiChin

PostPostano: uto ožu 06, 2012 6:09 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

brave66 (napisa):
..da ne otvaram novu temu..
nisam baš totalni početnik ali igram samo rekreativno sa frendovima.
trebam savjet za reket(do sada sam imao donic waldner500-moj 1.reket)
i sada bi prešao na nešto bolje.
više igram defenzivno ali volim i pomalo napadati protivnika(ako vidim da nije baš dobar igrač)
izdvojio bih max 270kn

dali uzeti neki složeni reket ili kupiti gume i drvo posebno pa složiti
od orginal reketa mi je zapeo ovaj za oko
http://www.sportivi.hr/details/48

a od guma i drva nemam pojma pa predložite nešto...
hvala

Prolistaj malo forum, sve ti je to vec na njemu Thumbs up Smile
Play whatever style you want. Don't let others dictate how you have to play, but listen to advices in order to improve. Your style could be an extension of your personality. The more styles the game has, the richer it is. Bring something to the game.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku MSNM
Obi-wan

PostPostano: uto ožu 06, 2012 8:01 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ako se iole ozbiljnije želiš baviti stolnim tenisom, nemoj uzimati taj premade reket. Ne vjerujem da je značajno bolji od ovoga što imaš.
Radije izdvoji malo više novca za uredno drvo koje ti može dugo trajati i uredne gume.
Preporučujem ti drvo Yasaka Sweeper za 185 kn. (ako želiš razvijati baš defanzivnu igru) ili Yasaka Sweden Classic 170 kn. (također ne prebrzo drvo, puno kontrole, može poslužiti kao obrambeno/napadačko oružje - allround). Ima i drugih dobrih drva, ali ova su ti jeftina i nabavljiva u Hrvatskoj.
Za defanzivne gume neka se nadoveže netko drugi...
[Vrh]
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> Rasprava
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3
Stranica 3 / 3.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.