NOVI REZULTATI

SOKAZ forum
 <br />SOKAZ forum - Početna<br /> SOKAZ forum

FAQFAQ   PretražnikPretražnik   ČlanstvoČlanstvo   Korisničke grupeKorisničke grupe   RegistracijaRegistracija 
 ProfilProfil   Privatne porukePrivatne poruke   LoginLogin 

IZVJEŠĆE SA SKUPŠTINE SOKAZ (neslužbeno)
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće

Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Prethodna tema :: Sljedeća tema  
Autor/ica Poruka
bigdedi

PostPostano: čet ožu 08, 2012 9:53 am    Naslov : Re: Otkud pravo onima koje plaćamo da se svađaju? Citirajte i odgovorite

papuanac (napisa):
I kakve su to priče o krvarenju administratora? Ako mu ne odgovara, neka pokupi svoj software i ode
Crying vise nemam snage objasnjavati, zelim biti kranje vulgaran i vrijedjati, stoga si zamislite da sam ovdje nesto napisao:

hvala

papuanac (napisa):
platit ćemo onoga tko zna i tko će za svoj novac raditi i šutjeti.

ja bi to stavio na referendum, no ti bi se mozda zacudio brojnoscu podrske aktualnog administratora...

papuanac (napisa):
MI financiramo SOKAZ i više je nego bezobrazno da se neki administrator svađa sa mnom oko mojih prigovora na Skupštinu.

nije "NEKI" administrator, nego Sokazov administrator.... nadalje: jos nisam primjetio da se svadja s ikim... i za kraj: isti je clan predsjednistva sokaza

papuanac (napisa):
I što? Konstatirao sam neke stvari i iznio svoje mišljenje. Trebam li se sad oko komične situacije u SOKAZ-u objašnjavati s nekim webmajstorom i administratorom? Pa tko njih što pita?! Otkud im pravo sudjelovanja u raspravi?

mene vise cudi volja svih ljudi koji s tobom pokusavaju nesto raspravljati, otkud meni volja........ ustvari izgubio sam je..................
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 10:01 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Hello !!!

Ne branim papunca več njegovo razotkrivanje (s tim smo završili)
Ali....
Čovjek je iznio svoje mišljenje o toj skupštini. I... šta ne slažemo se s njim pa ajmo ga sad svi izvređat. Bio je tamo i u njegovim očima izgleda kak izgleda i to je napisal, Nitko drugi sudionika skupština nije niš napisal i podjelil svoje viđenje sa nama članovima.

DA, admin je pogrešil kaj je otključal temu.

Eeee admine admine, crni admine Zubo

bigdedi ja sam si zamislil.... Ma bravo zbilja si to lijepo sročio Very Happy

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
japanac

PostPostano: čet ožu 08, 2012 10:06 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Papuanac , go home to New Guinea Very Happy
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 10:07 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

japanac (napisa):
Papuanac , go home to New Guinea Very Happy

E.T. go home Sad

Amerikanci su bijelci koji su natjerali crnce da se bore sa žutima za zemlju koju su uzeli crvenima ;-)
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku Pošaljite e-mail Posjetite Web stranice
Koki

PostPostano: čet ožu 08, 2012 10:37 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mada pomalo ogorčeno i nespretno Papunac je postavio neka pitanja koja i mene zanimaju.
Iskreno ne zanima me poslovni odnos između administratora ove stranice i SOKAZ-a. Čini mi se da ovo dobro radi al dal je pretplačen ili nije neznam. Ako je dogovorio dobar posao čestitam...znači da je dobar pregovarač.. Thumbs up

Iskreno zanima me na što se troši novac od članarina. To nisu mali novci i plačaš ih da bi se , eto, natjecao. Svi drugi troškovi su na momčadima (dvorana, eventualni suci itd). Nastupi na turnirima sokaza se plačaju extra što govori da SOKAZ nema dodatnih troškova. 30.000 kn na poštrarinu?
nemojte me zayebavati...

U svakom slučaju finacijski izvještaj je maglovit a to uvijek otvara mnoga pitanja. Da je sve transparentno nebi bilo ni temelja za teorije zavjere. dali je SOKAZ profitabilna organizacija i ako je gdje je profit?

Možda fantaziram ali lako me razuvjeriti transparentnim financijskim izvješčem...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:03 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kažem, za brojke u izvješću nemam pojma detaljnije, ali ajde da riješim sebe.
Na kraju krajeva, uključen sam u financijsko izvješće pa i nije neka tajna.

SOKAZ-ov web je krenuo početkom 2003. u doba mojih studentskih dana. Početak je naravno bio vremenski najintenzivniji, što zbog razvoja stranice, što zbog toga što prvih par godina nije bilo online upisa.
Potrošilo se i trošilo stvarno jako puno vremena, otprilike dva sata svaki dan samo na rezultate. Po neke rezultate je i tata hodao do nekih voditelja na tjednoj bazi.

Od SOKAZ-a nikad nisam tražio novce. Mig
Ozbiljno.

Stranica je krenula iz gušta, i gušt je osnovni motiv od tada do danas. Ne znam vidi li se to iz mog pristupa pisanju po naslovnici ili ovdje po forumu, nadam se da se vidi, a u svakom slučaju je istina.
U samom početku, SOKAZ je bio hostan na serveru prijatelja iz srednje, tako da čak ni za to nisam trebao pare.

Nakon negdje prve godine rada, Predsjedništvo mi samoinicijativno izglasava honorar od 500 kuna mjesečno. Ponavljam, samoinicijativno. U doba studija, 500 kuna mjesečno je ko kuća, i naravno da ću im zauvijek biti zahvalan na tome.

Nakon godinu ili dvije (ne znam točno), Predsjedništvo mi, također samoinicijativno, povisuje honorar na 1000 kuna mjesečno. Još uvijek sam student, samo tada još malo sretniji student.

Nakon toga, možda dvije godine iza, opet mi povisuju na svoju ruku na 1500 kuna mjesečno, i od onda stoji na tome. Novce dobivam kroz 9 mjeseci godišnje.

Još jednom, ni u jednom od tih trenutaka ja još nisam bio član Predsjedništva.

Od toga plaćam hosting. Do prije godinu dana to je koštalo oko 500 kuna godišnje, od ovih zadnjih problema prešli smo na skuplju soluciju od oko 150 kuna mjesečno. Troškovi su veći, ali ja sam zadovoljniji jer se ne moram zamarat stvarima kojima se ne bismo smjeli zamarat. Ne pada mi napamet tražit više novaca radi prelaska.

Ne smatram se profesionalcem koji je ovdje radi para, i ne smatram da je stranica loša, inače bih davno odustao.
Što se mog honorara tiče, on je u domeni funkcioniranja Udruge, a ne nas na forumu, ali neće me smetati diskusija na tu temu.
Meni je bitno da stranica živi sama od sebe, honorar mi nije presudan.

Za usporedbu, web stranica HSTS-a košta nekoliko puta više. I nemojte me držat za riječ, ali od Predsjedništva sam čuo da su negdje u doba početaka weba imali ponudu za 7000 kuna mjesečno.

Sve u svemu, o tome kakav sam pregovarač ćete morat tražit odgovor negdje drugdje, budući da pregovarao nisam ništa. Ni ne namjeravam.

Haters gonna hate. Mah mah
[Vrh]
wolf

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:13 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Sad kad si se ogolio ....kad idemo klupski na hawaje? Plok plok! na tvoj trošak , naravno Rolling Eyes Zubo
ib
Site Admin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:14 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Kad god oćeš, svi ste pozvani! Grouphug
[Vrh]
Dren

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:15 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi (napisa):

nije "NEKI" administrator, nego Sokazov administrator.... nadalje: jos nisam primjetio da se svadja s ikim... i za kraj: isti je clan predsjednistva sokaza

Mislim da je papuančev problem upravo ovo. Nije svjestan da je ib itekako mjerodavan ovdje pisati. Ali neznanje nije opravdanje.

P.S. cijena za održavanje ovakve stranice kakva je SOKAZova vrijedi na tržištu između 7 i 10 tisuća kuna. Sad je kriza pa možda manje. NE MANJE OD 3000kn.
Cijena održavanja stranica HSTSa od 1500kn je i previše s obzirom:
Da je bila out tipa 3 mjeseca jer nisu platili hosting?!?!?
jer se ažurura tipa 3put mjesečno
jer je jadna premade stranica koju srednjoškolac MIOCa napravi u 25minuta.
Norrin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:31 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

Mislio sam napisati nešto vrlo slično onome što je Koki napisao.

Kad se pogleda web stranica HSTS i usporedi sa SOKAZ-ovom sve je jasno, naša je sigurno puno bolja.

A da bi se trebalo znati za što dajemo novac, trebalo bi.
[Vrh]
Korisnički profil Pošaljite privatnu poruku
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 11:48 am    Naslov : Citirajte i odgovorite

150 kn nije neki novac, ali se nakupi...
ZAŠTO na naslovnici nema par slikica dućana sa brojem tel. i internet stranicom koji rade sa stolnoteniskom opremom te im izreklamiraš malo posel , a oni tebi, tj. nama članovima, pomognu prilogom za održavanje SOKAZ-ove str.
Dali ti ovi org. turnira plačaju za reklamu???
Vidim da nema turnira 31.3.-01.04. Prečko

p.s. Vođo post je dobronamjeran Wink

[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Zato što SOKAZ ima ekskluzivni ugovor s Butterflyjem, a za što postoje druge adrese za obratiti se.
Vodovod a.k.a Memorijal Veljko Gospodnetić će biti najavljen, tri tjedna prije nije prekasno.

Krivo ste me shvatili za HSTS. Cijena tamo je veća od SOKAZ-a, ali samo zbog cijene sam spomenuo kao primjer koliko stranice koštaju. Čisto ako netko razmišlja o alternativi.

Sama stranica HSTS-a mi je jako dobra otkad je Alen i njegov tim ušao ozbiljno u to. Vijesti su redovne (za razliku od SOKAZ-a, imaju o čemu pisati), i dobro je integrirano sve skupa u sustav natjecanja. Nije loše kada ista osoba ima u glavi sve, i stranicu, i cijeli sustav natjecanja.

Znam, gotov CMS je lakše upogonit od SOKAZ-a koji je štrikan ručno i dugo, ali to je danas sporedno.
[Vrh]
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:24 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Zato što SOKAZ ima ekskluzivni ugovor s Butterflyjem, a za što postoje druge adrese za obratiti se.
Vodovod a.k.a Memorijal Veljko Gospodnetić će biti najavljen, tri tjedna prije nije prekasno.

ok

[Vrh]
bigdedi

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:34 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Ikota (napisa):
Ne branim papunca več njegovo razotkrivanje (s tim smo završili)

ib je lijepo objasnio... sori kaj se ponavljam, ali... da ja sada izbrisem osobne podatke u potpisu i profilu, jel bih postao anoniman? ne bih

prije bih osudio motive osobe koja brise osobne podatke kako bi mogla blatiti po forumu

Ikota (napisa):
Čovjek je iznio svoje mišljenje o toj skupštini. I... šta ne slažemo se s njim pa ajmo ga sad svi izvređat.

mišljene O skupstini imao je prilike iznijeti NA skupstini, a ne sakupljati ostatke svoje hrabrosti u anonimnosti foruma

Ikota (napisa):
DA, admin je pogrešil kaj je otključal temu.

kako? zasto? da je tema ostala zakljucana tek onda bi se moglo pricati kako je clan predsjednistva zakljucao temu u kojoj se isto to osudjuje i proziva... ovako je i on sam bio prozvan, i lijepo vam objasnio situaciju... sve u svemu manje od 10% proracuna trosi se na internet, koji meni osobno cini skoro 50% dozivljaja sokaza In love

uostalom dren je kao potpuno nepristrana osoba procijenio trzisnu vrijednost ove stranice (tojest ib-ovog posla) Thumbs up Thumbs up pa sada cekamo oce li se naci neka totalno revoltirana osoba s idejom da se ib-u minimalno utrostruci honorar Very Happy a ne ovako da nam je jadan potplacen, gladan, žedan, ne pere se danima, bježi u sloveniju jesti, piti, prati se, dok jadna sokaz populacija beznadno cijelu vecer klika na "registracija->upisi rezultat" ROFL Laughing Laughing
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:47 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

bigdedi pogle naslov teme. Wink
Mislim da imaš temu gdje možeš veličat ili isto tako pljuvat po adminu.
Inače iskreno živo mi se j..e za skupštinu i lovu iz skupštine, više sam "zagrizo" na to što si je netko (a velite da znate većina Vas dotićnu osobu) dao za pravo da iznosi javno nećije ime i prezime.

rope uz dužno poštovanje mislim da si postupio krajnje bezobrazno.
A to kolko ib ima plaču i dali se stranica održava sama sponzorstvom ili ju plača Pospiš živo mi se j. Wink

[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:49 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Pa ti si fulao temu, o identitetu se raspravlja na onoj drugoj. Confused

Pogotovo ako te ne zanima o financijama, a ovdje se većina komentara na to odnosila.

Velićanje mene je svugdje ontopic. Retaj
[Vrh]
Pale

PostPostano: čet ožu 08, 2012 12:51 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Klanja se Klanja se Klanja se Klanja se

[Vrh]
Koki

PostPostano: čet ožu 08, 2012 1:53 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

ib (napisa):
Kažem, za brojke u izvješću nemam pojma detaljnije, ali ajde da riješim sebe.
Mah mah

Iz tvog posta sam skužio da si član predsjedništva pa mi se čini da bi trebao biti detaljnije informiran o temi gore. No pretpostavljam da si najmlađi tamo ...i tako to ide....

U jednoj drugoj temi sam rekao. U SOKAZ se slijeva dovoljno novaca da se, nakon podmirivanja hladnog pogona, može uložiti u kvalitetu najtjecanja (suci, dvorane, pogodnosti itd). No koliko vidim nikom to ne pada na pamet...
[Vrh]
ib
Site Admin

PostPostano: čet ožu 08, 2012 2:11 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Šta da ti kažem, svatko se bavi onim što ga zanima. Meni su te pare u SOKAZ-u i njihova alokacija nekakvo nužno zlo, pogotovo s mojim rangom tamo i utjecajem. Više volim osmišljavat kako ću podijelit bodove na turnirima i benove svojim forumašima. In love

Bilo bi lijepo da vam netko drugi iz Predsjedništva stoji na usluzi oko toga (imamo i blagajnika! Klanja se) al eto, ništa ne mogu po tom pitanju nego nastavit skupljat rafale ovdje. Smile

Vjerujem da sam koristan valjda u svim ostalim stvarima i temama, al ako me mislite natjeravat da glumim financijsku policiju, onda ću radije Trk iz vodstva i sačuvat si nešto živaca. Hrana
[Vrh]
Dren

PostPostano: čet ožu 08, 2012 2:41 pm    Naslov : Citirajte i odgovorite

Slažem se...jer i mene zanima.
izračunao sam prihode od nekih 175000kn (sponzori, grad, država, i ostale stvari iz one igrice nisu uračunati)
Zanima me gdje se to troši, koliko se dobija od ovih u zagradama i ostale financijske stvari jer bi zbilja volio da u dogledno vrijeme dobijemo SOKAZ dvoranu.

Al kako ib kaže, tome je mjesto za raspravljat među nama na forumu isključivo kako ćemo nastupit na skupštini .

Skupština je mjesto gdje se daju primjedbe.

Nisam bio, nisam se bunio, mogu bit samo kuco. (što mi ne brani da okupim ovdje forumaše i da raspravimo šta želimo u NAŠOJ udruzi i kako da te prijedloge iznesemo na skupštini)
Prethodni postovi:   
Započnite novu temu   Odgovorite na temu    
SOKAZ forum - Početna
-> SOKAZ teme
Vremenska zona: GMT + 01:00.
Idite na Prethodno  1, 2, 3, 4  Sljedeće
Stranica 3 / 4.

Forum(o)Bir:  
Ne možete otvarati nove teme.
Ne možete odgovarati na postove.
Ne možete uređivati Vaše postove.
Ne možete izbrisati Vaše postove.