| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Iceman
|
Postano: ned tra 29, 2012 9:37 pm Naslov
: |
|
|
aj me pozovite jedan dan kad cete s harbatom igrat da probam...imam dojam da bi mi bas islo:-P _________________ I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little death that brings total obliteration. I will face my fear. I will permit it to pass over me and through me. And when it has gone past I will turn my inner eye to see its path. Where the fear has gone there will be nothing. Only I will remain. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon tra 30, 2012 1:38 pm Naslov
|
|
| varispin (napisa): | | Nedavno u jednom intervjuu J.O. Waldner je izjavio da je zabrana nekih vrsta trava jedna od većih gluposti ITTF-a. Zahvaljujući takvim glupostima hard-bat je u potpunosti osvojio SAD a brzo se širi i u Zapadnoj Europi. Naravno u pozadini svega krije se pohlepa ping-pong industrije za profitom. Trave nisu profatibilne kao glatke gume, osim toga i traju dulje. |
Svaka čast Waldneru no on se na natjecanjima nije susretao sa feniranim travama. na velikoj sceni toga nikad nije bilo... |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: pon tra 30, 2012 2:11 pm Naslov
|
|
| Meni osobno Waldner nikada nije bio simpatičan zbog "divne" serve, ali mi ga je sve bilo žao gledati kako s tim famoznim hardbat reketom gubi od lajbeka, ne znam kaj mu je to trebalo u životu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Koki
Pridružen/a: 14. 05. 2008. (20:30:40) Postovi: 1441 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon tra 30, 2012 2:43 pm Naslov
|
|
| Norrin (napisa): | | Meni osobno Waldner nikada nije bio simpatičan zbog "divne" serve, ali mi ga je sve bilo žao gledati kako s tim famoznim hardbat reketom gubi od lajbeka, ne znam kaj mu je to trebalo u životu. |
Što ne valja sa waldnerovim servama? |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: pon tra 30, 2012 3:35 pm Naslov
|
|
Mislim da bi taj lajbek poharal cijeli 11-u ligu i polovicu 4-te !
I mene zanima kaj je to sa Waldnerovom sevom ? Daj link Norrin. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon tra 30, 2012 7:36 pm Naslov
|
|
| waldner je bez prethodnog navikavanja na hardbat dosao na turnir za lovu i u konkurenciji najboljih hardbatovaca na svijetu dospio do polufinala, pa nije bas da se osramotio. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Zole000
|
Postano: pon tra 30, 2012 10:45 pm Naslov
|
|
Kaj je je ! Izra to si pak v pravu ! Se slažem, dobro zboriš. Čokljaj i dalje tak se to radi  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto svi 01, 2012 4:48 am Naslov
|
|
hardbat mi liči na jednoumlje.
da li se igra sa drvima i gumama kupljenim u getrou za 22 kn,40 kn ili 80 kn,
ili dođeš na turnir i dobijete svi iste rekete i igraj?
da li su gume softovi ili backside-i?
da li su loptice sa tri zvjezdice ili je i to nebitno.
da li je spužva ili nema spužve ispod topsheet-a? _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: uto svi 01, 2012 8:22 am Naslov
|
|
Ne valja to što su protivnici znali da moraju voditi barem 19:16 u setu da bi ga dobili ako je on trebao idući servirati, jer bi od svojih 5 servi uglavnom dobio 4 (s time da mu bar 2 protivnik uopće ne vrati, a još 2 mu digne zicera), zahvaljujući uglavnom skrivanju servisa (koje je tada nažalost bilo dozvoljeno), po mom mišljenju.
A pitanje od g. Milkovića i mene zanima, čisto iz znatiželje. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto svi 01, 2012 8:49 am Naslov
|
|
http://www.hardbat.com/hardbat.html
Pa perite po lijevom meniju počevši od Rules.
Ukratko, postoji lista dozvoljenih guma, sve su neki old school, izgledaju kao softovi i nemaju spužvu. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
grm
|
Postano: uto svi 01, 2012 6:37 pm Naslov
|
|
Lijepo molim, nemojmo protiv Waldnera!!!
... to je kao scena iz Amadeusa kad Josip II koji ne razumije Mozarta genija govori da je glazba lijepa, ali da ima previše nota; tako i za Waldnera reći da dobro igra, ali skriva servu (što je bilo legalno u to vrijeme) prilično je površno. Cijela se "moderna" kineska ping-pong strategija zasnivala na znatnom kopiranju europskog (japanskog) stila s velikim doprinosom naših igrača. Pročitati tekst:
http://www.pingpong.hr/-a-5.html?language=hr&osCsid=86d89a4c1b8520f17be6028d4198f5a7
Dakle (već je pisano o tome), kineski igrači su kopirali europske, prvenstveno Waldnera i Primorca. Kong Linghui je počeo kao sparing partner koji igra europskim stilom te je daleko dogurao.
Velikane pingača moramo gledati u kontekstu utjecaja na ostale igrače i razvoj pingača, tj. na razvoj stolnoteniske misli u cjelini (i proširivanju kolektivnog nesvjesnog).
Mnogi ne vole Dylana, ali nema ozbiljnijeg muzičara koji nije obradio bar jednu njegovu pjesmu.
Primorac je jednom prilikom rekao da se Waldner bez zaštite ne može prošetati, recimo Pekingom, jer postoji opasnost da ga mase očerupaju, eto tolika je njegova popularnost među kineskim pukom koji cijeni i razumije ping-pong. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
zmilko
|
Postano: uto svi 01, 2012 7:01 pm Naslov
|
|
Dr. Fiolić koji igra sa barnom bez spužve jedan je od mojih favorita u hardbat natjecanju(eventualnom)bez obzira na životnu dob. _________________ mi rekli smo si zbogom govoreć doviđenja
https://www.youtube.com/watch?v=WfgVpt01aVI |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: ned svi 13, 2012 10:23 pm Naslov
|
|
g. Zmiljko zeznuli ste se, jer dr. Fiolić već dugo igra sa dva softa bez spužve marke TIBHAR.
Inače što se tiče hardbata počinjem ovog četvrtka, ne bi bilo loše da što više sokazovaca proba, možda se uspije u SOKAZ-u oformiti podliga hardbatovaca tu sam zainteresiran, jer hardbat rješava skoro sva pitanja oko kojih se godinama svađamo...pitanje servisa, pitanje materijala, pitanje obrade materijala. Kad se malo bolje razmisli svi pametni i pošteni sokazovci morali bi biti za hardbat.
Lupus azinum ad saepem agebat |
|
| [Vrh]
|
|
 |
geek
Pridružen/a: 16. 02. 2007. (14:45:02) Postovi: 694 Lokacija: Zagreb
|
Postano: pon svi 14, 2012 5:52 am Naslov
: Dr Fiolić |
|
|
Ispravak netočnog navoda. Dr Fiolić igra sa jednim OX softom i jednom OX frictionless (zabranjenom) travom. _________________ Butterfly Jonyer-H FL
FH: DHS Hurricane3 Neo H37 2.1
BH: DHS Hurricane3 Neo National 2.2
中國膠 (KINESKE GUME) |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Norrin
|
Postano: pon svi 14, 2012 6:41 am Naslov
|
|
A ja se čudim kad izgubim od poštovanog.
Taman učim spin da se maknem sa betonskog stola, a sad hardbat vraća beton u modu, cirkus.  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon svi 14, 2012 7:51 am Naslov
|
|
hardbat sa stolnim tenisom ima veze koliko imaju veze utrke fijakera sa formulom 1.
Utrke fijakera su zabavne, igrat hardbatom je zabavno...ali kako fijakeri nisu bolidi, a ni hardbat nije standardni stolnoteniski reket (već reket iz 50tih prošlog stoljeća) nisu uopće usporedivi sa trenutnim utrkama formule 1 niti sa trenutnim stolnim tenisom.
Stoga priče o pametnim i poštenim SOKAZovcima koji moraju bit za hardbat su samo smješne. Hardbat je stolnitenis onoliko koliko su fijakeri utrke najbržih automobila ikad.
Ti možeš volit fijakere i možeš tvrdit da je formula 1 sranje, ali uspoređivat te dvi stvari i pričat da su fijakeri prava stvar...mogu se samo nasmijat na to.
Paralelna SOKAZ liga sa hardbatom - super ideja...ali ne treba to mješati sa stolnim tenisom niti uopće pričati o usporedbama.
Neznaš vozit brže od 50km na sat? Neznaš se nosit sa spinom?
Pa nemoj mi sad prodavat priču da se onda sve mora spustiti na tvoju razinu sposobnosti da bi stvari bile poštene i pametne. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
55
|
Postano: pon svi 14, 2012 8:39 am Naslov
|
|
Tako je, sensei legendo!  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Dren
|
Postano: pon svi 14, 2012 9:22 am Naslov
|
|
heh, grče, samo ti zajebaji
No zbilja, činjenica je da se ljudi zanose, a da ne obračaju pažnju na činjenice i stvari koje su i dovele do trenutne situacije u stolnom tenisu.
Naime, ako se vratimo u prošlost i proučimo situaciju, u vrijeme kad se igralo samo sa hardbatom...
Da, taktika je bila bitnija nego sad, odnosno nije bilo dominantne taktike (kao što je sad third ball kill)
Da, svi su igrali s gotovo identičnom opremom.
Ali, na profesionalnom nivou, tekme su trajale satima. 1936.te sa hardbatovima, prvi poen u meču je dobijen nakon 132minute igranja.
Jedan od igrača (Poljak Ehrlich) je zamolio svoje suigrače da postave šahovsku tablu do stola, i paralelno sa stolnim tenisom, igrao ŠAH (izvikivajući poteze za vrijeme trajanja poena). Protivnik je popizdio i bacio i reket i sve u pm al to jasno govori o "zanimljivosti" takvog stolnog tenisa.
Mečevi su završavali tako što bi netko pobjedio, jer je protivnik pao na pod od iscrpljenosti! (Sarajevo 1973, Kina - Japan)
A zašto je to tako? Zato što su to igrali profesionalci. Oni su za sadašnje "hardbataše" jednostavno s drugog svijeta. Da je Ma Long, ili Žika, ili nedajbože Joso , trenirao od kad zna za sebe sa hardbatom, pa kad bi se takva dva našla u meču, to bi trajalo duže od 59sati i nešto sitno minuta (koliko je trajao najduži hardbat meč ikad)
Oni ne griješe, kao mi obični smrtnici. Oni su talentiraniji, sposobniji i treniraju do beskraja.
Da se uvede ponovo hardbat, za par godina kad bi stasali novi klinci koji mogu do beskraja vraćat lopte, onda bi se isti ovi hardbataši koji se sad kunu u superiornost takvog stolnog tenisa, pobunili i tražili da štajaznam, oni koji igraju beskrajno dobro, imaju rupu u sredini reketa promjera 2ipo inča
zabavno za nas rekreativce - definitivno. Zabavno na profesionalnom nivou? hehehe, možda. Za mazohiste. _________________ Brod jr.: najbitnije je da kad pokušaš uvaljat nekaj"stranog" nekom stranom ak taj strani odgovori nekom stranom igrom,onda mu ziher odgovoriš sa nečim stranim!!! |
|
| [Vrh]
|
|
 |
bill
|
Postano: pon svi 14, 2012 10:59 am Naslov
|
|
Davno sam se uvjerio da je poluznanje daleko opasnije od neznanja. Oni koji ne znaju šute ili nađu nekog da umjesto njih odrađuje ( rukovodioci i političari ). Oni pak koji nešto znaju u svakoj su juhi sol obrnuto proporcionalno znanju odnosno to su manje u prometu kako njihovo znanje raste. Sudeći po vašim godinama niste čuli za imena Barna, Šido, Flisberg, Šepeši, i.t.d. što i nije problem jer nisu svi povjesničari, no otkuda vam pravo da tako rezolutno odbacujete sve što je bilo prije vas, a da to niste niti vidjeli. Da ste imali vremena pogledati neke od njihovih partija shvatili bi da današnji amaterski ping pong daleko zaostaje za ondašnjim vrhunskim. Zboriti o današnjem ping pongu sa aspekta vrhunskog je kao da mrav gleda Mount Everest (mrav ste vi a M.Everest je Ma Lin), tu nema dodirnih točaka. Otkud nekom ideja da svoj svijet poistovjeti sa nedodirljivim? Preporučam vam da odete na youtube i pogledate partiju gotovo stogodišnjaka Reismana u hardbatu pa ćete se uvjeriti da osim što stari igra atraktivno ne bi vam prepustio u najboljem slučaju više od 2 poena u setu do 21. Usput kad čitate na jeziku koji vam nije materinji nemojte raditi griješku koju gotovo svi rade a to je da na temelju poznatih riječi prerano shvatite rečenicu pa pojedine riječi preskočite. U vašem postu gdje ste skeptični jer kako mogu neki roštiljaši nabiti aktivnog rekreativca preskočili ste da je g. Gordon dobio batine u klubu gdje njegovi kolege roštiljaši igraju hardbat.
Ja sam kao i vi saznao za hardbat na ovom postu i otišao na IB adresu od 1. svibnja, pa kasnije na youtube da ne duljim proveo veći dio noći što čitajući osvrte Tannehilla, Gordona i.t.d. kao i gledajući filmiće o hardbatu...pa zato mogu reči: Nema u SOKAZ-u više od 10 % ( u brojevima 120) igrača koji koristeći sve moguće obloge, tuniranja i sl. igraju nešto drugo nego što je hardbat.
Ne treba hardbat gledati kao arhaizam jer je on stvarnost naše SOKAZ-ovske pingpongaške kreacije i mogućnosti.
Osobno nisam u SOKAZ-u da bi se poistovjetio sa Ma Linom nego da sa ljubiteljima ping ponga rekreativno i sportski ugodno provedem neko vrijeme, i po tome dijelim htijenje većine članova.
Nažalost nezdrave ambicije nekoć znanih pojedinaca sada već dosta velikog broja članova dovodi u pitanje kako sportski tako i prijateljski aspekt bavljenja ping pongom što je dovelo do niza problema koje je sada već dosta teško regulirati. Članovi pa i ja se bunimo protiv toga a poboljšanja ili promjena nema...
Odjedanput se ustanovi da je to netko pametan već riješio pa se to pod imenom hardbat počelo širiti svijetom (sram mene i sve one koji sada prvi puta za to čuju a kasnimo više od 15 godina).
No sada fakte, pravila propisuju da:
1. reketi moraju biti od prirodnog drva bez dodataka karbona ili sl
2. postoji spisak obloga ( od kojih nam je jeftina i dostupna Friendship Devil ) obloga mora biti na obadvije strane identična, može ali ne mora biti različite boje (ne smije reflektirati i ne smije biti žuta ili bijela)
3. igra se 2 seta do 21 poen, a svaki igrač servira po 5 servisa
5. servis se izvodi isključivo spinom na gore u lijevo protivničko polje
6. ako loptica kod servisa dodirne mrežicu ili rub stola servis se ponavlja
7. primatelj servisa ako smatra da je servis neispravan ili toliko jak da je neuhvatljiv može tražiti ponavljanje pod uvjetom da nije ni pokušao da ga vrati
8. povratak servisa mora biti chop ( doljnja rotacija ) što dublje u stol servera, pa nakon toga server igra po želji
ima još po neka sitnica a sve ostalo je po postojećiom pravilima
Ja tu vidim što je dobro za nas u SOKAZ-u:
1. gotovo je sa svim manipulacijama reketima i gumama
2. gotovo je sa krađom poena na servama
3. utjecaj neadekvatnih dvorana se smanjuje jer se igra do 21 pa ima u setu vremena adaptacije (makar daleko više nego dosada)
4. spin ne će nestati nego će samo morati biti izveden sa naglašenijim pokretom
5. nestat će lelujave ljigave smrdljive i sl. loptice vraćene travom pa će spineri doći na svoje jer iako će im spinovi biti nešto sporiji imat će lakši nastavak spina
MENI JE BILO DOVOLJNO DVA SATA TRENINGA DA POSTIGNEM SAMO NEŠTO SLABIJU IGRU NEGO ŠTO JU IMAM u postotku oko 25 do 30%, naravno jačim igračima će trebati više ali daleko manje nego što bi vjerovali.
Eto to su razlozi zašto bi želio da što više igrača pročita i proba hardbat pa neka sami zaključe. Počinje pauza do jeseni pa se ima dosta vremena i da se proba i odustane. Ja si želim u bliskoj budućnosti nekoliko hardbat liga u okviru SOKAZ-a, jer volim ping pong, koristi mi zdravlju, još uvijek imam i takmičarski mentalitet a i volim nakon tekme bez obzira na rezultat popiti sa protivnicima hladnu točenu...
Isprika zbog opširnosti ali htio sam izbjeći nepotrebna pitanja...dakle na sve odgovara www.hardbat.com pozdrav svim budućim hardbatovcima |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Izra
|
Postano: pon svi 14, 2012 11:39 am Naslov
|
|
ne znam, ib i ja smo bacili sad valjda 10ak puta trening s hardbatom (gume butterfly orthodox) i ja i dalje ne vidim ni desetinu rotacije koja bi se s modernim gumama izvela.
za sve prednosti koje se dobiju, izgubi se sport koji se zove stolni tenis a umjesto njega dodje sport koji se zove hardbat. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|