|
SOKAZ forum
|
| Prethodna tema :: Sljedeća tema |
| Autor/ica |
Poruka |
Kemil
Pridružen/a: 13. 05. 2005. (21:30:33) Postovi: 482 Lokacija: Vrbani III
|
Postano: uto svi 24, 2005 1:51 pm Naslov
: Dvorane |
|
|
Prijedlog za web, kao što postoji baza ekipa i baza igrača tako oformite i bazu dvorana.
Smatram da je ta evidencija iznimno korisna informacija pingač populaciji u Zagrebu jer se dvorane nude na kapaljku, hoću reć škvadra nema pojma da u susjednoj ulici imaju dvoranu, a i kako bi znali kada to nigdje ne piše i u njoj igraju dečki iz neke lijeve lige.
Kada sam pokušao pronaći gdje bi sve mogao odigrati neki meč, sve se svelo na 5-6 dvorana što je paradox jer ima 18 liga x 12 ekipa, znači da dvorana ima po mojoj procjeni barem pedesetak ili više.
Ako baš hoćete informacija je opće korisna svim ljudima koji se žele baviti sportom rekreativno, za razliku od sokazovaca .
Podatke bi ažurirali sami igrači (i vlasnici dvorana), a škakljive točke (npr. kvaliteta stola, osvjetljenje i sl. bi se određivale na osnovu više glasova koje bi davali sami igrači)
Što bi sve trebalo evidentirati uz svaku dvoranu?, što više informacija to bolje, na osnovu tih informacija bi se kasnije mogle i rangirati dvorane glasanjem i sl. po određenim kriterijima.
Nakon određenog vremena kada baza dvorana zaživi i dođe u zrelije godine ekipa koja dolazi na gostovanje već će unaprijed vidjeti u kojoj dvorani im suparnici stoluju (veza na webu ekipa-dvorana), pa mogu ponijeti vunene veste umjesto dresova ako vide da dvorana nema grijanje, mogu obavijestiti prijatelje na forumu da dođu gledat kako će ih razbit, mogu npr. ostaviti doma reket za lov kad vide da dvorana ima samo metar iza stola itd.
(napomena: za neke točke će trebati oformiti kriterij vrednovanja npr. /odlično, dobro, loše/ ili /1, 2, 3, 4, 5/ i slično)
Dakle predlažem:
OPĆENITO
- nekakav naziv dvorane (za lakše raspoznavanje)
- točna adresa dvorane
- kontakt telefon voditelja (fiksni, mobitel itd.)
- ime i prezime osobe za kontakt (jedne ili više)
- vlasništvo (društveno, privatno, javno itd.)
- naziv vlasnika
NAJAM
- da li postoji mogućnost unajmljivanja stolova za igranje
- slobodni termini za iznajmljivanje (radno vrijeme, radnim danom, praznikom ...)
- način iznajmljivanja (za tekući dan, sezonski itd)
- cijena najma (po satu, po sezoni itd)
OPREMA
- koliko stolova ima dvorana
- čiji su stolovi (proizvođač), koliko su stari, u kakvom su stanju
- kakvo je osvjetljenje
- kakav je pod (vrsta, opći dojam itd.)
- kakvo je grijanje u dvorani (način grijanja, prosječna temperatura zimi)
- kakvo je hlađenje (prosječna temperatura ljeti)
- kakav je sanitarni čvor (stanje wc-a, da li ima tuševe itd.)
- da li postoji svlačiona
- koliko cca gledalaca dvorana može primiti (ako se želi doći gledati neki meč)
- točne dimenzije oko stola za igranje i visina iznad stola
OSTALO
- uslužnost osoblja
- da li ima neki kafe u sklopu dvorane
- koje ekipe igraju sokaz mečeve u dvorani
- konačna ocjena kad se zbroje svi kriteriji |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
Pridružen/a: 12. 05. 2005. (22:23:20) Postovi: 5220 Lokacija: Utrine
|
Postano: uto svi 24, 2005 3:06 pm Naslov
: |
|
|
Sve je to lijepo i krasno, ali tko bi to popunjavao i anketirao?
Za pola dvorana nitko ni ne zna, a ne vjerujem u neki golemi entuzijazam pojedinaca..
Osim toga, ionako se komercijalno iznajmljuje samo nekoliko dvorana (popis je stalno u biltenima i na http://www.sokaz.hr/info_dvorane.php), tako da ni rekreativci izvan SOKAZ-a neće puno imati od toga. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: uto svi 24, 2005 9:43 pm Naslov
|
|
| ib (napisa): | Sve je to lijepo i krasno, ali tko bi to popunjavao i anketirao?
Za pola dvorana nitko ni ne zna, a ne vjerujem u neki golemi entuzijazam pojedinaca..
Osim toga, ionako se komercijalno iznajmljuje samo nekoliko dvorana (popis je stalno u biltenima i na http://www.sokaz.hr/info_dvorane.php), tako da ni rekreativci izvan SOKAZ-a neće puno imati od toga. |
Pa rekoh već, igrači. Čemu toliki pesimizam.
Za početak, ti napravi formu za unos sa svim podacima da škvadra može unositi podatke, vjerujem da će za skoro vrijeme biti dvorana koliko hoćeš.
Ako misliš da bi to bilo uludo bačeni sati programiranja, ajmo onda otvoriti jednu temu u kojoj bi svaki post bila jedna dvorana, moderatori neka brišu postove koji to nisu tako da broj postova znači i broj dvorana.
Naravno da ovdje problem predstavlja to što nitko osim prvog pisca posta ne može dopunjavati podatsk o dvorani.
Imaš li kakvu bolju ideju?
Smisao svega nije da ubijemo vrijeme nego da zaista saznamo koje sve dvorane postoje u Zagrebu, da pokušamo smanjiti broj "rupčaga" u koje dolazimo igrati i sl. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: sri svi 25, 2005 12:29 am Naslov
|
|
| kemil (napisa): | Ako misliš da bi to bilo uludo bačeni sati programiranja, ajmo onda otvoriti jednu temu u kojoj bi svaki post bila jedna dvorana, moderatori neka brišu postove koji to nisu tako da broj postova znači i broj dvorana.
Naravno da ovdje problem predstavlja to što nitko osim prvog pisca posta ne može dopunjavati podatsk o dvorani.
Imaš li kakvu bolju ideju? |
Imam nekakvu ideju.
Napraviti novi podforum "Dvorane" (staviti njega i "Ankete" u zasebnu kategoriju) u kojem će svaki topic biti anketa s ocjenom 1-5 (1-10) i s naslovom imena dvorane, i na svaki će se moći odgovoriti vlastitim dojmovima i ocjenama pojedinih komponenti. Mislim da bi to trebalo biti dovoljno.
Eventualno, ispod ankete kao prvi post dodati copy/paste ovih gore pitanja, koja bi admin/moderator mogao editirati.
Usput, volio bih čuti još različitih mišljenja u vezi ovoga, da li biste to htjeli imati, ispunjavati, i tako to.
| kemil (napisa): |
Smisao svega nije da ubijemo vrijeme nego da zaista saznamo koje sve dvorane postoje u Zagrebu, da pokušamo smanjiti broj "rupčaga" u koje dolazimo igrati i sl. |
S ovim se ne slažem.
SOKAZ ionako pati zbog nedostatka dvorana za ping-pong. Izbacite dvoranu iz natjecanja, i vjerojatno ste izbacili i sve ekipe koje u njoj igraju. Nadam se da to ni razmaženim lovcima (ja) nije u interesu.
Smatram da bi svrha ovoga morala biti isključivo praktična i ne pretjerano zlonamjerna (mali savjeti, npr. "ponijeti gornji dio trenirke, ostaviti lovački reket doma"), a ne plašenje igrača kuda to idu večeras, stvaranje hipohondara i davanje legitimiteta za bojkot igranja na pojedinim mjestima. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
Kemil
|
Postano: čet svi 26, 2005 10:04 am Naslov
|
|
| ib (napisa): | | kemil (napisa): | Ako misliš da bi to bilo uludo bačeni sati programiranja, ajmo onda otvoriti jednu temu u kojoj bi svaki post bila jedna dvorana, moderatori neka brišu postove koji to nisu tako da broj postova znači i broj dvorana.
Imaš li kakvu bolju ideju? |
Imam nekakvu ideju.
Napraviti novi podforum "Dvorane" (staviti njega i "Ankete" u zasebnu kategoriju) u kojem će svaki topic biti anketa s ocjenom 1-5 (1-10) i s naslovom imena dvorane, i na svaki će se moći odgovoriti vlastitim dojmovima i ocjenama pojedinih komponenti. Mislim da bi to trebalo biti dovoljno.
Eventualno, ispod ankete kao prvi post dodati copy/paste ovih gore pitanja, koja bi admin/moderator mogao editirati.
Usput, volio bih čuti još različitih mišljenja u vezi ovoga, da li biste to htjeli imati, ispunjavati, i tako to.
| kemil (napisa): |
S ovim se ne slažem.
SOKAZ ionako pati zbog nedostatka dvorana za ping-pong. Izbacite dvoranu iz natjecanja, i vjerojatno ste izbacili i sve ekipe koje u njoj igraju. Nadam se da to ni razmaženim lovcima (ja) nije u interesu.
Smatram da bi svrha ovoga morala biti isključivo praktična i ne pretjerano zlonamjerna (mali savjeti, npr. "ponijeti gornji dio trenirke, ostaviti lovački reket doma"), a ne plašenje igrača kuda to idu večeras, stvaranje hipohondara i davanje legitimiteta za bojkot igranja na pojedinim mjestima. |
Zar ti ja ličim na zlonamjernog tipa!? , ako neka dvorana i jest loša vjerujem da bi informacija (realna) o tome mogla vlasnike potaknuti da je malo poboljšaju (npr. malo bolji polovni stol od postojećeg, malo bolje osvjetljenje, malo čišći pod i sl.), a ako je toliko loša neka ekipe koje tamo igraju sami odluče da li žele tamo stolovati ili će možda u nekoj boljoj dvorani provoditi svoje slobodno vrijeme.
btw. svojevremeno sam razgovarao s g. Baukom o ideji da se dvorana III u domu sportova u terminu iza 19h kompletno rezervira za igrače sokaza, samo kao informacija. |
|
| [Vrh]
|
|
 |
ib Site Admin
|
Postano: čet svi 26, 2005 1:18 pm Naslov
|
|
Možemo probati ovo, samo imam probleme u realizaciji:
1.
Ako napravim ovako kako sam gore predložio, nisam siguran da se može mijenjati vlastiti glas, npr. daš dvorani 1, gazda nabavi stol, i ti mu ne možeš dati višu ocjenu jer si već glasao..
2.
Ako napravim u okviru stranica, moći će glasati samo ljudi koji upisuju rezultate, no čini mi se da će tih biti manje nego forumaša. A zadnje što želim je treća vrsta autorizacije na siteu, mislim da bi me ljudi s mozgom upucali.
Autorizacija je tu ipak obavezna, zbog naštancavanja ocjena i toga..
Ideje?  |
|
| [Vrh]
|
|
 |
|
|
|
Ne možete otvarati nove teme. Ne možete odgovarati na postove. Ne možete uređivati Vaše postove. Ne možete izbrisati Vaše postove. Ne možete glasovati u anketama.
|
|